Fiókom

Alpine S2-S40C hangszórók

komponens hangszórók, Ø 100 mm, 45 W RMS, 4 Ω, 86 dB (1W/1m), beépítési mélység 43 mm
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.

Alpine S2-S40C hangszórók

Az újonnan áttervezett és Hi-Res Audio minősítéssel rendelkező, új generációs 10 cm-es (4") S sorozatú S2-S40C komponens hangsugárzók új mércét kínálnak az alapvető hangteljesítmény terén. Nagy hatékonyságú anyagok és szabadalmaztatott tervezési jellemzők alkalmazásával élvonalbeli képességeket építettünk ezekbe a hangszórókba. A könnyű, polipropilén, üvegszálas és csillám anyagok kombinációjából készült mélysugárzó membrán biztosítja a High-Res Audio teljesítményhez szükséges nagy teljesítményű/alacsony torzítású alaphangzást. Az Alpine S sorozatú hangsugárzók megnövelt mágnesmérettel rendelkeznek a nagyobb teljesítmény és a kategória legjobb középső basszusteljesítménye érdekében. A High Amplitude Multi-Roll (HAMR) mélysugárzó körítés a maximális kúpmozgást lehetővé téve hozza ki a basszusból a legjobbat. A 2 cm-es (3/4") dóm tweeter minden olyan magas frekvenciás részletet kiszolgál, amelyet a gyári hangszórókból hiányolt. Minden S sorozatú hangszóró a járműbe történő rögzítési lehetőségek széles skálájával rendelkezik, és számos adaptert és távtartót tartalmaz. Az in-line keresztváltók használatával ezek a hangszórók gyorsan és egyszerűen felszerelhetők otthoni környezetben.

Az Alpine S2-S40C hangszórók fő tulajdonságai

  • 2 cm-es (¾") komponens magas hangszórók forgatható házzal.
  • Hi-Res Audio tanúsítás.
  • Polipropilén, üvegszálas és csillámkúp anyag.
  • Könnyű felépítés, nagy teljesítményű és alacsony torzítású.
  • High-Amplitude Multi-Roll (HAMR) Surrounde több adapter és távtartó. 
  • Az in-line keresztváltók használatának köszönhetően ezek a hangszórók gyorsan és egyszerűen telepíthetők akár hazai körülmények között is.
Katalógus számS2-S40C
MárkaAlpine
HivatkozásokHivatalos weboldal
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Komponens 2-sávos
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 45 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 140 W
Érzékenység (SPL 1W/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
86 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. Hangszórók vásárlásakor mindenki számára fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a használt erősítővel vagy autórádióval.

Példa:
Egy 2 Ohm-os hangszóró nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os hangszóró problémamentesen használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A leggyakoribb hangszóróimpedancia manapság 3-4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
97 - 22000 Hz
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró átmérőjeA hangszóró átmérője a teljes hangszóró átmérője, a rögzítést nem számítva, ahol a kisebb hangszórók (87, 100, 130 mm) extra fogantyúkkal rendelkeznek. Egyes hangszórók oválisak, és ott a méreteket hüvelykben adják meg, mindig a legrövidebb oldalról a leghosszabb oldalra. Egy hüvelyk körülbelül 2,5 cm. 100 mm
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró beépítési mélységeA hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a hangszóró fém, műanyag vagy öntött kosár alsó széléig vagy a hangszóró ülőfelületéig mérik. 43 mm
A magassugárzó teljes átmérőjeA magassugárzó teljes átmérője az egyes magassugárzók átmérőjeként van megadva a szerelőházak nélkül. 51 mm
A magassugárzó teljes mélységeMagának a hangszórónak a teljes mélysége a szerelőházak nélkül. 17,6 mm
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Nem
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Kevés

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Alpine S2-S40 Ingyenes kiszállításAlpine S2-S40 hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 100 mm, 45 W RMS, 4 Ω, 86 dB (1W/1m), beépítési mélység 43 mm51.990 FtRaktáronAlpine S2-S50 Ingyenes kiszállításAlpine S2-S50 hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 130 mm, 55 W RMS, 4 Ω, 87 dB (1W/1m), beépítési mélység 50 mm63.990 FtRaktáronAlpine S2-S65 Ingyenes kiszállításAlpine S2-S65 hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 80 W RMS, 4 Ω, 88 dB (1W/1m), beépítési mélység 58 mm67.990 FtRaktáronAlpine S2-S65C Ingyenes kiszállításAlpine S2-S65C hangszórókGyors előnézetkomponens hangszórók, Ø 165 mm, 80 W RMS, 4 Ω, 88 dB (1W/1m), beépítési mélység 58 mm79.990 FtRaktáronAlpine S2-S68 Ingyenes kiszállításAlpine S2-S68 hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, 6 x 8", 75 W, 4 Ω, 88 dB (1W/1m), beépítési mélység 60 mm54.990 FtRaktáronAlpine S2-S69 Ingyenes kiszállításAlpine S2-S69 hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, 6 x 9", 85 W, 4 Ω, 90 dB (1W/1m), beépítési mélység 75 mm​79.990 FtRaktáronAlpine S2-S69C Ingyenes kiszállításAlpine S2-S69C hangszórókGyors előnézetkomponens hangszórók, 6 x 9", 85 W, 4 Ω, 90 dB (1W/1m), beépítési mélység 75 mm94.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine S2-S80C Ingyenes kiszállításAlpine S2-S80C hangszórókGyors előnézetkomponens hangszórók, Ø 200 mm, 85 W RMS, 4 Ω, 90 dB (1W/1m), beépítési mélység 66,4 mm86.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine S2-A60M Ingyenes kiszállításErősítő Alpine S2-A60MGyors előnézet1 csatornás erősítő, 1 x 330 W 4 Ω-ra / 1 x 600 W 2 Ω-ra / 1 x 600 W RMS 1 Ω-ra, D osztály149.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine S2-A120M Ingyenes kiszállításErősítő Alpine S2-A120MGyors előnézet1 csatornás digitális erősítő, 1 x 500 / 800 W RMS (4 / 2 Ω), D osztály219.990 Ft1 héten belül raktározzuk felAlpine S2-A55V Ingyenes kiszállításErősítő Alpine S2-A55VGyors előnézet5 csatornás erősítő, 4 x 40 + 1 x 200 / 2 x 120 4 Ω-ba / 4 x 60 + 1 x 300 RMS 2 Ω-ba, D osztály199.990 Ft1 héten belül raktározzuk fel
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.