Fiókom

A Carbon Collective kerámia festék védelem összehasonlítása

A kerámia festékvédelem, népszerű nevén a kerámia, jelenleg a legtartósabb és leghatékonyabb védelem, amit autója fényezésének adhat. Nagy mennyiségű tiszta szilícium-dioxidot tartalmaz, ami hosszú távú időjárás- és vegyszerállóságot, rendkívüli víz- és szennyeződéstaszító képességet, magas fényességet és még mechanikai karcállóságot is biztosít. A népszerű angol gyártó, a Carbon Collective, amely szintén a csúcskategóriás kerámiafesték-védelemre specializálódott, összesen 7 féle kerámiabevonatot kínál különböző tulajdonságokkal és alkalmazásokkal. Kifejezetten az autó festékhez 4 különböző keménységű és nagyon speciális tulajdonságokkal rendelkező kerámiavédő közül választhat. Többet megtudhat az új Carbon Colective Nero és Molecule festékekről, valamint választ kaphat a gyakran feltett kérdésekre a Carbon Collective Oracle és a Platinum Paint közötti főbb különbségekkel kapcsolatban. Ugyanilyen népszerű a gyártó által az alumínium keréktárcsákra, műanyagokra vagy üvegre készített kerámiavédelem, cikkünkben pedig az összes védelmi típust ismertetjük, és kiemeljük a legfontosabb különbségeket a különböző kerámiabevonatok között.

Kerámia festék védelem a Carbon Collective-tól

A kerámia festékvédelem az utóbbi időben egyre népszerűbb, főként azért, mert jelenleg ez a leghatékonyabb festékvédelem, amelyet járművén használhat. Elmúltak azok az idők, amikor a kerámiák csak a részletek kidolgozásával foglalkozó központok számára voltak elérhetőek, amelyek igen magas összegeket számítottak fel alkalmazásukért. Manapság egy kis szakértelemmel a saját garázsában is alkalmazhatja ezt a védelmet, amit a Carbon Collective kerámiavédelem rendkívüli népszerűsége is ezt bizonyítja. Ahogy fentebb említettük, összesen négy csúcskategóriás fényvédő közül választhat a Carbon Collective márkától. Ez a kerámiabevonatok különböző tulajdonságainak köszönhető, mint például a tartósság, a karcolásvédelem, a fényesség és még az "öngyógyító" képesség. Vessünk tehát egy pillantást a kerámiabevonatok különböző típusaira.
  • Carbon Collective Nero - A Carbon Collective Molecule-lal együtt a kerámia fényvédők legújabb tagja, amely számos teljesen egyedi tulajdonsággal büszkélkedhet. Ez egy festékvédő, amelynek tartóssága akár 5 év is lehet, sőt a Molecule-lal kombinálva akár 7 év is. A védelem legérdekesebb tulajdonsága azonban az "öngyógyító" képessége. A munka során úgy működik, hogy ha a festéken apró hajszálvékony karcolásokat talál, csak öntsön forró vizet a festékre, és ezek a karcolások visszahúzódnak és eltűnnek. A Nero gyémánt részecskéi rendkívül fokozzák a fényt, és a bevonat természetesen időjárás- és vegyszerálló.
  • Carbon Collective Molecule - A második egyedi kerámia védelem. Ez a legtartósabb a Carbon Collective védelmek közül, és az egyik legtartósabb kerámia a piacon. Mindez a 9H keménységnek köszönhető, amely rendkívüli karcállóságot és vegyi ellenállást garantál. A Carbon Collective Molecule maximalizálja a fényességet és akár 5 évig védi a fényezést. A Nero-val rétegezve a védelmi idő két évvel meghosszabbodik. 
  • Carbon Collective Platinum Paint - Egy másik rendkívül tartós kerámia bevonat, amelynek keménysége 7H. Ez a Carbon Collective első kerámia védelme (most már természetesen több változatban is kapható), és hatalmas sikert aratott a gyártó számára. A festékvédelem ideje átlagosan 2 év, az Oracle-lal kombinálva egy évvel hosszabb. A Platinum Paint a karcolásokkal és vegyi anyagokkal szembeni magas szintű védelem mellett hidrofób tulajdonságaival is kitűnik. A bevonat fényes és matt festékekhez egyaránt alkalmas.
  • Carbon Collective Oracle - a legkelendőbb kerámiavédelem áruházunkban, amely, ahogy a neve is mutatja, nagyszerű varázslatokra képes a fényezéssel. Amellett, hogy 2 évig véd (egy évvel tovább, ha a Platinum Paint festékkel kombinálják), az Oracle extrém hidrofób tulajdonságokkal és felülmúlhatatlan fényességgel rendelkezik. A Carbon Collective egyetlen olyan kerámiavédelme, amely nem csak fényes és matt festéken, hanem a mostanában nagyon népszerű fényes és matt fóliákon is használható. Az összes bevonat közül ez a legalacsonyabb, 3,5H karcállósággal rendelkezik, de más tulajdonságokkal ezt bátran kárpótolja.  

Kerámia védelem alumíniu,keréktárcsák, műanyagok és üvegek számára

Nemcsak a festékekhez, hanem a könnyűfém keréktárcsákhoz, a külső műanyaghoz vagy az üveghez is vásárolhat kerámia védelmet. Mindhárom védelem teljesen eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, főként a különböző felületek miatt, amelyekre felhordják őket. Egy dolog azonban közös bennük, mégpedig a nagyon hosszú, átlagosan egy-két éves védelmi idő és a nagyon egyszerű karbantartás. Konkrétan a következő termékek:
  • Carbon Collective Platinum Wheels - Kerámia védelem alumínium keréktárcsákhoz, amely nagy keménységű, 9H. Fő előnyei a 2 évig tartó tartósság, a magas hőmérsékletekkel szembeni nagyfokú ellenállás (350 °C-ig), a kiváló hidrofób hatás, valamint a vegyszerekkel, szennyeződésekkel és kisebb karcolásokkal szembeni védelem. A felhordás után fokozott fényességre és különösen könnyű karbantarthatóságra számíthat, ami ennek a védelemnek a fő előnye. A fékpor és a szokásos közúti szennyeződések többé nem telepednek meg a kerekeken, és a mosás során nincs szükség agresszív tisztítószerek használatára. Gyakran elég egy erős vízsugár vagy egy hagyományos autósampon. 
  • Carbon Collective Platinum Glass - Kerámia üvegvédelem, népszerű nevén folyékony ablaktörlők. Napjaink egyik legnépszerűbb autóápolási terméke, amely javítja a láthatóságot esős időben történő vezetéskor. Még heves esőzés esetén sem szükséges általában 50 km/h feletti sebességnél a hagyományos ablaktörlők használata, mivel a víz nagyon gyorsan lefolyik mind az első, mind az oldalsó ablakokról. A védett ablakok a szennyeződéseket is taszítják, ami megkönnyíti az ablakok általános karbantartását. A tartósság legalább 6 hónap a szélvédőknél és 12 hónap az oldalablakoknál. A mi körülményeink között, ahol sokkal kevesebb esős nap van, tapasztalataink szerint ez több mint a duplája. A bevonat keménysége a Mohs-féle keménységi skálán 3H.
  • Carbon Collective Platinum Trim - Az utolsó termék egy kerámia műanyag védelem. Azt kérdezi, miért kell védeni a műanyagokat? A kerámiavédelem a műanyagokon nagyon jellegzetes hatást kelt, és különösen a régebbi gépkocsiknál jelentősen kiemelkedik. A matt és kifakult műanyagok a felvitel után azonnal mélyfekete, szatén hatású színt kapnak, és úgy néznek ki, mintha újak lennének. A bevonat két évig megakadályozza, hogy újra kifakuljanak, és mint minden kerámiabevonat, ez is taszítja a szennyeződéseket, és megkönnyíti a karbantartást. Az új járműveken nem biztos, hogy ilyen feltűnő látványt nyújt, de fontos, hogy a kerámiával bevonttal az új műanyagok nem fakulnak ki, és megőrzik sötét megjelenésüket.  

Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

Kerámia védelem alkalmazása az autó műanyag részein
Hosszú távú védelem akár két évre, a műanyagok eredeti színének visszaállítása, védelem a fakulás, az UV-sugárzás és a szennyeződések ellen, és mindenekelőtt könnyű karbantartás. Ezek a műanyagok kerámiavédelmének fő előnyei.
Teljes cikk
Az autó viaszolása
Leírtuk az autó festékének viaszolásának lépéseit a mosással, a festék dekontaminálásával és a viaszolás előszítésével együtt.
Teljes cikk
A kerámia védelem alkalmazása az autó kerekeire
Maximális védelmet szeretne autója alumínium kerekeire? A kerámiavédelem taszítja a szennyeződéseket, a vizet és véd a kisebb karcolások ellen. Bővebb információkat a cikkünkben olvashat.
Teljes cikk
Karnauba vagy szintetikus viasz?
Nem tudja, milyen viaszt válasszon, és milyen jellemző tulajdonságai vannak az egyes viasztípusoknak? Cikkünkből mindent megtudhat, amit tudnia kell.
Teljes cikk
Viasz, sealant vagy kerámia festék védelem?
A piacon több féle lehetőség létezik az autó festékének védelmére, mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, előnyei és hátrányai is. A cikkünkben megtudhatja, hogy lehet a legjobban védeni az autó fényezését.
Teljes cikk
Autómosás megfelelően és kíméletesen
A megfelelő autómosási eljárás fontos a tiszta, fényes és karcmentes festékhez, cikkünkben pedig megmutatjuk, hogyan moshatja le kíméletesen, száríthatja meg és tuningolhatja fel tökéletesen az autóját
Teljes cikk
Melyik a legjobb festék védelem télre?
Közeledik a tél, és Ön talán döntés előtt áll, hogy milyen téli festék védelmet vásároljon. Cikkünkben arról lesz szó, hogy miért érdemes télen védeni a festékréteget, és mely termékek a legmegfelelőbbek.
Teljes cikk
A folyékony ablaktörlők felvitele az ablakra
A folyékony ablaktörlők erősen taszítják a vizet és a szennyeződéseket, segítenek az ablakok tisztán tartásában és lehetővé teszik az esőben történő vezetést ablaktörlők nélkül. A cikkben megtudhatja, hogyan kell helyesen alkalmazni a terméket.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez