Fiókom

Hogyan kell átisztítani és ápolni az alumínium keréktárcsákat

A tiszta és jó állapotban lévő alumínium keréktárcsák ugyanolyan fontosak az autó általános megjelenéséhez, mint például a karosszéria. Ezért kell rendszeresen gondoskodnunk róluk, hogy alumínium kerekeink a lehető leghosszabb ideig kitartsanak. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan kell ezt megtenni, és összefoglaljuk az ötvözetek tisztításának és karbantartásának alapvető eljárásait. Ezt a cikket a téli szezon után írtuk, ezért úgy is tekinthet rá, mint egy útmutatóra, hogyan készítse fel alu kerekeit a nyári szezonra vagy a következő télre. A legrosszabb dolog, amit tehet, ha a tél után koszosan hagyja a kerekeket, és így tárolja őket.

1. Keréktisztítás 

Az első lépés a könnyűfém keréktárcsák alapos tisztítása. A leghatékonyabb keréktárcsa-tisztítószer a polírozó rozsdaeltávolító, amely több gyártónál is kapható. Ezek megszabadítanak a fékportól és más erősen lerakódott szennyeződésektől, beleértve az aszfaltot is. E cikkünkhöz a kínálatunk legújabb tagját, a React 2.0 Wheel Cleaner keréktisztítót választottuk az angol Carbon Collective autóápoló gyártó cégtől. A nagyon magas hatékonyság mellett a konkurens termékekhez képest viszonylag kellemes illatot kínál. Dolgozzon árnyékban, és permetezze a terméket a kerék felületére. Egy idő után látni fogja, hogy a vasrészecskék megbarnulnak, hagyja a React-ot néhány percig hatni, de soha ne hagyja megszáradni a terméket. Ha a kerekek erősebben szennyezettek, javasoljuk, hogy egyszerűen távolítsa el a maradék szennyeződéseket egy kerékkefével. Ezután alaposan öblítse le a kerekeket egy erős vízsugárral, és kész. Maga a tisztítás tényleg nagyon gyors, csak egy fröccsenés, a termék pedig az Ön tevékenysége nélkül elvégzi a többit, és percek alatt kész.

2. A kerékvédelem alkalmazása

A kerekeink tökéletesen tiszták, és ezzel általában vége az alumínium keréktárcsák ápolásának. Ha többet szeretne tenni a kerekeiért, javasoljuk a Poorboy's Wheel Sealant védőviasz alkalmazását. A felhordás után a kerék sealant hosszú távú védelmet nyújt a kerekeknek, részben megakadályozza, hogy a fékpor és a szennyeződések a kerekeken megtapadjanak, így a kerekek utána könnyebben lemoshatók. A hagyományos viaszoknál keményebb formula ellenáll a magas hőmérsékletnek és az agresszív környezetnek. Ezenkívül véd az oxidáció ellen, és hihetetlen vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik. Az alkalmazás egyszerű. Először alaposan szárítsa meg a kerekeket, javasoljuk a felület zsírtalanítását is, ami biztosítja a viasz ideális tartósságát. Zsírtalanításhoz használhatja a Bilt Hamber Surfex HD-t, vagy a klasszikus IPA terméket. Vigye fel a sealntot a habos applikátorra, majd vigye fel a sealantot a kerékfelületre. Hagyja száradni körülbelül 5 percig, majd mikroszálas ruhával törölje le. Javasoljuk, hogy egy második rétegben is alkalmazzon kerék sealant anyagot, ez hosszabb ideig tartó védelmet biztosít. A második réteget kb. 3 óra elteltével vigye fel, amikor a sealant tökéletesen megszilárdult. A sealant körülbelül 3-4 hónapig marad meg a keréktárcsák festékén, az időjárási viszonyoktól és attól függően, hogy milyen gyakran mossa a kerekeket. A felhordás után nem javasoljuk erős keréktisztítószerek használatát, ezek jelentősen befolyásolják a sealant élettartamát. A sealantot elsősorban azért alkalmazzuk, mert a kerekeket nagyon könnyű tisztítani e termékek használata nélkül. Van egy hosszabb élettartamú kerámia keréktárcsa-védő termékünk is, a Carbon Collective Platinum Wheels, amely rendkívül ellenálló a magas hőmérsékletekkel és vegyszerekkel szemben, rendkívül víz- és szennyeződéstaszító, és az alkalmazástól számítva akár 2 évig is kitart. A részletekért lásd a "Kerámia védelem alkalmazása az alumínium kerekekre" című cikkünket.

3. Gumiabroncs védelem

Kérdezheti, hogy miért is használjunk gumivédőszereket? Az első ok esztétikai. A felvitel után a gumiabroncsok gazdag fekete színt kapnak, és ez egyszerűen nagyszerűen néz ki. A második ok a fent említett védelem. A gumiabroncsok védettek az UV-sugaraktól, taszítják a szennyeződéseket, az olajat és a vizet. Ez tisztán tartja őket és megőrzi fekete színüket. E cikkünkhöz a Carbon Colective Sateen Tyre & Rubber Protectant választottuk, amely folyékony formában van, és nagyon könnyen alkalmazható egy habos applikátorral. Ez nem a klasszikus, olcsó gumipolírozó, amely nem tartós, zsíros, és hajlamos a környező karosszériát is "összemocskolni". A Carbon Collective Sateen körülbelül 3-4 hétig tart, és a felvitel után a gumiabroncsok szaténfekete, félig fényes színűek. Védi a gumiabroncsokat és tisztán tartja őket. Készen vagyunk, a kerekek a gumikkal együtt most már tiszták, védettek és készen állnak a szezonra.

Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

A bőrülések helyes ápolása
Megmutatjuk a bőrülések helyes ápolását, hogy sokáig új kinézetűek maradjanak.
Teljes cikk
Az autó belső részének tisztítása
Útmutató a műszerfal és a jármű belső részeinek egyéb matt hatású műanyagainak tisztítására.
Teljes cikk
A szélvédő tökéletes tisztítása
Nem tudja, hogyan kell megfelelően ápolni és egyszerűen tisztítani autója szélvédőjét? Ebben a cikkben megtanítjuk Önnek.
Teljes cikk
7 lépés a tökéletesen tiszta autóhoz a tél után
A hosszú tél megviselte az autó külsejét és belsejét, tisztítsuk meg együtt, és készítsük fel a tavaszra!
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez