Fiókom

A motor helyes tisztítása

A motor mosása nem nagy tatudomány, ha felvázoljuk az eljárást és azt, hogy milyen autókozmetikumokat használjunk az autó motorjának tisztításához. Hogy megkönnyítsük a dolgát, megmutatjuk, hogyan mossuk a motorteret, és hogy milyen termékeket és eszközöket használunk ehhez. A legfontosabb a motortisztító és a helyes lépések, a következő pontokban megmutatjuk, hogy hogyan kell megtisztítnai helysen az autó motorját.

jak umýt motor auta?

Dodo Juice Release The Grease Engine Bya Cleaner tisztítószer a motorra

A Dodo Juice nagyszerű motortisztítója hatékony, kíméletes és még az illata is kellemes. Nem hagy foltokat, és nem okoz rozsdát a csavarokon vagy a fémlemezeken, ahogy az néha előfordul a túl agresszív, olcsó motortisztítókkal. Release The Grease motortisztító behatol a különböző típusú szennyeződésekbe, amelyeket aztán képes feloldani. Ráadásul a citrus alapú termék sokkal kellemesebb, mint más ipari oldószer alapú termékek használata. Biztosan nem lesz "rosszul", ha ezt a terméket használja.

čističe na mytí motoru u auta

1. lépés - Tisztítás előtti munka: a motor benedvesítése

A motornak hűvösnek kell lennie. Ezért ajánlatos a motort reggel lemosni, amikor már volt lehetősége az éjszaka folyamán 100%-os lehűlésre, így nem fordulnak elő hirtelen hőmérsékletváltozások. Ez károsan hat a motorra és annak mechanikus részeire. Emelje fel a motorháztetőt, fogjon egy vizes tömlőt, és gyenge víznyomással mossa le, majd hagyja a vizet 3-5 percig állni. A motort a tisztítószer használata előtt meg kell nedvesíteni. Ellenőrizze az oldalablakokat, hogy biztosan fent vannak-e, mielőtt elkezdené a vízzel való öblítést. Ne engedje, hogy víz jusson a belső térbe.

Umývání motoru

2. lépés - Kézbe vesszük a tisztítószert, védjük a bőrünket és szemeinket

A motortisztítóval való munkavégzéskor mindig viseljen vegyszerálló gumikesztyűt és ideális esetben védőszemüveget. Először is védje az egészségét. Másodpercek kérdése, hogy felkészüljön a tisztításra.

Čistič Dodo Juice na motor u auta

3. lépés - Kezdje a motorháztető tisztításával

Mindig először a motort mossa le, majd az egész karosszériát autósamponnal. Fogja a tisztítószert, és először a motorháztetőre fújja, a szélvédő oldalától kezdve. Fújja be a motorháztető teljes alsó részét, kivéve a szövet szigetelést, és hagyja 3-5 percig állni. Ezután egy vegyszerálló ecsettel (használjon műanyag kefét, ennek hosszabb és keskenyebb a markolata) kenje szét és tisztítsa meg mindenhol, ahol a megszáradt szennyeződés lerakódott. Ezután mossa le magasnyomású mosóval. Lehet, hogy a motorháztetőn az illesztések helyén gyári védőviasz van, ezt hagyja rajta.

Štětec na čištění motoru a kapoty auta

4. lépés - Az autó motorjának tisztítása

A motortisztítót próbáljuk meg mindenhová befújni, ahová csak tudjuk, a műanyag motorburkolatot is levehetjük. Hagyja a tisztítószert 3-5 percig hatni, majd fogjon egy műanyag, vegyszerálló ecsetet, és ahol csak eléri, dörzsölje szét és tisztítsa meg. A motortisztítót ne fújja a motortéren kívülre, a sárvédőkre vagy a lökhárítóra, mert az károsítja a védő viaszbevonatot. Ezután mossa le a motort vízsugárral.

vyčištění motoru auta

5. lépés - A motorháztető szövetének teppelése

A legtöbb motorháztetőn belső oldalán talál egy kisebb-nagyobb szövetbélést, amely lengéscsillapítóként szolgál. Ez általában egy speciális habszivacs, amelyet egy fekete, nem túl jó minőségű szőnyeggel borítanak, amely nagyon szívesen tartja meg a motorból származó szennyeződéseket, port, legyeket és zsírt. Ahhoz, hogy a motortér valóban tiszta maradjon, a csillapítást meg kell tisztítani. Nem javasoljuk, hogy magasnyomású mosóval permetezze le, mivel a szövet ilyenkor nagy mennyiségű vizet szív fel, és saját súlya miatt megereszkedhet és megsérülhet. A ValetPro Classic Carpet Cleaner szőnyegtisztítót használjuk. Célszerű egy jó minőségű teppelővel is rendelkezni.

Tepovač na auto

6. lépés - A motor és a motorháztető szárítása

A vízzel való leöblítés után érdemes a motort mikroszálas törölközővel megszárítani, először a motorháztetőt, majd a motorteret és a motort. A Dodo Juice motortisztító használata után nincs szükség további impregnálásra. A tisztítás után indítsa be a motort, és hagyja 1-3 percig üresjáratban járni. A motor újra szabadon fog lélegezni, és jobban fog hűlni és melegedni.

leštění kapoty auta utěrkou z mikrovlákna

A Dodo Juice motortisztítószer fogyasztása és mennyiségi változatai

A motortisztító fogyasztása a Mini Cooper S F56 (MY 2015) 2.0 motorral rendelkező modelljénél pontosan 500 ml. A Dodo Juice Release The Grease Engine Bay Cleaner motortisztítót a klasszikus 500 ml-es spray-s kiszerelésben vagy az ipari, nagy, 5 literes kiszerelésben vásárolhatja meg.

vyčištěný motor auta
Autor: Ing. Karel Šudák
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

A festék kémiai dekontaminálása
Szabadítsa meg autóját a káros vasrészecskéktől egy rozsdaeltávolítóval, amely hatékony keréktárcsa-tisztításra is használható.
Teljes cikk
A bőrülések helyes ápolása
Megmutatjuk a bőrülések helyes ápolását, hogy sokáig új kinézetűek maradjanak.
Teljes cikk
A kipufogóvégek polírozása
Fém és króm polirozásának lépései, cikkünkben a Mini Cooper S kipufogovégeket fényeztük.
Teljes cikk
A folyékony ablaktörlők felvitele az ablakra
A folyékony ablaktörlők erősen taszítják a vizet és a szennyeződéseket, segítenek az ablakok tisztán tartásában és lehetővé teszik az esőben történő vezetést ablaktörlők nélkül. A cikkben megtudhatja, hogyan kell helyesen alkalmazni a terméket.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez