Fiókom

Bemutatjuk az új Comformat Cobra és Viper rezgéscsillapító anyagokat

 A Comfortmat Dark sorozatú rezgéscsillapító anyagok a legkelendőbbek közé tartoznak áruházunkban, és gyakorlatilag minden nálunk hangszigetelelt járműben megtalálhatók. Nem csoda, hiszen a Comfortmat D2, D3 és D4 anyagoknak nincs megfelelőjük a piacon, köszönhetően a nagy hatékonyság és a nagyon alacsony súly kiváló arányának. A Comfortmat azonban nem pihent a babérjain, és az elmúlt évet e népszerű rezgéscsillapító anyagok új változatának kifejlesztésével töltötte. Végre készen állunk a két új Comfortmat Cobra és Comfortmat Viper rezgéscsillapító anyag bemutatására, amelyek számos újításnak és a jelentősen magasabb hatékonyságnak köszönhetően kétségtelenül még sikeresebbek lesznek elődeiknél. Minden fontos információ megtalálható az alábbi cikk következő részében.

Mi rejtőzik az új Cobra és Viper megnevezés mögött?

A Comfortmat nemrégiben megjelent új anyagainak neveivel valószínűleg már Ön is találkozott. Gondolkozott már azon, hogy mi a közös az olyan anyagokban, mint a Comfortmat Skyline, Integra, Raptor, Titan vagy Vision? Az első kapcsolat, ami eszébe juthat, ezeknek az anyagoknak a középpontjára vonatkozik. A Skyline-t a tetőn alkalmazzák, és ezért áll legközelebb az éghez, míg az Integra leggyakrabban az ajtók belsejében található, ami ennek a membránanyagnak a nevét idézi. És a Titan? A világ leghatékonyabb és legerősebb hangszigetelő anyaga, akárcsak az ókori görög istenek... Vagy van valami több a nevek mögött? Talán jól tippelt, hiszen ezek nagyszerű autók nevei! Az olyan járművek enklávéja, mint a Nissan Skyline, a Honda Integra, a Ford Raptor, a Nissan Titan vagy a Mercedes-Benz Vision koncepció most a Shelby Cobra és a Dodge Viper nevekkel bővül! És hogy milyen újdonságokra számíthat még?

A legfontosabb innováció? Jelentősen nagyobb hatékonyság, rendkívül alacsony súly megtartása mellett! 

Amint a cikk bevezetőjében említettük, a Comfortmat Dark sorozatú rezgéscsillapító anyagok nagyon népszerűek, elsősorban a nagy hatékonyságuk és a nagyon alacsony súlyuk miatt. A Comfortmat tehát nagy kihívás elé nézett, hogy képes legyen felülmúlni ezeket a csúcskategóriás rezgésgátló anyagokat. A sok hónapos fejlesztés azonban meghozta gyümölcsét, és most eljött az ideje a Dark sorozatú rezgéscsillapító anyagok új korszakának. Hölgyeim és uraim, bemutatunk két új anyagot, a Comfortmat Cobrát és a Comfortmat Vipert. Két anyag, amely a három korábbi - Comfortmat Dark D2, D3 és D4 - anyagot váltja fel. Hogyan lehetséges ez? A Comfortmat mérnökei legyőzték a látszólag leküzdhetetlent, és kifejlesztettek egy teljesen új tömítőanyagot, amely tulajdonságait tekintve teljesen egyedülálló. A 2,3 mm vastag Comfortmat Cobra rezgéscsillapító anyag ugyanolyan hatékony, mint a 3 mm vastag Comfortmat Dark D3. Összességében a Cobra 0,40 egységnyi akusztikai veszteségtényezővel (MLF) olyan hatékonyság-tömeg arányt kínál, mint egyetlen más rezgéscsillapító anyag sem a mai piacon. És nem csak ez, ennél hatékonyabb 2,3 mm vastagságú rezgéscsillapító anyagot nem talál a világon, nem is beszélve a nagyon alacsony súlyáról. A Comfortmat Viper 3 mm vastagsággal hasonló. A 0,49 egységnyi akusztikai veszteségtényező a 4 mm vastagságú Comfortmat D4 hatékonyságának felel meg, miközben a súlya hasonló a Comfortmat D3-éhoz. A megnövekedett hatékonyság nemcsak jelentősebb rezgéselkerülést és az alacsonyabb vastagságú anyag kényelmesebb alkalmazásának lehetőségét teszi lehetővé, hanem az ezzel járó pénzügyi megtakarításokat is. De ezek a fejlesztések még nem jelentik a történet végét!

Új design, nagyobb tapadás és további újítások

A Cobra és a Viper anyagainak nagy hatékonyságát most tegyük félre, mert ennél sokkal több újítás van. Első pillantásra megdöbbentő az új dizájn, amely szokatlanul fényűzőnek tűnik. Legalábbis mi az Ahifinél csak annyit mondtunk, hogy hűha! A klasszikus fényes fekete színt felváltotta a szatén matt szín, ami nemcsak jól néz ki, hanem a második hangszigetelő réteg lényegesen jobb tapadását is lehetővé teszi. A színnyomat is új, a hatékonyabb Viper piros színű, míg a Cobra megtartotta a Dark sorozatból ismert réz színét. Nem fog hiányozni az új kígyóbőr mintázat sem, amely a klasszikus téglalap vagy négyzet alakú dombornyomást váltja fel, és a két kígyófaj, a Cobra és a Viper nevéhez való kötődést idézi. A dizájnnál azonban fontosabb az anyag fokozott tapadása a fémfelületeken. Az első telepítések után nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Cobra és a Viper akkor sem fog leválni, ha Ön szeretné. A tapadás irreális. Az egyéb újítások közé tartozik a teljesen újonnan kifejlesztett 120 mikron vastagságú alumíniumfólia, amelyet az autóiparban még soha nem használtak. Az új tömítőanyaggal együtt pedig ez járul hozzá leginkább a hatékonyság növeléséhez. A vastagabb fólia az eredeti Dark Series anyagokhoz képest kissé igényesebb felhordást eredményezett, de ez nem drasztikus, és szinte azonnal megszoktuk. Végül az utolsó újítás a hatékonyság nagyobb stabilitása a külső hőmérséklet függvényében, ami a Cobra és Viper anyagokat még alacsonyabb hőmérsékleten is hatékonyabbá teszi, ahol a hagyományos rezgésgátló anyagok hatékonysága csökken.

Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

Az autó padlójának hangszigetelése néhány lépésben
Az útról, a kerekekből, de a motorból, a sebességváltóból vagy a kipufogóból származó zajok is a padlón keresztül jutnak el az autó belsejébe. Cikkünkből megtudhatja, hogyan hangszigetelheti autója padlóját néhány lépésben.
Teljes cikk
Hogyan válasszunk rezgéscsillapító agyagot?
A rezgéscsillapító anyagnak létfontosságú szerepe van a járművek hangszigetelésében. Cikkünkben megtudhatja, hogy miért van ez így, és a rezgéscsillapító anyagok összes többi tulajdonságát és funkcióját is megtudja.
Teljes cikk
Növeljük a hangszigetelés hatékonyságát!
Az új Comfortmat anyagot felraktározásával úgy döntöttünk, hogy az összes újítást beépítéseinkben megvalósítjuk, és jelentősen növeljük a hangszigetelés hatékonyságát!
Teljes cikk
Sok érdekes hír a Comfortmat-tól
Új termékdizájn, nagyobb hatékonyság, jobb teljesítmény, de ami a legfontosabb, számos vadonatúj termék, amelyek ismét az abszolút világelsőt képviselik a járművek hangszigetelése terén.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez