Fiókom

Zapco ST-68X DSP III erősítő DSP processzorral

4 csatornás erősítő DSP processzorral, 4 x 25 / 4 x 35 W RMS (4 / 2 Ω), AB osztály
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
 • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
 • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Zapco ST-68X DSP III erősítő DSP processzorral
-50 %
TippAkció

Zapco ST-68X DSP III erősítő

A Zapco Studio-X erősítőcsaládját kifejezetten a mai autóipari hangpiacra tervezték. A Studio-X kompakt vázának köszönhetően könnyen elfér bármelyik autóban, modern, szögletes kialakítása pedig olyan nagyszerűvé teszi az audiorendszerét, amilyen jól hangzik. És ha már a hangzásnál tartunk... Ez egy Zapco erősítő, ahol a hangminőség mindig az első helyen áll. Ugyanakkor a tartósság és a megbízhatóság is a fő erősségei közé tartozik. Egyáltalán nem ritka, hogy a Zapco erősítőket autóról autóra és generációról generációra szállítják. A 90-es években gyártott Zapco erősítőket még mindig az interneten kereskednek és vásárolnak a hangminőség rajongói szerte a világon. Nem lesz ez másképp a Studio-X erősítő sorozat esetében sem, mivel ezeket úgy tervezték, hogy évtizedekig kitartsanak.

Zapco Studio-X AB osztályú erősítők

A Zapco 2022-ben hat továbbfejlesztett Class AB erősítőt mutat be a harmadik generációban. Az erősítő váza teljesen új, a fekete festék helyett szálcsiszolt alumíniumot kapott, és a belső alkatrészeken számos módosítást hajtottak végre, hogy a hangminőséget még magasabb szintre emeljék. Szintén újdonság a belső hőmérséklet-szabályozott ventilátorok, amelyek biztosítják, hogy az erősítő egész nap túlmelegedési problémák nélkül játszhasson. Minden erősítő bipoláris kimeneti eszközöket használ a lehető legsimább hangzás érdekében. Az ST-X erősítők közös jellemzői a változtatható HP/LP/Full Range elektronikus kapcsolók, a változtatható basszuserősítés, a csatornapáronként változtatható erősítés, a hangszórószint bemenet, a nagy teherbírású pozitív zárású terminálok és az előerősítő kimenetek, amelyekkel a rendszer egy másik erősítőhöz kapcsolható, további RCA-kábelek hozzáadása nélkül. És a legfontosabb tulajdonság, amely minden ST-X erősítőben közös, a Zapco legendás hangminősége, amelyet több mint 40 év tapasztalatával fejlesztettek ki. Az ST-68X DSP III erősítő integrált DSP processzort tartalmaz, amely 8 csatornára továbbfejlesztett nagysebességű (96 kHz) digitális jelfeldolgozással rendelkezik, így akár két további erősítő is csatlakoztatható és beállítható a DSP processzoron. A Zapco ST-68X DSP III analóg bemenetekkel rendelkezik jelzőfényekkel a legpontosabb bemeneti jelbeállításhoz, valamint optikai SPDIF digitális bemenettel. A csatlakoztathatóságot egy kommunikációs port is lehetővé teszi, amelyhez csatlakoztathatja a Zapco HD-BT Bluetooth modult a hi-definition formátumú zenei streaminghez.

A Zapco ST-68X DSP III erősítő fő funkciói

 • 4 csatornás AB osztályú erősítő 8 csatornás DSP processzorral.
 • Teljesítmény 4 x 25 / 4 x 35 W RMS (4 / 2 Ω).
 • Csiszolt alumínium váz hőmérséklet-szabályozott ventilátorral.
 • Stabil 2 Ω-ig.
 • RCA és magas szintű bemenetek. 
 • Optikai digitális bemenet.
 • Automatikus kapcsolás az Auto Turn On funkciónak köszönhetően.
 • Stabil RCA Tiffany csatlakozók.
 • 15 sávos parametrikus equalizer, HPF, LPF, fázis, időkorrekció stb.
 • Üreges bemeneti csatlakozók.
 • Opcionális bluetooth modul a Hi-Res zenei streaminghez.

A Zapco márkáról

A Zapco a világ legrégebbi hi-end autós audiomárkája, amely az autókba szánt csúcskategóriás erősítőkre és DSP-processzorokra specializálódott. A vállalatot 1974-ben alapították az Egyesült Államokban, és azóta is díjakat gyűjtenek egymás után. Mind a termékminőséget és az innovációt értékelő rangos szervezetektől, mind pedig az elsősorban a hangminőségre összpontosító globális versenyeken. A Zapco erősítők kompromisszumok nélküli audiofil minőséget képviselnek, meghatározzák a minőségi szabványt, és olyan kritériumokat állítanak fel, amelyek alapján az iparág többi termékét megítélik. A Zapco több mint 45 éve folyamatosan innovatív módszereket keres a jobb hangzás autóipari környezetbe történő bevezetésére, és ez a fáradhatatlan törekvés az abszolút hangminőségre továbbra is új technológiákat és csúcstermékeket eredményez. Azt kérdezi, hogy miért? Mert semmi más nem képes úgy megragadni a lelkét és könnyeket csalni a szembe, mint a zene. A zenével örömtáncot járhat..., az összes művészet ág közül a zene van a legerősebb és legközvetlenebb hatással a testre és az elmére. A zene minden szépségében és finomságában való reprodukálása nem érdemel kevesebbet, mint a Zapco összes munkatársának legjobb erőfeszítését. És azért is, mert a zene számít!
Katalógus számST-68X DSP III
MárkaZapco
HivatkozásokHivatalos weboldal (angol)
Az erősítő csatornák számaAz erősítőket a következőkre osztjul:
- Monoblokkok
- 2 csatornás
- 3 csatornás
- 4 csatornás
- 5 csatornás
- 6 csatornás
- több csatornás

Minden csatorna koaxiális típus esetén egy hangszóró, komponens hangszórók esetén pedig egyik oldal táplálására szolgál.

A monoblock típusú erősítőket elsősorban mélysugárzókhoz használják.

A 2 csatornás mind a mélynyomókhoz, mind például az autó első hangszórópárjához alkalmasak.

A 3 csatornás az első vagy hátsó hangszórók + mélynyomó esetén használható.

4 csatornás az elülső + hátsó hangszórókon vagy 1 pár hangszórón + mélynyomón.

A 6 vagy 5 csatornás hangszórókat leggyakrabban 2 pár hangszóró + mélynyomó esetén használják.

Hidalás az erősítő hídszerű bekötését jelenti, az egyik csatorna + pólusát és a másik csatorna - pólusát használva. A legtöbb esetben ez az erősítőn "BRIDGED"-ként jelenik meg.
4
Erősítő energiaosztályaAz erősítőket két alap osztályba sorolhatjuk: analóg a digitális. Az analóg erősítők (A/B) nagyobb teljesítményigényűek, de általában természetesebb hangzással rendelkeznek. A digitális erősítők (D) jelentősen alacsonyabb energiafogyasztással és nagyobb hatékonysággal rendelkeznek, de a hangzás nem biztos, hogy olyan élethű, mint a hagyományos analóg erősítőké. A/B
RMS teljesítmény 4 Ω-nálRMS teljesítmény, ha a hangszórók vagy a mélynyomó 4 Ω-ra van terhelve. Az effektív teljesítmény az erősítő állandó kimeneti teljesítménye, és az egyik legfontosabb paraméter az erősítő kiválasztásakor. 4x25W
RMS teljesítmény 2 Ω-nálRMS teljesítmény, ha a hangszórók vagy a mélynyomó 2 Ω-ra van terhelve. Az effektív teljesítmény az erősítő állandó kimeneti teljesítménye, és az egyik legfontosabb paraméter az erősítő kiválasztásakor. 4x35W
Frekvencia tartományEgy erősítő azon képessége, hogy a jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabb frekvenciáig képes reprodukálni = a hang hűséges reprodukálása egy adott frekvenciasávban.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvencia tartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvencia tartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvencia tartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvencia tartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt biztosító jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
15 - 30000 Hz
Harmonikus torzítás (THD)A teljes harmonikus torzítási arány azt mutatja, hogy az erősítő bemeneti jele mennyire torzított. A torzítás a kimeneti jelben lévő csúcshullámok formájában jelentkezik. A jel eredetileg hiányzó részeinek arányát százalékban adják meg, a tipikus értékek 0,001% és 0,5% között vannak.

A torzítást a teljesítménysávjukban mérik. Ha egy bizonyos teljesítményszinttől meghaladja a 0,7%-ot, akkor ez az az érték, amelytől kezdve az adott erősítő kimeneti teljesítménye már nem játszik torzításmentesen, és amelytől kezdve a torzítás általában meredeken növekszik, így a teljesítmény további növelésével már nem lehet számolni. Minél alacsonyabb az érték, annál jobb.
< 0,2%
Jel/zaj aránya (S/N ratio)A jel-zaj arány azt jelenti, hogy a kimeneti jel mindig tartalmaz zajt. A jel-zaj arány azt fejezi ki, hogy mekkora a zaj aránya a hasznos jelhez képest. Ezt nevezik A értéknek, amely a mély és nagyon magas frekvenciákat kevésbé veszi figyelembe. Ez megfelel az emberi hallás jellemzőinek, amely nem olyan érzékeny a mély frekvenciákra, különösen 1 kHz alatt. Minél magasabb az érték, annál jobb az erősítő. > 90 dB
Bemeneti érzékenységAhhoz, hogy az erősítő megfelelően tudja ellátni a feladatát, egy bizonyos szintű bemeneti jelre van szüksége, amely autórádióról autórádióra változik. Ezt "Voltban" mérik (pl. 2 V, 4 V stb.) Minél magasabb az érték az előerősítő vagy az autórádió kimenetén, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Az erősítőnek azonban figyelembe kell vennie ezt a bemeneti érzékenységet, ezért ez az érték az erősítőre is meg van adva. 0,25 - 5V
HI input bemenetAz erősítő magas szintű bemenete lehetővé teszi, hogy közvetlenül az autóban lévő hangszórókhoz csatlakoztassa, külső magas/alacsony szintű adapter vásárlása nélkül. Fontos felszerelés, ha az erősítőt az eredeti autórádióra szereli. Igen
Auto Sense funkcióEz a funkció lehetővé teszi az erősítő automatikus bekapcsolását. Igen
Üreges bemeneti terminálokAz üreges csatlakozók lehetővé teszik a kábelezés és az erősítő jobb érintkezését. A terminálok egyik biztonságosabb formája is. Ha meghúzza az üreges terminálokat, javasoljuk, hogy 1 nap után húzza meg őket újra, mivel a csatlakoztatott kábel fokozatosan összenyomódik. Igen
Erősítő méretei160 x 57 x 131 mm

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.