Fiókom

Rockford Fosgate POWER T1S652 hangszórók

koaxiális hangszórók, 70 W RMS, 88 dB (SPL 1W/1m), 4 Ω, beépítési mélység 49 mm
További infirmáció a termékről
Segítünk Önnek a vásárlásban
  • Vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat.
  • Az árut 14 napon belül visszaküldheti hozzánk.
Katalógus számT1S652
MárkaRockford Fosgate
Hangszórók típusaKoaxiális hangszórók:
A koaxiális hangszórókra jellemző az all-in-one kialakítás. A magas- és középsugárzó egy kosárban van. Előnye az egyszerűbb szerelés, de a szalagok egy hangszóróban való összekapcsolása vagy egymáshoz való közelsége miatt a hangminőség általában romlik. Általában a mélyközépsugárzó közepén található egy magassugárzó, amelynek hangtekercse a közös mágneskör második légrésében működik. A háromutas koaxiális hangszóró egy középső mélysugárzóból, egy középső hangszóróból és egy külön sugárban elöl elhelyezett, különálló magassugárzóból áll.

Komponens hangszórók:
A komponens hangszórókat az egyes frekvenciasávokra való felosztás jellemzi, adott esetben magas- + közép- és mélyhangszóró + basszus. Az egyes hangszórók teljesen különállóan helyezhetők el, ami jobb hangzást és akusztikai teljesítményt eredményez. A komponens hangszórók túlnyomó többségéhez egy külső kapcsolót is mellékelnek, amely szétválasztja a magassugárzót, a közép/középsugárzót és háromsávos hangszóró esetén a basszust, vagy lehetővé teszi a magassugárzó decibelszintjének (pl. +2 dB, 0 dB, -2 dB), meredekségének (pl. 6dB/okt. 12dB/okt.) vagy aktív vagy bi-amp kapcsolásának beállítását.
Koaxiální 2 pásmové
RMS teljesítményA hangszórók RMS teljesítménye az egész rendszer állandó teljesítménye, nem csak egy hangszóróé vagy egy oldalé. Ez is a hangszórók folyamatos használatának ereje. Ha az RMS-teljesítményt hosszabb időn keresztül túllépi, a hangszórók visszafordíthatatlan károsodást szenvedhetnek! 70 W
Max. (maximális) teljesítményCsúcsteljesítmény, amelyet a hangszóró pillanatnyilag (kb. 0,5 másodpercig) képes megszólaltatni, például amikor az ütőhangszerek lecsapnak egy dalban. A maximális teljesítmény túllépése esetén a hangszórók általában károsodnak! 140 W
Érzékenység (SPL 1W/1m)Egy hangszóró érzékenysége vagy hatékonysága.

A hangszóró érzékenységét decibelben (dB) adják meg, és egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy minél magasabb az érték, annál kisebb az erősítő teljesítményigénye. Ez egy olyan minősítés, amely azt mutatja, hogy a hangszóró hogyan alakítja át a wattot hanggá. Az érzékenységi értékek a hangszórótól 1 méterre, 1 W (watt teljesítmény) vagy 2,83 voltos forrással 1 méteren mért zajszintekben vannak megadva.

A magasabb decibelszint azt jelenti, hogy a hangszóró kisebb teljesítmény mellett hangosabb. Az érzékenység minden 3 dB-es növekedése esetén a hangszórónak fele akkora teljesítményre van szüksége ugyanannak a hangerőnek a reprodukálásához. Például, ha egy 88 dB-es hangszórónak 100 wattra van szüksége egy bizonyos hangerő eléréséhez, akkor egy 91 dB-es érzékenységű hangszórónak csak 50 wattra van szüksége ugyanehhez a hangerőhöz.
87,5 dB
ImpedanciaImpedancia - az elektromos ellenállás mérése. Hangszórók vásárlásakor mindenki számára fontos, hogy az impedancia összhangban legyen a használt erősítővel vagy autórádióval.

Példa:
Egy 2 Ohm-os hangszóró nem csatlakoztatható egy olyan erősítőhöz, amely csak 4 Ohm-ig stabil! Egy 4 Ohm-os hangszóró problémamentesen használható egy olyan erősítőn, amely 2 Ohmig stabil. A leggyakoribb hangszóróimpedancia manapság 3-4 Ohm.
4 Ω
Frekvencia tartományA hangszórók azon képessége, hogy egy jelet a legalacsonyabb frekvenciától a legmagasabbig lejátsszanak, vagy a hangszóró azon képessége, hogy egy adott frekvenciasávban hűen adja vissza a hangot.

Szakmailag:
A 40 és 16 000 Hz közötti frekvenciatartomány tartalmazza az összes hangszer alap- és aliquot (felharmonikus) hangjainak túlnyomó többségét. Minket az érdekel, hogy milyen a kisugárzott hangnyomás hullámformája ebben a frekvenciatartományban, amikor a hangszórórendszer állandó bemeneti teljesítményt kap. Ezt nevezzük frekvenciaválasznak, amely a sugárzott hangnyomás szintjét adja meg decibelben (dB) a frekvencia függvényében. Egy hangszóró vagy hangszórórendszer frekvenciaválaszát a legpontosabban egy grafikon segítségével lehet kifejezni.

A legtöbbször azonban a frekvenciaválaszt úgy adják meg, hogy megadják a maximális hangnyomás-tűrést egy adott frekvenciatartományban, pl. 50-15 000 Hz -+ 6 dB. Mivel a hangszórók és rendszerek frekvenciaválasza általában nagyon egyenetlen, egyes gyártók presztízs okokból nem is adják meg ezt a maximális hangnyomás-tűrést decibelben a naptárukban. Egy ilyen elszegényedett szám sajnos értéktelen. Mit ér egy gyártó, ha 30-20.000 Hz frekvenciatartományú hangszórórendszert kínál, ha nem meri megadni a hangnyomás maximális egyenetlenségét ebben a tartományban, hiszen a tűréshatára pl. +- 20 dB lehet.

A minőségi zenei teljesítményt nyújtó jó hangszórórendszereknél a frekvenciahullámforma egyenetlensége vagy hullámzása a 80-12.000 Hz-es sávban nem haladhatja meg a +- 3 dB-t, a 40-16.000 Hz-es sávban pedig a +- 6 dB-t. A nagyobb egyenetlenségek már elszegényítenek vagy kiemelnek bizonyos tónusú területeket, ami hallható vagy akár zavaró torzítást is okozhat. Megváltoztatja az alaphangok és a magasabb felharmonikusok közötti arányt is, ami megváltoztatja a hangszínt, és az egyes hangszereket, valamint az egész zenei képet természetellenessé teszi.
65 - 22 000 Hz
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró átmérőjeA hangszóró átmérője a teljes hangszóró átmérője, a rögzítést nem számítva, ahol a kisebb hangszórók (87, 100, 130 mm) extra fogantyúkkal rendelkeznek. Egyes hangszórók oválisak, és ott a méreteket hüvelykben adják meg, mindig a legrövidebb oldalról a leghosszabb oldalra. Egy hüvelyk körülbelül 2,5 cm. 165 mm
Középsugárzó vagy koaxiális hangszóró beépítési mélységeA hangszóró beépítési mélységét a mágnes legalsó szélétől a hangszóró fém, műanyag vagy öntött kosár alsó széléig vagy a hangszóró ülőfelületéig mérik. 49 mm
A magassugárzó kalotájának átmérőjeA magassugárzó kalotájának (membránjának) nettó átmérője. 25 mm
Frekvenciakapcsoló mellékelveA frekvenciakapcsoló fontos része a defacto minden hangszórónak. A váltó általában különböző ellenállásértékeket, tekercsméreteket és kondenzátortípusokat tartalmaz, amelyek elég alapvetően módosítják a hangzást. Az alábbiakban ismertetjük, hogy mire használják a váltókat.

Komponens hangszórók:
Minden jó minőségű komponens hangszórórendszer része a váltó. Feladata annak biztosítása, hogy az erősítő által előállított frekvenciák úgy legyenek elosztva az akusztikai frekvenciaspektrumban, hogy minden hangszóró csak a sávszélesség azon részét kapja, amelyet a hatékonyság és a minimális torzítás szempontjából optimálisan tud lejátszani.

Koaxiális hangszórók:
A koaxiális hangsugárzók esetében a legtöbb esetben egy egyszerű kitérés (6dB/Oct.) van, amelyet a kondenzátor képez a magas hangszórónál.
Ano (kondenzátor)
ÁrHa az ár páronként értendő, a csomag mindig 2 darabot tartalmaz, pl. 2x középsugárzó, 2x magassugárzó és 2x frekvenciaváltó. Pár
Fedő rácsok mellékelveEredeti hangszórórácsok mellékelve. Ano

A termékkel kapcsolatos hozzászólások

Értékelés

Össz értékelés
100 %
1 a vásárló értékelte
Értékelje a terméket:

Érdekelheti még

Fusion XL komfortszőnyegHangszigetelő anyag Comfortmat Fusion XLGyors előnézet (2 értékelés)hangszigetelő anyag, 1000 x 700 mm, vastagság 3 mm, szigetelés 10 dB6.330 FtRaktáronComfortmat Soft Wave ExpertComfortmat Soft Wave Expert hangelnyelő anyagTippGyors előnézet (22 értékelés)hangelnyelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság 15 mm4.750 FtÁtmenetileg nem elérhetőComfortmat FusionHangszigetelő anyag Comfortmat FusionGyors előnézet (6 értékelés)hangszigetelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság 3 mm, szigetelés 10 dB3.160 FtRaktáronComfortmat Bitosoft AnticreakTömítőszalag Comfortmat Bitosoft Anticreak (5 mx 15 mm)TippGyors előnézet (36 értékelés)tömítőszalag műanyagokhoz, 5 x 15 mm, vastagsága 4 mm1.410 FtRaktáronComfortmat Grillon Anticreak (5 x 15 mm)Tömítőszalag Comfortmat Grillon Anticreak (5 mx 15 mm)TippGyors előnézet (38 értékelés)tömítőszalag műanyagokhoz, 5 mx 15 mm, vastagság 1,6 mm1.410 FtRaktáronComfortmat GrillonTömítőanyag Comfortmat Grillon (AntiCreak)TippGyors előnézet (1 értékelés)tömítőanyag műanyagokhoz, 1000 x 700 mm3.950 FtRaktáronComfortmat szőnyeg stílusú AsheenSzürke öntapadó takarószőnyeg Comfortmat Carpet Style AsheenTippGyors előnézet (12 értékelés)öntapadó takarószőnyeg, szürke színű, 150 x 100 cm, bármilyen hosszúság lehetséges8.870 FtRaktáronComfortmat szőnyeg stílusú feketeFekete öntapadó takarószőnyeg Comfortmat Carpet Style FeketeTippGyors előnézet (25 értékelés)öntapadó fedőszőnyeg, fekete színű, 150 x 100 cm, bármilyen hosszúság lehetséges7.920 FtRaktáronComfortmat szőnyeg stílusú grafitAntracit öntapadó takarószőnyeg Comfortmat Carpet Style GrafitTippGyors előnézet (12 értékelés)öntapadó fedőszőnyeg, antracit szín, 150 x 100 cm, bármilyen hosszúság lehetséges7.920 FtRaktáronComfortmat grafit szőnyegComfortmat Carpet Grafit antracit szőnyegTippGyors előnézet (26 értékelés)takarószőnyeg, antracit színű, 150 x 100 cm, bármilyen hosszúság lehetséges3.950 FtRaktáronComfortmat Ultrasoft 10Comfortmat Ultrasoft 10 hangelnyelő anyagGyors előnézet (35 értékelés)hangelnyelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság 10 mm3.160 FtRaktáronComfortmat Ultrasoft 5 XLComfortmat Ultrasoft 5 XL hangelnyelő anyagGyors előnézet (17 értékelés)hangelnyelő anyag, 1000 x 700 mm, vastagság 5 mm5.060 FtRaktáronComfortmat Bitosoft 10 XLHangelnyelő anyag Comfortmat Bitosoft 10 XLGyors előnézet (11 értékelés)hangelnyelő anyag, 1000 x 700 mm, vastagság 10 mm5.380 FtRaktáronComfortmat Bitosoft 10Hangelnyelő anyag Comfortmat Bitosoft 10Gyors előnézet (16 értékelés)hangelnyelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság 10 mm2.840 FtRaktáronComfortmat Bitosoft 5 XLHangelnyelő anyag Comfortmat Bitosoft 5 XLGyors előnézet (15 értékelés)hangelnyelő anyag, 1000 x 700 mm, vastagság 5 mm4.430 FtRaktáronComfortmat Bitosoft 5Comfortmat Bitosoft 5 hangelnyelő anyagGyors előnézet (35 értékelés)hangelnyelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság 5 mm2.210 FtÁtmenetileg nem elérhetőComfortmat Carpet BlackComfortmat Carpet Black fekete szőnyegburkolatTippGyors előnézet (33 értékelés)szőnyegburkolat, fekete színben, 150 x 100 cm, válaszható hosszúságban3.950 FtÁtmenetileg nem elérhetőComfortmat Soft Wave Expert XLComfortmat Soft Wave Expert XL hangelnyelő anyagTippGyors előnézet (21 értékelés)hangelnyelő anyag, 1000 x 700 mm, vastagság 15 mm9.510 FtÁtmenetileg nem elérhetőComfortmat Ultrasoft 10 XLComfortmat Ultrasoft 10 XL hangelnyelő anyagGyors előnézet (30 értékelés)hangelnyelő anyag, 1000 x 700 mm, vastagság 10 mm6.330 FtÁtmenetileg nem elérhetőComfortmat Vision XLComfortmat Vision XL hangszigetelő anyagGyors előnézet (54 értékelés)hangszigetelő anyag, 1000 x 700 mm, vastagság 6 mm, szigetelés 15 dB, súly 0,44 kg/m² 7.920 FtRaktáronComfortmat Soft Wave 15Comfortmat Soft Wave 15 hangelnyelő anyagTippGyors előnézet (117 értékelés)hangelnyelő anyag, 700 x 500 mm, 15 mm vastag, súly 0,51 kg/m²3.640 FtÁtmenetileg nem elérhetőComfortmat NeopreneComfortmat Neoprene hangszigetelő anyagGyors előnézet (74 értékelés)hangszigetelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság 6 mm, szigetelés 13 dB, súly0,44 kg/m² 3.480 FtRaktáronComfortmat Soft Wave 15 XLComfortmat Soft Wave 15 XL hangelnyelő anyagTippGyors előnézet (65 értékelés)hangelnyelő anyag, 1000 x 700 mm, 15 mm vastag, súly 0,51 kg/m² 7.290 FtÁtmenetileg nem elérhetőComfortmat Ultrasoft 5Comfortmat Ultrasoft 5 zajelnyelő anyagGyors előnézet (28 értékelés)zajelnyelő anyag, 700 x 500 ml, vastagság 5 mm2.520 FtRaktáronComfortmat RollerComfortmat Roller nyomóhengerTippGyors előnézet (148 értékelés)fém nyomóhenger, fa nyéllel3.160 FtRaktáronComfortmat TsunamiComfortmat Tsunami akusztikai anyagTippGyors előnézet (163 értékelés)hangelnyelő akusztikai anyag, 500 x 350 mm, vastagság 18 mm, súly 1,22 kg/m² 3.950 FtRaktáronComfortmat VisionComfortmat Vision hangszigetelő anyagGyors előnézet (70 értékelés)hangszigetelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság6 mm, szigetelés 15 dB, súly 0,44 kg/m² 4.110 FtRaktáronComfortmat Extreme Pro MaxComfortmat Extreme Pro Max rezgéscsillapítóGyors előnézet (3 értékelés)rezgéscsillapító anyag, 470 x 350 mm, vastagság 8 mm, MLF 0,854.750 FtRaktáronComfortmat BlockatorComfortmat Blockator hangszigetelő anyagGyors előnézet (49 értékelés)hangszigetelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság 3 mm, szigetelés 35 dB, súly 4,65 kg/m²3.790 FtRaktáronComfortmat SkylineComfortmat Skyline hangszigetelő anyagGyors előnézet (85 értékelés)hangszigetelő anyag, 500 x 350 mm, vastagság 6 mm, hangszigetelés 25 dB, súly 2,74 kg / m² 2.050 FtRaktáronComfortmat BlockshotComfortmat Blockshot hangszigetelő anyagTippGyors előnézet (113 értékelés)hangszigetelő anyag, 700 x 500 mm, vastagság 7 mm, szigetelés 32 dB, súly 4,11 Kg/m² 4.270 FtRaktáronComfortmat IntegraComfortmat Integra hangszigetelő anyagTippGyors előnézet (149 értékelés)hangszigetelő anyag, 700 x 500 mm, 6 mm vastagság, szigetelés 27 dB, súly 2,91 Kg/m² 3.950 FtRaktáronComfortmat Extreme ProComfortmat Extreme Pro rezgéscsillapító anyagGyors előnézet (3 értékelés)rezgéscsillapító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 6 mm, MLF 0,75, súly 7,59 Kg / m² 7.130 FtRaktáronComfortmat ExtremeComfortmat Extreme rezgéscsillapító anyagGyors előnézet (16 értékelés)rezgéscsillapító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 3,5 mm, MLF 0,63, súly 5,45 Kg / m²6.020 FtRaktáronComfortmat AtomComfortmat Atom rezgéscsillapító anyagTippGyors előnézet (21 értékelés)rezgéscsillapító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 4 mm, MLF 0,60, súly 5,79 Kg / m²5.220 FtRaktáronComfortmat G4Comfortmat G4 rezgéscsillapító anyagGyors előnézet (12 értékelés)rezgéscsillapító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 4 mm, MLF 0,45, súly 6,14 kg/m²4.430 FtRaktáronComfortmat G3Comfortmat G3 rezgéscsillapító anyagGyors előnézet (12 értékelés)rezgéscsillapító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 3 mm, MLF 0,39, súly 4,74 Kg/m²3.790 FtRaktáronComfortmat G2Comfortmat G2 rezgéscsillapító anyagGyors előnézet (50 értékelés)rezgéscsillapító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 2,3 mm, MLF 0,33, súly 3,06 kg/m² 3.160 FtÁtmenetileg nem elérhetőComfortmat S3Comfortmat S3 rezgéscsillapító anyagGyors előnézet (21 értékelés)rezgéscsillapító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 3 mm, MLF 0,32, súly 4,94 kg / m² 3.160 FtRaktáronComfortmat S2Comfortmat S2 rezgéscsillapító anyagTippGyors előnézet (277 értékelés)rezgéscsillapító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 2 mm, MLF 0,26, súly 3,23 kg/m²2.520 FtRaktáronComfortmat S1Comfortmat S1 rezgéscsillapító anyagGyors előnézet (37 értékelés)rezgéscsillapító anyag, 700 x 500 mm, vastagság 1,5 mm, MLF 0,222.210 FtÁtmenetileg nem elérhető
Kérdezze meg tőlünk
Az Ön adatait csak arra használjuk fel, hogy választ küldjünk Önnek.