Fiókom

Powerbass S-1ZT hagnszóró

Ø 25 mm, 100/200 W, 102 dB (1 W/1 m), 4 Ω
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Powerbass S-1ZT hagnszóró

Powerbass S-1ZT magassugárzó

Ritka anyagokból készült cirkónium magassugárzó. A cirkónium elem használata az S-1ZT magassugárzóhoz megfelelő "érintést" ad a zenének. A magasabb minőségű magas frekvenciák hozzáadása és az egyszerű telepítés révén ezek a magassugárzókk egyszerű frissítést jelentenek bármelyik gyári OEM hangrendszerhez. Megfelelő elhelyezéssel a meglévő hangrendszerének képalkotását és frekvenciatartományát úgy javíthatja, hogy úgy szóljon, mint egy élő koncert.

A Powerbass S-1ZT magassugárzó tulajdonságai

  • 25 mm cirkónium magassugárzó.
  • Beépített 6 dB kapcsolók.
  • Installációs anyag a felszíni beszereléshez.
  • 4 omhos impedancia.

A Powerbass márkáról

A Powerbass 2001-ben alakult egy céllal: olyan nagyszerű audio termékeket hozni a piacra, amelyek kiváló hangzást és nagy megbízhatóságot kínálnak megfizethető áron. A Powerbass központja a kaliforniai Ontarióban található, ahol a vállalatnak világszínvonalú mérnöki és fejlesztési vezetői csapattal rendelkező gyártóüzemek is vannak. A Powerbass eredetileg olyan kiváló minőségű OEM hangszórók gyártására összpontosított, amelyek az akkori árkategóriájukban utánozhatatlan minőséget képviseltek. Az évek során számos termékkel, például mélynyomókkal vagy erősítőkkel és természetesen több hangszóró modellsorozattal bővítették a kínálatot, amelyek közül különösen a belépő szintű "S" sorozat szinte legendássá vált. És mindig ugyanazzal a céllal, mint a kezdeti időkben: megfizethető, a versenytársaknál jobb teljesítményt nyújtó termékeket kínálni. Két évtizeddel később a Powerbass ugyanazokat az értékeket tartja tiszteletben, és a zenehallgatás élményének maximalizálása érdekében kiváló minőségű termékek átfogó portfólióját kínálja ügyfeleinek.
Katalógus szám:S-1ZT
MárkaPowerbass
Hivatkozások:Hivatalos weboldal (angol)
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Výškové
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 100 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 200 W
Érzékenység (SPL 1W/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
102 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. Hangszórók vásárlásakor mindenki számára fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a használt erősítővel vagy autórádióval.

Példa:
Egy 2 Ohm-os hangszóró nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os hangszóró problémamentesen használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A leggyakoribb hangszóróimpedancia manapság 3-4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
5000 - 25 000 Hz
A magassugárzó kalotájának átmérőjeA magassugárzó kalotájának (membránjának) nettó átmérője. 25 mm
Magassugárzó kalotájának anyagaA magas hangszóró gyártásához használt kalota anyag. Zirkonium
Frekvenciakapcsoló mellékelveA frekvenciakapcsoló fontos része a defacto minden hangszórónak. A váltó általában különböző ellenállásértékeket, tekercsméreteket és kondenzátortípusokat tartalmaz, amelyek elég alapvetően módosítják a hangzást. Az alábbiakban ismertetjük, hogy mire használják a váltókat.

Komponens hangszórók:
Minden jó minőségű komponens hangszórórendszer része a váltó. Feladata annak biztosítása, hogy az erősítő által előállított frekvenciák úgy legyenek elosztva az akusztikai frekvenciaspektrumban, hogy minden hangszóró csak a sávszélesség azon részét kapja, amelyet a hatékonyság és a minimális torzítás szempontjából optimálisan tud lejátszani.

Koaxiális hangszórók:
A koaxiális hangsugárzók esetében a legtöbb esetben egy egyszerű kitérés (6dB/Oct.) van, amelyet a kondenzátor képez a magas hangszórónál.
Ano (kondenzátor)
Frekvenciakapcsoló beállítási lehetőségekÍratlan szabály, hogy minél drágább a hangszóró, annál több lehetőség van a frekvenciaválasztónak a hangzás beállítására. A leggyakoribb fordulatbeállítási lehetőség a magas hangszóró csillapítása. A fejlettebb fordulók lehetőséget kínálnak a közép- és a magas hangszóró meredekségének beállítására vagy a frekvenciatartomány beállítására is. Ne
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Pár
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Ano
:0.800 kg

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Powerbass SWX-15GPowerbass SWX-15G rácsGyors előnézet15" rács a Powerbass 3XL subwooferhez14.830 FtRaktáronPowerbass SWX-12GPowerbass SWX-12G rácsGyors előnézet12" rács a Powerbass 2XL és 3XL subwooferekhez10.820 FtRaktáronPowerbass SWX-10GPowerbass SWX-10G rácsGyors előnézetrács a 10" Powerbass 2XL subwooferekre9.150 FtRaktáronPowerbass SWX-8GPowerbass SWX-8G rácsGyors előnézet (1 értékelés)8" rács a Powerbass 3XL subwooferekhez8.170 FtRaktáronPowerbass STA-10 Ingyenes kiszállításPowerbass STA-10 aktív subwooferTippGyors előnézet10" aktív subwoofer, 200 W RMS174.830 FtRaktáronPowerbass STA-8 Ingyenes kiszállításPowerbass STA-8 aktív subwooferTippGyors előnézet8" aktív subwoofer, 150 W RMS149.830 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-84DPowerbass S-84D subwooferTippGyors előnézet (1 értékelés)8", 125/250 W, 86 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω31.500 FtRaktáronPowerbass S-84Powerbass S-84 subwooferTippGyors előnézet (1 értékelés)8", 125/250 W, 86 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω31.500 FtRaktáronPowerbass S-6902TPowerbass S-6902T hangszóróGyors előnézet6 x 9", 50/150 W, 89 dB, 4 Ω, slim változat33.170 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-650TPowerbass S-650T hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 45 W RMS, 88 dB, 4 Ω, vékony kivitel23.170 FtRaktáronPowerbass S-6802Powerbass S-6802 hangszóróTippGyors előnézet6 x 8", 60/180 W, 88 dB, 4 Ω24.830 FtRaktáronPowerbass S-60C Ingyenes kiszállításPowerbass S-60C hangszóróTippGyors előnézet (14 értékelés)komponens hangszórók, Ø 165 mm, 70 W RMS, 4 Ω, 90 dB (1 W/1 m), szerelési mélység 58 mm43.170 FtRaktáronPowerbass S-50CPowerbass S-50C hangszóróTippGyors előnézet (2 értékelés)Ø 130 mm, 50/150 W, 4 Ω, 89 dB (1 W/1 m), szerelési mélység 50 mm38.170 FtRaktáronPowerbass S-6903Powerbass S-6903 hangszóróTippGyors előnézet (1 értékelés)6 x 9", 70/210 W, 90 dB, 4 Ω33.170 FtRaktáronPowerbass S-6502Powerbass S-6502 hangszóróTippGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 50 W RMS, 88 dB (1W/1m), 4 Ω, szerelési mélység 58 mm26.500 FtRaktáronPowerbass S-1SPowerbass S-1S hangszóróTippGyors előnézetkalota Ø 25 mm, 50/100 W, 91 dB (1W/1m), 4 Ω21.500 FtRaktáronPowerbass S-12TD Ingyenes kiszállításPowerbass S-12TD subwooferGyors előnézet12", 300/600 W, 91 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω71.500 FtRaktáronPowerbass S-12T Ingyenes kiszállításPowerbass S-12T subwooferGyors előnézet12", 300/600 W, 91 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω71.500 FtRaktáronPowerbass S-10TD Ingyenes kiszállításPowerbass S-10TD subwooferGyors előnézet10", 275/550 W, 90 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω63.170 FtRaktáronPowerbass S-1204D Ingyenes kiszállításPowerbass S-1204D subwooferTippGyors előnézet12", 300/600 W, 87,5 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω44.830 FtRaktáronPowerbass S-1204 Ingyenes kiszállításPowerbass S-1204 subwooferTippGyors előnézet12", 300/600 W, 88 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω44.830 FtRaktáronPowerbass S-1004DPowerbass S-1004D subwooferTippGyors előnézet10", 275/550 W, 86 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω38.170 FtRaktáronPowerbass S-1004Powerbass S-1004 subwooferTippGyors előnézet10", 275/550 W, 86 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω38.170 FtRaktáronPowerbass S-10T Ingyenes kiszállításPowerbass S-10T subwooferGyors előnézet10", 275/550 W, 90 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω63.170 FtRaktáronPowerbass S-275CFPowerbass S-275CF hangszóróGyors előnézet (1 értékelés)Ø 68 mm, 30/90 W, 90 dB, 4 Ω16.500 FtRaktáronPowerbass S-4102Powerbass S-4102 hangszóróGyors előnézet4 x 10", 50/150 W, 89 dB, 4 Ω23.170 FtRaktáronPowerbass S-4602Powerbass S-4602 hangszoróTippGyors előnézet4 x 6", 35/105 W, 88 dB, 4 Ω21.500 FtRaktáronPowerbass S-5202Powerbass S-5202 hangszóróTippGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 130 mm, 40 W RMS, 87 dB, 4 Ω, beépítési mélység 50 mm21.500 FtRaktáronPowerbass S-4002Powerbass S-4002 hangszóróTippGyors előnézetØ 100 mm, 35/105 W, 86 dB, 4 Ω19.830 FtRaktáronPowerbass S-3502Powerbass S-3502 hangszóróTippGyors előnézetØ 87,5 mm, 30/90 W, 85 dB, 4 Ω19.150 FtRaktáron
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.