Fiókom

A kerámia védelem alkalmazása az autó alumínium kerekeire

Manapság a kerámia festék védelem a legjobb módja annak, hogy hatékonyan és hosszú távon megvédje autója fényezését. A karosszéria klasszikus kerámia bevonata mellett egy speciális kerámia bevonatot is kínálunk az alu kerekekhez Carbon Collective Platinum Wheels. Ez a kerámia bevonat egy angol csúcsgyártó terméke, az alkalmazás után, aktív réteggé válik a keréktárcsa felületén, és megvédi azt a szennyeződésektől és még a kisebb karcolásoktól is. A Platinum Wheels ellenáll a hőnek és a vegyi anyagoknak, akár 2 évig is elenálló, és legnagyobb előnye a későbbi nagyon egyszerű karbantartás és tisztítás. A fékpor és más szennyeződések nem rakódnak le a kerekek felületén, és a tisztítás nagyon egyszerű. Nincs szükség agresszív tisztítószerekre, csak samponozza be a kerekeket, és öblítse le vízzel, ha kevésbé szennyezettek. Ezenkívül a termék erősen taszítja a vizet, amely mosás után szinte teljesen lefolyik.

Fontos a előkészülés

A kerámiabevonat felhordása előtt nagyon fontos a felület előkészítése, hogy a kerámia tökéletesen tapadjon és az ígért tartóssággal rendelkezzen. A mi esetünkben új keréktárcsákkal volt dolgunk, így az előkészítés kicsit egyszerűbb volt, csak tisztítsuk meg őket festéktisztítóval. Tegyük fel, hogy a bevonatot olyan kerekekre fogja felvinni, amelyek már egy ideje használatban vannak. Ezért elengedhetetlen, hogy a kerekeket a termék felhordása előtt alaposan megtisztítsák rozsdaeltávolítóval. Ha az angol Carbon Collective gyártóhoz szeretne ragaszkodni, akkor a React Wheel Cleaner terméket tudjuk ajánlani, amely nagy hatékonysága ellenére pH-semleges összetételének köszönhetően nagyon kíméletes, és a bónusz a konkurens termékekhez képest csökkentett szaghatás is. De más bevált termékekkel sem tévedhet, mint például a jelenlegi legkelendőbb Bilt Hamber Korrosol V2 termékkel. Csak fújja a terméket a kerékfelületre, hagyja rajta néhány percig, majd alaposan öblítse le vízsugárral. Erős szennyeződés esetén javasoljuk, hogy használjon kerék ecsetet. Most a kerekek tiszták, fékportól, rozsdától és egyéb szennyeződésektől mentesek. Ezután javasoljuk a Carbon Collective Panel Prep Paint Cleaner használatát, hogy zsírtalanítsa a festékfelületet, végső előkészítést végezzen a kerámia bevonathoz, és erősebb és tartósabb kötést hozzon létre a felület és a kerámia között. Egyszerűen fújja a tisztítószert a tisztítandó felületre, hagyja rajta néhány percig, majd törölje le egy mikroszálas ruhával. 

Carbon Collective Platinum Wheels termék alkalmazása

Az előkészítés befejeződött, és megkezdődhet a kerámiabevonat tényleges alkalmazása. Semmi bonyolult nincs benne, mindössze egy üveg Platinum Wheelsre, egy mikroszálas kendőre és vegyszerálló védőkesztyűre lesz szüksége. A csomagban 5 pamut applikátor található, amellyel a kerámia bevonatot a kerekek felületére lehet felvinni. Csepegtessen néhány cseppet az applikátorra, és vigye fel a kerámiát a kerékre. Jól látható az a terület, amelyre a bevonatot felhordta, "nedves" marad, így nem fog kihagyni egytlen részt sem. Így vigye fel a terméket az egész kerékre, természetesen szükség esetén ismét adagoljon néhány csepp bevonatot az applikátorba. Ha egy teljes kerékkel végzett, törölje le a felületet mikroszálas kendővel. Ismételje meg ezt a folyamatot mind a 4 keréknél. A felhordás után javasoljuk, hogy néhány órán keresztül ne vezesse az autót, mivel ez megkeményíti a kerámiabevonatot, és megőrzi a fent említett tulajdonságait. Ha maradt még kerámiabevonat, javasoljuk, hogy néhány óra elteltével vigyen fel egy második réteget a még nagyobb hatékonyság és tartósság érdekében.

Termékfogyasztás, tartósság és későbbi karbantartás

Egy flakon elegendő 4-8 könnyűfém keréktárcsa felvitelére, természetesen a kerekek méretétől függően. A mi esetünkben ezek 20 colos kerekek voltak. Két rétegben vittük fel ezt a kerámiabevonatot, beleértve a kerekek belsejét is. Tehát minden normál keréktárcsa esetében egy 15 ml-es kiszerelés általában elegendő 2 réteghez vagy két szett alu keréktárcsához. Javasoljuk, hogy vásároljon további pamut applikátorokat, mi még hármat használtunk el a felvitelhez. Ha a megfelelő eljárást követi, ez a kerámiavédelem körülbelül 2 évig kitart. Ez mind pénzügyileg, mind időben megtérül a befektetés. Nem kell rendszeresen keréktisztítót vásárolnia, és a karbantartás nagyon egyszerű. A kerámiabevonat taszítja a szennyeződéseket és a fékport, a rozsda és más szennyeződések nem telepednek meg a kerekeken. A legtöbb esetben csak le kell öblíteni a kerekeket, vagy sampont kell használni az autómosáskor. Ezenkívül a kerámialakk a felhordás után erősen taszítja a vizet, amely az öblítés után szinte teljesen lefolyik a kerék felületéről. Nemcsak azért, mert felesleges, hanem különösen a kerámiabevonat tartósságának megőrzése érdekében ne használjon agresszív tisztítószereket és rozsdátlanítókat a keréktárcsák mosásához, amelyek nemcsak a viaszt, hanem részben a kerámiát is eltávolítják a festékről. Az alábbi képen a már kopott kerék látható, az autóra szerelve, közvetlenül az erős vízsugárral történő leöblítés után, és mint látható, csak néhány csepp víz maradt a keréken. 

Mire van szüksége ideális esetben?

  1. Használt kerekek esetében rozsdaeltávolítót kell használni, hogy megtisztítsa a kerekeket a szennyeződésektől
  2. Ha a kerekek nagyon piszkosak, javasoljuk a keréktisztító kefe használatát is.
  3. Carbon Collective Panel Prep festéktisztítóra a kerámia felhordása előtti végső előkészítéshez. 
  4. Carbon Collective Platinum Wheel kerámia bevonatra.
  5. Jó minőségű mikroszálas kendőre a kerámia bevonat lecsiszolásához.
  6. És 3 óra az Ön idejéből.   
Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

A szélvédő tökéletes tisztítása
Nem tudja, hogyan kell megfelelően ápolni és egyszerűen tisztítani autója szélvédőjét? Ebben a cikkben megtanítjuk Önnek.
Teljes cikk
Hogyan kell ápolni az alumínium keréktárcsákat
Hogyan tisztítsuk és ápoljuk megfelelően az alumínium keréktárcsákat, hogy olyanok maradjanak, mint új korukban? Olvassa el cikkünket.
Teljes cikk
Kerámia védelem alkalmazása az autó műanyag részein
Hosszú távú védelem akár két évre, a műanyagok eredeti színének visszaállítása, védelem a fakulás, az UV-sugárzás és a szennyeződések ellen, és mindenekelőtt könnyű karbantartás. Ezek a műanyagok kerámiavédelmének fő előnyei.
Teljes cikk
Az autó viaszolása
Leírtuk az autó festékének viaszolásának lépéseit a mosással, a festék dekontaminálásával és a viaszolás előszítésével együtt.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez