Fiókom

Powerbass S-50C hangszóró

Ø 130 mm, 50/150 W, 4 Ω, 89 dB (1 W/1 m), szerelési mélység 50 mm
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
 • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
 • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Powerbass S-50C hangszóró
Tipp

Powerbass S-50C hangszóró

Közel 8 évvel ezelőtti bevezetésük óta az S sorozatú komponens hangsugárzók világszerte nagy hírnévre tettek szert a lelkes zenebarátok körében. Hogyan javíthatsz egy győztest? Ahogy a mondás tartja, ha nem romlott el, ne javítsd meg. A Powerbassnál néhány kulcsfontosságú pontra összpontosítottak, a többit pedig érintetlenül hagyták. Az eredmény az új és továbbfejlesztett S sorozatú komponens hangszórók. Kétségtelenül fantasztikus helyettesítője a legtöbb OEM hangszórónak. Az S sorozatú hangszórórendszerek továbbra is nagyszerű teljesítményt kínálnak megfizethető áron. Mivel ebben a sorozatban ennyi hangszóróméret van, a Powerbass S hangszórók kiváló választás a minőségi dinamikus hangzás kedvelői számára, akik a könnyű telepítés mellett valódi értéket keresnek. Meghívjuk Önt, hogy tesztelje az S sorozatot, és hasonlítsa össze a sokkal magasabb árú hangszórókkal. A szabadalmaztatott kétrétegű papírmembrán DDC-bevonattal rendelkezik, amely lehetővé teszi a sima, gazdag basszusok hallgatását a teljes középsugárzásban. A magas frekvenciákhoz a legtöbb modellben alacsony profilú, tiszta selyem magas hangszórók találhatók - mint amilyeneket a drága otthoni rendszerekben használnak -, hogy biztosítsa a teljes hi-fi élményt.

A Powerbass S-5202 hangszóró fő tulajdonságai

 • 130 mm komponens hangszóró.
 • Fekete 2 rétegű papírmembrán, DDC (Dynamic Damping Coating) membrán.
 • A membrán kétszeresen öntött és UV-kezelt habfelülettel rendelkezik.
 • Alacsony beépítési mélység.
 • Fekete festésű tartós kosár.
 • 19 mm selyem magassugárzó neodimium mágnessel.
 • SEL Tweeter Ring - hangrács a magas hangszóró előtt.
 • EFF (Effective Flux Field) motorszerkezet.
 • 4 ohmos impedancia.

A Powerbass márkáról

A Powerbass 2001-ben alakult egy céllal: olyan nagyszerű audio termékeket hozni a piacra, amelyek kiváló hangzást és nagy megbízhatóságot kínálnak megfizethető áron. A Powerbass központja a kaliforniai Ontarióban található, ahol a vállalatnak világszínvonalú mérnöki és fejlesztési vezetői csapattal rendelkező gyártóüzemek is vannak. A Powerbass eredetileg olyan kiváló minőségű OEM hangszórók gyártására összpontosított, amelyek az akkori árkategóriájukban utánozhatatlan minőséget képviseltek. Az évek során számos termékkel, például mélynyomókkal vagy erősítőkkel és természetesen több hangszóró modellsorozattal bővítették a kínálatot, amelyek közül különösen a belépő szintű "S" sorozat szinte legendássá vált. És mindig ugyanazzal a céllal, mint a kezdeti időkben: megfizethető, a versenytársaknál jobb teljesítményt nyújtó termékeket kínálni. Két évtizeddel később a Powerbass ugyanazokat az értékeket tartja tiszteletben, és a zenehallgatás élményének maximalizálása érdekében kiváló minőségű termékek átfogó portfólióját kínálja ügyfeleinek.
Katalógus számS-50C
MárkaPowerbass
HivatkozásokHivatalos weboldal (angol)
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Komponentní 2pásmové
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 50 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 150 W
Érzékenység (SPL 1W/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
89 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. Hangszórók vásárlásakor mindenki számára fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a használt erősítővel vagy autórádióval.

Példa:
Egy 2 Ohm-os hangszóró nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os hangszóró problémamentesen használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A leggyakoribb hangszóróimpedancia manapság 3-4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
65 - 20 000 Hz
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró átmérőjeA hangszóró átmérője a teljes hangszóró átmérője, a rögzítést nem számítva, ahol a kisebb hangszórók (87, 100, 130 mm) extra fogantyúkkal rendelkeznek. Egyes hangszórók oválisak, és ott a méreteket hüvelykben adják meg, mindig a legrövidebb oldalról a leghosszabb oldalra. Egy hüvelyk körülbelül 2,5 cm. 130 mm
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró beépítési mélységeA hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a hangszóró fém, műanyag vagy öntött kosár alsó széléig vagy a hangszóró ülőfelületéig mérik. 50 mm
A magassugárzó kalotájának átmérőjeA magassugárzó kalotájának (membránjának) nettó átmérője. 19 mm
Magassugárzó kalotájának anyagaA magas hangszóró gyártásához használt kalota anyag. Hedvábí
Frekvenciakapcsoló mellékelveA frekvenciakapcsoló fontos része a defacto minden hangszórónak. A váltó általában különböző ellenállásértékeket, tekercsméreteket és kondenzátortípusokat tartalmaz, amelyek elég alapvetően módosítják a hangzást. Az alábbiakban ismertetjük, hogy mire használják a váltókat.

Komponens hangszórók:
Minden jó minőségű komponens hangszórórendszer része a váltó. Feladata annak biztosítása, hogy az erősítő által előállított frekvenciák úgy legyenek elosztva az akusztikai frekvenciaspektrumban, hogy minden hangszóró csak a sávszélesség azon részét kapja, amelyet a hatékonyság és a minimális torzítás szempontjából optimálisan tud lejátszani.

Koaxiális hangszórók:
A koaxiális hangsugárzók esetében a legtöbb esetben egy egyszerű kitérés (6dB/Oct.) van, amelyet a kondenzátor képez a magas hangszórónál.
Ano
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Pár
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Ano

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
100 %
2 a vásárlók értékelték
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Powerbass SWX-15GPowerbass SWX-15G rácsGyors előnézet15" rács a Powerbass 3XL subwooferhez14.130 FtRaktáronPowerbass SWX-12GPowerbass SWX-12G rácsGyors előnézet12" rács a Powerbass 2XL és 3XL subwooferekhez10.300 FtRaktáronPowerbass SWX-10GPowerbass SWX-10G rácsGyors előnézetrács a 10" Powerbass 2XL subwooferekre8.710 FtRaktáronPowerbass SWX-8GPowerbass SWX-8G rácsGyors előnézet (1 értékelés)8" rács a Powerbass 3XL subwooferekhez7.780 FtRaktáronPowerbass STA-10 Ingyenes kiszállításPowerbass STA-10 aktív subwooferGyors előnézet10" aktív subwoofer, 200 W RMS166.510 FtRaktáronPowerbass STA-8 Ingyenes kiszállításPowerbass STA-8 aktív subwooferGyors előnézet8" aktív subwoofer, 150 W RMS142.700 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-84DPowerbass S-84D subwooferTippGyors előnézet (1 értékelés)8", 125/250 W, 86 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω30.000 FtRaktáronPowerbass S-84Powerbass S-84 subwooferTippGyors előnézet (1 értékelés)8", 125/250 W, 86 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω30.000 FtRaktáronPowerbass S-6902TPowerbass S-6902T hangszóróGyors előnézet6 x 9", 50/150 W, 89 dB, 4 Ω, slim változat31.590 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-650TPowerbass S-650T hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 45 W RMS, 88 dB, 4 Ω, vékony kivitel22.060 FtRaktáronPowerbass S-6802Powerbass S-6802 hangszóróTippGyors előnézet6 x 8", 60/180 W, 88 dB, 4 Ω23.650 FtRaktáronPowerbass S-60C Ingyenes kiszállításPowerbass S-60C hangszóróTippGyors előnézet (15 értékelés)komponens hangszórók, Ø 165 mm, 70 W RMS, 4 Ω, 90 dB (1 W/1 m), szerelési mélység 58 mm41.110 FtRaktáronPowerbass S-6903Powerbass S-6903 hangszóróTippGyors előnézet (1 értékelés)6 x 9", 70/210 W, 90 dB, 4 Ω31.590 FtRaktáronPowerbass S-6502Powerbass S-6502 hangszóróTippGyors előnézet (1 értékelés)koaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 50 W RMS, 88 dB (1W/1m), 4 Ω, szerelési mélység 58 mm25.240 FtRaktáronPowerbass S-1SPowerbass S-1S hangszóróTippGyors előnézetkalota Ø 25 mm, 50/100 W, 91 dB (1W/1m), 4 Ω20.480 FtRaktáronPowerbass S-275CFPowerbass S-275CF hangszóróGyors előnézet (1 értékelés)Ø 68 mm, 30/90 W, 90 dB, 4 Ω15.710 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-4102Powerbass S-4102 hangszóróGyors előnézet4 x 10", 50/150 W, 89 dB, 4 Ω22.060 FtRaktáronPowerbass S-1ZTPowerbass S-1ZT hagnszóróGyors előnézetØ 25 mm, 100/200 W, 102 dB (1 W/1 m), 4 Ω10.950 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-4602Powerbass S-4602 hangszoróTippGyors előnézet4 x 6", 35/105 W, 88 dB, 4 Ω20.480 FtRaktáronPowerbass S-5202Powerbass S-5202 hangszóróTippGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 130 mm, 40 W RMS, 87 dB, 4 Ω, beépítési mélység 50 mm20.480 FtRaktáronPowerbass S-4002Powerbass S-4002 hangszóróTippGyors előnézetØ 100 mm, 35/105 W, 86 dB, 4 Ω18.890 FtRaktáronPowerbass S-3502Powerbass S-3502 hangszóróTippGyors előnézetØ 87,5 mm, 30/90 W, 85 dB, 4 Ω18.240 FtRaktáron
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.