Fiókom

Zapco ST-500XM III erősítő

1 csatornás erősítő, 1 x 200 / 300 / 400 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), D osztály
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
 • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
 • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Zapco ST-500XM III erősítő
-25 %
TippAkció

Zapco ST-500XM III erősítő

A Zapco Studio-X erősítőcsaládját kifejezetten a mai autóipari hangpiacra tervezték. A Studio-X kompakt vázának köszönhetően könnyen elfér bármelyik autóban, modern, szögletes kialakítása pedig olyan nagyszerűvé teszi az audiorendszerét, amilyen jól hangzik. És ha már a hangzásnál tartunk... Ez egy Zapco erősítő, ahol a hangminőség mindig az első helyen áll. Ugyanakkor a tartósság és a megbízhatóság is a fő erősségei közé tartozik. Egyáltalán nem ritka, hogy a Zapco erősítőket autóról autóra és generációról generációra szállítják. A 90-es években gyártott Zapco erősítőkkel még mindig az interneten kereskednek és vásárolják a hangminőség rajongói szerte a világon. Ez nem lesz másképp a Studio-X sorozatú erősítőkkel sem, amelyeket úgy terveztek, hogy évtizedekig kitartsanak.

Zapco Studio-XM sorozatú digitális monoblokkok

2022-ben a Zapco bemutatja a továbbfejlesztett D-osztályú erősítők harmadik generációját. Az erősítő váza teljesen új, a fekete festék helyett szálcsiszolt alumíniumot kapott, és a belső alkatrészeken számos módosítást hajtottak végre, hogy a hangminőséget még magasabb szintre emeljék. A basszus a legtöbb zeneszámnak csak egy kis részét teszi ki, de minden minőségi hangrendszerben megszabja a mércét. A Studio-XM sorozatban a Zapco négy D-osztályú monoblokkot mutat be 500 watt RMS-től 2000 watt RMS-ig. És ha ez nem lenne elég, minden Studio-XM erősítőhöz egyetlen hangtekercs csatlakoztatható, így bármikor megduplázhatja a teljesítményt, egyszerűen egy másik, azonos modellből készült erősítő megvásárlásával. Minden ST-XM D-osztályú basszuserősítő stabilan 1 Ω-ig, ahogyan a mai piacon szükséges. Azonban azt is látjuk, hogy minden hangminőség fanatikus számára nagy szükség van a 2 Ω terhelési teljesítményre a középső teljesítménytartományokban. A 2 Ω-os terhelés hatékonyabban használja az áramot, és jobb a hangminőség szempontjából. Az 500 W, 1 000 W, 1 500 W és 2 000 W RMS-teljesítményekkel, valamint az ezek összekapcsolásának lehetőségével az ST-XM erősítők szinte minden felhasználói igényt kielégítenek.

A Zapco ST-1000XM III erősítő fő funkciói

 • 1 csatornás D-osztályú erősítő.
 • Teljesítmény 1 x 200 / 300 / 400 W RMS (4 / 2 / 1 Ω).
 • Lehetőség 2 erősítő csatlakoztatására a nagyobb teljesítmény érdekében.
 • A bemeneti teljesítmény folyamatos szabályozása 200 mV-tól több mint 5 voltig.
 • Aluláteresztő szabályozás 40 és 180 Hz között.
 • A basszuserősítés szintje 0dB-től 12dB-ig változtatható.
 • Basszusfrekvencia-szabályozás 30 Hz-től 80 Hz-ig.
 • Változtatható subwoofer fázisszabályozás 0°-tól 180°-ig.
 • Üreges bemeneti csatlakozók.
 • Tartalmazza a távirányítót.

A Zapco márkáról

A Zapco a világ legrégebbi hi-end autós audiomárkája, amely az autókba szánt csúcskategóriás erősítőkre és DSP-processzorokra specializálódott. A vállalatot 1974-ben alapították az Egyesült Államokban, és azóta is díjakat gyűjtenek egymás után. Mind a termékminőséget és az innovációt értékelő rangos szervezetektől, mind pedig az elsősorban a hangminőségre összpontosító globális versenyeken. A Zapco erősítők kompromisszumok nélküli audiofil minőséget képviselnek, meghatározzák a minőségi szabványt, és olyan kritériumokat állítanak fel, amelyek alapján az iparág többi termékét megítélik. A Zapco több mint 45 éve folyamatosan innovatív módszereket keres a jobb hangzás autóipari környezetbe történő bevezetésére, és ez a fáradhatatlan törekvés az abszolút hangminőségre továbbra is új technológiákat és csúcstermékeket eredményez. Azt kérdezi, hogy miért? Mert semmi más nem képes úgy megragadni a lelkét és könnyeket csalni a szembe, mint a zene. A zenével örömtáncot járhat..., az összes művészet ág közül a zene van a legerősebb és legközvetlenebb hatással a testre és az elmére. A zene minden szépségében és finomságában való reprodukálása nem érdemel kevesebbet, mint a Zapco összes munkatársának legjobb erőfeszítését. És azért is, mert a zene számít!
Katalógus számST-500XM III
MárkaZapco
HivatkozásokHivatalos weboldal (angol)
Az erősítő csatornák számaAz erősítőket a következőkre osztjul:
- Monoblokkok
- 2 csatornás
- 3 csatornás
- 4 csatornás
- 5 csatornás
- 6 csatornás
- több csatornás

Minden csatorna koaxiális típus esetén egy hangszóró, komponens hangszórók esetén pedig egyik oldal táplálására szolgál.

A monoblock típusú erősítőket elsősorban mélysugárzókhoz használják.

A 2 csatornás mind a mélynyomókhoz, mind például az autó első hangszórópárjához alkalmasak.

A 3 csatornás az első vagy hátsó hangszórók + mélynyomó esetén használható.

4 csatornás az elülső + hátsó hangszórókon vagy 1 pár hangszórón + mélynyomón.

A 6 vagy 5 csatornás hangszórókat leggyakrabban 2 pár hangszóró + mélynyomó esetén használják.

Hidalás az erősítő hídszerű bekötését jelenti, az egyik csatorna + pólusát és a másik csatorna - pólusát használva. A legtöbb esetben ez az erősítőn "BRIDGED"-ként jelenik meg.
1
Erősítő energiaosztályaAz erősítőket két alap osztályba sorolhatjuk: analóg a digitális. Az analóg erősítők (A/B) nagyobb teljesítményigényűek, de általában természetesebb hangzással rendelkeznek. A digitális erősítők (D) jelentősen alacsonyabb energiafogyasztással és nagyobb hatékonysággal rendelkeznek, de a hangzás nem biztos, hogy olyan élethű, mint a hagyományos analóg erősítőké. D
RMS teljesítmény 4 Ω-nálRMS teljesítmény, ha a hangszórók vagy a mélynyomó 4 Ω-ra van terhelve. Az effektív teljesítmény az erősítő állandó kimeneti teljesítménye, és az egyik legfontosabb paraméter az erősítő kiválasztásakor. 1x200W
RMS teljesítmény 2 Ω-nálRMS teljesítmény, ha a hangszórók vagy a mélynyomó 2 Ω-ra van terhelve. Az effektív teljesítmény az erősítő állandó kimeneti teljesítménye, és az egyik legfontosabb paraméter az erősítő kiválasztásakor. 1x300W
RMS teljesítmény 1 Ω-nálRMS teljesítmény, ha a hangszórók vagy a mélynyomó 1 Ω-ra van terhelve. Az effektív teljesítmény az erősítő állandó kimeneti teljesítménye, és az egyik legfontosabb paraméter az erősítő kiválasztásakor. 1x400W
Alsó sávszűrő (LPF)LPF / LP resp. "low pass filter" lehetőséget nyújt arra, hogy az erősítő egy potenciométerrel úgy állítsa be az erősítőt, hogy az alsó sávban csak az adott sávban lévő frekvenciákat játssza le, amelyekre szüksége van. Ez a szűrő a mélysugárzó frekvencia tartományának beállítására szolgál, hogy elkerülje annak túlterhelését vagy a hangzás torzítását.

Példa:
Az erősítők leggyakrabban 20 és 300 Hz közötti LPF-ekkel rendelkeznek. Ezt a potenciométert 45-80 Hz közé javasoljuk állítani.
40 - 180 Hz
Frekvencia tartományEgy erősítő azon képessége, hogy a jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabb frekvenciáig képes reprodukálni = a hang hűséges reprodukálása egy adott frekvenciasávban.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvencia tartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvencia tartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvencia tartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvencia tartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt biztosító jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
10-200 Hz
Harmonikus torzítás (THD)A teljes harmonikus torzítási arány azt mutatja, hogy az erősítő bemeneti jele mennyire torzított. A torzítás a kimeneti jelben lévő csúcshullámok formájában jelentkezik. A jel eredetileg hiányzó részeinek arányát százalékban adják meg, a tipikus értékek 0,001% és 0,5% között vannak.

A torzítást a teljesítménysávjukban mérik. Ha egy bizonyos teljesítményszinttől meghaladja a 0,7%-ot, akkor ez az az érték, amelytől kezdve az adott erősítő kimeneti teljesítménye már nem játszik torzításmentesen, és amelytől kezdve a torzítás általában meredeken növekszik, így a teljesítmény további növelésével már nem lehet számolni. Minél alacsonyabb az érték, annál jobb.
< 0,2%
Jel/zaj aránya (S/N ratio)A jel-zaj arány azt jelenti, hogy a kimeneti jel mindig tartalmaz zajt. A jel-zaj arány azt fejezi ki, hogy mekkora a zaj aránya a hasznos jelhez képest. Ezt nevezik A értéknek, amely a mély és nagyon magas frekvenciákat kevésbé veszi figyelembe. Ez megfelel az emberi hallás jellemzőinek, amely nem olyan érzékeny a mély frekvenciákra, különösen 1 kHz alatt. Minél magasabb az érték, annál jobb az erősítő. > 85 dB
Bemeneti érzékenységAhhoz, hogy az erősítő megfelelően tudja ellátni a feladatát, egy bizonyos szintű bemeneti jelre van szüksége, amely autórádióról autórádióra változik. Ezt "Voltban" mérik (pl. 2 V, 4 V stb.) Minél magasabb az érték az előerősítő vagy az autórádió kimenetén, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Az erősítőnek azonban figyelembe kell vennie ezt a bemeneti érzékenységet, ezért ez az érték az erősítőre is meg van adva. 0,25 - 5V
Bass boostBass boost vagy basszuserősítés. Ezt a funkciót magának a basszusnak a hangsúlyozására lehet használni, a basszuserősítés magas szintjén a hangszórók és a mélynyomó sokat torzíthatnak, és a hangzás inkább rosszabb, mint jobb lesz. Ezért javasoljuk, hogy a "basszuserősítés" funkciót bölcsen használja. Ha a basszuserősítést a maximumon használja, a hangszórók és a mélynyomó károsodhatnak. 0-12 dB
Phase shiftA fáziseltolás egy lineáris elektronikus oszcillátor, amely szinuszos kimenetet állít elő. Egy erősítő, például egy tranzisztor invertáló részéből áll. A visszacsatoló hálózat "eltolja" a fázist az erősítő kimenetén 180 fokkal a rezgési frekvenciához képest, és pozitív visszacsatolást ad. A fáziseltolódás-szűrő olyan fáziseltolódást hoz létre, amely a frekvencia növekedésével növekszik.

Ezt általában akkor használják, ha a mélynyomó a mágnessel együtt van alulra szerelve, vagy ha két erősítő van külsőleg csatlakoztatva. A Phase Shiftet akkor is használják, ha a hangszórók aktívan vannak bekötve, ahol a hangszórók időeltolódását állítja be. Az ötlet lényege, hogy a mélysugárzó ne játssza későn a basszust, és ezért a jobb erősítők kínálják ezt a fázisfordítási lehetőséget.
Igen
SubsonicA Subsonic filter lényegében egy felső átjárószűrő a nagyon alacsony frekvenciákhoz, jellemzően 45 Hz vagy annál alacsonyabb frekvenciákhoz. Minden, ami e beállítás alatt van, csillapításra kerül. Az ötlet lényege, hogy a mélynyomó ne menjen a szubszonikus szűrő beállítása alá, és ne terhelje túl magát nagyon alacsony frekvenciákkal. Hasznos funkció, ha helyesen van beállítva, a mélynyomó nem terhelődik túl. 17-50 Hz
HI input bemenetAz erősítő magas szintű bemenete lehetővé teszi, hogy közvetlenül az autóban lévő hangszórókhoz csatlakoztassa, külső magas/alacsony szintű adapter vásárlása nélkül. Fontos felszerelés, ha az erősítőt az eredeti autórádióra szereli. Igen
Üreges bemeneti terminálokAz üreges csatlakozók lehetővé teszik a kábelezés és az erősítő jobb érintkezését. A terminálok egyik biztonságosabb formája is. Ha meghúzza az üreges terminálokat, javasoljuk, hogy 1 nap után húzza meg őket újra, mivel a csatlakoztatott kábel fokozatosan összenyomódik. Igen
Távirányító mellékelveEgyes erősítőmodellekhez vezetékes távirányítók is tartoznak, amelyek egyik oldalán az erősítőhöz csatlakoznak, a másik oldalon pedig egy potenciométer van, amelyet szabadon elhelyezhet a fülkében. A távirányító szokásos helye a kormánykerék alatt van. Előnye, hogy a vezetési körülményektől és az autóban ülő személyzet hangulatától függően állíthatja a teljesítményt, illetve a hangerőt. Igen
Erősítő méretei160 x 58 x 200 mm

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.