Fiókom

Harmonic Harmony - high-end Indonéziából

Egészen a közelmúltig hiányoztak kínálatunkból a legjobb minőségű jelkábelek, amelyeket különösen a legérdekesebb járműhangrendszer-szereléseinkhez használnánk. A jelkábelek összetétele és minősége képes kiküszöbölni minden interferenciát az autóban, és kiemelni a jobb minőségű komponensek hangját. Ezért elindultunk, hogy keressünk egy olyan gyártót, amely az igényeinknek megfelelő optimális termékeket kínál, és találtunk is egyet, méghozzá Indonéziában. Bemutatkozik a Harmonic Harmony, egy olyan vállalat, amelynek termékpalettáján nem csak csúcskategóriás jelkábelek, hanem hangszóró- és tápkábelek, valamint egyéb, az autó audiophile hangzásához szükséges termékek is szerepelnek.

A Harmonic Harmony márkáról

A Harmonic Harmony egy indonéziai gyártó, amely az autóipari hangrendszerekhez tartozó csúcskategóriás kábelkötegeket és tartozékokat gyárt. A vállalat központja és gyártósorai a fővárosban, Jakartában találhatók, amely nemcsak híres turisztikai és kulturális központ, hanem számos vezető audio gyártó és telepítő központ otthona is. Andreas Tjahjadi, a Harmonic Harmony és a Crescendo tulajdonosa, valamint az otthoni és autós hangrendszerek csúcskategóriás gyártóinak legnagyobb forgalmazó hálózata Indonéziában, nagy audiofil és a csúcskategóriás hangrendszerek elkötelezett híve. Azzal a céllal alapította a Harmonic Harmony-t, hogy olyan audiofil hangminőséget biztosítson az autóban, amely egyenrangú az otthoni hifi területén ismert legjobbakkal. A Harmonic Harmony kábeleket az audioiparban dolgozó szakemberek és a kompromisszumok nélküli hangzás és az audiofil élmény szerelmesei számára egyaránt tervezték. A termékek példátlan hangzásbeli teljesítménye, a hazai színtéren számos díjjal jutalmazott Harmonic Harmony az abszolút világelsők közé sorolja a Harmonic Harmony-t, különös tekintettel az ázsiai piacra, ahol a csúcskategóriás otthoni és járműhangrendszereknek gazdag hagyományai vannak. A gyártó termékkínálatában nemcsak luxus jelkábeleket talál négy modellsorozatban, hanem csúcskategóriás táp- és hangszórókábeleket, valamint egyéb termékeket is a kompromisszumok nélküli hangzásélmény érdekében, a vállalat "true to live sound" szlogenjének megfelelően.

A Harmonic Harmony választéka

A Harmonic Harmony termékcsalád központi elemei a csúcskategóriás jelkábelek. A jelkábelek és azok minősége az, ami a hangrendszer végeredményét a következő szintre emeli, és biztosítja, hogy ne maradjon ki egyetlen olyan részlet sem, amelyet a művész a felvételen kívánt. A Harmonic Harmony jelkábeleket jelenleg 4 modellcsaládban kínálják, az alap Acapellától a csúcskategóriás Interlude és Concerto sorozaton át a hamarosan bevezetésre kerülő ultra high-end Rhapsody sorozatig. Minden modellcsaládtól kiváló minőségű kivitelezést várhat el, exkluzív anyagok felhasználásával, beleértve a legmagasabb minőségű, 8N (99,999999%) tisztaságú OCC rezet, amely ideális feltételeket biztosít a hangátvitelhez mindenféle színeződés nélkül. További érdekesség, hogy a jelkábelek minden egyes modellsorozatánál összesen 12 különböző hosszúság közül választhatunk 60 cm-től 6 m-ig. Maradjunk a kábeleknél, mert a Harmonic Harmony kínálatában csúcskategóriás hangszóró- és tápkábelek is szerepelnek. És ismét a maximális jelátviteli minőségen van a hangsúly, amit a kábelek háromszoros árnyékolása és természetesen a legjobb minőségű anyagok használata is bizonyít. Exkluzív ANL és Mini ANL biztosítékokat vagy EHD filtereket is talál, hogy audio rendszere maximálisan kihasználhassa a benne rejlő lehetőségeket. A jelkábelek és egyéb termékek egyes modellcsaládjairól az alábbiakban olvashat.



Acapella jelkábelek

Bár ez a Harmonic Harmony termékcsalád belépőszintű termékcsaládja, az Acapella jelkábelek kiváló kivitelezéssel és kiváló hangminőséggel rendelkeznek. Maga a kábel 4 darab 20 AWG (0,52 mm²) OFC rézből készült, tömör maggal. A kiváló minőségű, 4N (99,99%) tisztaságú, oxigénmentes OFC réz összetétele megbízható hangátviteli feltételeket biztosít. Az Acapella sorozat kiemelkedő jellemzői közé tartoznak a kiváló minőségű arany és nikkelezett RCA csatlakozók a természetes és semleges hangzás érdekében. Érdemes azonban megemlíteni az OFC rézfonatból, alumíniumfóliából és PVC-ből álló hármas árnyékolást is, amely alaposan megakadályozza az RMI és EMI interferenciát. Ezenkívül a kábelt egy fekete színű, dizájnos sodrott fonat védi. Mint minden Harmonic Harmony jelkábel vonalnál, itt is összesen 12 különböző hosszúság közül választhat a pontos telepítéshez.

Octave jelkábelek

A magasabb modellszámú Octave sorozat fejlett jelkábelei kiváló választást jelentenek azok számára, akik kiváló hangminőséget igényelnek még megfizethető áron. A kábel összesen 4 darab 21 AWG (0,38 mm²) keresztmetszetű, többszálú rézmagból áll, amelyek közül 2 mag 4N (99,99%) tisztaságú, oxigénmentes OFC rézből, 2 mag pedig a legmagasabb minőségű OCC (Ohno Continous Cast) rézből készült, 8N, azaz 99,999999%-os tisztasággal. Az Octave sorozat fő jellemzői közé tartoznak a továbbfejlesztett, kiváló minőségű nikkelezett RCA csatlakozók is, amelyek kiemelik a részletes és nagyon jól kiegyensúlyozott hangzást, gazdag tónusszínezettel. Még az Octave sorozatú jelkábelek is háromszoros OFC rézfonatból, alumíniumfóliából és PVC-ből álló árnyékolással rendelkeznek az RMI és az EMI torzítás alapos elkerülése érdekében. A kábelt egy barna színű, dizájnos sodrott fonat is védi. Az Octave sorozat tehát a belépő sorozathoz képest más fonásszínnel rendelkezik, emellett jobb minőségű rézösszetételű, fejlettebb szerkezetű és lényegesen jobb minőségű RCA csatlakozókkal. Mindez még jobb minőségű hangátvitelt garantál.

Interlude jelkábelek

Az Interlude modellsorozat jelkábeleivel máris belépünk a jármű- és otthoni hangrendszerek csúcskategóriájába. Az Interlude kábelek még nagyobb tisztaságot, részletességet és kiegyensúlyozottságot biztosítanak a mély, közép és magas hangok csendes, zajmentes háttéren történő előállítása során. Ez annak is köszönhető, hogy a kábel összetétele 4 többszálas magból áll, amelyek a legjobb minőségű és legdrágább OCC rézből készülnek, 21 AWG (0,38 mm²) keresztmetszettel, 8N, azaz 99,999999%-os tisztasággal. Az Interlude sorozat kiváló minőségű ezüst RCA csatlakozókkal és OFC rézfonatból, alumíniumfóliából és PVC-ből álló hármas árnyékolással is rendelkezik, amely alaposan megakadályozza az RMI és az EMI torzítást. A kábelt ismét csavart fonatos kialakítással védik, ezúttal zöld színben. Hagyományosan összesen 12 különböző hosszúság közül választhat a pontos felszerelés érdekében.

Concerto jelkábelek

Jelenleg a legmagasabb modell sorozat Concerto, amely az abszolút high-end között jelkábelek autó hangrendszerek és nem fog elveszni a világ otthoni hifi. A Concerto hűséges, zenei hangzást biztosít, nagyszerű egyensúlyt teremt a magas frekvenciák és a pontosan szabályozott mély frekvenciák között. A sorozat kvalitásait bizonyítja az Emma-díj, mint a 2019-es év legjobb terméke. A kábel összetétele 2 darab 20 AWG (0,52 mm²) tömör, 20 AWG (0,52 mm²) négyszögletes magból álló, a legjobb minőségű OCC rézből (Ohno Continous Cast) készült, ami szintén kivételes, és ideális feltételeket biztosít a hangátvitelhez, mindenféle színeződés nélkül. A Concerto sorozat további jellemzői közé tartoznak a kiváló minőségű ezüst RCA csatlakozók és az OFC rézfonatból, alumíniumfóliából és PVC-ből álló hármas árnyékolás, amely alaposan megakadályozza az RMI és az EMI torzítást. A kábelt egy kék színű, dizájnos sodrott fonat védi, és ismét 12 különböző hosszúság közül választhat.

Hangszóró- és tápkábelek

A Harmonic Harmony termékcsalád hangszóró- és tápkábeleket is tartalmaz. És nem meglepő, hogy ebben a szegmensben a Harmonic Harmony a termékeik maximális minőségére összpontosított, amely páratlan az autós hifi iparban. A hangszórókábelek ismét négy modellsorozatra oszlanak, nevezetesen Acapella, Octave, Interlude és Concerto. Az alap Acapella hangszórókábelek keresztmetszete 2 x 1,31 mm², és természetesen kiváló minőségű, oxigénmentes OFC rézből készülnek spirális szálakkal. A kábelt egy nagyon vastag és ugyanakkor rendkívül rugalmas, 7 mm széles PVC szigetelés védi, amely nemcsak védelmet, hanem a szükséges árnyékolást is biztosítja. A továbbfejlesztett Octave sorozat már egy egyedülálló, azonos keresztmetszetű, de az interferencia és a sérülések elleni hármas védelemmel ellátott hangszórókábelt mutat be. Az egyes kábeleket először egy PVC szigetelés, majd egy pamutfonat, végül pedig egy robusztus 8,5 mm-es kerek PVC védi. Ez lehetővé teszi a kábel tökéletes védelmét a sérülésektől és különösen a mindenütt jelenlévő külső zavaroktól. Az Interlude modellcsalád az Octave-ra épül, így ismét háromszoros árnyékolásra és kiváló minőségű OFC rézből álló összetételre számíthat. A fő különbség a keresztmetszetben van: az Interlude sorozat keresztmetszete 2 x 3,31 mm². A kábel ezért elég erős mind a nagyon erős high-end hangszórókhoz, mind a mélynyomókhoz. A legfelső sorozat ismét a Concerto. A Concerto hangszórókábel a legmagasabb minőségű OCC rézből (Ohno Continous Cast) áll, amelynek tisztasága 99,999999% (8N), ami ideális feltételeket biztosít a hang átviteléhez, mindenféle színeződés nélkül. A kábel felépítése is kivételes, a negatív jelhez egy 2 x 0,82 mm²-es tömör magvas ikervezeték, a pozitív jelhez pedig egy 2 x 0,82 mm²-es multifil szálas ikervezeték szolgál. A kábel ismét háromszoros árnyékolással rendelkezik.

EHD szűrők és biztosítékok

A fejlett fejegységek, a csúcskategóriás erősítők, a DSP-processzorok és a kiváló minőségű audiokábelek a torzítás, az elektromágneses interferencia és a kihívást jelentő autós kábelezés egyéb komplikációi miatt nem feltétlenül eredményeznek maximális hangminőséget. Ezen ismert problémák kiküszöbölésére a Harmonic Harmony bevezette az EHD (Electronic High Definition) szűrőt, amely biztosítja a hangrendszerben rejlő teljes potenciált. Az EHD összesen négy változatban, különböző jellemzőkkel áll rendelkezésre. A szűrők javulást hoznak a hangzás, a teljesítmény vagy az interferencia terén, és célja, hogy tovább javítsák a hangzást az autó igényes körülményei között. És ugyanerre a célra készültek a csúcskategóriás Harmonic Harmony Fuse biztosítékok is. A Harmonic Harmony-nál minden olyan részletre odafigyelnek, amely a hangzás javulását eredményezheti. A biztosítékokat a legújabb anyagok és technológiai fejlesztések felhasználásával gyártják és tervezik, hogy valósághű hangzást, zajmentes háttérzenét és az audiofil élmény maximális fokozását érjék el. A gyártáshoz a legmegfelelőbb karmestert használták egy speciális faházban, hogy fokozzák a magas hangok tisztaságát, a hangszer fókuszát vagy az ének és a basszus helyes meghatározását. ANL és Mini ANL biztosítékok többféle értékben kaphatók.

Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hozzászólások a cikkhez