Fiókom

JL Audio CLS112RG-W7AE subwoofer boxban

12", 1000 W RMS, 3 Ω, 86,2 dB, zárt hangfal
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
JL Audio CLS112RG-W7AE subwoofer boxban
Tipp

JL Audio CLS112RG-W7AE subwoofer boxban

Subwoofer rendszer JL Audio 12W7AE-3 subwooferrel, 1000 W RMS teljesítménnyel, zárt hangfalban. A ProWedge™ rendszert azok számára tervezték, akik kompakt kivitelben maximális basszushűséget keresnek. A JL Audio W7 Anniversary Edition subwoofer kézzel összeszerelt hangládája lehetővé teszi, hogy lenyűgöző mélységű, tiszta, pontos és egyenletes hangzást produkáljon. A hat szabadalmaztatott funkcióval és a számítógép által optimalizált motoregység kialakításával világszínvonalú basszust produkáló, sokoldalú subwoofer elképzelhetetlen hatást gyakorol bármilyen zenére, a jazz együttesek álló basszusgitárjának finom dübörgésétől a rockzenekarok kielégítő rúgásáig. Tökéletes választás a járműhangrendszerekhez, a maximális hangminőséget és a nagy teljesítményt egyaránt szem előtt tartva.

Kézi gyártás USA-ban

A JL Audio a legmodernebb automatizált famegmunkáló berendezéseket használja a kiváló minőségű MDF-szekrény gyártásához, tartós autóipari szőnyeggel, acélos ráccsal, ötágú kötőoszlopokkal és szilárd belső kábelezéssel. A hangszekrényt kézzel készítik és ellenőrzik egy floridai gyártóüzemben, hogy biztosítsák a JL Audio-tól elvárt basszust. A W7AE ProWedge™ hihetetlenül erős, 1" vastag, közepes sűrűségű farostlemezből készült hanglemezzel rendelkezik. A fényes fekete laminált felület dombornyomott logókkal ad egy csipetnyi előkelőséget, míg a tartós fekete szőnyeg megvédi a hangfalat a sérülésektől. Három elegáns, csiszolt alumínium pólus védi a mélysugárzót. Az aranyozott ötutas csatlakozók kényelmes és biztonságos csatlakozást tesznek lehetővé.

A JL Audio márkáról

A JL Audio egy amerikai fogyasztói audioberendezések gyártója, amely az otthoni, járművekre és hajókra szánt hangrendszerekre specializálódott. A járműhangrendszerek egyik fő úttörője, és kétségtelenül a legjobban a csúcskategóriás mélynyomóiról ismert. Az 1975-ben alapított vállalat az iparág egyik legrégebbi gyártója. Eredetileg az otthoni hangrendszerekre összpontosítottak, de az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején már elkezdtek az akkoriban gyorsan növekvő népszerűségnek örvendő autós hangrendszerek szegmensébe is belevágni. A JL Audio gazdag története során számos teljesen egyedi és szabadalmaztatott mélysugárzót gyártott, amelyeknek akkoriban szinte semmi versenytársa nem volt. És ez ma is így van. Ennek a gyártónak a mélysugárzói lenyűgöznek teljesítményükkel és ugyanakkor abszolút csúcsminőségű hangminőségükkel, egyedi szabadalmaikkal és kiváló kivitelezésükkel. Különösen a W6 és W7 csúcsszériák régóta a legizgalmasabb termékek közé tartoznak a piacon. A forradalmi TW1 és TW3 sorozatú lapos mélysugárzók, valamint a tökéletesen hangolt mélysugárzó szekrények azonban szintén lenyűgözőek. Ugyanezt a minőséget várhatja el az erősítők esetében is, és érdemes megemlíteni a gyári audiorendszerekbe való integrálásra tervezett csúcskategóriás termékeket is. A JL Audio termékekkel egyszerűen nem lehet hibázni, és mindig számíthat a magas minőségükre és egyediségükre.

Katalógus számCLS112RG-W7AE
MárkaJL Audio
HivatkozásokHivatalos weboldal (angol)
RMS teljesítményA mélysugárzó RMS teljesítménye állandó teljesítmény. Ez egyben a mélynyomó folyamatos használatának teljesítménye is. Ha a teljesítményt hosszabb ideig túllépi, a mélysugárzó hangtekercse visszafordíthatatlanul károsodhat vagy megéghet! A mélynyomó membrán rezgéséből lehet megállapítani, ha a mélynyomó túlterhelt. 1000 W
Subwoofer átmérője a boxban300 mm (12")
Érzékenység (SPL 1W/1m)A mélysugárzó érzékenysége vagy hatékonysága.

A mélynyomó érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy de facto minősítés arra vonatkozóan, hogy a mélynyomó hogyan alakítja át a wattokat hanggá. Az érzékenységi értékek a mélysugárzótól 1 méterre mért zajszintek 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos feszültséggel a forrásnál 1 méteren mért zajszintek.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a mélynyomó hangosabb, de kevesebb teljesítmény mellett. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a mélynyomónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Ha például egy 88 dB-es mélynyomónak 300 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő előállításához, akkor egy 91 dB-es érzékenységű mélynyomónak csak 150 wattra van szüksége ugyanahhoz a hatékonysághoz.
86,2 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. A mélynyomó vásárlásakor mindenki számára nagyon fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a hozzá csatlakoztatott erősítővel. A kettős hangtekercses mélysugárzók esetében javasoljuk, hogy kövesse a tanácsadásban foglaltakat!

Példa:
Egy 2 Ohm-os mélynyomó nem csatlakoztatható olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil. 4 Ohm-os mélynyomó könnyen használható olyan erősítőhöz, amely 2 Ohm-ig stabil. Egy 4 Ohm-os mélynyomó csatlakoztatása egy 4 Ohm-ig stabil erősítőhöz szintén nem jelent problémát. A leggyakoribb mélynyomó impedancia 4 Ohm.Példa:
Egy 2 Ohm-os mélynyomó nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os mélysugárzó gond nélkül használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A mélysugárzók leggyakoribb impedanciája 1 x 4 Ohm.
3 Ω
Hangdoboz típusaA Closed Soundbox készüléket egyszerű kialakítása jellemzi. A zárt hangfalak általában kisebbek, mint a bassz-reflex hangfalak, és speciális csillapítóvászonnal csillapítják őket.

A zárt hangfalak előnye, hogy megakadályozzák az akusztikus rövidzárlatot a mélysugárzó membránjának elülső és hátsó része között. Hátránya, hogy a zárt hangfal megemeli a használt mélynyomó természetes rezonanciafrekvenciáját, és így az alsó határfrekvenciát is. Ez azért van, mert a membrán hátulja arra kényszerül, hogy a mélynyomó sugárzása során a zárt hangdobozban lévő levegőt összenyomja és felhígítsa. Ez a mélysugárzók rezgési rendszerének inherens merevségéhez hozzáadja a zárt hangkamra levegőjének merevségét. Ez a rezgési rendszer merevségének növekedését és ezáltal az egész rendszer rezonanciafrekvenciájának növekedését okozza: mélynyomó -> hangfal.

A rezonanciafrekvencia növekedése egy adott mélynyomó esetében annál nagyobb, minél kisebb a zárt hangfalban lévő levegő térfogata. A házban lévő viszonylag kis légmennyiség akusztikus rugóként hat a mélynyomóra, mivel a membrán hátulja a házba sugárzik.

HASZNÁLAT: Elsősorban minőségi basszushallgatásra a teljes tartományban, a hangsúlyt a részletekre és a pontos reprodukcióra helyezve az alsó tartományban.

Előnyei és hátrányai:
+ tiszta reprodukció
+ kis szekrények
+ könnyebb hangolás
- alacsony hatékonyság a mély basszusban
- hangerő csak a membrán hatalmas elhajlásának árán
- nem várható jelentős hangnyomás

A Bassreflex hangfal ugyanúgy van kialakítva, mint a zárt hangfal, de egy "bassreflex" csővel is rendelkezik. A bassreflex hangfal csillapítására tűs habot használnak.

HASZNÁLATOK:
Az ideális használat akkor, ha a hallgató nagy hangerőt és jó hangnyomásszintet szeretne elérni. Ez a legjobb kompromisszum a hangminőség és a teljesítmény között, és ez a leggyakrabban használt

.Előnyei és hátrányai:
+ jó hatékonyság a mély basszusban
+ kis membrán kitérés elegendő a nagy hangerőhöz
- a reprodukció kevésbé pontos, mint a zárt dobozok esetében
Uzavřená
Miből készül a hangdobozA mélynyomó hangszekrényeket általában 18-22 mm-es MDF-lapból vagy préselt forgácslapból készítik. Az MDF nagyobb szilárdsága miatt jobb anyag, mint a közönséges forgácslap. MDF
Box méreteiA hangfal méreteit magasság, szélesség és mélység formájában adják meg, amely gyakran hosszabb az alsó szélénél, mint a felső szélénél, a hátfal ferdeségéből adódóan. 540 x 419 x 432 / 286 mm
Box súlya a subwooferrel37,1 kg
Hátsó fal ferdeségA hátsó fal ferdeségének beállítása lényeges paraméter, ha a mélysugárzót a csomagtérben, a hátsó ülés hátsó falának helyén kívánja elhelyezni. Ezzel több centiméternyi helyet takaríthat meg az autó csomagtartójában. Ano

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.