Fiókom

JL Audio újonnan az Ahifin!

A 2022-es évre több új gyártóval is bővítettük kínálatunkat az autós hangzásvilágban, az első a JL Audio. Ez az amerikai gyártó világszerte ismert csúcskategóriás subwoofereiről és egyéb, járművekben és otthoni hangrendszerekben használt termékeiről. Számunkra a JL Audio márka logikus választás, miután úgy döntöttünk, hogy a magas minőség útját követjük nem csak termékeinkben, hanem különösen az installációinkban. Miután olyan márkák forgalmazását szereztük meg, mint az Audison, a Morel, a Zapco és az ESB Audio, hiányzott egy gyártó a portfóliónkból, amely kiváló minőségű subwooferekkel rendelkezett. A JL Audio pedig pontosan megfelel minden igényünknek, és az említett subwoofereken kívül számos más csúcsminőségű terméket is hoz. A JL Audio kiváló erősítőket, DSP processzorokat vagy termékeket is kínál a gyári rendszerbe való egyszerű integráláshoz.

A JL Audio múltja és jelenje 

Az 1975-ben alapított JL Audio az iparág egyik legrégebbi gyártója. Az alapítók, James Birch és Lucio Proni nevük első betűit adták a "JL" névhez. Első termékeik a hazai piacon otthoni hangszórórendszerek voltak. Két év után a piacon egy üzletet nyitottak Floridában, amely elsősorban hangszórók értékesítésére és javítására összpontosított. A siker gyorsan jött, és az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején a JL Audio alapítói úgy döntöttek, hogy az otthoni hangrendszerekkel kapcsolatos tudásukat kihasználva a JL márkanév alatt gyártják le az első autós hangszórókat és subwoofereket. A floridai Speaker Warehouse üzletük pedig hamarosan jól ismert hely lett a csúcsminőségű hangzásban. Az 1980-as évek második felében a Speaker Warehouse már versenyautókat tervezett a JL Audio rendszereivel, amelyekkel uralták a dél-floridai autós hangzásvilágot. Az 1990-es évek elejére a JL Audio már jól ismert lett az Egyesült Államokban és Kanadában, miután számos díjat nyert a járműhangrendszer-versenyeken. Ettől kezdve kezdődött a márka hatalmas sikere, amely a mai napig tart. A JL Audio gazdag története során számos teljesen egyedi és szabadalmaztatott subwoofert gyártott, amelyeknek akkoriban szinte nem volt konkurenciája. Ennek a gyártónak a mélysugárzói lenyűgöznek teljesítményükkel és ugyanakkor abszolút csúcsminőségű hangminőségükkel, egyedi szabadalmaikkal és kiváló kivitelezésükkel. Különösen a W6 és W7 csúcsszériák régóta a legizgalmasabb termékek közé tartoznak a piacon. A forradalmi TW1 és TW3 sorozatú lapos subwooferek, valamint a tökéletesen hangolt subwoofer mélyládák azonban szintén lenyűgözőek. Ugyanezt a minőséget várhatja el az erősítők esetében is, és érdemes megemlíteni a gyári audiorendszerekbe való integrálásra tervezett csúcskategóriás termékeket is. A termékek és a kivitelezés magas minősége annak is köszönhető, hogy kézzel készülnek az USA floridai gyárában, ahol a legtöbb mélysugárzót és más termékek magasabb modellsorozatát ma is gyártják. Mindezt a márka alapítójának szoros felügyelete alatt, hiszen Lucio Proni ma is a JL Audio vezérigazgatója és főmérnöke.

A JL Audio subwooferei

A JL Audio subwooferei kétségtelenül a fő termékcsalád, amelyről a márka világszerte híressé vált. A subwooferek fejlesztése terén jegyezték be a JL Audio legtöbb exkluzív szabadalmát, ami kiemeli azok egyediségét. Összesen öt klasszikus subwoofer sorozat és három lapos mélysugárzó közül választhat, rendkívül alacsony beépítési mélységgel. A már legendás W7 által vezetett összes sorozat kiváló és hűséges hangzással, hihetetlen pontossággal, valamint nagy teljesítménnyel és tökéletes kivitelezéssel büszkélkedhet. Gyakorlatilag minden modellsorozat az egyik legjobb a mai piacon a maga árkategóriájában, és általában nehéz lenne hasonló minőségű terméket találni. Az igazán széles portfóliónak köszönhetően szinte mindenki számára van megfelelő mélynyomó, az alábbiakban pedig megnézheti a legérdekesebbeket:
  • JL Audio 12W0v3 - az alap W0 modellsorozat képviselője, amely a JL Audio világába való belépést jelenti. Számíthat a nagy teljesítményre, a hosszú membránkitérésre, számos szabadalmaztatott technológiára és természetesen a JL Audio hangzásra és kivitelezésre. A kis hang igényei is kellemesek. Összesen három modellt vásárolhat a leggyakoribb 10", 12" és 15" méretekben.
  • JL Audio 12W1v3 - a W1 sorozat ugyanazt a subwoofer teljesítményt kínálja, mint a W0 sorozat, de magasabb hangminőséggel, kiváló pontossággal, fejlettebb technológiákkal és szabadalmakkal. Összesen 5 mélysugárzó közül választhat 8", 10" és 12" méretben. Az utóbbi két említett méret két különböző impedanciával, 4 és 2 Ohm-os impedanciával vásárolható meg, így számos lehetőség van az erősítőhöz való csatlakoztatásra.
  • JL Audio 12TW1 - a TW1 subwooferek a nagy teljesítmény, az alacsony beépítési mélység és a nagyon szerény térfogatigény kombinációját kínálják. Ezáltal kiváló választás a nagyon kis méretű burkolatokhoz, amelyek szinte alig foglalnak helyet az autóban. A legjobb az egészben, hogy az alacsony beépítési mélység nincs hatással a teljesítményre. Összesen 4 modell áll rendelkezésre 10" és 12" méretben, különböző impedanciákkal.
  • JL Audio 12W3v3 - a JL Audio W3v3 subwooferek fenomenális hangminőséget kínálnak középkategóriás teljesítményszinteken, anélkül, hogy terjedelmes hangszóróházakra lenne szükség. Ez a legújabb generációs W3 számos fejlett technológiát használ, amelyeket eredetileg a JL Audio zászlóshajójához, a W7-hez fejlesztettek ki, így kiváló választás a magasabb minőségű hangzásra összpontosító berendezésekhez. Összesen 8 mélysugárzó szélesebb méret- és impedanciaválasztékkal.
  • JL Audio 12TW3 - a W3 sorozatot karcsú változatban is megvásárolhatja, felturbózott technológiákkal. A TW3 subwooferek a nagyon jó minőségű hangzás, a nagy teljesítmény, a kis beépítési mélység és a membrán terelhetőségének kombinációját kínálják. A legszűkebb helyekre optimalizálva, mégis gazdag és kiválóan szabályozott basszusösszetevőt biztosítanak. Összesen 4 modell áll rendelkezésre 10" és 12" méretben, különböző impedanciákkal.
  • JL Audio 13TW5v2 - a JL Audio csúcskategóriás lapos msubwoofer családja igazi unikum és a mai technológia bemutatója. Egy nagy subwoofer teljesítményét és minőségét kínálja, hihetetlen 67 mm-es beépítési mélységgel. A 600 W RMS kimenet még a legextrémebb hangrendszerekhez is elegendő, mégis kiváló hangminőségre és minimális hangerőigényre számíthat. 2 különböző impedanciájú modellben kapható.
  • JL Audio 12W6v3 - a W6 sorozat harmadik generációja a kiváló hangminőség, a precizitás, a nagy teljesítmény és a szabadalmaztatott technológia megtestesítője. A W6 subwooferek egy szerelősoron és számos úttörő technológián osztoznak a W7 zászlóshajóval, és ezek a fejlesztések a torzítást jóval a hallható határérték alatt tartják a teljes dinamikatartományban. A W6 az optimális subwoofer a hangminőségi berendezésekhez, 10" és 12" méretben kapható.
  • JL Audio 12W7AE - az elmúlt években a W7 a csúcskategóriás otthoni és autós audio világában referencia-szabvánnyá vált. A W7 egyedülálló kialakítása abban rejlik, hogy extrém teljesítményt, pontos dinamikát és fenséges hangminőséget biztosít. Az Anniversary Edition W7 Series 12W7AE-3 az úttörő subwoofer legújabb fejlesztéseit kínálja. A W7 subwooferek összesen 4 méretben állnak rendelkezésre.

JL Audio passzív subwoofer hangrendszerben

Maradunk még a subwoofereknél, mert a JL Audio másik fontos termékcsaládja a passzív mélynyomók a hangrendszerben. A JL Audio itt is olyan termékeket kínál, amelyeket a konkurenciánál nem talál. Az alapot természetesen a már említett, csúcskategóriás JL Audio subwooferek adják, amelyek kiváló minőségű hangszekrényekbe vannak beépítve. Gyakorlatilag minden subwoofer modellsorozatnak saját hangszóróháza van, és nem is akármilyen. A hangfalakat mindig pontosan a subwooferhez méretezik, hogy maximalizálják a teljesítményt és a hangzás pontosságát. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nehéz ilyen pontos és jó minőségű mélysugárzókat saját magunknak készíteni. Természetesen kiváló minőségű MDF, masszív merevítések, tartós szőnyeg és rácsborítás is tartozik hozzá. És a hab a tortán, hogy az USA-ban, Floridában készül, így a lehető legjobb minőségre számíthat. Ezúttal a subwoofereket hangszórótípusok szerint bontjuk le:
  • JL Audio BassWedge™ - a BassWedge™ subwoofer család a JL Audio W0 3 verziójú subwooferekkel rendelkezik. A standard méretű bassz-reflex szekrények gondosan kiszámított résnyílással és erőteljes basszusokkal rendelkeznek. Ez a rendszer úgy is elhelyezhető, hogy a mélysugárzó lefelé nézzen. A doboz elhelyezésétől függetlenül azonban mindig hatalmas basszusra számíthat.
  • JL Audio MicroSub™ - a MicroSub™ hangsugárzók sorozatát kis mérete és bassz-reflex hangfal jellemzi. Egy ilyen hangrendszer könnyen elhelyezhető a csomagtér dupla aljában, vagy akár a csomagtér oldalán vagy alján. Mindig a törzs térfogatának minimális igénybevételével. Ezért a TW1 és W3 modellsorozat lapos mélynyomóit használják, amelyek nem igényesek a hangerő tekintetében. Összesen 5 különböző méret és paraméter van a kínálatban.
  • JL Audio PowerWedge™a PowerWedge™ hangrendszerek még tovább mennek a rendkívül kis helyigényükkel, köszönhetően a zárt kialakításnak és a TW1, TW3 és TW5 sorozatú lapos subwooferek választékának. Számíthat a rendkívül pontos és valósághű hangzásra, minimális helyigény és hangerőigény mellett. Összesen 9 subwoofer található a termékcsaládban, így mindenki számára van valami.
  • JL Audio H.O. Wedge™a JL Audio H.O. bassreflex hangrendszerei a "High Output" (nagy teljesítmény) rövidítése, és pontosan ezt fogja hallani és érezni. A szabadalmaztatott High Output hangszóróházakat úgy tervezték, hogy a kiváló hangminőség és a lenyűgöző teljesítmény ritka kombinációjával a végső, nagy teljesítményű basszus élményét nyújtsák. Összesen 5 subwoofer a W3 és W6 modellsorozatban, hogy ezek a csúcskategóriás soundbarok maximális teljesítményt nyújtsanak.
  • JL Audio ProWedge™a ProWedge™ kizárólag zárt hangfalakat azok számára tervezték, akik maximális basszushűséget, kompromisszumok nélküli, pontos hangzást és nagy teljesítményt keresnek, mindezt nagyon kompakt kialakításban. Lehetetlennek tűnik? Nem az. Ebben a sorozatban a TW3 lapos mélysugárzók és a két csúcsmodell, a W6 és W7 mélysugárzók igazán fényűző szekrényekben találhatók. A legjobbat követeli? Ne keressen tovább.

Aktív JL Audio subwooferek

Subwooferek harmadjára is, ezúttal JL Audio aktív subwooferek. És számunkra igazán különleges és nagyon érdekes termékek. Ha végignézzük a kínálatunkat, egy-két kivételtől eltekintve nem látunk olyan aktív subwoofert, amelyet be mernénk építeni egy magas hangminőséget célzó hangrendszerbe. A JL Audio mélynyomók pedig megváltoztatják ezt a helyzetet. A legnagyobb erősségük nem csak a kompromisszummentes hangrendszerük. De a fentebb már bemutatott subwooferek és a teljes értékű integrált digitális erősítők is. Pontosan ez a bökkenője a legtöbb aktív mélynyomónak, amelyek általában nem tartalmaznak megfelelő teljesítményű és hangminőségű erősítőt. A JL Audio aktív subwoofereivel semmi ilyesmi miatt nem kell aggódnia, mert a teljes terméket a legnagyobb gondossággal szerelik össze. Természetesen itt is van kiváló minőségű, CNC-gépen vágott MDF, a hangdoboz masszív megerősítése, tartós szőnyeg és borítórácsok, és nem utolsó sorban egy hozzá illő, kiváló minőségű erősítő. Az aktív mélysugárzót RCA és magas szintű bemeneteken keresztül csatlakoztathatja a berendezéséhez, és a basszusszabályozáshoz távirányító is használható. Az erősítőn beállíthatja a bemeneti érzékenységet és az alsó sávszélességet. És mint a többi JL Audio dobozokat, az aktív dobozokat is a JL Audio munkatársainak szakavatott kezei szerelik össze a floridai Miramarban található gyárban. A hangdobozokat ismét típusuk szerint osztályozzuk:
  • JL Audio MicroSub+™a MicroSub+ aktív subwooferek felépítésükben és a megfelelő subwooferek kiválasztásában megegyeznek a MicroSub passzív mélysugárzókkal. Így kizárólag bassz-reflex hangszórókat találhat, amelyek nagyon kompakt méretekkel és hűséges basszus komponenssel rendelkeznek. Fontos bónusz azonban a JL Audio beépített DCD™ digitális erősítője. Ez biztosítja a mélynyomónak a szükséges teljesítményt, és semmi más miatt nem kell aggódnia. A TW1 és a W3 mélynyomók ismétlem, nem igénylik a hangdoboz hangerejét. Összesen 4 különböző méret és paraméter létezik.
  • JL Audio PowerWedge+™ugyanez vonatkozik a PowerWedge+™ aktív subwooferekre is, mint az előző sorozatokra, így a JL Audio beépített DCD™ digitális erősítőjével felszerelt PowerWedge™ hangszórókra is számíthat. Minden más változatlan marad. Rendkívül kis méretek a zárt hangszekrény kialakításnak köszönhetően, maximális basszuspontosság és a mai járművek nagyon szűkös helyiségeibe való beépíthetőség. Az egyetlen változás a használt mélynyomókban van, kifejezetten csak a TW1 sorozaton belül. És az aktív subwoofer száma is csak két darabra korlátozódik.

JL Auido erősítők

A nagyon sikeres és fontos JL Audio termékcsaládba tartoznak az erősítők. A márka mérnöki csapata az egyik legszakértőbb az elektronikai piacon, és küldetésük olyan egyedi erősítők létrehozása, amelyek mindig a nagy teljesítmény, a hatékonyság, a legmodernebb technológia és a kiváló kivitelezés optimális kombinációját kínálják. A JL Audio szorosan a digitális erősítőkre specializálódott, folyamatosan finomítva azok hangminőségét és hatékonyságát, hogy megközelítsék a klasszikus A/B osztályú erősítők hűségét. A JL Audio mérnökcsapata büszke a nagy hatékonyságú, kiváló mélysugárzó-szabályozással és nagy teljesítményű digitális monoblokkokra. Ezek a paraméterek elengedhetetlenek a JL Audio nagyon igényes mélynyomóihoz, amelyekhez nem ajánljuk, hogy akármilyen erősítőt csatlakoztassanak. Az optimális megoldás pedig a JL Audio erősítők, amelyeket kifejezetten e gyártó mélynyomóihoz terveztek. A választékban összesen 5 D-osztályú erősítő modellsorozatot talál, amelyek az alkalmazott technológiákban, a fókuszban és természetesen a teljesítményben és a hangminőségben különböznek egymástól. Nézzük meg őket közelebbről.
  • JL Audio JD erősítők - a JL Audio belépő szintű JD sorozatú erősítői a JL Audio legmodernebb technológiáját nagyvonalú funkciókkal ötvözve fantasztikus értéket biztosítanak. NexD™ technológiával rendelkeznek a kiváló hanghűség és a nagy hatékonyság érdekében. Ez csökkenti a termikus teljesítményt és lehetővé teszi a JD erősítők kompakt méretét. Az erősítő kezelőszervei a bemeneti panelen találhatók, míg a táp- és hangszórócsatlakozások a sajtolt alumínium váz másik végén találhatók. Összesen 4 erősítő van a kínálatban, köztük 3 monoblokk és egy négycsatornás erősítő.
  • JL Audio RD erősítők - a karcsú és erőteljes JL Audio RD modellsorozatú erősítők kiváló hangminőséggel, modern ipari formatervezéssel és kiváló minőségű kivitelezéssel rendelkeznek. Az egyszerű telepítés és hangbeállítás érdekében az összes csatlakozócsatlakozó az erősítő egyik oldalán található, a tetején lévő kezelőszervek pedig egy levehető védőburkolat alatt vannak elrejtve. Minden erősítő NexD™ technológiát és differenciálisan szimmetrikus bemeneteket is kínál a zaj kiküszöbölése és a jelek széles skálájával való kompatibilitás maximalizálása érdekében. Összesen 5 erősítő áll rendelkezésre, köztük 3 monoblokk, egy négycsatornás és egy ötcsatornás erősítő.
  • JL Audio XD erősítők - a JL Audio XD sorozatú erősítői a lenyűgöző és élethű hangzást, a nagy teljesítményt és mindenekelőtt a nagyon kis helyigényt ötvözik. Az erősítők 80% feletti hatásfokot érnek el, sokkal kevesebb hőt termelnek, és lehetővé teszik a nagyon kompakt öntöttvas hűtőbordák használatát. Az alacsonyabb modellcsaládok összes technológiájához a JL Audio mérnökei hozzáadták az Advanced Rollback Protectiont, egy fejlett hővédelmi funkciót, amely kiküszöböli a visszahullást, így a zene megszakítás nélkül szólhat tovább. A JL Audio modellcsalád legszélesebb kínálata 9 erősítővel.
  • JL Audio HD erősítők - a HD sorozatú erősítők a nagy teljesítmény, a stabilitás, a nagyszerű hangzás és a kompakt méret páratlan kombinációja. Ez pedig annak a csúcstechnológiának köszönhető, amelyet ezekben a dizájn-gyöngyszemekben talál. Említse meg a Single Cycle Control™ technológiát a kiváló hanghűségért, az Advanced Rollback Protectiont a fejlett hővédelemért, a RIPS rendszert az egyenletes teljesítményszállításért, vagy a differenciálisan szimmetrizált bemeneteket a zajok kiküszöbölése érdekében. És mindenekelőtt olyan hangzás, amely vetekszik a legjobb A/B osztályú erősítőkkel. Összesen 4 erősítő van a kínálatban.
  • JL Audio VXi erősítők - A JL Audio csúcsminőségű VXi erősítői a legmodernebb hangzást és a fejlett technológiát ötvözik egy nagy teljesítményű digitális jelfeldolgozóval, mindezt kompakt és gyönyörű kialakításban. A JL Audio VXi erősítők könnyen telepíthetők, és példátlan teljesítményt és hangolási rugalmasságot kínálnak. Minden VXi erősítő középpontjában egy egyedi konfigurált, hárommagos AKM® DSP motor áll. Ez a nagy teljesítményű DSP processzor nemcsak széleskörű hangolási lehetőségeket tesz lehetővé, hanem a VXi teljes tartományú erősítők fő agyaként működve az erősítő teljesítményének fokozásában is segít. Összesen 8 erősítő áll rendelkezésre a maximális telepítési variabilitás érdekében.

JL Audio hangszórók

Nem szabad megfeledkeznünk a JL Audio hangszórókról sem. Míg a subwooferek adják az alapot a mély hangok megszólaltatásához, a hangszórók kiválasztása lesz a legnagyobb hatással az autó hangrendszerének általános hangzására. A JL Audio autós hangszórócsaládjainak mindegyikét úgy tervezték, hogy megfeleljen a járműhangrendszerek világának legigényesebb akusztikai és környezeti követelményeinek. A kiterjedt tesztelési és fejlesztési erőforrások felhasználásával minden egyes modellt az alacsony torzítás, a dinamika és a sima autós reakció érdekében optimalizáltak. És természetesen kiváló minőségű hangzás és kivitelezés. A jelenlegi kínálatban összesen 4 hangszórósorozatot talál, amelyek a vásárlói igények széles körét lefedik:
  • JL Audio C1 hangszórók - a JL Audio C1 sorozatú hangszórói kategóriájukban nagyszerű hangteljesítményt nyújtanak, a hangsúlyt az egyszerű gyári hangszóró-frissítésre helyezve. A C1 komponens- és koaxiális rendszerek középső mélysugárzó-meghajtói kihasználják a JL Audio csúcskategóriás subwooferek terén szerzett szakértelmét, és úgy tervezték őket, hogy hangosak legyenek, ugyanakkor egyenletes, dinamikus hangzást biztosítsanak alacsony torzítással. A C1 sorozatú csipogó hangszórók alumínium selyem felfüggesztésű kalotvát használnak a kiváló hangtisztaság és a magas frekvenciák meghatározása érdekében. Összesen 10 hangszóró a gyári hangrendszer egyszerű frissítéséhez.
  • JL Audio C2 hangszórók - A JL Audio C2 sorozatú hangszórók rendszerei a selyemmagasságú kalotaszegi hangszórók élethű hangzását, a természetes középhangokat és a középsugárzók teljesítménypotenciálját ötvözik a népszerű méretek széles skáláján. Így a C2 sorozatban komponens- és koaxiális hangszórók találhatók több elterjedt méretben, valamint önálló magas hangszórók. Az új C2 sorozatú hangsugárzók tervezésekor a JL Audio mérnökei a mélysugárzók tervezésében szerzett széleskörű tapasztalatokra, valamint a magasabb kategóriájú C5 sorozatú komponensrendszerekben használt magas hangszóró-technológiákra támaszkodtak. Összesen 11 hangszóró áll rendelkezésre a gyári hangrendszer egyszerű frissítéséhez.
  • JL Audio C3 hangszórók - A prémium C3 modellcsalád a technológiai fejlesztések és szabadalmak teljes sorát alkalmazza, hogy felülmúlhatatlan értéket, hangzást és megbízhatóságot nyújtson. Csak komponenseket tartalmazó hangszórókat talál a leggyakoribb méretek közül többféle méretben, prémium hangminőséggel és kézműves kivitelezéssel. Minden hangszóró átalakítható, így a komponens hangszórókat könnyedén átalakíthatja koaxiális hangszórókká, kiváló hangminőséggel. A középsugárzó kialakításában a JL Audio mélysugárzók tervezésében és a fejlett modellezőrendszerekben szerzett nagy tapasztalatai is szerepet játszanak. Ezért ebben a modellcsaládban olyan exkluzív technológiákat is talál, mint a jobb teljesítménykezelést biztosító Elevated Frame Cooling vagy a szabadalmaztatott DMA-rendszer szerint optimalizált motor. A termékcsalád összesen 4 csúcskategóriás átalakítható hangszórót és egy magas hangszórót tartalmaz.
  • JL Audio C7 hangszórók - A C7 sorozat a JL Audio autóipari hangszóróinak csúcsát jelenti, amely a legfejlettebb technológiát, a legfejlettebb fejlesztési eszközöket és a precíziós gyártás iránti elkötelezettséget használja ki. A C7 sorozat tervezési megoldásait a JL Audio nagy teljesítményű mechanikai és végeselem-elemzési (FEA) modellező rendszerei, köztük a saját fejlesztésű Dynamic Motor Analysis (DMA) szoftver segítségével hozták létre és finomították. Ezek a tanulmányok innovatív motor- és felfüggesztési megoldásokhoz vezettek, amelyek kulcsfontosságúak voltak a C7 tervezési céljainak eléréséhez, azaz a sima tengelyen kívüli reakció, a dinamikus stabilitás és az alacsony torzítás eléréséhez. A C7-es hangszórók egyetlen részletét, anyagát vagy tervezési elemét sem hagyták figyelmen kívül. Az eredmény egy látványos zenei megjelenítés, amely könnyedén meghaladja a tipikus high-end autós hangszórórendszerek teljesítményének határait. Amikor a C7-et hallgatja, a felbontás, a pontosság és a hangzás olyan szintjét hallja, amely intenzíven tiszta hangélményt nyújt.

JL Audio processzorok

A processzorok manapság jelenségnek számítanak, különösen a hangbeállítások széles skálája miatt az autó tökéletlen környezetében. Különösen a modern autók és azok kiegészítő audiorendszerei nem teszik lehetővé a könnyű cserét, és nem csak ezekre az esetekre kínál a JL Audio egy nagyszerű megoldást, amelyet egyetlen más gyártó sem kínál. Először is megemlítjük a gyári audiorendszerekbe történő OEM-integrációra szánt FiX™ processzorokat, amelyek lehetővé teszik az automatikus kiegyenlítés megszüntetését, és tiszta és lapos, teljes tartományú audiojeleket biztosítanak egy új audiorendszer létrehozásához. Ezután a TwK™ DSP processzorok segítenek a következő szintre emelni a hangot a hang testreszabási lehetőségek széles skálájával.
  • JL Audio FiX™ - a nagyszerű hangzás a forrásból érkező, teljes tartományú, sima sztereó jellel kezdődik. A legtöbb gyári autós audiorendszert módosított hangkimenettel tervezték, hogy kompenzálja a hangszórók minőségét és elhelyezését. Sok esetben az egyetlen rendelkezésre álló hangjeleket különböző frekvenciatartományokba aprítják, ami még nehezebbé teszi a minőségi erősítők és hangszórók integrálását. A JL Audio két fejlett OEM digitális integrációs processzor modellel kínálja a megoldást, amelyek automatikus csatornaegyesítéssel, idő- és válaszkorrekcióval rendelkeznek. A processzorok tiszta, lapos, teljes tartományú hangjeleket biztosítanak a gyári rádió és az utángyártott erősítők és hangszórók összekapcsolásához.
  • JL Audio TwK™ - Ha már rendelkezik egy tiszta, sima forrásjellel, a TwK™ rendszerhangoló DSP-k segítségével a hangzás a következő szintre léphet. A nagy teljesítményű 24 bites digitális jelfeldolgozóval felszerelt TwK™ processzorok rugalmas bemeneti/kimeneti lehetőségeket, összesen 80 sávos kiegyenlítést, csatornakésleltetést és nagy teljesítményű keverőeszközöket tartalmaznak, amelyekkel finomhangolhatja és beállíthatja új hangrendszerét. A PC-n keresztül csatlakoztatott TüN™ szoftver interfész segítségével könnyedén elvégezheti a hangolást minden típusú rendszer esetében, az alaptól az összetettig. Akár egy gyári audiorendszer frissítéséről, akár álmai rendszerének megépítéséről van szó, OEM integrációs és rendszerhangoló DSP-ink a megfelelő eszközök a világszínvonalú hangzás eléréséhez.
  • JL Audio LoC-22 - Teljesen aktív kétcsatornás hangszórószint-vonalszintű átalakító automatikus bekapcsolással. A LoC-22 egy aktív kétcsatornás processzor a gyári audiojelek csillapítását igénylő berendezésekhez, utólagosan beszerelt erősítőkkel és jelfeldolgozókkal való használatra. A LoC-22 teljesen szabályozott kapcsoló MOSFET tápegységet és teljesen analóg áramköri kialakítást használ, hogy bármilyen jelszintnél lapos frekvenciaválaszt biztosítson anélkül, hogy a basszusválasz magas szinteken megváltozna, mint a passzív vonal kimeneti átalakítóknál megszokott. Az indukált kábelzajok elnyomására tervezett LoC-22 differenciálisan szimmetrikus bemeneti architektúrával rendelkezik, amely gyakorlatilag bármilyen analóg audiojelhez kompatibilissé teszi.
Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

ESB Audio - high-end hangszórók Olaszországból
Bemutatjuk az ESB Audio-t, egy olasz gyártót, amely több mint 50 éves hagyományokkal büszkélkedhet. A kínálatban több modellcsaládot is megtalálhat, élen a piac valószínűleg legdrágább autós hangszóróival.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez