Fiókom

Sok izgalmas újdonságot mutatunk be a Comfortmat-tól

A tavalyi év áttörést hozott az orosz Comfortmat gyártó számára, köszönhetően termékeinek nagy sikerének nemcsak a hazai piacon, hanem külföldön is. A gyártó hangszigetelő termékei még hazánkban is az eddigi legkelendőbb termékek közé tartoznak, és már régóta várjuk a bejelentett újdonságokat, amelyeket most elhozunk Önöknek. Új termékdizájn, nagyobb hatékonyság, továbbfejlesztett funkciók, de ami a legfontosabb, számos vadonatúj termék, amelyek ismét a világ abszolút vezető vállalatát képviselik a járművek hangszigetelése terén. További információ a híreinkben.

Új terméktervezés 

2019-ben a termékek új generációja került bevezetésre, amely eltávolodott a hagyományos, világtérképet ábrázoló "Earth Print" dizájntól, és egy modern és egyszerű dizájnt hozott létre a névvel, a termékcsaláddal és a gyártó logójával. A régebbi termékek azonban teljes frissítésre vártak, beleértve a továbbfejlesztett formulákat is, ezért néhány terméknek más volt a kialakítása. A Standard, Gold és Extreme modellsorozatok rezgéscsillapító anyagai változatlanok maradtak, míg a Dark sorozat új rezgéscsillapító anyagai és a prémium hangszigetelő anyagok Integra, Blockshot vagy Skyline már új dizájnt kaptak. A mai naptól kezdve a teljes termékcsalád a vállalat jelenlegi vállalati kéziratához igazodik, és a következő sorokban részletesebben bemutatjuk az összes új terméket. 

Innovatív Standard és Gold rezgéscsillapító anyagok

Az alap Standard modellcsalád rezgéscsillapító anyagai, nevezetesen a Comfortmat S1, S2 és S3 a legkelendőbbek közé tartoznak, ami elsősorban a kiváló ár/teljesítmény arányuknak köszönhető. Az anyagok optimálisak a hangszórócsere során az ajtók szigetelésére, valamint az első rétegben az alapvető hangszigetelésre. Ugyanez mondható el a magasabb Gold tartományról, amelyet a Comfortmat G2, G3 és G4 rezgéscsillapító anyagok képviselnek. Az ebbe a sorozatba tartozó anyagok nagyobb hatékonysággal, vastagabb alumíniumfóliával, jobb tapadással és kisebb súllyal rendelkeznek. Így most már nem csak az összes termék dizájnja egységes, hanem e népszerű rezgésgátló anyagok legfontosabb tulajdonságai is javultak. Az újítások közé tartozik a kissé megnövelt hatékonyság, a még nagyobb tapadás, ami az alapkínálaton belül egyedülálló, és a Gold termékcsalád esetében az arany szín. Több újítás nem került be ezekbe a termékcsaládokba, de a Comfortmat mérnökei még többet tettek a csúcsmodell Expert termékcsaláddal. 

Teljesen újratervezett rezgésgátló anyagok a felső Expert sorozatban

Az Expert sorozat csúcsmodellje négy professzionális rezgéscsillapító anyagot tartalmaz: Comfortmat Atom, Extreme, Extreme Pro és Extreme Pro Max. Ezek a csúcskategóriás anyagok extrém merevséggel, tapadással és mindenekelőtt felülmúlhatatlan hatékonysággal rendelkeznek. Ezért különösen alkalmasak maximális teljesítményű hangszigetelő berendezésekhez vagy nagy teljesítményű audioberendezésekhez. A közös nevező az, hogy az anyagokat 50 fokra kell felmelegíteni a felhordás előtt, ezért elsősorban a járművek hangszigetelésével foglalkozó szerelőközpontoknak szánják őket. Különösen az Atom és Extreme anyagok ideálisak a padló és a kerékjárati ívek hangszigetelésére, mivel ezek a területek a leginkább érintettek az alacsony frekvenciájú zajok és rezgések által. Gyakorlatilag csak az anyagok neve maradt meg, egyébként teljesen új, legújabb generációs rezgésgátló anyagokról van szó. Először is, álljunk meg az új dizájnnál. Az összes rezgésgátló anyag fekete színű, smaragdzöld nyomtatással, csak az Atom ezüst színű. Emlékeztetőül, eredetileg az Expert termékcsalád összes anyaga fekete volt fehér nyomtatással, így a zöld az új alapértelmezett szín a teljes Expert termékcsalád számára. És remekül néz ki! Egyébként minden új, különösen a kompozíció. Minden anyag kétféle tömítőanyagból áll, amelyek mindegyike más-más funkciót lát el, és mindkettőt 2021-ben fejlesztették ki kifejezetten az Expert felső kategóriás termékcsaládjához. Ezek az újítások 20%-kal növelték az anyagok merevségét és további 15%-kal a tapadást. Ez még hatékonyabbá teszi az anyagokat, és esélyt sem ad a vibrációnak és az alacsony frekvenciájú zajoknak.

Új Titan és Raptor membrán anyagok

A Comfortmat anyagportfólióban összesen 4 hangszigetelő anyagot talál, amelyek a hangszigetelő membránnal ellátott többrétegű összetételnek köszönhetően nagy hangszigetelő képességgel rendelkeznek. Comfortmat Integra az ajtók hangszigeteléséhez és más olyan területekhez, ahol nem akarunk túl nagy súlyt hozzáadni, Comfortmat Blockshot leggyakrabban a padló, az aljzat és a csomagtér hangszigeteléséhez, és végül a legkönnyebb Comfortmat Skyline, amelyet a tető hangszigeteléséhez használunk. A Comfortmat Blockator egy olyan tiszta membránanyag, amely csak a harmadik rétegben kötődik, és jelentősen növeli a második réteg anyagának hatékonyságát. Bár egyetlen gyártó sem kínál ennyi anyagot integrált membránnal (kivéve a versenytárs SGM-et, amelynek termékeit szintén kínáljuk), mégis két új terméket kértünk a kínálat kiegészítésére. Nevezetesen egy olyan anyagot, amely lehetővé tenné a hangszigetelés két rétegének cseréjét a maximális hatású berendezések és egy kisebb vastagságú anyag helyettesítését. És mindkét kívánságunkat (nem csak) a Comfortmat teljesítette. Hölgyeim és uraim, bemutatjuk a Comfortmat Titan-t, a leghatékonyabb hangszigetelő anyagot a cseh piacon! Egyedülálló, 8 mm vastagságú membránanyag, amely egy hangszigetelő rétegből és egy 4 mm vastagságú membránból áll. Ezáltal az anyag akár 38 dB-es hangszigetelésre is képes, ami jelenleg világrekord. Az anyag teljes mértékben helyettesíti az utolsó két hangszigetelő réteget, és 3 dB-lel hatékonyabb, mint az általunk eddig használt Vision + Blockator anyagkombináció, amelyet a legigényesebb ügyfeleink számára végzett beépítéseink során használtunk. Mostantól tehát csak ilyen telepítésekben fogod látni a Titánt. A második bemutatott anyag a Comfortmat Raptor, amely mindössze 4 mm vastag, miközben magas, akár 30 dB-es hatékonyságot biztosít. Vastagságának köszönhetően például a hátsó ülések alatti protorban, a csomagtartó alján és más szűk helyeken is használható. 
  • Comfortmat Titan - vastagság 8 mm, izoláció 38 dB, hangszigetelő membrán 4 mm
  • Comfortmat Raptor - vastagság 4 mm, izoláció 30 dB, hangszigetelő membrán 2 mm

Újratervezett Dark sorozat hamarosan

Bár a Dark Series prémium rezgésgátló anyagok csak 2019 óta vannak a piacon, máris jelentős frissítésre számítunk augusztusban. Az újdonság egy frissített dizájn lesz, ahol nem lesz minden anyag fekete narancssárga nyomtatással, hanem a jobb áttekinthetőség érdekében a Comfortmat D2 fekete lesz sárga nyomtatással, a Comfortmat D3 narancssárga, a Comfortmat D4 pedig piros. Így jól látható lesz, hogy milyen anyagot és milyen vastagságban alkalmaztunk a területre. A sötét tartományban lévő anyagok összetétele azonban jelentősebb változáson megy keresztül. Az anyag egy teljesen új és forradalmi tömítőanyagot tartalmaz majd, amely még könnyebb, még jobban tapad, és mindenekelőtt még hatékonyabb. Lesz egy új, továbbfejlesztett tulajdonságokkal rendelkező film is. Az új anyagokat a következő állományban augusztus folyamán várhatjátok. 

Új termékek a hangszigetelő berendezésekben

Természetesen az összes új funkció tükröződni fog a telepítéseinkben, és azok jelentősen meg fognak változni. Kedvezményes hangszigetelési csomagjainkat a következő napokban teljesen átalakítjuk, és természetesen alaposan bemutatjuk a változásokat. Az új Standard alapcsomagunk az autó szinte teljes hangszigetelését tartalmazza (a tető kivételével). Az árakat az új Standard és Gold sorozatú rezgésgátló anyagoknak köszönhetően érjük el, amelyeket mostantól ebben az alapcsomagban fogunk használni. A Premium és Expert csomagok esetében a még nagyobb hatékonyságra összpontosítunk, köszönhetően a csúcs Expert sorozat új anyagainak. Különösen a padlót és a futóműveket fogjuk mostantól a leghatékonyabb mai anyagokkal felszerelni, nevezetesen a már említett Atom/Extreme, valamint a Titan és a Raptor anyagokkal. Ez a frissítés egy új professzionális sütőnek is köszönhető, amelyet kizárólag az Expert felső kategóriás rezgésgátló anyagok melegítésére terveztek. Ezek lehetővé teszik a rezgések és különösen a gumiabroncsok és az útról származó alacsony frekvenciájú zajok még nagyobb mértékű csökkentését. Az első autókat már hangszigeteltük az új anyagokkal, és azt kell mondanunk, hogy ezek lehetővé teszik, hogy a hangszigetelést még magasabb szintre emeljük.

Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hozzászólások a cikkhez