Fiókom

Crescendo - a hangminőségre összpontosítva!

Újabban az indonéziai Crescendo gyártótól vásárolhat számos terméket, amelynek termékei szigorúan az úgynevezett sound quality szegmensre összpontosítanak. Az elmúlt években az Ahifinél is ebbe az irányba mozdultunk el, és igyekeztünk a hagyományos világgyártók kínálatát a hazánkban kevésbé ismert, de annál érdekesebb gyártókkal bővíteni. Figyelemmel követjük a járműhangrendszerek aktuális trendjeit, és gyakran keresünk inspirációt a külföldi Emma versenyeken, amelyek az autós hangrendszerek területén a csúcsot képviselik. Ázsia pedig különösen nagy népszerűségnek örvend az iparágunkban, rengeteg nagyon sikeres gyártóval. A Crescendo egy másik csúcskategóriás gyártó Indonéziából, amelyet a Harmonic Harmony és az Audible Physics után megtalál a kínálatunkban. Nézzük meg közelebbről ezt a nagyon érdekes márkát. 

A Crescendo márkáról

A Crescendo idén ünnepli 20 éves fennállását az autós hangrendszerek piacán. Az indonéz gyártó küldetése, hogy magas minőségű termékeket állítson elő nemcsak az igényes audiofilok, hanem az autós hangzásvilággal foglalkozó szakemberek és az Emma versenyzői számára is. Ennek megfelel a minden évben elnyert díjak és versenycímek magas száma. Csak az idei Emma Asia döntőjén a Crescendo termékeket nem kevesebb, mint 9 versenyautóban lehetett megtalálni, amelyek több versenykategóriában is dobogós helyezést értek el. A Crescendo sikerének titka a szigorú mérnöki munkára való aprólékos összpontosításban és az átfogó terméktervezési folyamatban rejlik, amely biztosítja a legmagasabb ipari szabványok betartását. Ez a módszer a világ minden tájáról beszerzett legkorszerűbb alkatrészeket és a legmodernebb létesítményekben végzett kézműves munkát integrálja. Az alapelvek mélyen kapcsolódnak a folyamatos kutatáshoz, a legújabb anyagtechnológiák használatához és a finom termékszerkezet és -tervezés iránti szenvedélyhez. A terméktervezési módszertan biztosítja, hogy minden elem gondosan kiválasztott és megtervezett legyen, hogy a modern technikai kiválóságot képviselje, beleértve a pontos méréseket és az akusztikailag semleges hangzást. Az eredmény kompromisszumok nélküli hangminőségű, precíz kivitelezésű és kivételes formatervezésű termékek. Kéz a kézben a minőségi vállalati marketinggel, ez egy olyan márka, amely biztosan áttörést ér el az igényes európai piacon. Az idei salzburgi Emma Finale-on volt lehetőség először meglátogatni a Crescendo standját, és büszkék vagyunk arra, hogy az első európai forgalmazók között lehetünk. 

Termék portfólió

A Crescendo termékek jelenleg a legújabb Revolution modellcsalád fejlesztésének élvonalába tartoznak, amely a korábbi és rendkívül sikeres Evolution termékcsaládot váltja fel. A Crescendo tehát néhány év után mindig megújítja portfólióját, amely hangszórókat, mélynyomókat és erősítőket tartalmaz, 5 modellsorozatra osztva: 1, 3, 5, 7 és 9. Jelenleg az új termékeknek kevesebb, mint a fele készült el, így a jelenlegi modellsorozat meglehetősen szűknek tűnhet. A legújabb Revolution sorozatú hangszórók jelenleg még fejlesztés alatt állnak, de hamarosan piacra kerülnek. Így az első tételben csak a jelenlegi modellsorozat erősítőit és mélynyomóit raktározzuk fel, amelyek rögtön a kínálatunk legjobb termékei közé sorolódtak. Még ebben az évben várhatóan további csúcstermékeket is bemutatunk, hogy kiegészítsük a gyártó izgalmas portfólióját.

Crescendo erősítők

A jelenlegi Revolution sorozat Crescendo erősítőit szinte teljesen bemutatták, és már több sikert is arattak az Emma versenyeken. Ez az összes (1., 3., 5. és 7.) modellsorozatra vonatkozik. Minden Crescendo erősítőnek van egy közös nevezője, és ez a kompromisszumok nélküli hangminőségre való összpontosítás az árkategóriájukban. Ennek gyakorlatilag minden megfelel - a csúcskategóriás belső alkatrészektől kezdve a hangzást befolyásoló szűrők és sávszűrők nélküli, rendhagyó kialakításig. Ezért elengedhetetlen, hogy a telepítésnél mindig figyelembe vegyünk egy DSP processzort. Az 1-es bemeneti sorozat kivételével, amely a D osztályba tartozik, az összes többi modellsorozat analóg AB osztályú, a nagy hűségű hangzás érdekében. A hangzáson kívül minden erősítőnél értékelni fogja a kompakt méretet és a fényűző dizájnt az első osztályú kivitelezéssel. Egy modellsorozaton belül mindig elérhető 4 csatornás erősítő és monoblokk konfiguráció is.

  • Crescendo 1A4 - egy négycsatornás erősítő, amely egyesíti a kiváló minőségű hangzást, a modern technológiát és a rendkívül kompakt méretet. Mindezeket a D-osztályú kialakítás teszi lehetővé, amely magas hatásfokot is biztosít. Az elegendő teljesítmény lehetővé teszi a legtöbb elterjedt hangszóró hatékony táplálását.
  • Crescendo 1A1 - középkategóriás mélysugárzókhoz tervezett 1 csatornás, belépő szintű Series 1 erősítő, amely kiváló vezérlést és rengeteg becsületes teljesítményt biztosít. A legmodernebb D-osztályú technológia lehetővé tette a nagyon kompakt kialakítást is, hogy könnyen integrálható legyen a modern, korlátozott helyű autók belsejébe.
  • Crescendo 3A4 - a fejlett 4 csatornás analóg AB osztályú erősítő elsősorban hangzásával, de egy analóg erősítőhöz képest viszonylag kompakt méretével és gyönyörű, szálcsiszolt alumínium házával is lenyűgöz. Az őszinte teljesítmény és a tiszta, szűrők és átviteli sávok nélküli kialakítás ideális belépőt biztosít a Crescendo csúcsminőségű analóg erősítők világába.
  • Crescendo 3A1 - ugyanannak a modellsorozatnak a monoblokkja, pontosan azonos kialakítással és méretekkel, amely biztosítja a népszerű 4+1 csatornás konfigurációba történő beszerelést. A nagy teljesítményű mélysugárzókhoz tervezett erősítő akár 1000 W RMS-teljesítményt, minimális torzítást és kiváló vezérlést kínál.
  • Crescendo 5A4 - egy 4 csatornás analóg AB osztályú erősítő, amely hangzásának köszönhetően versenyképes ambíciókkal egy magasabb osztályt foglal el. Az erősítőt azzal az elsődleges céllal tervezték, hogy minden olyan zenebarátot megszólítson, aki magas zenei és harmonikusan kiegyensúlyozott hangzást igényel. Magas minőségű belső alkatrészek, nagyon alacsony torzítás és kiváló jel-zaj viszony az utánozhatatlanul tiszta hangzás érdekében. Mindez egy kompakt, sötétszürke színű, szálcsiszolt alumínium vázban.
  • Crescendo 5A1 - egy 1 csatornás AB osztályú erősítő, amely állandó teljesítményt biztosít bármilyen hangszóró vagy mélynyomó impedancia mellett, mindezt egy kompakt vázban. Ideális választás közepes teljesítményű mélysugárzókhoz, amelyeknél a kompromisszumok nélküli hangzás és minimális torzítás az elvárás. A kialakítás, a hangzás és a méretek ismét megegyeznek a 4 csatornás testvérével. 
  • Crescendo 7A4 - végül a Crescendo termékcsalád jelenlegi csúcsa. Egy mestermű, példátlan hangvisszaadási minőséggel és abszolút semlegességgel. Ennek az erősítőnek a hangzása a csúcskategóriás alkatrészek használatának közvetlen eredménye, amelyek kivételes hangélményt ígérnek, amely túlmutat az élvonalbeli hangzáson. Önmagában is fejezetet jelent a kristálytiszta hangzást biztosító rendkívül alacsony harmonikus torzítás és a kiváló jel-zaj arány értékek. Észre fogja venni ennek a szépségnek a fényűző formatervezését is, amely a lehető legmodernebb módon ötvözi a fekete és az ezüst elemeket. Ezüst Harmonic Harmony biztosítékokkal ellátott deluxe változatban is kapható a még pontosabb hangvisszaadás érdekében. 

Crescendo subwooferek

A jelenlegi Revolution sorozat Crescendo mélysugárzói a hangszórókhoz hasonlóan a fejlesztés utolsó fázisában vannak. Eddig két mélynyomó került piacra az alap Series 1 és a majdnem csúcsmodell Series 7 sorozatból. Még ebben az évben két további modellsorozat követi majd a meglévő mélynyomók kiegészítéseként. Mint minden Crescendo termék esetében, a tervezők elsősorban a minőségi hangzásra építenek. Így a kínálatban kizárólag 10" átmérőjű mélysugárzók találhatók, amelyek a nagy pontosság és az alacsony hangerőigény miatt optimális választásnak számítanak. 

  • Crescendo 110 képzeletbeli belépést jelent a Crescendo mélynyomók világába. Már ez az alapszéria is sokakat meglep hangzásával, pontos mélyfrekvenciás válaszával és szép árcédulájával. A Crescendo mérnökei azonban gondoltak a hangdoboz kis térigényére is, hogy a mélynyomó ne foglaljon túl sok helyet a csomagtartóban. Említést érdemelnek a közelmúltban az Emma versenyeken elért sikerek is, amelyek aláhúzzák a darab minőségét. A 300 W RMS teljesítmény optimális a legtöbb hangminőségű telepítéshez. 
  • Crescendo 710 a Crescendo termékcsalád másik végén helyezkedik el. A Revolution 710 a legigényesebb high-end installációkhoz is készült, és kompromisszumok nélküli hangzást biztosít. És mindezt gyönyörű dizájnnal, alacsony beépítési mélységgel és minimális hangfal-hangerőigénnyel teszi. Elmúltak a high-end mélysugárzók nagy dobozainak napjai, a Crescendo Revolution 710 mindössze 15 literrel is beéri. Már egy pillantásra tudni fogja, hogy ez a mélynyomó valóban kivételes. A robusztus kialakítást egy gyönyörű karbon membrán uralja, amely tekintélyt parancsoló és erőteljes basszust biztosít hihetetlen pontossággal. A mélynyomó motortekercsét úgy tekerték fel, hogy annak nagy része a mágneses rendszerben helyezkedik el. Ez a fejlett technológia lehetővé teszi a tekercs mozgásának nagyon pontos szabályozását, és nemcsak magas és közepes hangerőn, hanem alacsonyabb hallgatási szinteken is egyenletes, kiváló minőségű teljesítményt biztosít. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a mélysugárzó gyönyörű kosarát, hatalmas mágnesét és szokatlan hűtőrács-kialakítását, amelyek a mélysugárzót bármely installáció színfoltjává teszik. 
Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló termékek

Crescendo Revolution 110 Ingyenes kiszállításCrescendo Revolution 110 mélynyomóTippGyors előnézetsubwoofer, Ø 10" (250 mm), 300 W RMS, 84,5 dB (1W/1m), 4 Ω108.170 FtRaktáronCrescendo Revolution 1A1 Ingyenes kiszállításCrescendo Revolution 1A1 erősítőTippGyors előnézet1 csatornás erősítő, 1 x 180 / 300 / 500 W RMS (4/ 2 / 1 Ω), D osztály133.170 FtRaktáronCrescendo Revolution 1A4 Ingyenes kiszállításCrescendo Revolution 1A4 erősítőTippGyors előnézet4 csatornás erősítő, 4 x 60 / 2 x 180 W RMS (4 Ω) / 4 x 90 W RMS (2 Ω)124.830 FtRaktáronCrescendo Revolution 3A1 Ingyenes kiszállításCrescendo Revolution 3A1 erősítőTippGyors előnézet1 csatornás erősítő, 1 x 400 / 700 / 1000 W RMS (4/ 2 / 1 Ω), D osztály199.830 FtRaktáronCrescendo Revolution 3A4 Ingyenes kiszállításCrescendo Revolution 3A4 erősítőTippGyors előnézet4 csatornás erősítő, 4 x 70 / 2 x 180 W RMS (4 Ω) / 4 x 90 W RMS (2 Ω)183.170 FtRaktáronCrescendo Revolution 5A1 Ingyenes kiszállításCrescendo Revolution 5A1 erősítőTippGyors előnézet1 csatornás erősítő, 1 x 450 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), AB osztály258.170 FtRaktáronCrescendo Revolution 5A4 Ingyenes kiszállításCrescendo Revolution 5A4 erősítőTippGyors előnézet4 csatornás erősítő, 4 x 75 / 2 x 210 W RMS (4 Ω) / 4 x 125 W RMS (2 Ω), AB osztály266.500 Ft1 - 4 hétCrescendo Revolution 710 Ingyenes kiszállításCrescendo Revolution 710 mélynyomóTippGyors előnézetmélynyomó, Ø 10" (250 mm), 500 W RMS, 83,7 dB (1W/1m), 4 Ω333.170 FtRaktáronCrescendo Revolution 7A4 Ingyenes kiszállításCrescendo Revolution 7A4 erősítőTippGyors előnézet4 csatornás erősítő, 4 x 150 / 2 x 240 W RMS (4 Ω) / 4 x 480 W RMS (2 Ω), AB osztály583.170 FtRaktáronCrescendo Revolution 7A4 Deluxe Ingyenes kiszállításCrescendo Revolution 7A4 Deluxe erősítőÚjdonságTippGyors előnézet4 csatornás erősítő, 4 x 150 / 2 x 240 W RMS (4 Ω) / 4 x 480 W RMS (2 Ω), AB osztály649.830 FtRaktáron

Hasonló cikkek

Analóg vs "digitális" erősítő - melyiket válasszuk?
Az erősítők szerves részét képezik minden fejlett audiorendszernek, és minőségük, teljesítményük és osztályuk mind hatással van a végső hangzásra. Melyik erősítő a legjobb az Ön számára?
Teljes cikk
Audible Physics - SQ csemege Indonéziából
Örömmel mutatjuk be az Audible Physics prémium kategóriás hangszórógyártót. A szigorúan a kiváló hangminőségre összpontosító termékek mostantól elérhetőek az Ahifi-n!
Teljes cikk
Hogyan hallgassunk zenét nagy felbontásban az autóban?
A legújabb trend a nagyfelbontású zenehallgatás, amely stúdióminőségű hangzást biztosít. Ebben a cikkben mindent megtudhat, amit a Hi-Res fájlokról és az autóban történő zenehallgatásról tudni kell.
Teljes cikk
A német Helix újonnan az Ahifin
A webáruházban és az installációinkban mostantól a német Helix gyártó termékei is megtalálhatók, amely elsősorban DSP processzorokra és egyéb autóhifi termékek gyártására specializálódott. További érdekesség a cikkünkben.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez