Fiókom

Powerbass PS-12 subwoofer

12", 250/500 W, 91 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Powerbass PS-12 subwoofer
-35 %
Tipp

Powerbass PS-12 subwoofer

A PS sorozatú subwooferek kiváló választásnak bizonyulnak a zene szerelmeseinek, akik még korlátozott költségvetésű készülékvásárlás esetén sem kényszerülnek arra, hogy feláldozzák a jó hangminőséget. A Powerbass mérnökei egy nagyon sokoldalú subwoofert terveztek, amely teljesítmény és hangérték tekintetében felveszi a versenyt a sokkal drágább mélysugárzókkal. A PS subwooferek 2 hüvelykes oszcillácios tekercsekkel rendelkeznek, amelyek általában a drágább konstrukciókban találhatók. Ez a nagy tekercs nagyobb teljesítményt és jobb linearitást biztosít. A subwoofereket úgy optimalizálták, hogy kis méretű ládákban és bassz-reflex boxokban is működjenek, így a legtöbb hangrendszer-berendezéshez alkalmasak.

A Powerbass PS-12 subwoofer fő tulajdonságai

  • 12" subwoofer 225 W RMS teljesítménnyel.
  • Oszcillációs tekercs 4 Ω impedenciával.
  • Papírmembrán a valósághű hangzásért.
  • Hosszú élettartamú 4 rétegű habszivacs felfüggesztés.
  • 50 mm-es BASV hangtekercs.
  • Sajtolt acélkosár.
  • Optimális mind zárt, mind bassz-reflex ládákhoz.

A Powerbass márkáról

A Powerbass 2001-ben alakult egy céllal: olyan nagyszerű audio termékeket hozni a piacra, amelyek kiváló hangzást és nagy megbízhatóságot kínálnak megfizethető áron. A Powerbass központja a kaliforniai Ontarióban található, ahol a vállalatnak világszínvonalú mérnöki és fejlesztési vezetői csapattal rendelkező gyártóüzemek is vannak. A Powerbass eredetileg olyan kiváló minőségű OEM hangszórók gyártására összpontosított, amelyek az akkori árkategóriájukban utánozhatatlan minőséget képviseltek. Az évek során számos termékkel, például mélynyomókkal vagy erősítőkkel és természetesen több hangszóró modellsorozattal bővítették a kínálatot, amelyek közül különösen a belépő szintű "S" sorozat szinte legendássá vált. És mindig ugyanazzal a céllal, mint a kezdeti időkben: megfizethető, a versenytársaknál jobb teljesítményt nyújtó termékeket kínálni. Két évtizeddel később a Powerbass ugyanazokat az értékeket tartja tiszteletben, és a zenehallgatás élményének maximalizálása érdekében kiváló minőségű termékek átfogó portfólióját kínálja ügyfeleinek.
Katalógus számPS-12
MárkaPowerbass
HivatkozásokHivatalos weboldal (angol)
RMS teljesítményA mélysugárzó RMS teljesítménye a mélysugárzó folyamatos használatának állandó kimeneti teljesítménye. Ha a kimeneti teljesítményt hosszabb ideig túllépi, visszafordíthatatlan károsodás vagy a mélysugárzó hangtekercsének megégése következhet be. 250 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a mélysugárzó pillanatnyilag (kb. 0,5 másodperc) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a mélysugárzó hangtekercse gyorsan megsérülhet vagy kiéghet. 500 W
Érzékenység (SPL 1W/1m)A mélysugárzó érzékenysége vagy hatékonysága.

A mélynyomó érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy de facto minősítés arra vonatkozóan, hogy a mélynyomó hogyan alakítja át a wattokat hanggá. Az érzékenységi értékek a mélysugárzótól 1 méterre mért zajszintek 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos feszültséggel a forrásnál 1 méteren mért zajszintek.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a mélynyomó hangosabb, de kevesebb teljesítmény mellett. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a mélynyomónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Ha például egy 88 dB-es mélynyomónak 300 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő előállításához, akkor egy 91 dB-es érzékenységű mélynyomónak csak 150 wattra van szüksége ugyanahhoz a hatékonysághoz.
91 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. A mélynyomó vásárlásakor mindenki számára nagyon fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a hozzá csatlakoztatott erősítővel. A kettős hangtekercses mélysugárzók esetében javasoljuk, hogy kövesse a tanácsadásban foglaltakat!

Példa:
Egy 2 Ohm-os mélynyomó nem csatlakoztatható olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil. 4 Ohm-os mélynyomó könnyen használható olyan erősítőhöz, amely 2 Ohm-ig stabil. Egy 4 Ohm-os mélynyomó csatlakoztatása egy 4 Ohm-ig stabil erősítőhöz szintén nem jelent problémát. A leggyakoribb mélynyomó impedancia 4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot. A mélynyomók ideális esetben 20-150 Hz között játszanak.Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
32 - 450 Hz
Subwoofer átmérőjeA mélysugárzó átmérője csavarfuratonként van megadva. A mélysugárzó teljes külső átmérője általában 1-2 cm-rel szélesebb, a mélysugárzó méretkategóriájától függően. Egy 30 cm-es mélynyomó esetében a külső átmérő a védőgumival együtt 31,8 cm, egy 25 cm-es mélynyomó esetében pedig 26,5 cm a védőgumival együtt. 300 mm (12")
A mélysugárzó beépítési mélységeA mélysugárzó beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a fém vagy öntött mélysugárzó kosár alsó széléig kell mérni. 137 mm
Fs - rezonancia frekvenciaFs - rezonancia frekvenciaFs - az alsó rezonancia frekvencia. Ez a paraméter a mélysugárzó de facto szabad levegő rezonancia frekvenciája. Egyszerűen fogalmazva, ez az a pont, ahol a mélysugárzó mozgó alkatrészeinek súlya megegyezik a mélysugárzó felfüggesztésének erejével, amikor az mozgásban van. Ha látott már valaha egy darab húrt kontrollálatlanul zúgni a szélben, akkor láthatta, hogy milyen hatással van a rezonancia frekvencia elérése.

A mozgó alkatrészek súlya és a felfüggesztés (surround és spider ) merevsége kulcsfontosságú elemek, amelyek befolyásolják a rezonancia frekvenciát. Általános szabályként az alacsonyabb Fs olyan mélysugárzót jelez, amely jobban alkalmas az alacsony frekvenciák lejátszására, mint egy magasabb Fs értékű mélysugárzó. Ez azonban nem mindig van így, mivel a mélynyomó más fontos paraméterei is beleszólnak az eredményül kapott hangzásba.
32,40 Hz
Vas - ekvivalens légtérfogatVas - azt a levegőmennyiséget jelenti, amely egy köbméterre összenyomva ugyanazt az erőt fejti ki, mint a compliance (CMS), az adott mélysugárzó felfüggesztése. A Vas az egyik legbonyolultabb mérhető paraméter, mivel a relatív páratartalom és a hőmérsékleti viszonyok befolyásolják a légnyomás változásait.

Egy másik módja annak, hogy leírjuk, mi a VAS: próbáljunk meg egy mélynyomót használni, és keressünk egy olyan hangfalat, amely megfelelő méretű ahhoz, hogy a levegőt azonos merevséggel ugyanarra a rezonanciára juttassa vissza. Ennek a doboznak a mérete Vas. Természetesen vannak más paraméterek is, de ezek nem annyira szükségesek a hangdoboz pontos kiszámításához. A rezonanciafrekvencia és a Q-paraméterek értékei szintén fontosak a hangdobozok építésénél.
81,58 l
Xmax + -Xmax - a mélysugárzó membránjának maximális kihajlása egy irányban - nem összeg, vagy a maximális lineáris kihajlás rövidítése is. A mélynyomó kimenete nem lineárissá válik, amikor a hangtekercs elkezdi elhagyni a mágneses rést. 8 mm
QesElectrical Q-factor of driver az elektromos minőségi tényező (elektromos csillapítás). Amikor a mélysugárzó tekercs mágneses mezőben mozog, saját áramot generál, amely ellensúlyozza a mozgását. A Qes egy dimenziótlan paraméter, és minél kisebb a szám, annál nagyobb a generált áram és annál jobban csillapodik a tekercs mozgása, így csökken a tekercsen átfolyó teljes áram, a kitérés és az fs rezonancia körüli érzékenység. Az értékek 0,08-tól 0,6-ig terjednek, és a szélsőértékek között, az általános univerzális konverterekben akár 20 is lehet. Túl alacsony Qes értékű mélynyomók, nagyon csillapított rendszer, nem alkalmas bizonyos típusú hangrendszerekhez. 0,55
QmsMechanical Q-factor of driver a mechanikai minőségi tényező (mechanikai csillapítás). Ez a mélysugárzó membrán mozgását befolyásoló (csillapító) mechanikai veszteségek. A Qms egy dimenziótlan paraméter, és minél nagyobb a szám, annál kisebbek a veszteségek, azaz annál nagyobb az elhajlás és az érzékenység az alsó sávban, ez körülbelül 0,4 - 25 körül van. 7,42
QtsTotal Q-factor of driver a teljes minőségi tényező, amely magában foglalja a Qes és a Qms értékeket (elektromos Qes és mechanikai Qms). Az értékek körülbelül 0,08 és 0,6 között mozognak, esetenként akár 3. A mélynyomó Qts értékét ugyanúgy számítják ki, mint például egy párhuzamosan kapcsolt ellenálláspárét, így az eredményt befolyásolja a kisebb érték, amelyet nem lehet túllépni, ami általában Qes. 0,51
A mélysugárzó hangtekercsének átmérőjeMinél nagyobb a hangtekercs átmérője, annál nagyobb a mélysugárzó terhelhetősége, laikus nyelven szólva. 50 mm
A mélynyomó membrán anyagaAz a különleges anyag, amelyből a mélynyomó membrán készül. Papír

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
100 %
1 a vásárló értékelte
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Powerbass PS-DF110T Ingyenes kiszállításPowerbass PS-DF110T subwoofer boxbanTippGyors előnézet10" subwoofer, 275 W RMS, 91 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω, zárt mélyláda96.500 FtRaktáronPowerbass PS-WB121T Ingyenes kiszállításPowerbass PS-WB121T subwooferGyors előnézet12" subwoofer, 300 W RMS, 96 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω, zárt mélyláda116.500 FtRaktáronPowerbass PS-WB101T Ingyenes kiszállításPowerbass PS-WB101T subwoofer boxban-49 %AkcióGyors előnézet10" subwoofer, 250 W RMS, 96 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω, zárt mélyláda54.980 Ft108.170 FtRaktáronPowerbass PS-WB121 Ingyenes kiszállításPowerbass PS-WB121 subwoofer boxban-17 %TippGyors előnézet12" subwoofer, 275 W RMS, 98 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω, basszreflex mélyláda83.320 Ft99.830 FtRaktáronPowerbass PS-WB101 Ingyenes kiszállításPowerbass PS-WB101 subwoofer boxban-24 %TippGyors előnézet10" subwoofer, 250 W RMS, 96 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω, bassreflex mélyláda66.650 Ft88.170 FtRaktáronPowerbass PS-WB102 Ingyenes kiszállításPowerbass PS-WB102 subwoofer boxban-50 %Gyors előnézet2 x 10" subwoofer, 500 W RMS, 96 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω, bassreflex mélyláda83.320 Ft166.500 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass PS-ADF110T Ingyenes kiszállításPowerbass PS-ADF110T aktív subwoofer boxban-38 %AkcióGyors előnézetaktív subwoofer 10", 175/350 W116.650 Ft188.170 FtRaktáronPowerbass PS-AWB121T Ingyenes kiszállításPowerbass PS-AWB121T aktív subwoofer boxban-40 %Gyors előnézetaktív subwoofer 12", 200 W RMS, zárt mélyláda116.650 Ft194.830 FtRaktáronPowerbass PS-AWB101T Ingyenes kiszállításPowerbass PS-AWB101T aktív subwoofer boxban-33 %Gyors előnézetaktív subwoofer 10", 175 W RMS, zárt mélyláda116.650 Ft174.830 FtRaktáronPowerbass PS-AWB121 Ingyenes kiszállításPowerbass PS-AWB121 aktív subwoofer boxban-43 %TippGyors előnézet (1 értékelés)aktív subwoofer 12", 200 W RMS, bassrelfex mélyláda99.980 Ft174.830 FtRaktáronPowerbass PS-AWB101 Ingyenes kiszállításPowerbass PS-AWB101 aktív subwoofer boxbanTippGyors előnézetaktív subwoofer 10", 175 W RMS, basszreflex mélyláda149.830 FtRaktáronPowerbass PS-10Powerbass PS-10 subwooferTippGyors előnézet (1 értékelés)10", 225/450 W, 90 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω33.170 FtRaktáron
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.