Fiókom

Powerbass S-10T subwoofer

10", 275/550 W, 90 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
 • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
 • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Powerbass S-10T subwoofer
-50 %
Akció

Powerbass S-10T subwoofer

Sekély subwoofer új kosárszerkezettel, amely polikarbonát és üvegszálas kompozitok kombinációjából készült (sokkal nagyobb merevség és szilárdság, mint bármely acélból készült kosár). Az egyedülálló, egy darabból álló membrán egy újabb áttörés a basszus hangszóró-technológiában, tartósabb és merevebb, mint a papír. Ez a polipropilén membrán képes ellenállni a nagy igénybevételnek, amely a mély basszus kontextusával jár egy kis hangdobozban. Az erős és széles gumifüggesztés és az 51 mm-es szellőztetett hangtekercs hozzáadásával a mélysugárzó képes hangosan játszani egy kis hangdobozban.

A Powerbass S-10T subwoofer fő tulajdonságai

 • 10" slim subwoofer 275 W RMS teljesítménnyel.
 • Oszcillációs tekercs 4 Ω impedanciával.
 • Egyrészes polipropilén membrán.
 • Nagy gumi zsanér.
 • 51 mm-es szellőztetett KSV oszcilláló tekercs.
 • Az oszcilláló tekercs szellőztetése.
 • Turbina kosár polikarbonátból/üvegszálból.
 • Szuper sekély, 81 mm-es beépítési mélység.
 • Krómozott rugós terminálok.
 • Kisméretű szekrényekhez tervezték.

A Powerbass márkáról

A Powerbass 2001-ben alakult egy céllal: olyan nagyszerű audio termékeket hozni a piacra, amelyek kiváló hangzást és nagy megbízhatóságot kínálnak megfizethető áron. A Powerbass központja a kaliforniai Ontarióban található, ahol a vállalatnak világszínvonalú mérnöki és fejlesztési vezetői csapattal rendelkező gyártóüzemek is vannak. A Powerbass eredetileg olyan kiváló minőségű OEM hangszórók gyártására összpontosított, amelyek az akkori árkategóriájukban utánozhatatlan minőséget képviseltek. Az évek során számos termékkel, például mélynyomókkal vagy erősítőkkel és természetesen több hangszóró modellsorozattal bővítették a kínálatot, amelyek közül különösen a belépő szintű "S" sorozat szinte legendássá vált. És mindig ugyanazzal a céllal, mint a kezdeti időkben: megfizethető, a versenytársaknál jobb teljesítményt nyújtó termékeket kínálni. Két évtizeddel később a Powerbass ugyanazokat az értékeket tartja tiszteletben, és a zenehallgatás élményének maximalizálása érdekében kiváló minőségű termékek átfogó portfólióját kínálja ügyfeleinek.
Katalógus számS-10T
MárkaPowerbass
HivatkozásokHivatalos weboldal (angol)
RMS teljesítményA mélysugárzó RMS teljesítménye a mélysugárzó folyamatos használatának állandó kimeneti teljesítménye. Ha a kimeneti teljesítményt hosszabb ideig túllépi, visszafordíthatatlan károsodás vagy a mélysugárzó hangtekercsének megégése következhet be. 275 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a mélysugárzó pillanatnyilag (kb. 0,5 másodperc) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a mélysugárzó hangtekercse gyorsan megsérülhet vagy kiéghet. 550 W
Érzékenység (SPL 1W/1m)A mélysugárzó érzékenysége vagy hatékonysága.

A mélynyomó érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy de facto minősítés arra vonatkozóan, hogy a mélynyomó hogyan alakítja át a wattokat hanggá. Az érzékenységi értékek a mélysugárzótól 1 méterre mért zajszintek 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos feszültséggel a forrásnál 1 méteren mért zajszintek.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a mélynyomó hangosabb, de kevesebb teljesítmény mellett. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a mélynyomónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Ha például egy 88 dB-es mélynyomónak 300 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő előállításához, akkor egy 91 dB-es érzékenységű mélynyomónak csak 150 wattra van szüksége ugyanahhoz a hatékonysághoz.
90 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. A mélynyomó vásárlásakor mindenki számára nagyon fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a hozzá csatlakoztatott erősítővel. A kettős hangtekercses mélysugárzók esetében javasoljuk, hogy kövesse a tanácsadásban foglaltakat!

Példa:
Egy 2 Ohm-os mélynyomó nem csatlakoztatható olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil. 4 Ohm-os mélynyomó könnyen használható olyan erősítőhöz, amely 2 Ohm-ig stabil. Egy 4 Ohm-os mélynyomó csatlakoztatása egy 4 Ohm-ig stabil erősítőhöz szintén nem jelent problémát. A leggyakoribb mélynyomó impedancia 4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot. A mélynyomók ideális esetben 20-150 Hz között játszanak.Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
34 - 400 Hz
Subwoofer átmérőjeA mélysugárzó átmérője csavarfuratonként van megadva. A mélysugárzó teljes külső átmérője általában 1-2 cm-rel szélesebb, a mélysugárzó méretkategóriájától függően. Egy 30 cm-es mélynyomó esetében a külső átmérő a védőgumival együtt 31,8 cm, egy 25 cm-es mélynyomó esetében pedig 26,5 cm a védőgumival együtt. 250 mm (10")
A mélysugárzó beépítési mélységeA mélysugárzó beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a fém vagy öntött mélysugárzó kosár alsó széléig kell mérni. 81 mm
A zárt hangdoboz ajánlott hangerejeA Closed Soundbox készüléket egyszerű kialakítása jellemzi. A zárt hangfalak általában kisebbek, mint a bassz-reflex hangfalak, és speciális csillapítóvászonnal csillapítják őket.

A zárt hangfalak előnye, hogy megakadályozzák az akusztikus rövidzárlatot a mélysugárzó membránjának elülső és hátsó része között. Hátránya, hogy a zárt hangfal megemeli a használt mélynyomó természetes rezonanciafrekvenciáját, és így az alsó határfrekvenciát is. Ez azért van, mert a membrán hátulja arra kényszerül, hogy a mélynyomó sugárzása során a zárt hangdobozban lévő levegőt összenyomja és felhígítsa. Ez a mélysugárzók rezgési rendszerének inherens merevségéhez hozzáadja a zárt hangkamra levegőjének merevségét. Ez a rezgési rendszer merevségének növekedését és ezáltal az egész rendszer rezonanciafrekvenciájának növekedését okozza: mélynyomó -> hangfal.

A rezonanciafrekvencia növekedése egy adott mélynyomó esetében annál nagyobb, minél kisebb a zárt hangfalban lévő levegő térfogata. A házban lévő viszonylag kis légmennyiség akusztikus rugóként hat a mélynyomóra, mivel a membrán hátulja a házba sugárzik.

HASZNÁLAT: Elsősorban minőségi basszushallgatásra a teljes tartományban, a hangsúlyt a részletekre és a pontos reprodukcióra helyezve az alsó tartományban.

Előnyei és hátrányai:
+ tiszta reprodukció
+ kis szekrények
+ könnyebb hangolás
- alacsony hatékonyság a mély basszusban
- hangerő csak a membrán hatalmas elhajlásának árán
- nem várható jelentős hangnyomás
21,24 l
Fs - rezonancia frekvenciaFs - rezonancia frekvenciaFs - az alsó rezonancia frekvencia. Ez a paraméter a mélysugárzó de facto szabad levegő rezonancia frekvenciája. Egyszerűen fogalmazva, ez az a pont, ahol a mélysugárzó mozgó alkatrészeinek súlya megegyezik a mélysugárzó felfüggesztésének erejével, amikor az mozgásban van. Ha látott már valaha egy darab húrt kontrollálatlanul zúgni a szélben, akkor láthatta, hogy milyen hatással van a rezonancia frekvencia elérése.

A mozgó alkatrészek súlya és a felfüggesztés (surround és spider ) merevsége kulcsfontosságú elemek, amelyek befolyásolják a rezonancia frekvenciát. Általános szabályként az alacsonyabb Fs olyan mélysugárzót jelez, amely jobban alkalmas az alacsony frekvenciák lejátszására, mint egy magasabb Fs értékű mélysugárzó. Ez azonban nem mindig van így, mivel a mélynyomó más fontos paraméterei is beleszólnak az eredményül kapott hangzásba.
40,6 Hz
Vas - ekvivalens légtérfogatVas - azt a levegőmennyiséget jelenti, amely egy köbméterre összenyomva ugyanazt az erőt fejti ki, mint a compliance (CMS), az adott mélysugárzó felfüggesztése. A Vas az egyik legbonyolultabb mérhető paraméter, mivel a relatív páratartalom és a hőmérsékleti viszonyok befolyásolják a légnyomás változásait.

Egy másik módja annak, hogy leírjuk, mi a VAS: próbáljunk meg egy mélynyomót használni, és keressünk egy olyan hangfalat, amely megfelelő méretű ahhoz, hogy a levegőt azonos merevséggel ugyanarra a rezonanciára juttassa vissza. Ennek a doboznak a mérete Vas. Természetesen vannak más paraméterek is, de ezek nem annyira szükségesek a hangdoboz pontos kiszámításához. A rezonanciafrekvencia és a Q-paraméterek értékei szintén fontosak a hangdobozok építésénél.
18,43 l
Xmax + -Xmax - a mélysugárzó membránjának maximális kihajlása egy irányban - nem összeg, vagy a maximális lineáris kihajlás rövidítése is. A mélynyomó kimenete nem lineárissá válik, amikor a hangtekercs elkezdi elhagyni a mágneses rést. 6,8 mm
QesElectrical Q-factor of driver az elektromos minőségi tényező (elektromos csillapítás). Amikor a mélysugárzó tekercs mágneses mezőben mozog, saját áramot generál, amely ellensúlyozza a mozgását. A Qes egy dimenziótlan paraméter, és minél kisebb a szám, annál nagyobb a generált áram és annál jobban csillapodik a tekercs mozgása, így csökken a tekercsen átfolyó teljes áram, a kitérés és az fs rezonancia körüli érzékenység. Az értékek 0,08-tól 0,6-ig terjednek, és a szélsőértékek között, az általános univerzális konverterekben akár 20 is lehet. Túl alacsony Qes értékű mélynyomók, nagyon csillapított rendszer, nem alkalmas bizonyos típusú hangrendszerekhez. 0,803
QmsMechanical Q-factor of driver a mechanikai minőségi tényező (mechanikai csillapítás). Ez a mélysugárzó membrán mozgását befolyásoló (csillapító) mechanikai veszteségek. A Qms egy dimenziótlan paraméter, és minél nagyobb a szám, annál kisebbek a veszteségek, azaz annál nagyobb az elhajlás és az érzékenység az alsó sávban, ez körülbelül 0,4 - 25 körül van. 3,4
QtsTotal Q-factor of driver a teljes minőségi tényező, amely magában foglalja a Qes és a Qms értékeket (elektromos Qes és mechanikai Qms). Az értékek körülbelül 0,08 és 0,6 között mozognak, esetenként akár 3. A mélynyomó Qts értékét ugyanúgy számítják ki, mint például egy párhuzamosan kapcsolt ellenálláspárét, így az eredményt befolyásolja a kisebb érték, amelyet nem lehet túllépni, ami általában Qes. 0,653
A mélysugárzó hangtekercsének átmérőjeMinél nagyobb a hangtekercs átmérője, annál nagyobb a mélysugárzó terhelhetősége, laikus nyelven szólva. 51 mm
A mélynyomó membrán anyagaAz a különleges anyag, amelyből a mélynyomó membrán készül. Polypropylen

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
0 %
Eddig senki nem értékelte a terméket
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Powerbass SWX-15GPowerbass SWX-15G rács-51 %AkcióGyors előnézet15" rács a Powerbass 3XL subwooferhez7.080 Ft14.360 FtRaktáronPowerbass SWX-12GPowerbass SWX-12G rács-51 %AkcióGyors előnézet12" rács a Powerbass 2XL és 3XL subwooferekhez5.150 Ft10.470 FtRaktáronPowerbass SWX-10GPowerbass SWX-10G rács-51 %AkcióGyors előnézetrács a 10" Powerbass 2XL subwooferekre4.340 Ft8.860 FtRaktáronPowerbass SWX-8GPowerbass SWX-8G rács-51 %AkcióGyors előnézet (1 értékelés)8" rács a Powerbass 3XL subwooferekhez3.860 Ft7.900 FtRaktáronPowerbass STA-10 Ingyenes kiszállításPowerbass STA-10 aktív subwooferGyors előnézet10" aktív subwoofer, 200 W RMS169.190 FtRaktáronPowerbass STA-8 Ingyenes kiszállításPowerbass STA-8 aktív subwooferGyors előnézet8" aktív subwoofer, 150 W RMS145.000 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-84DPowerbass S-84D subwooferTippGyors előnézet (1 értékelés)8", 125/250 W, 86 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω30.480 FtRaktáronPowerbass S-84Powerbass S-84 subwooferTippGyors előnézet (1 értékelés)8", 125/250 W, 86 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω30.480 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-6902TPowerbass S-6902T hangszóróGyors előnézet6 x 9", 50/150 W, 89 dB, 4 Ω, slim változat32.100 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-650TPowerbass S-650T hangszórókGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 45 W RMS, 88 dB, 4 Ω, vékony kivitel22.420 FtRaktáronPowerbass S-6802Powerbass S-6802 hangszóróTippGyors előnézet6 x 8", 60/180 W, 88 dB, 4 Ω24.030 FtRaktáronPowerbass S-60C Ingyenes kiszállításPowerbass S-60C hangszóróTippGyors előnézet (16 értékelés)komponens hangszórók, Ø 165 mm, 70 W RMS, 4 Ω, 90 dB (1 W/1 m), szerelési mélység 58 mm41.770 FtRaktáronPowerbass S-50CPowerbass S-50C hangszóróTippGyors előnézet (2 értékelés)Ø 130 mm, 50/150 W, 4 Ω, 89 dB (1 W/1 m), szerelési mélység 50 mm36.940 FtRaktáronPowerbass S-6903Powerbass S-6903 hangszóróTippGyors előnézet (2 értékelés)6 x 9", 70/210 W, 90 dB, 4 Ω32.100 FtRaktáronPowerbass S-6502Powerbass S-6502 hangszóró-37 %TippAkcióGyors előnézet (1 értékelés)koaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 50 W RMS, 88 dB (1W/1m), 4 Ω, szerelési mélység 58 mm16.110 Ft25.650 FtRaktáronPowerbass S-1SPowerbass S-1S hangszóró-30 %TippAkcióGyors előnézetkalota Ø 25 mm, 50/100 W, 91 dB (1W/1m), 4 Ω14.500 Ft20.810 FtRaktáronPowerbass S-12TDPowerbass S-12TD subwoofer-49 %AkcióGyors előnézet12", 300/600 W, 91 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω35.470 Ft69.190 FtRaktáronPowerbass S-12T Ingyenes kiszállításPowerbass S-12T subwooferGyors előnézet12", 300/600 W, 91 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω69.190 FtRaktáronPowerbass S-10TDPowerbass S-10TD subwoofer-50 %AkcióGyors előnézet10", 275/550 W, 90 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω30.630 Ft61.130 FtRaktáronPowerbass S-1204DPowerbass S-1204D subwoofer-41 %TippAkcióGyors előnézet12", 300/600 W, 87,5 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω27.400 Ft46.610 FtRaktáronPowerbass S-1204Powerbass S-1204 subwoofer-31 %TippAkcióGyors előnézet12", 300/600 W, 88 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω32.240 Ft46.610 FtRaktáronPowerbass S-1004D Ingyenes kiszállításPowerbass S-1004D subwooferTippGyors előnézet10", 275/550 W, 86 dB (SPL 1 W/1 m), 2 x 4 Ω40.160 FtRaktáronPowerbass S-1004Powerbass S-1004 subwoofer-40 %TippAkcióGyors előnézet10", 275/550 W, 86 dB (SPL 1 W/1 m), 4 Ω24.180 Ft40.160 FtRaktáronPowerbass S-275CFPowerbass S-275CF hangszóróGyors előnézet (1 értékelés)kétkúpos hangszórók, Ø 68 mm, 30 W RMS, 90 dB, 4 Ω15.970 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-4102Powerbass S-4102 hangszóróGyors előnézet4 x 10", 50/150 W, 89 dB, 4 Ω22.420 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-1ZTPowerbass S-1ZT hagnszóróGyors előnézetØ 25 mm, 100/200 W, 102 dB (1 W/1 m), 4 Ω11.130 FtÁtmenetileg nem elérhetőPowerbass S-4602Powerbass S-4602 hangszoró-30 %TippAkcióGyors előnézet4 x 6", 35/105 W, 88 dB, 4 Ω14.500 Ft20.810 FtRaktáronPowerbass S-5202Powerbass S-5202 hangszóróTippGyors előnézetkoaxiális hangszórók, Ø 130 mm, 40 W RMS, 87 dB, 4 Ω, beépítési mélység 50 mm20.810 FtRaktáronPowerbass S-4002Powerbass S-4002 hangszóróTippGyors előnézetØ 100 mm, 35/105 W, 86 dB, 4 Ω19.190 FtRaktáronPowerbass S-3502Powerbass S-3502 hangszóróTippGyors előnézetØ 87,5 mm, 30/90 W, 85 dB, 4 Ω18.530 FtRaktáron
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.