Fiókom

Bemutatjuk az olasz Harmony márkát

Mostantól megtalálható nálunk is a Harmony márka termékei, amely az olasz csúcskategóriás gyártó, az ESB Audio része. A Harmony termékek azonban lényegesen olcsóbbak, mégis megőrzik a magas hangminőséget és kivitelezést. Az ESB Audio-nál nagy reményeket fűznek ehhez a termékcsaládhoz, mivel nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy az ESB hangzást a lehető legmegfizethetőbb áron kínálják. És meg kell jegyeznünk, hogy sikerrel jártak. Már minden terméket teszteltünk, és megerősíthetjük, hogy az adott árakon ezek rendkívül versenyképes termékek, amelyek hangzás tekintetében gyakran felülmúlják a már bevált versenytársakat.

A Harmony márkáról

Az olasz Harmony márka az 1980-as években született az olasz hi-end gyártó ESB Audio első otthoni hangszóróival. Az autóipari hangszórók gyártása az 1990-es években kezdődött, olyan termékek széles választékával, amelyek magas hangminőséget és az ESB Audio termékeknél lényegesen alacsonyabb árat kombináltak. Ez volt a Harmony márka fő küldetése is - magas színvonalú hangminőséget biztosítani a teljes hangspektrum hű reprodukciójával, kiváló kivitelezéssel és mindezt megfizethetőbb áron. A Harmony termékeket a múltban és mostanában a Blue Note kifejezéssel társították, utalva a Blue Note jazz korszakára (1930-1950). Az ESB így megtalálta a módját annak, hogy az audiótermékek nevét a modern zenetörténet fontos pillanataihoz kösse. A Harmony termékek így a zene iránt szenvedélyesen rajongó emberek lelkére és a kor híres neveire is utalnak. A Harmony elkötelezettsége az is, hogy olyan minőségi hangzású termékeket állítson elő, amelyek nemcsak a kezdők, hanem az igényesebb hallgatók igényeit is kielégítik.

A Harmony termékportfóliója

A fentiek 2022-ben is érvényesek, amikor az ESB Audio úgy döntött, hogy új Harmony termékcsaládot hoz létre. Ez magában foglalja a komponens és koaxiális hangszórókat, subwoofereket, ülés alatti subwoofereket és - ami különösen fontos - a DSP-erősítőket nagyon kedvező áron. Az ESB Audio anyavállalat kifinomult irányítása alatt további érdekes, kiváló minőségű termékek is követik majd. A Harmony jelenleg két globálisan bejegyzett márkával rendelkezik. Az első a "Blue Note", amelynek jelentését az előző bekezdésben magyaráztuk el. A Blue Note olyan termékeket fog tartalmazni, amelyek magas hangminőséggel rendelkeznek, és amelyeket a leányvállalat ESB Audio csúcskategóriás termékei ihlettek. A Harmony második bejegyzett védjegye, a "Hard Rock", elsősorban a dance és az elektronikus zenére összpontosító termékekhez lesz használható. A Hard Rock termékek tipikus jellemzői a mély basszus és a nagyobb teljesítmény. Ezért találja ezt a címkét például az új, ülés alatti mélysugárzókon is. Jelenleg összesen 8 terméket talál a Harmony portfólióban, amelyeket az alábbiakban részletesebben is megismerhet. Hamarosan azonban további érdekes termékek is megjelennek, amelyek biztosan megtalálják a helyüket a jelenlegi autós hifi-piacon.

A Harmony hangszórók

A Harmony olyan komponens és koaxiális hangszórókat mutat be, amelyek árkategóriájukban a kiváló hangzást, a tisztességes kivitelezést és a nagyon kedvező árat ötvözik. A 65 W RMS, illetve a koaxiális változat esetében 50 W RMS optimális kimeneti teljesítményével és nagy érzékenységével a Harmony hangszórókat úgy tervezték, hogy még a mai, konkurens termékekkel teli korszakban is többet nyújtsanak. És ez nem kevesebb, mint minőségi hangzás az ESB Audio égisze alatt. Ezt segíti az öntött papírmembrán, amely a hanghűség, a tartósság és a könnyű súly optimális kombinációja. A komponens hangszórók 25 mm átmérőjű kalotaszegi selyem tweeterrel is rendelkeznek, ami ebben az árkategóriában meglehetősen ritkaságnak számít. Tartalmaz továbbá egy könnyen telepíthető frekvenciaválasztót, a magas hangszóróházakat és a rögzítőanyagokat. A hangszórók elsősorban a gyári hangszórók egyszerű cseréjére összpontosítanak, ha eredeti vagy utángyártott autórádióhoz csatlakoznak. Kiterjedten teszteltük a hangszórókat, és hangminőségben nem sok versenytársat találtunk ebben az árkategóriában, sőt, hangminőségben még néhány drágább hangszórót is felülmúltak. Ha tehát a jelenleg 45 000 Ft alatti árkategóriában keres hangszórókat, a Harmony egy nagyon érdekes lehetőséget kínál.
  • Harmony HB1.6K2X - 2 sávos komponens hangszóró, Ø 165 mm, 65/130 W, 4 Ω, 92 dB (2,83V/1m), selyem magas hangszóró
  • Harmony HB1.6C - 2 sávos koaxiális hangszóró, Ø 165 mm, 50/100 W, 4 Ω, 91 dB (2,83V/1m), mylar magas hangszóró



A Harmony subwooferek

A subwoofer kategóriában a Harmony 4 érdekes terméket kínál. Először a Harmony HB1.10S4 mélysugárzót mutatjuk be, amelynek átmérője 250 mm, teljesítménye pedig 200 W RMS. A 91 dB-es érzékenység biztosítja az erősítő alacsony igénybevételét. A subwoofer alkalmas a kis 21L és 30L hangszekrényekhez, ahol kiváló minőségű, pontos hangzást biztosít. Ezt segíti az edzett papírmembrán és a nagy teljesítményű Y25 ferrit mágnes, amely alacsony torzítást biztosít nagy teljesítményszintek mellett. Maradunk a subwoofer kategóriánál, mivel a Harmony kínálatában még 3 lapos aktív mélynyomó található, amelyek optimálisak a vezető- vagy utasülés alá történő beszereléshez. Az első két modell klasszikus lapos aktív subwoofer. Kis méretükkel, becsületes kivitelezésükkel és elegendő teljesítményükkel tűnnek ki ahhoz, hogy felerősítsék az autó basszusösszetevőjét. Emellett élethű hangzásra is számíthat, zavaró zümmögés nélkül, és a csomagban távirányítót is talál. A különlegesség azonban a fent említett harmadik mélysugárzó, amely beépített 4 x 35 W RMS teljesítményű 4 csatornás erősítővel és DSP processzorral rendelkezik! Egyedülálló megoldás, amely lehetővé teszi, hogy például aktív üzemmódban az első hangszórókat vagy passzív üzemmódban az első és hátsó hangszórókat a mélynyomóhoz csatlakoztassa. A hangot ezután a DSP processzor nagyon jól ismert DSP programjában lehet beállítani. A vezeték nélküli zenei streaminghez Bluetooth-modul is tartozik hozzá. Nagyon okos és megfizethető megoldás a minőségi hangzáshoz bármely autóban.
  • Harmony HB 8 US - aktív subwoofer az ülés alá, 8", 110 W RMS
  • Harmony HB 10 US - aktív subwoofer az ülés alá, 10", 130 W RMS
  • Harmony HB 8 US DSP - aktív subwoofer integrált DSP-vel és 4 csatornás erősítővel, 8", 120 W RMS, BT streaming
  • Harmony HB1.10S4 - 10" (250 mm) átmérőjű subwoofer, 200 W RMS, 91 db (2,83V/1m), 4 Ω

Harmony erősítők DSP processzorral

A legérdekesebb dolog a végén. A Harmony két olyan erősítőt mutatott be, amelyek nagy figyelmet érdemelnek. Az erősítők 4 x 35 W RMS teljesítményt és integrált DSP processzort kínálnak. Emellett rendkívül kis méretükkel, kiváló minőségű kivitelezésükkel, funkcióikkal és hangzásukkal is lenyűgöznek, amit lényegesen drágább termékektől várna el. A Harmony erősítők önálló DSP processzorként is használhatók, és például nagyobb teljesítményű erősítőkhöz is csatlakoztathatók. Van egy nagyon intuitív DSP processzor program 15, illetve 31 sávos parametrikus equalizerrel, valamint egy mobilalkalmazás a mobiltelefonon történő egyszerű beállításhoz. A Bluetooth streaming és az opcionális lejátszó Hi-Res audio támogatással és a sávok távvezérlőn történő váltásának lehetőségével szintén örömteli. Nagyszerű termék, amely jelentősen javítja a hangzást és a teljesítményt a járművében, és könnyen integrálható a meglévő rendszerbe. És verhetetlen áron!
  • Harmony HB 46 ADSP4 csatornás erősítő / DSP processzor, 4 x 35 W RMS, 4x Hi-level bemenet, 2x RCA bemenet, 6x RCA kimenet, 15 sávos equalizer
  • Harmony HB 48 ADSP - 4 csatornás erősítő / DSP processzor, 4 x 35 W RMS, 4x Hi-level bemenet, 2x RCA bemenet, 8x RCA kimenet, 31 sávos equalizer
Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

Comfortmat Cobra és Viper rezgéscsillapító anyagok
Három év elteltével a Dark modellsorozat nagyon népszerű Comfortmat rezgéscsillapító anyagainak innovációját láthattuk. Bemutatjuk a Comfortmat Cobra és Viper anyagokat!
Teljes cikk
Néhány újdonság a Nakamichitől
A japán gyártó, a Nakamichi termékeinek rendszeres készletezésével számos új terméket mutatunk be, és ezúttal sincs ez másként, új autórádiókat és mélynyomókat talál a kínálatban.
Teljes cikk
Harmonic Harmony - high-end Indonéziából
Kiváló minőségű jelkábelek és egyéb termékek az audiofil hangzáshoz az autóban. Bemutatjuk a Harmonic Harmony-t.
Teljes cikk
Forró újdonságok és alacsony árak az Eton márkánál
Új helyre költöztünk, és végre belevághatunk az újdonságokba! Elsőként a német autórádió-gyártó Eton jelentkezik, számos új termékkel és egy kis csodával, mégpedig árcsökkentéssel.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez