Fiókom

Kerámia védelem alkalmazása az autó műanyag részein

A kerámia festék védelem jelenleg a legjobb módja autója fényezésének védelmére. Szeretnénk azonban bemutatni egy olyan kerámiabevonatot, amelyet nem közvetlenül a jármű fstékére, hanem a műanyagokra terveztek. A Platinum Trim a Carbon Collective, egy angol autóápoló gyártó ötlete, amely a kerámiavédelemre specializálódott. Kérdezheti, hogy miért kell a kerámiavédelmet kifejezetten műanyagokra alkalmazni? Olvassa el az alábbi cikket és megmutatjuk az okokat.

Miért használjunk kerámiavédelmet műanyagokon?

A Carbon Collective Platinum Trim kerámia bevonatát kifejezetten műanyag autóalkatrészekhez fejlesztették ki. A klasszikus kerámiafesték bevonattól némileg eltérő hatású, ami többek között jelentősen növeli a fényességet. Ne aggódjon, a matt műanyagok továbbra is mattak maradnak. Mire használják a Platinum Trim-et? Gyakori, hogy a régebbi műanyag alkatrészek idővel kifakulnak, és már nem olyan színűek, mint új korukban. A kerámia bevonat visszaállítja a műanyag eredeti színét, és a felületet szaténfekete színűvé teszi. Ez a hatás nem rövid életű, átlagosan körülbelül két évig tart! Persze a szín nem minden, a kerámiavédelem nagyon könnyű tisztítást eredményez, a szennyeződések nem telepednek meg a felületen, és az erős hidrofób tulajdonságoknak köszönhetően a felület szépen taszítja a vizet, amely gyakorlatilag lefolyik. Természetesen ennek a kerámiának nem csak a régebbi autók esetében van értelme. Ezzel szemben az új műanyag alkatrészek esetében a bevonat megakadályozza a műanyag kifakulását, és megvédi azt az UV-sugaraktól, vegyi anyagoktól, szennyeződésektől és egyéb szennyeződésektől. 

Carbon Collective Platinum Trim alkalmazás

A kerámia bevonathoz szükséges aljzat megfelelő előkészítése nagyon fontos, csak akkor a kerámia akár 2 évig is kifejti az ígért hatását. A műanyagokat meg kell tisztítani és mindenekelőtt zsírtalanítani kell. A Carbon Collective erre a célra saját Panel Prep Surface Cleanser-rel rendelkezik, amely tisztít, zsírtalanít, eltávolítja a polírozó- és viaszmaradványokat, és előkészíti a felületet a kerámiavédelem felviteléhez. Ha korábban már vásárolt más termékeket, például a Bilt Hamber Surface HD-t vagy a klasszikus IPU-t, nem fog rosszul járni velük. Miután megtisztította, jöhet a kerámiabevonat tényleges felhordása. Ne dolgozzon közvetlen napfényben, és mindig viseljen vegyszerálló védőkesztyűt. Maga az alkalmazás egyszerű. A csomagban található pamut applikátor segítségével csepegtesse a kerámia bevonatot, és vigye fel a műanyag részre. A felhordás után a műanyag "nedves" marad, és jól látható a kerámiabevonat a műanyagon, így nem marad ki egyetlen terület sem. Ha végezett, fogjon egy mikroszálas kendőt, és törölje át a műanyagot. A műanyagok szaténmattá válnak, a fényes részek fényesek maradnak, és ezzel vége a munkának. A fokozott hatás érdekében néhány óra elteltével egy második réteget is felvihet, hogy erősebb és tartósabb védelmet biztosítson. 

Fogyasztás és összehasonlítás más termékekkel a külső műanyagokra

A Platinum Trim két kiszerelésben kapható - 15 ml és 30 ml, mi a kisebb kiszerelést használtuk. A teljes csomag körülbelül egyötödét használtuk fel az egész maszkhoz, és két rétegben. Ezért folytattuk a motor összes műanyag részének és a hátsó spoilernek az elkészítését. Még így is a csomag fele megmaradt, így a kerámia bevonat fogyasztása nagyon alacsony. Vessük össze az általunk forgalmazott egyéb külső műanyag termékekkel. A legkelendőbb egyértelműen a ValetPro Black To The Future. Ez nagyszerűen működik, a műanyag színét is kiemeli, és védő hatása is van. Minden a tartósságon múlik, ami hetekig tart. A felhordást meg kell ismételni, és a szennyeződés elleni védelem összehasonlíthatatlanul rosszabb, mint a kerámia bevonat esetében. Ez utóbbi, mint már említettük, általában 2 évig tart, ez idő alatt a műanyag megtartja a színét, de a ValetPro-hoz képest a műanyag szaténmatt, (a ValetPro fényesebb, ami nem mindenkinektetszik), és mindenekelőtt a szennyeződés nem telepszik meg rajta. Csak öblítse le őket utána, és erős hidrofób tulajdonságaiknak köszönhetően a víz nagy része magától lefolyik, és csak néhány csepp marad a felületen.

Összefoglaló a műanyagokra alkalmazott kerámiavédelem előnyeiről

  • Hosszú távú védelem, amely körülbelül 2 évig tart.
  • Visszaállítja a műanyagok eredeti színét, és a felületet szaténfekete színűvé teszi.
  • Megakadályozza a fakulást és védi a műanyagokat az UV-sugárzástól, a vegyi anyagoktól és a szennyeződésektől.
  • Sokkal könnyebbé teszi a mosást és a karbantartást, mivel a felhordás után jelentősen kevesebb szennyeződés rakódik le, ami aztán vízzel leöblíthető.
  • Hidrofób tulajdonságainak köszönhetően a felület taszítja a vizet, amely szinte teljes egészében lefolyik.
  • Egyszerű és gyors alkalmazás.
  • Egy csomag elegendő az összes külső műanyaghoz.
Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

A bőrülések helyes ápolása
Megmutatjuk a bőrülések helyes ápolását, hogy sokáig új kinézetűek maradjanak.
Teljes cikk
A szélvédő tökéletes tisztítása
Nem tudja, hogyan kell megfelelően ápolni és egyszerűen tisztítani autója szélvédőjét? Ebben a cikkben megtanítjuk Önnek.
Teljes cikk
7 lépés a tökéletesen tiszta autóhoz a tél után
A hosszú tél megviselte az autó külsejét és belsejét, tisztítsuk meg együtt, és készítsük fel a tavaszra!
Teljes cikk
Hogyan kell ápolni az alumínium keréktárcsákat
Hogyan tisztítsuk és ápoljuk megfelelően az alumínium keréktárcsákat, hogy olyanok maradjanak, mint új korukban? Olvassa el cikkünket.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez