Fiókom

Kerámia festék védelem az új autókon

Ha új autót vásárol, és azonnal meg szeretné védeni a külsejét, akkor készítettünk egy útmutatót arról, hogyan kell kerámia védelmet alkalmazni az autó festékére, kerekeire és ablakaira. Ez az útmutató az újonnan vásárolt autókra vonatkozik. A régebbi járművek esetében némi előkészítést kell végezni - a festékréteget meg kell tisztítani a repülő rozsdától, a kátránytól, a festékhibákat gépi polírozóval ki kell javítani stb. Mindezt egy Volkswagen Golf VII facelift MY 2018-as modellel mutatjuk be.

1. Alaposan mossa le az autót

A legtöbb új autó részben vagy teljesen speciális fóliába csomagolva érkezik a kereskedőhöz. Ez azt jelenti, hogy az új autókereskedőnek minden egyes autót elő kell készítenie és átadásra kész állapotba kell hoznia. Előfordul, hogy a márkakereskedés nem elég körültekintő, és az új autókon karcolásokat találhat. Ha ezt el akarja kerülni, akkor kérje a jármű átadását, az összes szállítófóliával együtt, otthon maga tépje le azokat, és a biztonság kedvéért maga mossa le a járművet. Ha már otthon van az autó, tépje le a fóliákat, hacsak valaki más nem tette ezt meg Ön előtt, és mossa le alaposan az autót egy jó minőségű, viaszmentes autósamponnal. Egy tipp egy pH-semleges autósamponra a Dodo Juice Born To Be Mild. Használjon gyengéd mosókesztyűt, például a Bilt Hamber természetes mosókesztyűt.

Mytí auta mycí rukavicí

2. A karosszéria szárítása

Az autót alapos mosása után szárítótörülközővel szárítsa meg. Egy jó minőségű, megfizethető árú törülköző a Dodo Juice Double Touch Drying Towel szárítótörölköző. Ha lehetséges, ne húzza végig a törülközőt a karosszérián, hanem fokozatosan fektesse le, és a kezével finoman nyomja le a törülközőt, hogy a törülköző felszívja az összes vizet. Fordítsa meg a törülközőt többször, ha a szárító oldala már túl nedves. Ügyeljen a hátsó ajtó környékén, a tanknyaknál, a tükröknél, az 5. ajtónál és minden olyan helyen, ahol rejtett víz található, amely később kiszivároghat, és megnehezítheti a következő lépést - a fényezés tisztítását.

Sušení karoserie sušícím ručníkem

3. A fényezés teljes tisztítása

A karosszéria megszárítása után, egy LED-lámpával (ideális esetben), de néha egy mobiltelefon LED-lámpája is elegendő a festék állapotának ellenőrzéséhez. Nem szabad mély karcolásokat találnia, ideális esetben még hajszálkarcolásokat sem. Ha bármit talál, használjon Dodo Juice Lime Prime Lite polírozó pasztát, és polírozza le a területet kézzel vagy gépi polírozóval. A fényezés állapotának ellenőrzése után itt az ideje a már említett fényezéstisztításnak. Az új autót gyakran bevonják egy speciális szállítmányozási viaszréteggel, de ez csak néhány hétig tart, és el kell távolítani, hogy előkészítsék a fényezést a kerámia védelemre. A minőségi festéktisztításhoz használja a Dodo Juice Lime Prime festéktisztítót (250 ml), amely több mint 5 autóra elegendő. Kiválóan alkalmas a régi viasz eltávolítására és a fényezés előkészítésére viaszolás vagy kerámiabevonat felvitele előtt. A fényezés tisztításához vigyen fel egy keveset a Dodo Juice Blue Roo Polish Applicator-ból a mikroszálas applikátorra, és körkörös mozdulatokkal tisztítsa meg a járművet. Ezt mindig szakaszosan végezze el (soha ne az egész autót egyszerre), például az ajtókat, majd törölje le a tisztítószert egy rövidszálú mikroszálas kendővel. Például a Dodo Juice Basics Of Bling Buffing and Polishing Cloth-ot ajánljuk. Ezzel tisztítsa meg az egész autót, beleértve a keréktárcsákat is. Végül használjon egy hosszabb szálú mikroszálas kendőt, és a 100%-os eredmény érdekében ismét ellenőrizze az egész autó polírozását. Használhatja a Dodo Juice Fantastic Fur Buffing Clothing Cloth-ot.

Čištění laku karoserie

4. A nano-kerámia védelem alkalmazása

Manapság sok szó esik róla - az úgynevezett "kerámiáról". Gyakran találkozunk azzal a véleménnyel, hogy otthoni körülmények között nem lehet kerámiát alkalmazni, és szakemberekre kell bízni. De ez nem teljesen igaz, lássuk csak. A megszárított és alaposan megtisztított autó az alap. Azt, hogy jól megtisztította-e az autóját, úgy tudja megállapítani, hogy az ujjaival végigsimít a karosszérián, az ujjainak ragadnia kell és hangot kell adnia, mint amikor otthon elmossa a tányérját étkezés után. Ez a nyikorgás annak a jele, hogy a festék tiszta és zsírtalanított, és készen áll a festékvédő felvitelére. A legjobb SiO2 szilícium-nanokerámia Dodo Juice Infinity Paint Sealant 30 ml festék sealantot használunk, ami egy nagyobb autóhoz (pl. BMW 7-es sorozat) bőven elég - 2 rétegben. Nagyobb, 50 ml-es kiszerelést is kínálunk, ez egy közepes méretű autó (pl. Volkswagen Golf típusú) 4 rétegéhez elegendő. De mutassuk meg, hogyan kerül a kerámia az autóra. Ez nagyon egyszerű, csak 2 alapelvet kell követnie: a száradási időt és a négyzetben történő felhordást. Fogja a Carbon Collective Application Kit-et, csepegtessen néhány cseppet a termékből az applikátorra, és fel-le, majd balra-jobbra mozgással vigye fel a karosszéria egy részére, például a motorháztető 1/4-ére vagy az ajtó 1/2-ére. A hőmérséklettől és a páratartalomtól függően hagyja a kerámiát 1-5 percig száradni, majd mikroszálas ruhával távolítsa el. Ezt az egész járművön végezze el - vigyázzon, hogy ne érje az ablakokat vagy a gumi alkatrészeket, szükség esetén javasoljuk, hogy ragassza le őket. Az autó a kerámiafesték-védelem felhordása után 24 órán keresztül nem érintkezhet vízzel. 3 nap elteltével a kerámiabevonat megszilárdul és készen áll arra, hogy megvédje a fényezést a sótól, a rozsdától, a madárürüléktől és a kisebb karcolásoktól. Ha idővel karcolások jelennek meg, aza karcos kerámiabevonat lesz és nem biztos, hogy rögtön a festék. A kerámiafesték-védelemmel végzett munkák során mindig viseljen védőkesztyűt!

5. Folyékony ablaktörlők alkalmazása

Az autó fényezése védve van, most itt az ideje, hogy alkalmazza a folyékony ablaktörlőket. A biztonság szempontjából az autóból való kilátás a legfontosabb. Ügyfél mondta: "Én a folyékony ablaktörlőt az egész autón alkalmaztam, beleértve a visszapillantó tükröket is. A tükrök és az ablakok jelentősen kevésbé koszolódnak, és esőben vagy havazáskor különleges öntisztító képességet is észreveszek." A folyékony ablaktörlők használatára vonatkozó utasítások egy új autónál egyszerűek. Alaposan tisztítsa meg az összes ablakot a Dodo Juice Clearly Menthol Window Cleaner-rel, vigye fel a Dodo Juice Glass Sealant üveg sealant anyagot a habos applikátorra, és vigye fel kb. 40 x 40 cm-es területre az ablakon, majd törölje át mikroszálas ruhával. Ha szeretné megsokszorozni a folyékony ablaktörlő hatékonyságát és tartósságát, alkalmazza kétszer, de az alkalmazások között legalább 3 óra különbség legyen. Az egy egész autóra, például egy Volkswagen Golf VII-re jutó fogyasztás kb. 15 ml, 2 réteggel egy egész autóra.

Tekuté stěrače

6. Kerékvédelem, kerámiavédelem alkalmazása alu keréktárcsákon

A kerekeket érik a legnagyobb megpróbáltatások, ezért érdemes már a kezdetektől fogva megvédeni őket, és kerámiabevonatot alkalmazni rájuk. Itt azonban egy speciális, keréktárcsákhoz tervezett kerámia védelmet használunk, mivel itt sokkal nagyobbak a hőmérséklet-különbségek. A Dodo Juice Supernatural Whel Sealant Kit 30 ml sok kerékre elegendő lesz, szerintünk 5-7 szett kerékre. Mielőtt a kerámiabevonatot felviszi a kerekekre, tisztítsa meg a keréktárcsákat festéktisztítóval ugyanúgy, ahogyan azt a 3. lépésben bemutattuk. Vigye fel 1 kerékre, majd törölje le, és 24 órán keresztül kerülje a vízzel való érintkezést. 

Aplikace keramické ochrany kol

7. Összefoglaló, idő igényesség és költségek

Az új autó teljes munkája, azaz a mosás, szárítás, kerámia felvitele a festékre, 2x folyékony ablaktörlő és kerámia felvitele a kerekekre, nettó nyolc órát vett igénybe. Olyan minőségi termékeket válogattunk össze, amelyek többszörösébe kerülnek egy részletező üzletben. Ráadásul azzal az érzéssel távozik, hogy saját maga készítette fel az autót a szervizelésre, és tudja, hogy mit használt, így megfigyelheti, hogyan működnek az előkészületek. A Dodo Juice kerámia legalább 1 évig, de akár 2 évig is eltartható, ha betartja a mosási szabályokat. Erősen nem ajánljuk, hogy kefés mosóhoz menjen! Ha kiszámoljuk a kerékkerámia, a karosszéria kerámia és a folyékony ablaktörlő árát, akkor az anyag ára körülbelül 42 000 Ft, azzal a ténnyel, hogy ezek a termékek a következő használatig vagy a következő autóig kitartanak. Ne aggódj a kerámia festékvédelem miatt, egy gyakorlott ember egy nap alatt maga is meg tudja csinálni!

Ochrana laku nového auta
Autor: Ing. Karel Šudák
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló termékek

Dodo Juice Blue Roo - ApplicatorDodo Juice Blue Roo - Applicator mikroszálas applikátorTippFrissítveGyors előnézet (111 értékelés)nagy mikroszálas applikátor2.820 FtRaktáronDodo Juice Supernatural Infinty - Nano Ceramic Ultra Durable Paint Sealant (50 ml) Ingyenes kiszállításDodo Juice Supernatural Infinty - Nano Ceramic Ultra Durable Paint Sealant kerámia nanovédelem(50 ml)FrissítveGyors előnézet (1 értékelés)kerámia nanovédelem, 50 ml46.500 FtRaktáronDodo Juice Supernatural Infinty - Nano Ceramic Ultra Durable Paint Sealant (30 ml)Dodo Juice Supernatural Infinty - Nano Ceramic Ultra Durable Paint Sealant kerámia nanovédelem (30 ml)FrissítveGyors előnézet (1 értékelés)kerámia nanovédelem, 30 ml31.500 FtRaktáronDodo Juice Born To Be Mild (500 ml)Dodo Juice Born To Be Mild (500 ml) autósamponTippFrissítveGyors előnézet (25 értékelés)pH semleges, magas koncentrációjú sampon, 500 ml7.150 FtRaktáronBilt Hamber App-PadBilt Hamber App-Pad habos applikátorFrissítveGyors előnézet (43 értékelés)habos applikátor, 1 darab ára1.150 FtRaktáronCARMODO Auto-Waschhandschuh mit KlettverschlussCARMODO Auto-Waschhandschuh mit Klettverschluss tépőzáras mosókesztyű-10 %TippFrissítveGyors előnézet (35 értékelés)nagy mosókesztyű tépőzárral a csuklóján6.730 Ft7.480 FtRaktáronDodo Juice Clearly Menthol - Professional Quality Glass/Window Cleaner (100 ml)Dodo Juice Clearly Menthol - Professional Quality Glass/Window Cleaner ablaktisztító (100 ml)FrissítveGyors előnézet (8 értékelés)professzionális ablak tisztító, 100 ml2.650 FtRaktáronDodo Juice Born To Be Mild (1000 ml)Dodo Juice Born To Be Mild autósampon (1000 ml)TippFrissítveGyors előnézet (18 értékelés)pH semleges, magas koncentrációjú sampon, 1000 ml11.320 FtÁtmenetileg nem elérhetőDodo Juice Fantastic Fur - Buffing ClothDodo Juice Fantastic Fur - Buffing Cloth mikroszálas polírozó törölközőFrissítveGyors előnézet (24 értékelés)mikroszálas törörlköző, méret 40 x 40 cm, súly 500 gsm, 1 db4.150 FtRaktáronDodo Juice Clearly Menthol - Professional Quality Glass/Window Cleaner (500 ml)Dodo Juice Clearly Menthol - Professional Quality Glass/Window Cleaner ablak tisztító (500 ml)TippFrissítveGyors előnézet (118 értékelés)professzionális ablak tisztító, 500 ml4.650 FtÁtmenetileg nem elérhetőDodo Juice Supernatural Glass Sealant Kit (50 ml)Dodo Juice Supernatural Glass Sealant Kit folyékony ablaktörlő (50 ml)FrissítveGyors előnézet (9 értékelés)nano folyékony ablaktörlő kerámiával, 50 ml12.150 FtÁtmenetileg nem elérhetőCarbon Collective Application KitAlkalmazáskészlet a Carbon Collective Application Kit kerámia bevonathozTippFrissítveGyors előnézet (34 értékelés)applikációs habszivacs 10 x 10 cm-es kendővel (5 db-os csomag)3.320 FtRaktáron

Hasonló cikkek

A bőrülések helyes ápolása
Megmutatjuk a bőrülések helyes ápolását, hogy sokáig új kinézetűek maradjanak.
Teljes cikk
A gumiabroncsok védelme és újszerű kinézetük megtartása
Karnaubaviasz felvitele a gumiabroncsokra a Dodo Juice-tól a matt hatás és a gumiabroncs védelme érdekében.
Teljes cikk
Autómosás megfelelően és kíméletesen
A megfelelő autómosási eljárás fontos a tiszta, fényes és karcmentes festékhez, cikkünkben pedig megmutatjuk, hogyan moshatja le kíméletesen, száríthatja meg és tuningolhatja fel tökéletesen az autóját
Teljes cikk
A folyékony ablaktörlők felvitele az ablakra
A folyékony ablaktörlők erősen taszítják a vizet és a szennyeződéseket, segítenek az ablakok tisztán tartásában és lehetővé teszik az esőben történő vezetést ablaktörlők nélkül. A cikkben megtudhatja, hogyan kell helyesen alkalmazni a terméket.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez