Fiókom

Morel Hybrid 62 hangszóró

Ø 165 mm, 140/600 W, 4 Ω, 91 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 61 mm
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Morel Hybrid 62 hangszóró

Morel Hybrid 62 hangszorók

A legújabb sávos rendszer, amely a Morel legendás kézműves, mérnöki és innovációs képességeit mutatja be. Ezek határozzák meg a Morel Hybrid hangszórók hűséges, folyamatosan fejlődő koncepcióját. A most ötödik generációjukban az újratervezett Hybrid és Hybrid Integra sorozat még magával ragadóbb hallgatási élményt nyújt, és az élő zene nyerseségével ragadja meg Önt. A felbontás, a teljesítmény és a hatékonyság finom egyensúlyát tovább optimalizáltuk, hogy felülmúlják az elvárásokat, függetlenül attól, hogy milyen műfajú zenét élvez. Mostantól a Hybrid 2 sávos és Integra koaxiális, valamint egy új 3 sávos rendszer is elérhető, amely szinte minden igényt kielégít a kiváló minőségű zenével szemben.

EVC™ rendszer

Az EVC™ technológiával ellátott Morel hangszórók a hagyományos hangszóróknál akár háromszor nagyobb hangtekercseket használnak. Az EVC™ kialakítás a mágneses meghajtórendszert a hangtekercs belsejébe helyezi, és kiküszöböli a kóbor mágneses fluxust azáltal, hogy minden mágneses energiát hatékonyan a hangtekercsbe irányít. Az eredmény egy rendkívül hatékony és nagy teljesítményű rendszer, amely rendkívül kompakt, hatékony hőelvezetéssel és csökkentett membránbomlással rendelkezik, így kisebb a torzítás.

Kézzel gyártott Morel Acuflex membrán

Speciálisan kifejlesztett csillapító keverék, amelyet a Morel speciális magas- és középsugárzók lágy dómjára alkalmaznak. A selyem és a papír anyagok kombinációja olyan membránt hoz létre, amely ellenőrzött lecsengésfeloldást (pontos hajlítást) mutat, ami azt jelenti, hogy minden egyes lecsengési módot egy másik, ellentétes irányú elnyom. Ez a bomlási módok eltörlése nem hagy mást, mint a tiszta és természetes hangzást, amelyről a Morel magas- és középsugárzók ismertek.

C.A.R. Filter - akusztikai hűtés 

A C.A.R. ellenőrzött akusztikai ellenállás. A legtöbb autóipari alkalmazásban a hangszórókat egy virtuális térbe, például egy ajtóba szerelik be a minimális akusztikai terhelés biztosítása érdekében. A C.A.R. Filter™ javítja az akusztikai terhelést a hangszóró belsejében lévő szabályozott légáramlás révén, ami akár 30%-os javulást eredményez a teljesítménykezelésben. Ez nagyobb kontrollt biztosít a membrán mozgása felett a jobb basszusdinamika érdekében.

HEXATECH™ aluminium oszcillációs tekercs

A 100%-ban méhsejt alakú alumíniumhuzalból készült Hexatech™ oszcilláló tekercs csökkenti a légréseket a tekercs tekercselésében, akár 20%-kal növelve a hatékonyságot. Mivel könnyűek, a Hexatech™ tekercsek nagymértékben felelősek a Morel meghajtók által ismert rendkívül gyors tranziens reakcióért.

Papír membrán

A papír, amelyet az első hangszórók óta használnak, továbbra is kivételes anyag. A Morel legújabb papírkompozit membránjai ultrakönnyűek, így kivételes alkatrészek a kisebb meghajtó- és hangtekercseket használó átalakítókhoz.

Hibrid mágneses meghajtó

A hibrid meghajtórendszer egy ferritmágnest és egy nagy teljesítményű neodímium mágnest használ. Ezek együttesen egy kompakt és könnyű rendszert alkotnak, amely akár négyszer nagyobb teljesítményű, mint az azonos méretű hagyományos konstrukciók. A hibrid rendszerrel az erősített teljesítmény nagyobb része alakul át hangenergiává a hibátlan teljesítmény érdekében, még egy kis hangszóróban is.

 

Katalógus szám:HYBRID 62
MárkaMorel
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Komponentní 2pásmové
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 140 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 600 W
Érzékenység (SPL 2,83V/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
91 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. Hangszórók vásárlásakor mindenki számára fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a használt erősítővel vagy autórádióval.

Példa:
Egy 2 Ohm-os hangszóró nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os hangszóró problémamentesen használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A leggyakoribb hangszóróimpedancia manapság 3-4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
35 - 25000 Hz
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró átmérőjeA hangszóró átmérője a teljes hangszóró átmérője, a rögzítést nem számítva, ahol a kisebb hangszórók (87, 100, 130 mm) extra fogantyúkkal rendelkeznek. Egyes hangszórók oválisak, és ott a méreteket hüvelykben adják meg, mindig a legrövidebb oldalról a leghosszabb oldalra. Egy hüvelyk körülbelül 2,5 cm. 165 mm
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró beépítési mélységeA hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a hangszóró fém, műanyag vagy öntött kosár alsó széléig vagy a hangszóró ülőfelületéig mérik. 61 mm
A magassugárzó teljes átmérőjeA magassugárzó teljes átmérője az egyes magassugárzók átmérőjeként van megadva a szerelőházak nélkül. 45 mm
A magassugárzó kalotájának átmérőjeA magassugárzó kalotájának (membránjának) nettó átmérője. 28 mm
A magassugárzó teljes mélységeMagának a hangszórónak a teljes mélysége a szerelőházak nélkül. 20 mm
Magassugárzó kalotájának anyagaA magas hangszóró gyártásához használt kalota anyag. Hedvábí potažené Acuflexem
Frekvenciakapcsoló mellékelveA frekvenciakapcsoló fontos része a defacto minden hangszórónak. A váltó általában különböző ellenállásértékeket, tekercsméreteket és kondenzátortípusokat tartalmaz, amelyek elég alapvetően módosítják a hangzást. Az alábbiakban ismertetjük, hogy mire használják a váltókat.

Komponens hangszórók:
Minden jó minőségű komponens hangszórórendszer része a váltó. Feladata annak biztosítása, hogy az erősítő által előállított frekvenciák úgy legyenek elosztva az akusztikai frekvenciaspektrumban, hogy minden hangszóró csak a sávszélesség azon részét kapja, amelyet a hatékonyság és a minimális torzítás szempontjából optimálisan tud lejátszani.

Koaxiális hangszórók:
A koaxiális hangsugárzók esetében a legtöbb esetben egy egyszerű kitérés (6dB/Oct.) van, amelyet a kondenzátor képez a magas hangszórónál.
Ano (plnohodnotná)
Frekvenciakapcsoló beállítási lehetőségekÍratlan szabály, hogy minél drágább a hangszóró, annál több lehetőség van a frekvenciaválasztónak a hangzás beállítására. A leggyakoribb fordulatbeállítási lehetőség a magas hangszóró csillapítása. A fejlettebb fordulók lehetőséget kínálnak a közép- és a magas hangszóró meredekségének beállítására vagy a frekvenciatartomány beállítására is. Ano (Tweeter +3, 0, -3 dB)
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Pár
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Ano

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Comfortmat VisionComfortmat Vision hangszigetelő anyagGyors előnézet (48 értékelés)hangszigetelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság6 mm, szigetelés 15 dB, súly 0,44 kg/m² 3.170 FtRaktáronMorel Hybrid MW 6 MKII Ingyenes kiszállításMorel Hybrid MW 6 MKII középsugárzókGyors előnézetØ 165 mm, 140/600 W, 4 Ω, 91 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 61 mm173.770 FtRaktáronMorel Hybrid Integra 62 Ingyenes kiszállításMorel Hybrid Integra 62 hangszórókGyors előnézetØ 165 mm, 140/600 W, 4 Ω, 91 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 61 mm246.230 FtRaktáronMorel Hybrid Integra 52 Ingyenes kiszállításMorel Hybrid Integra 52 hangszóróGyors előnézetØ 135 mm, 120/500 W, 4 Ω, 90 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 60 mm246.230 Ft1 - 4 hétMorel Hybrid 52 Ingyenes kiszállításMorel Hybrid 52 hangszórókGyors előnézetØ 130 mm, 120/500 W, 4 Ω, 90 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 61 mm318.700 Ft1 - 4 hétMorel Hybrid MW 5 MKII Ingyenes kiszállításMorel Hybrid MW 5 MKII középsugárzókGyors előnézetØ 135 mm, 120/500 W, 4 Ω, 90 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 60 mm183.910 Ft1 - 4 hétMorel Hybrid Integra 602 Ingyenes kiszállításMorel Hybrid Integra 602 hangszórók-56 %Gyors előnézetØ 165 mm, 100/300 W, 4 Ω, 91 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 61 mm115.930 Ft263.620 Ft RaktáronMorel Hybrid 63 Ingyenes kiszállításMorel Hybrid 63 hangszórókGyors előnézetØ 165 mm, 140/600 W, 4 Ω, 91 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 61 mm463.620 FtRaktáronMorel Hybrid Integra 402 Ingyenes kiszállításMorel Hybrid Integra 402 hangszórókGyors előnézetØ 104 mm, 80/250 W, 4 Ω, 89 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 50 mm188.260 FtRaktáronMorel Hybrid 402 Ingyenes kiszállításMorel Hybrid 402 hangszórókGyors előnézetØ 104 mm, 100/300 W, 4 Ω, 89 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 50 mm253.480 FtRaktáronComfortmat IntegraComfortmat Integra hangszigetelő anyagGyors előnézet (89 értékelés)hangszigetelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság, sziigetelés 28 dB, súly 2,91 Kg/m² 3.320 FtRaktáronComfortmat D2Comfortmat Dark D2 rezgéscsillpító anyagGyors előnézet (189 értékelés)rezgéscsillpító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 2,3 mm, MLF 0,35, súly 2,48 Kg/m²3.320 FtRaktáron
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.
Ez az oldal sütiket használ a szolgáltatások nyújtásához, a hirdetések személyre szabásához és a forgalom elemzéséhez. Az oldal használatával Ön elfogadja ezt.