Fiókom

Hifonics MX6.2C hangszórók

komponens hangszórók, Ø 165 mm, 125 W RMS, 91,5 dB (2,83 V/1m), beépítési mélység 65 mm
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
 • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
 • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Hifonics MX6.2C hangszórók
-10 %

Hifonics MX6.2C hangszórók

A vadonatúj Maxximus hangszórók megszilárdítják vezető pozíciójukat a Hifonics teljes hangszóróválasztékában. Jelenleg a Hifonics által valaha gyártott legmagasabb minőségű hangsugárzórendszereket képviselik. A német fejlesztőcsapat hosszú távú tapasztalata egy teljesen tiszta és kifinomult hangsugárzó-sorozatot eredményezett minden szuperlatívuszokkal, amely egyetlen célból jött létre - a zene teljesen pontos és torzításmentes előállítása érdekében. A Made in Germany a legmagasabb minőség szinonimája, ezért az MX6.2C rendszer a "Power from the Gods" szó valódi értelmében, ahogy a Hifonics márka szlogenje is szól. Minden alkatrész Németországban készül, minden rész alaposan átgondolt és megfelel a legmagasabb audiofil hallgatási követelményeknek. Ezt a hangszórórendszert gondosan csiszolták ki a részletekben, hogy elérjék a hangbeállítást. Mindez megérdemli a Maxximus nevet. A középmély hangok derezonált alumínium kosara egy 90 mm-es mágnessel rendelkezik, amely egy 37 mm-es hangtekercset hajt meg 12 mm-es tekercseléssel, magas hőmérsékletnek ellenálló hordozóra helyezve. Jelentős hatékonyságot ér el a könnyű alumínium membrán, amely nagy deformációállósággal rendelkezik. A mag réztől árnyékolt, hogy linearizálja az impedanciát és minimalizálja a torzítási tényezőt. Még nagyobb hangerő és energiafogyasztás esetén sem tapasztalható semmilyen torzítás. A rendszer másik csúcskategóriás része a 28 mm-es selyem magassugárzók alumínium házban. A membránok új elrendezésű geometriája eléri a 30 000 Hz-es felső frekvenciahatárt. A frekvencia keresztváltók a legjobb minőségű alkatrészekből készülnek. Az optimális szabályozást a crossover teszi lehetővé, köszönhetően a magassugárzók szintjének négyszeres csökkentésének és a középsők szintjének kétszeres csökkentésének. Ez a lépcsőzetes méretezés lehetővé teszi az alkatrészek optimális alkalmazkodását a jármű belsejének különböző változataihoz.

Főbb jellemzői

 • Fröccsöntött alumínium kosár deformációálló.
 • Hálós rács alumínium díszgyűrűvel.
 • Alumínium membrán nagy merevséggel.
 • Fix réz fázisú lombkorona.
 • 37 mm-es hangtekercs a Kapton-Formeren.
 • 90 mm-es ferrit mágnes protektorral.
 • Pólusmag rézburkolattal a lineáris impedanciához.
 • Bi-Amping csatlakozási lehetőség.
 • 12 dB az alacsony áramkörben / 18 dB a felső áramkörben.
 • 2 fokozat beállítási lehetőség a középső tartományban.
 • 5 fokozat beállítási lehetőség a magas tartományban.
 • Selyemkupola optimalizált geometriával.
Katalógus számMX6.2C
MárkaHifonics
HivatkozásokHivatalos weboldal
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Komponens 2-sávos
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 125 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 250 W
Érzékenység (SPL 2,83V/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
91,5 dB
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
49 - 24000 Hz
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró átmérőjeA hangszóró átmérője a teljes hangszóró átmérője, a rögzítést nem számítva, ahol a kisebb hangszórók (87, 100, 130 mm) extra fogantyúkkal rendelkeznek. Egyes hangszórók oválisak, és ott a méreteket hüvelykben adják meg, mindig a legrövidebb oldalról a leghosszabb oldalra. Egy hüvelyk körülbelül 2,5 cm. 165 mm
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró beépítési mélységeA hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a hangszóró fém, műanyag vagy öntött kosár alsó széléig vagy a hangszóró ülőfelületéig mérik. 65 mm
A középbasszus hangszóró membránjának anyagaAnyag, amelyet a hangszóró membránjánál használnak. Ne aggódjon a papír miatt, meglepően nagyon természetes és jó minőségű hangja van, és a kivitelnek köszönhetően gond nélkül ellenáll a nedvességnek. Alumínium
A magassugárzó teljes átmérőjeA magassugárzó teljes átmérője az egyes magassugárzók átmérőjeként van megadva a szerelőházak nélkül. 47 mm
Magassugárzó kalotájának anyagaA magas hangszóró gyártásához használt kalota anyag. Selyem
Frekvenciakapcsoló mellékelveA frekvenciakapcsoló fontos része a defacto minden hangszórónak. A váltó általában különböző ellenállásértékeket, tekercsméreteket és kondenzátortípusokat tartalmaz, amelyek elég alapvetően módosítják a hangzást. Az alábbiakban ismertetjük, hogy mire használják a váltókat.

Komponens hangszórók:
Minden jó minőségű komponens hangszórórendszer része a váltó. Feladata annak biztosítása, hogy az erősítő által előállított frekvenciák úgy legyenek elosztva az akusztikai frekvenciaspektrumban, hogy minden hangszóró csak a sávszélesség azon részét kapja, amelyet a hatékonyság és a minimális torzítás szempontjából optimálisan tud lejátszani.

Koaxiális hangszórók:
A koaxiális hangsugárzók esetében a legtöbb esetben egy egyszerű kitérés (6dB/Oct.) van, amelyet a kondenzátor képez a magas hangszórónál.
Igen (teljes funkcionalitású)
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Igen
EgyébA csomag csatlakozó kábeleket és rácsokat tartalmaz
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Kevés

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.