Fiókom

Powerbass 2XL-63C hangszóró

komponens hangszórók, Ø 165 mm, 120 W RMS, 92 dB, 3 Ω, beépítési mélység 62 mm
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Powerbass 2XL-63C hangszóró

Powerbass 2XL-63C hangszóró

A Powerbass mérnökei az új 2XL komponens hangszóró sorozat bevezetésével magasabbra tették a mércét a nagyszerű hangzás tekintetében. A 2022-re teljesen újratervezett 2XL sorozat kristálytiszta hangminőséget biztosít mély, meleg hangokkal a basszusban. Ha kiváló minőségű hangszórókra van szüksége, és olyan járművel is rendelkezik, amelynek különleges szerelési követelményei vannak, akkor ez a sorozat tökéletes az Ön számára. A 2XL sorozat 3-0 rendszert, 3 ohmos impedanciát használ, hogy hatékonyabban használja ki az erősítő teljesítményét. A butilkaucsuk felfüggesztéssel nagy hatékonyságot és alacsonyabb basszusválaszt kap, kevesebb torzítással. Az új selyem membrán és a nem szőtt papír- és gyapjúmembrán együttesen mély, meleg és pontos hangzást biztosít, amelyet órákon át fáradtság nélkül hallgathat. Az újratervezett magas hangszórók kiváló minőségű Emperors selymet használnak, amelyet Ferrofluid®-val javítottak. A ferrofluid egy mágneses részecskékkel töltött folyadék, amelyet a NASA-nál fejlesztettek ki - kisebb súrlódást okoz, ami torzítás nélkül hangosabb magas frekvenciákat eredményez.

A Powerbass 2XL-63C hangszóró fő tulajdonságai

  • 165 mm komponens reproduktorok.
  • Hibrid 4 rétegű mélysugárzó membrán papír és gyapjú keverékével.
  • Butilkaucsuk felfüggesztés.
  • EFF motor szerkezet (hatékony áramlási mező).
  • Masszív kosár egyenes fekete felülettel.
  • 25 mm selyem magassugárzó.
  • Számítógéppel támogatott külső 12dB-es kétirányú kapcsoló.
  • Impedancia 3 ohm.

A Powerbass márkáról

A Powerbass 2001-ben alakult egy céllal: olyan nagyszerű audio termékeket hozni a piacra, amelyek kiváló hangzást és nagy megbízhatóságot kínálnak megfizethető áron. A Powerbass központja a kaliforniai Ontarióban található, ahol a vállalatnak világszínvonalú mérnöki és fejlesztési vezetői csapattal rendelkező gyártóüzemek is vannak. A Powerbass eredetileg olyan kiváló minőségű OEM hangszórók gyártására összpontosított, amelyek az akkori árkategóriájukban utánozhatatlan minőséget képviseltek. Az évek során számos termékkel, például mélynyomókkal vagy erősítőkkel és természetesen több hangszóró modellsorozattal bővítették a kínálatot, amelyek közül különösen a belépő szintű "S" sorozat szinte legendássá vált. És mindig ugyanazzal a céllal, mint a kezdeti időkben: megfizethető, a versenytársaknál jobb teljesítményt nyújtó termékeket kínálni. Két évtizeddel később a Powerbass ugyanazokat az értékeket tartja tiszteletben, és a zenehallgatás élményének maximalizálása érdekében kiváló minőségű termékek átfogó portfólióját kínálja ügyfeleinek.
Katalógus szám2XL-63C
MárkaPowerbass
HivatkozásokHivatalos weboldal (angol)
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Komponentní 2pásmové
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 120 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 240 W
Érzékenység (SPL 1W/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
92 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. Hangszórók vásárlásakor mindenki számára fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a használt erősítővel vagy autórádióval.

Példa:
Egy 2 Ohm-os hangszóró nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os hangszóró problémamentesen használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A leggyakoribb hangszóróimpedancia manapság 3-4 Ohm.
3 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
59 - 20 000 Hz
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró átmérőjeA hangszóró átmérője a teljes hangszóró átmérője, a rögzítést nem számítva, ahol a kisebb hangszórók (87, 100, 130 mm) extra fogantyúkkal rendelkeznek. Egyes hangszórók oválisak, és ott a méreteket hüvelykben adják meg, mindig a legrövidebb oldalról a leghosszabb oldalra. Egy hüvelyk körülbelül 2,5 cm. 165 mm
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró beépítési mélységeA hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a hangszóró fém, műanyag vagy öntött kosár alsó széléig vagy a hangszóró ülőfelületéig mérik. 62 mm
A középbasszus hangszóró membránjának anyagaAnyag, amelyet a hangszóró membránjánál használnak. Ne aggódjon a papír miatt, meglepően nagyon természetes és jó minőségű hangja van, és a kivitelnek köszönhetően gond nélkül ellenáll a nedvességnek. Papír/vlna
A magassugárzó kalotájának átmérőjeA magassugárzó kalotájának (membránjának) nettó átmérője. 25 mm
Magassugárzó kalotájának anyagaA magas hangszóró gyártásához használt kalota anyag. Hedvábí
Frekvenciakapcsoló mellékelveA frekvenciakapcsoló fontos része a defacto minden hangszórónak. A váltó általában különböző ellenállásértékeket, tekercsméreteket és kondenzátortípusokat tartalmaz, amelyek elég alapvetően módosítják a hangzást. Az alábbiakban ismertetjük, hogy mire használják a váltókat.

Komponens hangszórók:
Minden jó minőségű komponens hangszórórendszer része a váltó. Feladata annak biztosítása, hogy az erősítő által előállított frekvenciák úgy legyenek elosztva az akusztikai frekvenciaspektrumban, hogy minden hangszóró csak a sávszélesség azon részét kapja, amelyet a hatékonyság és a minimális torzítás szempontjából optimálisan tud lejátszani.

Koaxiális hangszórók:
A koaxiális hangsugárzók esetében a legtöbb esetben egy egyszerű kitérés (6dB/Oct.) van, amelyet a kondenzátor képez a magas hangszórónál.
Ano
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Ano
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Pár

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
100 %
1 a vásárló értékelte
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Powerbass 2XL-3M Ingyenes kiszállításPowerbass 2XL-3M hangszóróGyors előnézetközépső hangszórók, Ø 75 mm, 50 W RMS, 89 dB (1 W/1 m), 4 Ω44.830 FtRaktáronPowerbass 2XL-63.3C Ingyenes kiszállításPowerbass 2XL-63.3C hangszóróGyors előnézetkomponens hangszórók, Ø 165 mm, 120 W RMS, 92 dB, 3 Ω, beépítési mélység 62 mm129.830 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass 2XL-653T Ingyenes kiszállításPowerbass 2XL-653T hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 60 W RMS, 3 Ω, 89 dB (1W/1m), beépítési mélység 53 mm46.500 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass 2XL-653 Ingyenes kiszállításPowerbass 2XL-653 hangszórókTippGyors előnézet (1 értékelés)koaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 75 W RMS, 90 dB (1W/1m), 3 Ω, beépítési mélység 62,5 mm48.230 FtRaktáronPowerbass 2XL-523Powerbass 2XL-523 hangszóróTippGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 130 mm, 60 W RMS, 89 dB (1W/1m), 3 Ω, beépítési mélység 55 mm38.170 FtRaktáronPowerbass 2XL-463Powerbass 2XL-463 hangszóró-38 %TippAkcióGyors előnézetkoaxiális hangszórók, 4 x 6", 50 W RMS, 88 dB, 3 Ω, beépítési mélység 58 mm21.650 Ft34.830 FtRaktáronPowerbass 2XL-403Powerbass 2XL-403 hangszóróGyors előnézet10 cm, 50/100 W, 88 dB, 3 Ω,szerelési mélység 55 mm33.170 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass 2XL-693 Ingyenes kiszállításPowerbass 2XL-693 hangzóróTippGyors előnézetkoaxiális hangszórók, 6 x 9", 100 W RMS, 92 dB, 3 Ω, beépítési mélység 85 mm66.500 FtRaktáronPowerbass 2XL-683 Ingyenes kiszállításPowerbass 2XL-683 hangszóróTippGyors előnézet (1 értékelés)koaxiális hangszórók, 6 x 8", 75 W RMS, 91 dB (1W/1m), 3 Ω, beépítési mélység 65 mm44.830 FtRaktáronPowerbass 2XL-1TPowerbass 2XL-1T hangszóróGyors előnézetmagassugárzók, kalotájának átmérője 25 mm, 50 W RMS, 91 dB (1W/1m), 4 Ω29.830 FtRaktáron
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.