Fiókom

RG Sound Labs RG 6.1 Pro hangszórók (By Audible Physics)

komponens hangszórók, Ø 165 mm, 150 W RMS, 4 Ω, 89,5 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 72 mm
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
RG Sound Labs RG 6.1 Pro hangszórók (By Audible Physics)
Tipp

RG Sound Labs RG 6.1 Pro hangszórók (By Audible Physics)

Az RG Sound Labs RG 6.1 Pro komponens hangszórók az RG Sound Labs márkát képviselik, de az Audible Physics csúcskategóriás gyártó alá tartoznak. Az Audible Physics alapítójának és a világszerte elismert high-end hangsugárzók tervezőjének, Rishi Gurbaninak a monogramját viselő RG Sound Labs hangszórókat a szigorú audiofilok számára hozták létre, akik számára a kompromisszummentes hangzás az életcél. Ennek nemcsak a világ minden tájáról származó, kifogástalan kézműves munkával, egyedi kézzel készített anyagok felelnek meg, hanem a saját szabadalmaztatott technológiák is, amelyek páratlanok a járműhangrendszerek világában. Az RG Sound Labs RG 6.1 Pro hangszórók nem csak ennek a neves gyártónak a bemutatkozása, hanem méltán a piac legjobb komponensrendszerei közé tartoznak. Első pillantásra megdöbbenti Önt ezeknek a gyönyörű hangszóróknak a luxus dizájnja. A középmembránon a fekete és a réz szemet gyönyörködtető kombinációja dominál, és ugyanez igaz a nagyméretű, gyönyörű acélházban elhelyezett magas hangszórókra is. Szintén említést érdemel az öntött kosár a nagy teljesítményű kerámia mágnessel, ugyanebben a fekete-réz kombinációban. De az RG Sound Labs nem csak a dizájnról, hanem a hangzásról is szól. A membrán a szabadalmaztatott Matrix Alloy Dome anyagból készült, magnézium-alumínium ötvözetből, amely lehetővé teszi a mély és lenyűgöző basszusok reprodukálását a tiszta és pontos középfrekvenciák megtartása mellett. Ezt segíti a világon egyedülálló, középen ferde membrán, amely nagyban hozzájárul e hangszórók általános frekvenciaválaszának javításához, ami hagyományos membránnal elképzelhetetlen lenne. Ez a kialakítás aztán hangzásilag tökéletesen illeszkedik az exkluzív Matrix Alloy Dome membránú magassugárzókhoz. Ezzel álomszerű 530 Hz-es rezonanciafrekvenciát ér el. Ez egy olyan érték, amit még néhány középsugárzónak sem kell szégyellnie. És ez, az utánozhatatlan hangminőség mellett, a rendszer hatalmas versenyelőnye, amely még a teljes tartományú középsugárzókkal felszerelt csúcskategóriás háromutas rendszerekkel is képes felvenni a versenyt. Ezért mindenütt megtalálja a felhasználását, ahol nincs lehetőség háromutas hangszórók telepítésére, vagy valamilyen oknál fogva ez nem kívánatos. Tehát akár a hangminőségi versenyeken való részvétel a cél, akár csak a tökéletes hangzás elérése, az RG Sound Labs RG 6.1 Pro-val elérheti a célját.

RG Sound Labs RG 6 Pro mid-bass hangszórók

Design. Ez az első dolog, ami azonnal feltűnik az RG 6 Pro középsugárzókon, és ami nem hagyja Önt hidegen. A fekete membrán és a nagyméretű réz felső rész kombinációja nem csak nagyon elegáns, de designban is kivételes. A membrán összetétele és az alkalmazott technológia azonban ugyanilyen érdekes. A membrán a szabadalmaztatott Matrix Alloy Dome anyagból készül, amely a magnézium és alumínium keveréke. Ez a kombináció kiváló merevséggel és rezgéscsillapító képességgel, valamint példás könnyedséggel rendelkezik, ami lehetővé teszi a mély és lenyűgöző basszusok reprodukálását, miközben a középfrekvenciák tiszta és pontos megszólaltatását biztosítja. Ami azonban igazán kiemeli ezeket a hangszórókat a versenytársak közül, az a membrán igazítása, amelyhez a hangszórókosár is illeszkedik. Ez a technológiailag kihívást jelentő membránkialakítás segít jelentősen javítani e hangszórók általános frekvenciaválaszát, ami egy hagyományos membránnal elképzelhetetlen lenne. Ez a kialakítás a membrán merevségét is növeli anélkül, hogy súlyt növelne, és a membrán méretét is növeli, amit a basszuskomponensek bemutatásában fog értékelni. Szintén említésre méltó a példásan lapos középfrekvenciás válasz, ami az Audible Physics és az RG Sound Labs hangszórók egyik közös jellemzője. A mélyközépsugárzó megfordításával egy újabb szépséget fedezhetünk fel, egy öntött kosár formájában, erős kerámia mágnesekkel, hogyan másként, mint fekete és réz színkombinációban. A hangszóró speciálisan kialakított öntött kosara rendkívül merev, kiküszöböli a rezgéseket, és nem deformálódik annyira, amikor a membrán mozog, mint a hagyományos acélkosarak esetében. Ugyanakkor nem csökkenti a mágneses mezőt, és sokkal hatékonyabban vezeti el a hőt a hangtekercsből. A kosár masszív aranyozott kábelcsatlakozókkal is rendelkezik, amelyeket inkább a klasszikus mélysugárzókon szoktunk látni. A tekercs és az egyéb réz alkatrészek a Japánból és Oroszországból importált legfinomabb rézből készülnek, amely kivételes vezetőképességéről és tartósságáról ismert. Szintén tartalmaznak dizájnos hatszögletű rácsokat polírozott keretekkel.

RG Sound Labs RG 1 HD magashangszórók

Az RG 1 HD magassugárzók gyakorlatilag egy külön osztályba tartoznak. Először is feltűnnek a 69 mm-es teljes átmérővel rendelkező robusztus méretek és a fényűző acélházak fekete és réz színben. Ezeknek a méreteknek oka van, mégpedig a hihetetlen, 530 Hz-es rezonanciafrekvencia. Ez az érték még néhány lapos centerhangszórónál is megszokott. Ennek a tartománynak köszönhetően az RG 1 HD magas hangszórók még magasabb középfrekvenciákat is képesek visszaadni, szinte helyettesítve a hagyományos középsugárzókat. Ráadásul ezek a csodahangszórók akár 40 000 Hz-es frekvenciákat is képesek elérni. A magashangszóró membránja Matrix Alloy Dome anyagból készül, akárcsak a középsugárzóé. Ez egy egyedülálló magnézium-alumínium ötvözet, amely a magas hangszórók esetében számos előnyt kínál, élén a kivételes magas frekvenciás részletességgel, az analitikusan pontos hangzással és a rendkívül mély hangszínnel. Ez az ötvözet keménysége a frekvenciaválaszgörbe figyelemre méltó linearitásával és közel tökéletes semlegességével is lenyűgöz. A magnézium emellett kiváló csillapítási tulajdonságokkal rendelkezik, és az ötvözetben lévő nagyon merev alumíniummal együtt jelentősen csökkenti a torzítást és a mechanikai deformációt. A kiváló minőségű, 40 mm átmérőjű neodímium mágnest a jobb hatásfok és a jobb linearitás érdekében optimalizálták, hogy tökéletes energiagazdálkodást, valamint nagyobb sávszélességet és hatékonyságot biztosítson. A rézszínű ötvözetből készült Matrix kalotta kialakítása követi a mélyközép membrán baldachinját, vizuálisan is tökéletesen illeszkedő rendszert alkotva, nem csak hangzásilag.

Katalógus számAP RG 6.1 PRO
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Komponens 2-sávos
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 150 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 300 W
Érzékenység (SPL 2,83V/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
89,5 dB
Érzékenység (SPL 1W/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
86,5 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. Hangszórók vásárlásakor mindenki számára fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a használt erősítővel vagy autórádióval.

Példa:
Egy 2 Ohm-os hangszóró nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os hangszóró problémamentesen használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A leggyakoribb hangszóróimpedancia manapság 3-4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
60 - 20000 Hz
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró átmérőjeA hangszóró átmérője a teljes hangszóró átmérője, a rögzítést nem számítva, ahol a kisebb hangszórók (87, 100, 130 mm) extra fogantyúkkal rendelkeznek. Egyes hangszórók oválisak, és ott a méreteket hüvelykben adják meg, mindig a legrövidebb oldalról a leghosszabb oldalra. Egy hüvelyk körülbelül 2,5 cm. 165 mm
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró beépítési mélységeA hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a hangszóró fém, műanyag vagy öntött kosár alsó széléig vagy a hangszóró ülőfelületéig mérik. 72 mm
A középbasszus hangszóró membránjának anyagaAnyag, amelyet a hangszóró membránjánál használnak. Ne aggódjon a papír miatt, meglepően nagyon természetes és jó minőségű hangja van, és a kivitelnek köszönhetően gond nélkül ellenáll a nedvességnek. Matrix Alloy Dome (magnézium alumínium ötvözet)
A magassugárzó teljes átmérőjeA magassugárzó teljes átmérője az egyes magassugárzók átmérőjeként van megadva a szerelőházak nélkül. 69 mm
A magassugárzó kalotájának átmérőjeA magassugárzó kalotájának (membránjának) nettó átmérője. 25 mm
A magassugárzó teljes mélységeMagának a hangszórónak a teljes mélysége a szerelőházak nélkül. 23,3 mm
Magassugárzó kalotájának anyagaA magas hangszóró gyártásához használt kalota anyag. Matrix Alloy Dome (magnézium alumínium ötvözet)
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Igen
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Kevés

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.