Fiókom

A szélvédő tisztítása és ápolása

Miért legyen tökéletesen tiszta és csíkmentes a szélvédő?

Az interneten rengeteg garantált és sajnos gyakran értelmetlen utasítás található az autó szélvédőjének tisztítására vonatkozóan. Megmutatjuk, hogy a megfelelő termékekkel gyorsan és egyszerűen elvégezhető a szélvédő tisztítása. A szélvédő az autó egyik legfontosabb része, vezetés közben állandóan átnézünk rajta, és fontos, hogy tökéletesen tiszta legyen. Tiszta ablakkal vezetni nemcsak biztonságosabb, hanem kellemesebb is, különösen éjszaka, napnyugtakor vagy napkeltekor. Ez a cikk tágabb szemszögből mutatja be, hogyan gondoskodhat átfogóan a szélvédőjéről. De ne essen kétségbe, ha csak tökéletesen tiszta ablakot szeretne, van egy gyors és nagyon hatékony módszerünk az Ön számára is. Csak olvassa el a legelső fejezetet, és nem kell tovább mennie.

Tisztítsuk meg az üveget Dodo Juice Clearly Menthol Glass Cleaner-rel

A Dodo Juice Clearly Menthol egy kiváló minőségű autóüveg tisztítószer. Könnyen és nagyon gyorsan megtisztítja az ablakokon lerakódott szennyeződéseket, mint például a rovarokat, port, zsírt és egyéb gyakori szennyeződéseket. Ami talán a legfontosabb az ablakok és az üvegek tisztításánál - a Dodo Juice Clearly Menthol nem hagy foltokat, sőt, összetételének köszönhetően részben megakadályozza az ablakok bepárásodását. Ezért belső és külső üvegeken egyaránt használható. Az eredmény mindig tökéletesen tiszta ablak lesz, és Ön tökéletes kilátást élvezhet autójából. További előnye, hogy sealanttal vagy folyékony ablaktörlőkkel kezelt ablakokon is használható. De erről később. 

Hogyan kell használni a Dodo Juice Clearly Menthol-t?

A Dodo Juice Clearly Menthol önmagában nem elég, ugyanilyen fontos a megfelelő kendő használata is. A hatékony üvegtisztításhoz használjon speciális, üveg tisztítására tervezett, gofri alakú mikroszálas kendőt. Mi kedveljük a Dodo Juice Mint Merkin Glass Cloth kendőt. Ideális, ha két kendő áll készenlétben, egy a termék felviteléhez és egy a polírozáshoz. Akárhogy is, ez nem szükséges, csak fordítsa a ruhát a második szakaszban a száraz oldalára. Ami magát az eljárást illeti, ez nem egy rakétatudomány. Javasoljuk, hogy a tényleges alkalmazás előtt először mossa le az ablakot, hogy a mikroszálas kendő ne legyen túl koszos. Ezután fújja a Dodo Juice Clearly Menthol-t az üvegre (csak néhány spriccelés) vagy a ruhára, és tisztítsa meg. Ezután egy második kendővel vagy a jelenlegi kendő száraz oldalát használja az üveg szárazra törléséhez, és már készen is van. Természetesen az üveg mindkét oldalát tisztítsa meg, mivel a por és a szennyeződés vagy a zsír a belső oldalon is felhalmozódhat. Ez a termék rendkívül hatékony, és maga a tisztítás gyors. Nem félünk azt mondani, hogy egy-két perc alatt kész. Végezetül két dolgot ajánlunk. Soha ne használja a terméket közvetlen napfényben, és a második - mindig tartsa tisztán a kendőt. A Dodo Juice Clearly Menthol többféle kiszerelésben és koncentrátumban kapható, és megvásárolhatja a kedvezményes árú üvegtisztító készletünkben is, amely két mikroszálas kendőt tartalmaz. Ennyi, a cikk következő részében részletesebben foglalkozunk a karbantartással, különösen az autó szélvédőjével.

Piszkosabb vagy kissé karcos a szélvédője?

Az autóforgalom mindenféle karcolásokat és ütődéseket okoz a szélvédőn. Ez sem járul hozzá a tökéletes kilátáshoz az autóból. Szerencsére ez részben orvosolható. A speciálisan kifejlesztett Dodo Juice Supernatural Glass Polish nemcsak a rovarmaradványokat, a beszáradt vízcseppeket, az oxidációt és egyéb szennyeződéseket, hanem a kisebb karcolásokat is képes eltávolítani. Az ablakot géppel vagy kézzel is fényesítheti. Mindenképpen javasoljuk a gépi polírozást, amely gyorsabb, hatékonyabb és kevésbé megerőltető. A gépi polírozás a nagyobb karcolásokat is eltávolíthatja az üvegről. A kézi polírozás tökéletesen megtisztítja az ablakot, eltávolítja a kisebb egyenetlenségeket, a beszáradt szennyeződéseket és a rovarokat, és tökéletesen előkészíti például a folyékony ablaktörlők alkalmazására.

Az ablak kézi polírozása

A polírozás előtt tisztítsa meg a szélvédőt a fent említett Dodo Juice Clearly Menthol-lal, amely tökéletesen zsírtalanítja és előkészíti az üveget a polírozáshoz. Akkor készen áll az indulásra. Vigye fel az ablakfényező pasztát a Dodo Juice Blue Roo mikroszálas applikátorra, és körkörös mozdulatokkal csiszolja át az üveget mindenhol. Ha úgy érzi, hogy az ablak elég tiszta és fényes, törölje le a maradék pasztát egy mikroszálas törölközővel. 

Carbon Collective Platinum folyékony ablaktörlő

Ha a fentieket már megtette, kár lenne nem alkalmazni folyékony ablaktörlőt a szélvédőre. Ezek vékony filmréteget képeznek az üvegen, amely nemcsak a szennyeződéseket, hanem különösen a vizet is taszítja. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy körülbelül 60 km/h-s sebességtől vagy annál nagyobb sebességtől nem kell bekapcsolni az ablaktörlőket esőben, és mindenekelőtt biztonságosan kilátunk. Rengeteg termék van a piacon, mi a Carbon Collective Platinum Glass folyékony ablaktörlőt ajánljuk, amelyekkel kiváló tapasztalataink vannak. A szélvédőn akár egy évig, az oldalablakokon pedig kétszer annyi ideig tartanak ki gond nélkül. A Platinum Glass ellenáll mind a gyakori ablaktörlővel való törlésnek, mind a rendszeres ablaktisztítószeres mosásnak. A folyékony ablaktörlőket télen is értékelni fogja, mert alkalmazásuk után kevésbé jeges az ablak, és nem pazarol annyi időt a reggeli fagy eltávolítására az ablakról.

Folyékony ablaktörlők alkalmazása a szélvédőre

A folyékony törlőkendők alkalmazása előtt nagyon fontos az előkészítés. Az ablaknak tökéletesen tisztának kell lennie, mentesnek minden szennyeződéstől, egyenetlenségtől, rovartörmeléktől stb. Javasoljuk, hogy legalább egy jó minőségű autósamponnal mossa le az ablakot. Az ideális eljárásról ebben a cikkben olvashat, azaz tisztítsa meg az ablakot a Dodo Juice Menthol Cleanerrel, majd polírozza ki a Dodo Juice üvegfényezővel. Ez nem szükséges, de ajánlott a folyékony törlők maximális működése és tartóssága érdekében. Alkalmazás előtt rázza fel a flakont, majd csavarja le a kupakot, és vigye fel a csomagolásban található applikátorra. Ezután vigye fel a szélvédőre, és hagyja, hogy a folyékony ablaktörlő körülbelül 5-10 percig száradjon. Ha teljesen megszáradt, polírozza ki a szélvédőt mikroszálas ruhával. Ezt követően javasoljuk, hogy a járművet 12 órán át hagyja száraz és megfelelő hőmérsékleten. Most már nem sok mindent tehetsz a szélvédődért. Tökéletes kilátás, nagyobb biztonság és - folyékony ablaktörlők alkalmazása esetén - kényelmesebb utazás lesz a jutalma heves esőben. A következő, "A folyékony ablaktörlők felvitele a szélvédőre" című cikkünkben többet fog megtudni magáról az alkalmazásról és az azt követő karbantartásról. 

Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

A festék kémiai dekontaminálása
Szabadítsa meg autóját a káros vasrészecskéktől egy rozsdaeltávolítóval, amely hatékony keréktárcsa-tisztításra is használható.
Teljes cikk
A bőrülések helyes ápolása
Megmutatjuk a bőrülések helyes ápolását, hogy sokáig új kinézetűek maradjanak.
Teljes cikk
Az autó belső részének tisztítása
Útmutató a műszerfal és a jármű belső részeinek egyéb matt hatású műanyagainak tisztítására.
Teljes cikk
Kerámia védelem alkalmazása az új autókon
Hogyan készítsünk elő egy új autót az üzembe helyezéshez. Kerámia festékvédelem, üvegvédelem, keréktárcsa-védelem.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez