Fiókom

Morel Elate Carbon MW9 középsugárzók

Ø 220 mm, 200/1000 W, 4 Ω, 89 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 71 mm
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.

Morel Elate Carbon MW9 középsugárzók

A Morel Elate Carbon középsugárzókat a magasabb szintű teljesítményt szem előtt tartva fejlesztették ki. Ezek az új hangszórók háromrétegű membránt kaptak, amely két szénszálas rétegből és egy Rohacell habmagból áll. Ezeket a szabadalmaztatott membránokat úgy fejlesztették ki, hogy hihetetlen merevséget, nagy csillapítást és könnyű súlyt biztosítsanak. A nagyméretű, 3 hüvelykes átmérőjű Hexatech alumínium hangtekerccsel, titán formázókkal és Morel EVC motor technológiával kombinálva az Elate Carbon figyelemre méltó szabályozottságot és alacsony torzítást ér el, ami rendkívül átlátható és basszusokban gazdag hangvisszaadást eredményez. Kevés hangsugárzó érhet fel az Elate Carbon Pro mélysugárzó középtávú tisztaságához és gazdag basszusteljesítményéhez.

EVC™ rendszer

Az EVC™ technológiával ellátott Morel hangszórók a hagyományos hangszóróknál akár háromszor nagyobb hangtekercseket használnak. Az EVC™ kialakítás a mágneses meghajtórendszert a hangtekercs belsejébe helyezi, és kiküszöböli a kóbor mágneses fluxust azáltal, hogy minden mágneses energiát hatékonyan a hangtekercsbe irányít. Az eredmény egy rendkívül hatékony és nagy teljesítményű rendszer, amely rendkívül kompakt, hatékony hőelvezetéssel és csökkentett membránbomlással rendelkezik, így kisebb a torzítás.

Szénszálas membrán

A membrán két külső szénszálas héjból áll, amelyek egy Rohacell réteget vesznek körül, amely egy nagy szilárdságú, kis súlyú hab. A kombináció olyan membránt hoz létre, amely könnyű, erős és megfelelően csillapított a természetes hangvisszaadás érdekében.

HEXATECH™ aluminium oszcillációs tekercs

A 100%-ban méhsejt alakú alumíniumhuzalból készült Hexatech™ oszcilláló tekercs csökkenti a légréseket a tekercs tekercselésében, akár 20%-kal növelve a hatékonyságot. Mivel könnyűek, a Hexatech™ tekercsek nagymértékben felelősek a Morel meghajtók által ismert rendkívül gyors tranziens reakcióért.
Katalógus szám:ELATE CARBON MW9
MárkaMorel
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Středobasové
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 200 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 1000 W
Érzékenység (SPL 2,83V/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
89 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. Hangszórók vásárlásakor mindenki számára fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a használt erősítővel vagy autórádióval.

Példa:
Egy 2 Ohm-os hangszóró nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os hangszóró problémamentesen használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A leggyakoribb hangszóróimpedancia manapság 3-4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
25 - 3000 Hz
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró átmérőjeA hangszóró átmérője a teljes hangszóró átmérője, a rögzítést nem számítva, ahol a kisebb hangszórók (87, 100, 130 mm) extra fogantyúkkal rendelkeznek. Egyes hangszórók oválisak, és ott a méreteket hüvelykben adják meg, mindig a legrövidebb oldalról a leghosszabb oldalra. Egy hüvelyk körülbelül 2,5 cm. 220 mm
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró beépítési mélységeA hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a hangszóró fém, műanyag vagy öntött kosár alsó széléig vagy a hangszóró ülőfelületéig mérik. 71 mm
Frekvenciakapcsoló mellékelveA frekvenciakapcsoló fontos része a defacto minden hangszórónak. A váltó általában különböző ellenállásértékeket, tekercsméreteket és kondenzátortípusokat tartalmaz, amelyek elég alapvetően módosítják a hangzást. Az alábbiakban ismertetjük, hogy mire használják a váltókat.

Komponens hangszórók:
Minden jó minőségű komponens hangszórórendszer része a váltó. Feladata annak biztosítása, hogy az erősítő által előállított frekvenciák úgy legyenek elosztva az akusztikai frekvenciaspektrumban, hogy minden hangszóró csak a sávszélesség azon részét kapja, amelyet a hatékonyság és a minimális torzítás szempontjából optimálisan tud lejátszani.

Koaxiális hangszórók:
A koaxiális hangsugárzók esetében a legtöbb esetben egy egyszerű kitérés (6dB/Oct.) van, amelyet a kondenzátor képez a magas hangszórónál.
Ne
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Ks
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Ano

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Morel Elate Carbon MW6 Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon MW6 középsugárzókGyors előnézetØ 165 mm, 180/1000 W, 4 Ω, 87 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 61 mm391.160 Ft1 - 4 hétMorel Elate Carbon 62A Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon 62A hangszórókGyors előnézetØ 165 mm, 180/1000 W, 4 Ω, 87 dB (2,83V/1m)550.580 FtRaktáronMorel Elate Carbon 52A Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon 52A hangszórókGyors előnézetØ 130 mm, 160/1000 W, 4 Ω, 85 dB (2,83V/1m)550.580 Ft1 - 4 hétMorel Elate Carbon 93A Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon 93A hangszórókGyors előnézetØ 220 mm, 200/1000 W, 4 Ω, 89 dB (2,83V/1m)898.410 Ft1 - 4 hétMorel Elate Carbon 63A Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon 63A hangszórókGyors előnézetØ 165 mm, 180/1000 W, 4 Ω, 87 dB (2,83V/1m)825.940 FtRaktáronMorel Elate Carbon 53A Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon 53A hangszórókGyors előnézetØ 130 mm, 160/1000 W, 4 Ω, 85 dB (2,83V/1m)825.940 Ft1 - 4 hétMorel Elate Carbon Alto Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon Alto magassugárzókGyors előnézetØ 28 mm, 220/1000 W, 6 Ω, 91 dB (2,83V/1m)289.710 FtRaktáronMorel Elate Carbon Pro 62A Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon Pro 62A hangszórókGyors előnézetØ 165 mm, 180/1000 W, 4 Ω, 87 dB (2,83V/1m)652.030 FtRaktáronMorel Elate Carbon Pro 52A Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon Pro 52A hangszórókGyors előnézetØ 130 mm, 160/1000 W, 4 Ω, 85 dB (2,83V/1m)652.030 Ft1 - 4 hétMorel Elate Carbon Pro 93A Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon Pro 93A hangszórókGyors előnézetØ 220 mm, 200/1000 W, 4 Ω, 89 dB (2,83V/1m)985.360 Ft1 - 4 hétMorel Elate Carbon Pro 63A Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon Pro 63A hangszórókGyors előnézetØ 165 mm, 180/1000 W, 4 Ω, 87 dB (2,83V/1m)941.880 Ft1 - 4 hétMorel Elate Carbon Pro 53A Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon Pro 53A hangszórókGyors előnézetØ 130 mm, 160/1000 W, 4 Ω, 85 dB (2,83V/1m)941.880 Ft1 - 4 hétMorel Elate Carbon MW5 Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon MW5 középsugárzókGyors előnézetØ 130 mm, 160/1000 W, 4 Ω, 85 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 60 mm391.160 Ft1 - 4 hétMorel Elate Carbon MM3 Ingyenes kiszállításMorel Elate Carbon MM3 középsugárzókGyors előnézetØ 88 mm, 120/400 W, 4 Ω, 87 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 38 mm289.710 FtRaktáronComfortmat D2Comfortmat Dark D2 rezgéscsillpító anyagGyors előnézet (192 értékelés)rezgéscsillpító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 2,3 mm, MLF 0,35, súly 2,48 Kg/m²3.320 FtRaktáron
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.
Ez az oldal sütiket használ a szolgáltatások nyújtásához, a hirdetések személyre szabásához és a forgalom elemzéséhez. Az oldal használatával Ön elfogadja ezt.