Fiókom

Morel Virtus Nano Carbon Integra 42 hangszórók

Ø 100 mm, 80/250 W, 4 Ω, 87 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 17 mm
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.

Morel Virtus Nano Carbon Integra 42 hangszórók

A Virtus Nano Carbon multiszenzoros zenei élménnyé alakítja a zenei berendezéseket. Tervezése az akusztikai és mechanikai határok feszegetésére irányuló innovatív törekvés lényegét képviseli, és praktikus megoldásokat kínál az autóba épített hangzás szerelmeseinek. A Virtus Nano Carbon a hagyományos 2-utas vagy 3-utas hangszórókhoz hasonló teljesítményt nyújt. A Morel élvonalbeli formatervezése a Virtus Nano Carbon és a Virtus Nano Integra Carbon rendszereknek ultravékony profilt ad, amely ott is elfér, ahol más hangszórók nem tudnak. Mind a 4", mind a 6,5" mélysugárzók beépítési mélysége mindössze 17 mm (0,7 hüvelyk), így ezek a világ legpuhább autós hangszórói. Ez egy olyan mérnöki bravúr, amely innovatív felfüggesztési kialakítást, nagy teljesítményű neodímium mágnesrendszert, 2,1" Hexatech alumínium hangtekercset és Grand Dome szénszálas szendvicsmembránt használ. Bár a Virtus Nano Carbon sekélyes, semmiképpen sem szenved teljesítményhiányban. A dinamikus tartomány és a gazdag basszusok bevonják Önt a zenébe, míg a részletes és természetes hangzás lehetővé teszi, hogy "lássa" a zenét.

EVC™ rendszer

Az EVC™ technológiával ellátott Morel hangszórók a hagyományos hangszóróknál akár háromszor nagyobb hangtekercseket használnak. Az EVC™ kialakítás a mágneses meghajtórendszert a hangtekercs belsejébe helyezi, és kiküszöböli a kóbor mágneses fluxust azáltal, hogy minden mágneses energiát hatékonyan a hangtekercsbe irányít. Az eredmény egy rendkívül hatékony és nagy teljesítményű rendszer, amely rendkívül kompakt, hatékony hőelvezetéssel és csökkentett membránbomlással rendelkezik, így kisebb a torzítás.

Szénszálas membrán

A membrán két külső szénszálas héjból áll, amelyek egy Rohacell réteget vesznek körül, amely egy nagy szilárdságú, kis súlyú hab. A kombináció olyan membránt hoz létre, amely könnyű, erős és megfelelően csillapított a természetes hangvisszaadás érdekében.

 

Integra - több mint koaxiális rendszer

Az Integra (az "integrálni" szóból származik) egy olyan hangszóró, amely egy mélysugárzóból és egy magas hangszóróból áll, amelyek közös vázon osztoznak. A koaxiálissal ellentétben a süllyesztett magassugárzó koncentrikusan igazodik a mélysugárzó membránjához. Ez minimalizálja a fázishibát, és minden irányban állandó hangmezőt tesz lehetővé, ami közel tökéletes időbeli összehangolást eredményez.

Integra nulla pont

Az egymágneses, kétmotoros meghajtási technológia a mélysugárzó közepén egy fázisos magassugárzót kombinál, amely természetes hangvisszaadást és jobb hangszínegyensúlyt biztosít a teljes hallható frekvenciatartományban. 

Kézzel gyártott Morel Acuflex membrán

Speciálisan kifejlesztett csillapító keverék, amelyet a Morel speciális magas- és középsugárzók lágy dómjára alkalmaznak. A selyem és a papír anyagok kombinációja olyan membránt hoz létre, amely ellenőrzött lecsengésfeloldást (pontos hajlítást) mutat, ami azt jelenti, hogy minden egyes lecsengési módot egy másik, ellentétes irányú elnyom. Ez a bomlási módok eltörlése nem hagy mást, mint a tiszta és természetes hangzást, amelyről a Morel magas- és középsugárzók ismertek.

C.A.R. Filter - akusztikai hűtés 

A C.A.R. ellenőrzött akusztikai ellenállás. A legtöbb autóipari alkalmazásban a hangszórókat egy virtuális térbe, például egy ajtóba szerelik be a minimális akusztikai terhelés biztosítása érdekében. A C.A.R. Filter™ javítja az akusztikai terhelést a hangszóró belsejében lévő szabályozott légáramlás révén, ami akár 30%-os javulást eredményez a teljesítménykezelésben. Ez nagyobb kontrollt biztosít a membrán mozgása felett a jobb basszusdinamika érdekében.

Neodínum mágnes

Az elérhető legerősebb mágnes, a neodímium lehetővé teszi a Morel számára, hogy fizikailag kompakt hangszórókat, például magas- és középsugárzókat készítsen, amelyek nagyon korlátozott helyen is elférnek anélkül, hogy a hangminőség romlana.

Grand Dome Geometria

A Grand Dome Geometry membrántechnológia egy merev, domború membránt jelent, amely kiváló tengelyen kívüli teljesítményt biztosít, és többféle hangszóró elhelyezési lehetőséget tesz lehetővé a járműben. A jól csillapított és merev kúpos kialakítás lehetővé teszi, hogy a hangszóró kiváló mélyközépfrekvenciákat produkáljon.
Katalógus szám:VIRTUS NANO CARBON INTEGRA 42
MárkaMorel
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Koaxiální 2pásmové
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 80 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 250 W
Érzékenység (SPL 2,83V/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
87 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. Hangszórók vásárlásakor mindenki számára fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a használt erősítővel vagy autórádióval.

Példa:
Egy 2 Ohm-os hangszóró nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os hangszóró problémamentesen használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A leggyakoribb hangszóróimpedancia manapság 3-4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
60 - 22000 Hz
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró átmérőjeA hangszóró átmérője a teljes hangszóró átmérője, a rögzítést nem számítva, ahol a kisebb hangszórók (87, 100, 130 mm) extra fogantyúkkal rendelkeznek. Egyes hangszórók oválisak, és ott a méreteket hüvelykben adják meg, mindig a legrövidebb oldalról a leghosszabb oldalra. Egy hüvelyk körülbelül 2,5 cm. 100 mm
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró beépítési mélységeA hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a hangszóró fém, műanyag vagy öntött kosár alsó széléig vagy a hangszóró ülőfelületéig mérik. 17 mm
A magassugárzó teljes átmérőjeA magassugárzó teljes átmérője az egyes magassugárzók átmérőjeként van megadva a szerelőházak nélkül. 45 mm
A magassugárzó kalotájának átmérőjeA magassugárzó kalotájának (membránjának) nettó átmérője. 28 mm
Magassugárzó kalotájának anyagaA magas hangszóró gyártásához használt kalota anyag. Hedvábí potažené Acuflexem
Frekvenciakapcsoló mellékelveA frekvenciakapcsoló fontos része a defacto minden hangszórónak. A váltó általában különböző ellenállásértékeket, tekercsméreteket és kondenzátortípusokat tartalmaz, amelyek elég alapvetően módosítják a hangzást. Az alábbiakban ismertetjük, hogy mire használják a váltókat.

Komponens hangszórók:
Minden jó minőségű komponens hangszórórendszer része a váltó. Feladata annak biztosítása, hogy az erősítő által előállított frekvenciák úgy legyenek elosztva az akusztikai frekvenciaspektrumban, hogy minden hangszóró csak a sávszélesség azon részét kapja, amelyet a hatékonyság és a minimális torzítás szempontjából optimálisan tud lejátszani.

Koaxiális hangszórók:
A koaxiális hangsugárzók esetében a legtöbb esetben egy egyszerű kitérés (6dB/Oct.) van, amelyet a kondenzátor képez a magas hangszórónál.
Ano (plnohodnotná)
Frekvenciakapcsoló beállítási lehetőségekÍratlan szabály, hogy minél drágább a hangszóró, annál több lehetőség van a frekvenciaválasztónak a hangzás beállítására. A leggyakoribb fordulatbeállítási lehetőség a magas hangszóró csillapítása. A fejlettebb fordulók lehetőséget kínálnak a közép- és a magas hangszóró meredekségének beállítására vagy a frekvenciatartomány beállítására is. Ano (Tweeter +/-2dB)
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Pár
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Ano

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.
Ez az oldal sütiket használ a szolgáltatások nyújtásához, a hirdetések személyre szabásához és a forgalom elemzéséhez. Az oldal használatával Ön elfogadja ezt.