Fiókom

Powerbass 2XL-1040D subwoofer

10", 400/800 W, 85,10 dB (SPL 1W/1m), 2 x 4 Ω
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
 • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
 • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Powerbass 2XL-1040D subwoofer
-50 %
TippAkció

Powerbass 2XL-1040D subwoofer

Az új 2XL subwoofereket teljesen újratervezték egy új, egyedi öntött alumínium kosárral és invertált motorral, hogy jobban illeszkedjenek a szűk helyekre, és kis zárt vagy bass-reflex boxokban működjenek. A 2XL subwoofer sorozat audiofil hangminőséget tesz lehetővé az Xtreme Series hangszinteken. A 2XL sorozatot a megnövelt lineáris pontosságot biztosító új NBR felfüggesztéssel és a szabadalmaztatott Kraft szőtt üvegszál erősítésű membránnal úgy tervezték, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Egy egyedi öntött alumínium kosár biztosítja a kerületi szellőzést, hogy segítse az újratervezett 62 mm-es Black Kapton tekercs (BKSV) és a fordított motorszerkezet hűtését.

A Powerbass 2XL-1040D tulajdonságai

 • 10" subwoofer, 400 W RMS teljesítménnyel.
 • Kettős tekercs 4+4 Ω impedanciával.
 • Új porfogó PBX logóval.
 • Szőtt üvegszálas membrán préselt kraftpapírból készült merevítéssel.
 • NBR zsanér a hosszú élettartam érdekében.
 • 62 mm-es szellőztetett BKSV oszcillálós tekercs.
 • Kerületi szellőzőnyílások az Aero-Vent hangtekercs hűtésére.
 • Nem rezonáns DDC öntött alumínium kosár.
 • XTRA nagy, kétszeresen összetett motoros kialakítás.
 • Négyszögletes rugós nikkelezett bemeneti csatlakozók.
 • Optimálisan tervezték kis zárt szekrényekhez.
 • Kompakt kialakítás.

A Powerbass márkáról

A Powerbass 2001-ben alakult egy céllal: olyan nagyszerű audio termékeket hozni a piacra, amelyek kiváló hangzást és nagy megbízhatóságot kínálnak megfizethető áron. A Powerbass központja a kaliforniai Ontarióban található, ahol a vállalatnak világszínvonalú mérnöki és fejlesztési vezetői csapattal rendelkező gyártóüzemek is vannak. A Powerbass eredetileg olyan kiváló minőségű OEM hangszórók gyártására összpontosított, amelyek az akkori árkategóriájukban utánozhatatlan minőséget képviseltek. Az évek során számos termékkel, például mélynyomókkal vagy erősítőkkel és természetesen több hangszóró modellsorozattal bővítették a kínálatot, amelyek közül különösen a belépő szintű "S" sorozat szinte legendássá vált. És mindig ugyanazzal a céllal, mint a kezdeti időkben: megfizethető, a versenytársaknál jobb teljesítményt nyújtó termékeket kínálni. Két évtizeddel később a Powerbass ugyanazokat az értékeket tartja tiszteletben, és a zenehallgatás élményének maximalizálása érdekében kiváló minőségű termékek átfogó portfólióját kínálja ügyfeleinek.
Katalógus szám2XL-1040D
MárkaPowerbass
HivatkozásokHivatalos weboldal (angol)
RMS teljesítményA mélysugárzó RMS teljesítménye a mélysugárzó folyamatos használatának állandó kimeneti teljesítménye. Ha a kimeneti teljesítményt hosszabb ideig túllépi, visszafordíthatatlan károsodás vagy a mélysugárzó hangtekercsének megégése következhet be. 400 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a mélysugárzó pillanatnyilag (kb. 0,5 másodperc) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a mélysugárzó hangtekercse gyorsan megsérülhet vagy kiéghet. 800 W
Érzékenység (SPL 1W/1m)A mélysugárzó érzékenysége vagy hatékonysága.

A mélynyomó érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy de facto minősítés arra vonatkozóan, hogy a mélynyomó hogyan alakítja át a wattokat hanggá. Az érzékenységi értékek a mélysugárzótól 1 méterre mért zajszintek 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos feszültséggel a forrásnál 1 méteren mért zajszintek.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a mélynyomó hangosabb, de kevesebb teljesítmény mellett. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a mélynyomónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Ha például egy 88 dB-es mélynyomónak 300 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő előállításához, akkor egy 91 dB-es érzékenységű mélynyomónak csak 150 wattra van szüksége ugyanahhoz a hatékonysághoz.
85,10 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. A mélynyomó vásárlásakor mindenki számára nagyon fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a hozzá csatlakoztatott erősítővel. A kettős hangtekercses mélysugárzók esetében javasoljuk, hogy kövesse a tanácsadásban foglaltakat!

Példa:
Egy 2 Ohm-os mélynyomó nem csatlakoztatható olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil. 4 Ohm-os mélynyomó könnyen használható olyan erősítőhöz, amely 2 Ohm-ig stabil. Egy 4 Ohm-os mélynyomó csatlakoztatása egy 4 Ohm-ig stabil erősítőhöz szintén nem jelent problémát. A leggyakoribb mélynyomó impedancia 4 Ohm.
2 x 4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot. A mélynyomók ideális esetben 20-150 Hz között játszanak.Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
35 - 500 Hz
Subwoofer átmérőjeA mélysugárzó átmérője csavarfuratonként van megadva. A mélysugárzó teljes külső átmérője általában 1-2 cm-rel szélesebb, a mélysugárzó méretkategóriájától függően. Egy 30 cm-es mélynyomó esetében a külső átmérő a védőgumival együtt 31,8 cm, egy 25 cm-es mélynyomó esetében pedig 26,5 cm a védőgumival együtt. 250 mm (10")
A mélysugárzó beépítési mélységeA mélysugárzó beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a fém vagy öntött mélysugárzó kosár alsó széléig kell mérni. 119 mm
Fs - rezonancia frekvenciaFs - rezonancia frekvenciaFs - az alsó rezonancia frekvencia. Ez a paraméter a mélysugárzó de facto szabad levegő rezonancia frekvenciája. Egyszerűen fogalmazva, ez az a pont, ahol a mélysugárzó mozgó alkatrészeinek súlya megegyezik a mélysugárzó felfüggesztésének erejével, amikor az mozgásban van. Ha látott már valaha egy darab húrt kontrollálatlanul zúgni a szélben, akkor láthatta, hogy milyen hatással van a rezonancia frekvencia elérése.

A mozgó alkatrészek súlya és a felfüggesztés (surround és spider ) merevsége kulcsfontosságú elemek, amelyek befolyásolják a rezonancia frekvenciát. Általános szabályként az alacsonyabb Fs olyan mélysugárzót jelez, amely jobban alkalmas az alacsony frekvenciák lejátszására, mint egy magasabb Fs értékű mélysugárzó. Ez azonban nem mindig van így, mivel a mélynyomó más fontos paraméterei is beleszólnak az eredményül kapott hangzásba.
30,4
Vas - ekvivalens légtérfogatVas - azt a levegőmennyiséget jelenti, amely egy köbméterre összenyomva ugyanazt az erőt fejti ki, mint a compliance (CMS), az adott mélysugárzó felfüggesztése. A Vas az egyik legbonyolultabb mérhető paraméter, mivel a relatív páratartalom és a hőmérsékleti viszonyok befolyásolják a légnyomás változásait.

Egy másik módja annak, hogy leírjuk, mi a VAS: próbáljunk meg egy mélynyomót használni, és keressünk egy olyan hangfalat, amely megfelelő méretű ahhoz, hogy a levegőt azonos merevséggel ugyanarra a rezonanciára juttassa vissza. Ennek a doboznak a mérete Vas. Természetesen vannak más paraméterek is, de ezek nem annyira szükségesek a hangdoboz pontos kiszámításához. A rezonanciafrekvencia és a Q-paraméterek értékei szintén fontosak a hangdobozok építésénél.
25,47 l
Xmax + -Xmax - a mélysugárzó membránjának maximális kihajlása egy irányban - nem összeg, vagy a maximális lineáris kihajlás rövidítése is. A mélynyomó kimenete nem lineárissá válik, amikor a hangtekercs elkezdi elhagyni a mágneses rést. 11,5 mm
QesElectrical Q-factor of driver az elektromos minőségi tényező (elektromos csillapítás). Amikor a mélysugárzó tekercs mágneses mezőben mozog, saját áramot generál, amely ellensúlyozza a mozgását. A Qes egy dimenziótlan paraméter, és minél kisebb a szám, annál nagyobb a generált áram és annál jobban csillapodik a tekercs mozgása, így csökken a tekercsen átfolyó teljes áram, a kitérés és az fs rezonancia körüli érzékenység. Az értékek 0,08-tól 0,6-ig terjednek, és a szélsőértékek között, az általános univerzális konverterekben akár 20 is lehet. Túl alacsony Qes értékű mélynyomók, nagyon csillapított rendszer, nem alkalmas bizonyos típusú hangrendszerekhez. 0,45
QmsMechanical Q-factor of driver a mechanikai minőségi tényező (mechanikai csillapítás). Ez a mélysugárzó membrán mozgását befolyásoló (csillapító) mechanikai veszteségek. A Qms egy dimenziótlan paraméter, és minél nagyobb a szám, annál kisebbek a veszteségek, azaz annál nagyobb az elhajlás és az érzékenység az alsó sávban, ez körülbelül 0,4 - 25 körül van. 6,42
QtsTotal Q-factor of driver a teljes minőségi tényező, amely magában foglalja a Qes és a Qms értékeket (elektromos Qes és mechanikai Qms). Az értékek körülbelül 0,08 és 0,6 között mozognak, esetenként akár 3. A mélynyomó Qts értékét ugyanúgy számítják ki, mint például egy párhuzamosan kapcsolt ellenálláspárét, így az eredményt befolyásolja a kisebb érték, amelyet nem lehet túllépni, ami általában Qes. 0,42
A mélysugárzó hangtekercsének átmérőjeMinél nagyobb a hangtekercs átmérője, annál nagyobb a mélysugárzó terhelhetősége, laikus nyelven szólva. 62 mm
A mélynyomó membrán anyagaAz a különleges anyag, amelyből a mélynyomó membrán készül. Tkaná membrána ze skleněných vláken s výztuhou z lisovaného kraftového papíru

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Powerbass XL-1240TD Ingyenes kiszállításPowerbass XL-1240TD subwoofer-50 %AkcióGyors előnézet12", 400/800 W, 84 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω41.920 Ft83.710 FtRaktáronPowerbass XL-1240T Ingyenes kiszállításPowerbass XL-1240T subwoofer-50 %AkcióGyors előnézet12", 400/800 W, 89 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω41.920 Ft83.710 FtRaktáronPowerbass XL-1040TD Ingyenes kiszállításPowerbass XL-1040TD subwooferGyors előnézet (1 értékelés)10", 350/700 W, 82,9 dB (SPL 1W/1m), 2 x 4 Ω64.360 FtRaktáronPowerbass XL-1040T Ingyenes kiszállításPowerbass XL-1040T subwooferGyors előnézet10", 350/700 W, 88 dB (SPL 1W/1m), 4 Ω72.420 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass XL-1244D Ingyenes kiszállításPowerbass XL-1244D subwooferTippGyors előnézet12", 400/800 W, 86,78 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω72.420 FtRaktáronPowerbass XL-1244Powerbass XL-1244 subwoofer-51 %TippAkcióGyors előnézet12", 400/800 W, 86,78 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω35.470 Ft72.420 FtRaktáronPowerbass XL-1044DPowerbass XL-1044D subwoofer-52 %TippAkcióGyors előnézet10", 350/700 W, 85,60 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω32.240 Ft67.580 FtRaktáronPowerbass XL-1044Powerbass XL-1044 subwoofer-52 %TippAkcióGyors előnézet10", 350/700 W, 85,60 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω32.240 Ft67.580 FtRaktáronPowerbass XL-844D Ingyenes kiszállításPowerbass XL-844D subwooferTippGyors előnézet8", 200/400 W, 81,34 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω43.390 FtRaktáronPowerbass XL-844 Ingyenes kiszállításPowerbass XL-844 subwooferTippGyors előnézet (1 értékelés)8", 200/400 W, 81,34 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω43.390 FtRaktáronPowerbass 2XL-1240DS Ingyenes kiszállításPowerbass 2XL-1240DS subwoofer-50 %TippAkcióGyors előnézet12", 750/1500 W, 84,73 dB (SPL 1W/1m), 2 x 4 Ω88.690 Ft177.260 FtRaktáronPowerbass 2XL-1040DS Ingyenes kiszállításPowerbass 2XL-1040DS subwoofer-50 %TippAkcióGyors előnézet10", 600/1200 W, 82 dB (SPL 1W/1m), 2 x 4 Ω80.630 Ft161.130 FtRaktáronPowerbass 2XL-1240D Ingyenes kiszállításPowerbass 2XL-1240D subwoofer-50 %TippAkcióGyors előnézet12", 450/900 W, 87,08 dB (SPL 1W/1m), 2 x 4 Ω64.500 Ft128.870 FtRaktáron
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.