Fiókom

Zapco Z-600.2 AP erősítő

2 csatornás erősítő, 2 x 600 / 1 x 2000 W RMS (4 Ω), 2 x 1000 W RMS (2 Ω), A/B osztály
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
 • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
 • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Zapco Z-600.2 AP erősítő

Zapco Z-600.2 AP erősítő

A Z-AP sorozat a Zapco erősítőcsaládjának csúcsát képviseli, és a kompromisszumok nélküli audiofil hangzásra összpontosít. Ki az audiofil? Olyan audiofanatikus, akinek egyetlen szenvedélye a pontos hangvisszaadás, amely az élő előadás teljes tisztaságát hozza a rögzített zenébe. Talán találkozott már az audiophile hangzás kifejezéssel, különösen a neves McIntosh vagy Bryston cégek csúcskategóriás otthoni hangrendszereinél, de az autóipari környezetben mindig is elérhetetlennek tartották. A Zapco azonban nem értett egyet ezzel az állítással, és megkezdte a végső hangvisszaadás keresését. A C2K Competition erősítő sorozatot 2000-ben mutatták be, amelyet az új Z sorozat követett a tisztán "hangminőségre" szabott, csúcskategóriás belső alkatrészekkel. Ezek voltak az első olyan erősítők, amelyeket mérés helyett hallgatással fejlesztettek ki, és minden idők legjobb Zapco erősítőiként üdvözölték őket. És hogyan reagált a Zapco? "Köszönjük, de úgy gondoljuk, hogy még jobbat is tudunk". És így is tettek. Magas minőségű audiofil minőségű kondenzátorokat és műveleti erősítőket frissítettek, a tápegységet újratervezték, és számos lapkamódosítást végeztek az új Z-LX sorozat létrehozásához. Ennek az új erősítőcsaládnak a minősége nem csak az autóipari felhasználásra szánt erősítők polcairól gördült le, de a teszteken a csúcskategóriás otthoni audioerősítőket is legyőzte. És hogyan reagált a Zapco ismét? "Köszönjük, de úgy gondoljuk, hogy még jobbat is tudunk". És ebben az évben bemutatták a Z-AP sorozatot, amely új mércét állított fel a jármű- és otthoni hangrendszerek hangminősége terén.

A Zapco Z-600.2 AP AP erősítő fő tulajdonságai 

 • 2 csatornás "audiofil" A/B osztályú erősítő.
 • Stabil 2 Ω-ig, hidalással 4 Ω-ig.
 • 110 dB feletti jel-zaj arány.
 • Szabadalmaztatott RCA csatlakozók
 • 0,1%-os ellenállások a lehető legalacsonyabb zajszint érdekében
 • Sima bemeneti teljesítményszabályozás
 • TI LME49720 (BJT) műveleti erősítők a bemeneteken
 • TI LME49720 (BJT) műveleti erősítők a jelútban
 • WIMA MKS2 sorozatú kondenzátorok a jelútban
 • Rendkívül alacsony ESR-határértékek a teljes tartományban

A Zapco Z-AP erősítők fontos jellemzői

Audiophile minőségű otthoni hangrendszer az autóban? Abszolút! Mindegy, hogy otthon vagy az autóban van úton, az erősítő funkciója ugyanaz marad, tiszta és pontos hangvisszaadással. Ha igazán szeretné hallani, hogy otthoni hangszórói mire képesek, szerezzen be egy Zapco AC~DC tápegységet és erősítőt a Z-AP sorozatból. Akkor látni fogja, hogy miért szólhat jobban a rendszere az autóban, mint otthon. Hogyan csinálta ezt a Zapco? Fogták a Z-LX erősítők legjobbjait, finomítottak az áramkörökön, és szabadalmaztatott elektrolitikus kupakokat készíttettek a tápegységhez. A jelútban az elektrolitokat csúcskategóriás WIMA kondenzátorokra cserélték. Ezenkívül egy új, nagyon alacsony zajszintű műveleti erősítőt használtak a bemeneti fokozathoz, valamint a legsimább hangzású műveleti erősítőt a jelúthoz. A bemeneti meghajtókat megduplázták, és megnövelték a megfelelő terminál kimeneti eszközök működési feszültségét. A hő gyorsabb elvezetése és a hatékonyság növelése érdekében a repülőgépipar számára kifejlesztett új szigetelőanyagot használtak. A differenciális bemeneti fokozatban 0,1%-os (nem 1%-os, hanem 0,1%-os) ellenállásokat használtak a lehető legalacsonyabb értékek elérése érdekében. Továbbá szabadalmaztatott RCA csatlakozókat fejlesztettek ki extra erős aranyozással a tökéletes jelátvitel érdekében. Még a kis erősítésű zajerősítés erősítésszabályozását is továbbfejlesztették, és egy léptetővel egészítették ki, hogy a szintbeállítás gyerekjáték legyen. Mindennek tetejébe új megjelenés matt fekete kivitelben és masszív rézlemezzel, logóval és sorozatszámmal közvetlenül a tetején. Az eredmény egy csúcsminőségű SQ-erősítő a legmagasabb hangminőséggel, amelyet hallgatásra és mérésre egyaránt terveztek. A több mint 110 dB-es jel-zaj viszony lehetővé teszi a teljesen tiszta hangzást még a legcsendesebb zenei szakaszokban is.

A Zapco márkáról

A Zapco a világ legrégebbi hi-end autós audiomárkája, amely az autókba szánt csúcskategóriás erősítőkre és DSP-processzorokra specializálódott. A vállalatot 1974-ben alapították az Egyesült Államokban, és azóta is díjakat gyűjtenek egymás után. Mind a termékminőséget és az innovációt értékelő rangos szervezetektől, mind pedig az elsősorban a hangminőségre összpontosító globális versenyeken. A Zapco erősítők kompromisszumok nélküli audiofil minőséget képviselnek, meghatározzák a minőségi szabványt, és olyan kritériumokat állítanak fel, amelyek alapján az iparág többi termékét megítélik. A Zapco több mint 45 éve folyamatosan innovatív módszereket keres a jobb hangzás autóipari környezetbe történő bevezetésére, és ez a fáradhatatlan törekvés az abszolút hangminőségre továbbra is új technológiákat és csúcstermékeket eredményez. Azt kérdezi, hogy miért? Mert semmi más nem képes úgy megragadni a lelkét és könnyeket csalni a szembe, mint a zene. A zenével örömtáncot járhat..., az összes művészet ág közül a zene van a legerősebb és legközvetlenebb hatással a testre és az elmére. A zene minden szépségében és finomságában való reprodukálása nem érdemel kevesebbet, mint a Zapco összes munkatársának legjobb erőfeszítését. És azért is, mert a zene számít!
Katalógus számZ-600.2 AP
MárkaZapco
HivatkozásokHivatalos weboldal (angol)
Az erősítő csatornák számaAz erősítőket a következőkre osztjul:
- Monoblokkok
- 2 csatornás
- 3 csatornás
- 4 csatornás
- 5 csatornás
- 6 csatornás
- több csatornás

Minden csatorna koaxiális típus esetén egy hangszóró, komponens hangszórók esetén pedig egyik oldal táplálására szolgál.

A monoblock típusú erősítőket elsősorban mélysugárzókhoz használják.

A 2 csatornás mind a mélynyomókhoz, mind például az autó első hangszórópárjához alkalmasak.

A 3 csatornás az első vagy hátsó hangszórók + mélynyomó esetén használható.

4 csatornás az elülső + hátsó hangszórókon vagy 1 pár hangszórón + mélynyomón.

A 6 vagy 5 csatornás hangszórókat leggyakrabban 2 pár hangszóró + mélynyomó esetén használják.

Hidalás az erősítő hídszerű bekötését jelenti, az egyik csatorna + pólusát és a másik csatorna - pólusát használva. A legtöbb esetben ez az erősítőn "BRIDGED"-ként jelenik meg.
2
Erősítő energiaosztályaAz erősítőket két alap osztályba sorolhatjuk: analóg a digitális. Az analóg erősítők (A/B) nagyobb teljesítményigényűek, de általában természetesebb hangzással rendelkeznek. A digitális erősítők (D) jelentősen alacsonyabb energiafogyasztással és nagyobb hatékonysággal rendelkeznek, de a hangzás nem biztos, hogy olyan élethű, mint a hagyományos analóg erősítőké. A/B
RMS teljesítmény 4 Ω-nálRMS teljesítmény, ha a hangszórók vagy a mélynyomó 4 Ω-ra van terhelve. Az effektív teljesítmény az erősítő állandó kimeneti teljesítménye, és az egyik legfontosabb paraméter az erősítő kiválasztásakor. 2 x 600 / 1 x 2000 W
RMS teljesítmény 2 Ω-nálRMS teljesítmény, ha a hangszórók vagy a mélynyomó 2 Ω-ra van terhelve. Az effektív teljesítmény az erősítő állandó kimeneti teljesítménye, és az egyik legfontosabb paraméter az erősítő kiválasztásakor. 2x1000W
Frekvencia tartományEgy erősítő azon képessége, hogy a jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabb frekvenciáig képes reprodukálni = a hang hűséges reprodukálása egy adott frekvenciasávban.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvencia tartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvencia tartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvencia tartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvencia tartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt biztosító jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
10-30000 Hz
Harmonikus torzítás (THD)A teljes harmonikus torzítási arány azt mutatja, hogy az erősítő bemeneti jele mennyire torzított. A torzítás a kimeneti jelben lévő csúcshullámok formájában jelentkezik. A jel eredetileg hiányzó részeinek arányát százalékban adják meg, a tipikus értékek 0,001% és 0,5% között vannak.

A torzítást a teljesítménysávjukban mérik. Ha egy bizonyos teljesítményszinttől meghaladja a 0,7%-ot, akkor ez az az érték, amelytől kezdve az adott erősítő kimeneti teljesítménye már nem játszik torzításmentesen, és amelytől kezdve a torzítás általában meredeken növekszik, így a teljesítmény további növelésével már nem lehet számolni. Minél alacsonyabb az érték, annál jobb.
< 0,05%
Jel/zaj aránya (S/N ratio)A jel-zaj arány azt jelenti, hogy a kimeneti jel mindig tartalmaz zajt. A jel-zaj arány azt fejezi ki, hogy mekkora a zaj aránya a hasznos jelhez képest. Ezt nevezik A értéknek, amely a mély és nagyon magas frekvenciákat kevésbé veszi figyelembe. Ez megfelel az emberi hallás jellemzőinek, amely nem olyan érzékeny a mély frekvenciákra, különösen 1 kHz alatt. Minél magasabb az érték, annál jobb az erősítő. > 110 dB
Bemeneti érzékenységAhhoz, hogy az erősítő megfelelően tudja ellátni a feladatát, egy bizonyos szintű bemeneti jelre van szüksége, amely autórádióról autórádióra változik. Ezt "Voltban" mérik (pl. 2 V, 4 V stb.) Minél magasabb az érték az előerősítő vagy az autórádió kimenetén, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Az erősítőnek azonban figyelembe kell vennie ezt a bemeneti érzékenységet, ezért ez az érték az erősítőre is meg van adva. 1-9 V
HI input bemenetAz erősítő magas szintű bemenete lehetővé teszi, hogy közvetlenül az autóban lévő hangszórókhoz csatlakoztassa, külső magas/alacsony szintű adapter vásárlása nélkül. Fontos felszerelés, ha az erősítőt az eredeti autórádióra szereli. Nem
Üreges bemeneti terminálokAz üreges csatlakozók lehetővé teszik a kábelezés és az erősítő jobb érintkezését. A terminálok egyik biztonságosabb formája is. Ha meghúzza az üreges terminálokat, javasoljuk, hogy 1 nap után húzza meg őket újra, mivel a csatlakoztatott kábel fokozatosan összenyomódik. Igen
Bemenet a kábeles távirányítóhozHa az erősítő rendelkezik távirányító bemenettel. Nem
Erősítő méretei190 x 62 x 600 mm

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.