Fiókom

Alpine R2-S653 hangszórók

komponens hangszórók, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83 V/1m), beépítési mélység 63 mm
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Alpine R2-S653 hangszórók

Alpine R2-S653 hangszórók

Ha hangosan hallgatja a zenét, és szeretné, ha mások is tudnának róla, akkor az R sorozatú hangszórók az Ön számára készültek. Élvezheti a középpontban lévő hangzásvilágot a hangszórókkal, amelyek hangosan és tisztán, torzítás nélkül szólalnak meg. Az R sorozatú hangszórók hangolása a magas és mély frekvenciákra helyezi a hangsúlyt, így erőt adnak, miközben természetesen tiszta, aktív hangzást produkálnak. Tökéletesen illeszkednek a teljesítmény és a hatékonyság tekintetében az R sorozatú mélysugárzókhoz és erősítőkhöz.

Az Alpine R2-S653 hangszórók fő tulajdonságai

  • Öntött alumínium kosarak.
  • Magnézium magas hangszórók kemény kupolával.
  • Üvegszál erősítésű kúp.
  • Rugalmas PRO X-Over kapcsolók.
  • Hangszórórácsok mellékelve.
Katalógus számR2-S653
MárkaAlpine
HivatkozásokHivatalos weboldal
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Komponens 3-utas hangszórók
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 100W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 300 W
Érzékenység (SPL 2,83V/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
88 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. Hangszórók vásárlásakor mindenki számára fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a használt erősítővel vagy autórádióval.

Példa:
Egy 2 Ohm-os hangszóró nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os hangszóró problémamentesen használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A leggyakoribb hangszóróimpedancia manapság 3-4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
65 - 40000 Hz
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró átmérőjeA hangszóró átmérője a teljes hangszóró átmérője, a rögzítést nem számítva, ahol a kisebb hangszórók (87, 100, 130 mm) extra fogantyúkkal rendelkeznek. Egyes hangszórók oválisak, és ott a méreteket hüvelykben adják meg, mindig a legrövidebb oldalról a leghosszabb oldalra. Egy hüvelyk körülbelül 2,5 cm. 165 mm
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró beépítési mélységeA hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a hangszóró fém, műanyag vagy öntött kosár alsó széléig vagy a hangszóró ülőfelületéig mérik. 63 mm
A középső hangszórója átmérőjeA középső hangszóró átmérője a kerek hangszóró átmérőjeként van megadva, a rögzítés nélkül, ahol a kisebb hangszóróknál extra fogantyúk állnak ki. 96 mm
A középső hangszóró beépítési mélységeA középső hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a fém, műanyag vagy öntött hangszórókosár alsó széléig mérik. 36 mm
A magassugárzó teljes átmérőjeA magassugárzó teljes átmérője az egyes magassugárzók átmérőjeként van megadva a szerelőházak nélkül. 51 mm
A magassugárzó kalotájának átmérőjeA magassugárzó kalotájának (membránjának) nettó átmérője. 51
A magassugárzó teljes mélységeMagának a hangszórónak a teljes mélysége a szerelőházak nélkül. 17,6 mm
Frekvenciakapcsoló mellékelveA frekvenciakapcsoló fontos része a defacto minden hangszórónak. A váltó általában különböző ellenállásértékeket, tekercsméreteket és kondenzátortípusokat tartalmaz, amelyek elég alapvetően módosítják a hangzást. Az alábbiakban ismertetjük, hogy mire használják a váltókat.

Komponens hangszórók:
Minden jó minőségű komponens hangszórórendszer része a váltó. Feladata annak biztosítása, hogy az erősítő által előállított frekvenciák úgy legyenek elosztva az akusztikai frekvenciaspektrumban, hogy minden hangszóró csak a sávszélesség azon részét kapja, amelyet a hatékonyság és a minimális torzítás szempontjából optimálisan tud lejátszani.

Koaxiális hangszórók:
A koaxiális hangsugárzók esetében a legtöbb esetben egy egyszerű kitérés (6dB/Oct.) van, amelyet a kondenzátor képez a magas hangszórónál.
Igen
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Igen
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Kevés

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Alpine R2-S69 Ingyenes kiszállításAlpine R2-S69 hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, 6 x 9", 100 W, 4 Ω, 88 dB (1W/1m), beépítési mélység 76 mm​154.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-S69C Ingyenes kiszállításAlpine R2-S69C hangszórókGyors előnézetkomponens hangszórók, 6 x 9", 100 W, 4 Ω, 88 dB (1W/1m), beépítési mélység 76 mm209.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-S65 Ingyenes kiszállításAlpine R2-S65 hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 88 dB (1W/1m), beépítési mélység 63 mm124.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-S65C Ingyenes kiszállításAlpine R2-S65C hangszórókGyors előnézetkomponens hangszórók, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 88 dB (1W/1m), beépítési mélység 63 mm164.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-S652 Ingyenes kiszállításAlpine R2-S652 hangszórókGyors előnézetkomponens hangszórók, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 88 dB (1W/1m), beépítési mélység 63 mm194.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-A75M Ingyenes kiszállításErősítő Alpine R2-A75MGyors előnézet1 csatornás erősítő, 1 x 500 W 4 Ω-ra / 1 x 750 W 2 Ω-ra, D osztály169.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-A60F Ingyenes kiszállításAlpine R2-A60F erősítőGyors előnézet4 csatornás erősítő, 4 x 100 W 4 Ω-ra / 2 x 150 W RMS 2 Ω-ra, D osztály169.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-A150M Ingyenes kiszállításAlpine R2-A150M erősítőGyors előnézet1 csatornás erősítő, 1 x 700 W 4 Ω-ra / 1 x 1200 W 2 Ω-ra / 1 x 1500 W RMS 1 Ω-ra, D osztály239.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-W8D4 Ingyenes kiszállításAlpine R2-W8D4 subwooferGyors előnézetsubwoofer, Ø 8" (200 mm), 350 W RMS, 4 + 4 Ω84.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-W8D2 Ingyenes kiszállításAlpine R2-W8D2 subwooferGyors előnézetsubwoofer, Ø 8" (200 mm), 350 W RMS, 2 + 2 Ω84.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-W10D4 Ingyenes kiszállításAlpine R2-W10D4 subwooferGyors előnézetsubwoofer, Ø 10" (250 mm), 750 W RMS, 4 + 4 Ω99.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-W10D2 Ingyenes kiszállításAlpine R2-W10D2 subwooferGyors előnézetsubwoofer, Ø 10" (250 mm), 750 W RMS, 2 + 2 Ω99.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine R2-W12D4 Ingyenes kiszállításAlpine R2-W12D4 subwooferGyors előnézetsubwoofer, Ø 12" (300 mm), 750 W RMS, 4 + 4 Ω109.990 FtRaktáronAlpine R2-W12D2 Ingyenes kiszállításAlpine R2-W12D2 subwooferGyors előnézetsubwoofer, Ø 12" (300 mm), 750 W RMS, 2 + 2 Ω109.990 Ft1 héten belül raktározzuk fel
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.