Fiókom

Audible Physics, vagyis sound quality csemege Indonéziából

Az utóbbi időben igyekszünk kevésbé a hagyományos kereskedelmi márkákra koncentrálni az autós hangzásvilágból, és inkább a kevésbé ismert, de még mindig nagy tiszteletnek örvendő külföldi gyártókra. Különösen azokra, amelyek az úgynevezett hangminőségi szegmensre összpontosítanak. Az Audible Physics egyike azoknak a gyártóknak, akiknek célja a maximális hangminőség elérése, amit abszolút feltételekhez kötnek. Ezért is örülünk nagyon, hogy a távoli Indonéziából sikerült elhoznunk az Audible Physics-et Csehországba. Mielőtt megnézné és meghallgatná az Audible Physics termékeit a mi installációinkban, először írjunk róluk néhány szót.

Az Audible Physics-ről

Ha lefordítják az Audible Physics nevet magyarra, akkor eljutunk az indonéz gyártó lényegéhez. Az audió, vagy ha úgy tetszik, hallható fizika kifejezés az analitikusan pontos és természetes hangvisszaadásra való törekvést jelenti, amely a szabadalmaztatott anyagok széleskörű kutatásán és fejlesztésén alapul. Mindezek mögött a világhírű hangsugárzó tervező, Rishi Gurbani áll, akinek a zene iránti szenvedélye az, ami az Audible Physics-et a közel tökéletes hangzású hangsugárzó-átalakítók kifejlesztésére és gyártására ösztönzi. Az egész életében ugyanezen a területen dolgozó édesapja nyomdokaiba lépve Rishi 2004 óta elsősorban a jármű- és otthoni hangrendszerekkel foglalkozó gyártók számára gyárt hangszórókat. Sajnos nem közölhetünk semmilyen információt, de mi magunk is nagyon meglepődtünk, hogy Rishi az audioipar mely vezető márkáival, sőt prémium autógyárakkal dolgozik együtt, és szállítja nekik mind magukat a membránokat, mind a komplett hangszórókat. Tehát megerősítette számunkra azt a gondolatot, hogy sok gyártó csak egy bizonyos dizájnt szállít a hangszóróihoz, és minden mást valaki más készít. Az Audible Physics sikere elsősorban a hatalmas tapasztalatában rejlik, és abban, hogy a fizikát a hangszóró-átalakítók fejlesztésének és gyártásának támogatására használja. Szintén fontos az a képesség, hogy minden egyes munkához olyan egyedi hangsugárzókat tervezzenek, amelyek meghaladják az ügyfelek elvárásait, miközben megfelelnek a költségvetésnek és más projektkorlátozásoknak. 2007-ben az Audible Physics eltávolodott attól, hogy kizárólag más gyártóknak hangszórók szállítására összpontosítson, és több modellsorozatban saját hangszóróportfóliót vezetett be. Azóta az Audible Physics saját márkanév alatt is fejleszt csúcskategóriás hangszórókat, amelyeknél a sokéves tapasztalatnak, a világ minden tájáról származó legkiválóbb és gyakran egzotikus anyagok felhasználásának, és mindenekelőtt a hangszóró membránok gyártásához használt saját fejlesztésű anyagoknak köszönhetően példátlan hangminőségre számíthat.

Első osztályú konstrukció és tervezés, kivételes anyagok és egyedi technológia

A kezdetektől fogva minden Audible Physics terméket úgy fejlesztettek ki, hogy a lehető legjobb hangminőséget, hosszú élettartamot és mindig valami pluszt nyújtson a versenytársakhoz képest. Ez a siker a márka alapítójának és konstruktőrének, Rishi Gurbaninak köszönhető, aki hatalmas tapasztalatát és a tökéletes hangzás iránti vágyát összetéveszthetetlen minőségű termékekbe ültette át. Rishi sosem elégedett meg a hagyományos anyagokkal és technológiákkal, mindig arra törekszik, hogy továbbfejlessze a mesterségét. Ez az oka annak is, hogy az Audible Physics hangszóróinak tervezésekor és kivitelezésekor a világ minden tájáról származó legkiválóbb anyagokat használja ahelyett, hogy a szokásos és bevált anyagokat használná. Ilyen például az MSP (magnézium-szilikát polimer) anyag, amelyet az USA-ban fejlesztettek ki és gyártanak. A tekercsek és egyéb réz alkatrészek a Japánból és Oroszországból importált legmagasabb minőségű rézből készülnek, amelyek kivételes vezetőképességükkel és tartósságukkal tűnnek ki. A fontos textilanyagokat pedig a változatosság kedvéért Angliából importálják. A fő attrakció azonban a saját szabadalmazott Matrix Alloy Dome anyag, amely magnézium-alumínium ötvözetből készült, és amely a kiválasztott közép- és magassugárzó membránokban található. Szintén egyedülálló a világon a középre ferdített membrán szokatlan technológiai megoldása, amely jelentősen hozzájárul a hangszórók teljes frekvenciaválaszának javításához, ami egy hagyományos membránnal elképzelhetetlen lenne. Röviden, az Audible Physics termékei a minőségre helyezik a hangsúlyt anélkül, hogy a tömegtermelés vagy a támogató marketing rovására kompromisszumot kötnének a hangzás terén. Ez az oka annak is, hogy az Audible Physics nagy rajongótáborral rendelkezik az olyan nemzetközi "hangminőségi" versenyeken, mint az Emma. A hangszórók kiváló hangkarakterisztikája és gyakorlatilag tökéletes frekvenciaválaszgörbéje a legjobb alap a sikerhez ezeken az igényes versenyeken, amelyek Ázsiában hatalmas hírnévnek örvendenek. Az olyan országokban, mint például Indonézia, Thaiföld, India, Malajzia, Szingapúr, Korea és Japán, a járműhangrendszerek nagyon népszerűek, és - merjük kimondani - általában magasabb színvonalúak, mint Európában. A helyi Emma versenyek döntőiben az Audible Physics termékei nagyon gyakran szerepelnek, és ami a legfontosabb, általában a dobogón. Az ilyen autókban a hangrendszert hallgatni igazi élmény, amely vetekszik a csúcskategóriás otthoni rendszerekkel.

Termékportfólió

Az Audible Physics kínálatában minden célkategóriában találhatók hangszórók, a belépőszinttől a csúcskategóriáig. Tehát akár audiofil, akár hangmérnök, vagy csak szeret minőségi zenét hallgatni az autóban, az Audible Physics kínálatában megtalálja az igényeinek megfelelő hangszórókat. Az Audible Physics jelenleg két alapvető termékcsaládra osztja termékeit: a Car Audio Line és a Studio Reference Line. Ezen kívül nem egy másik vonalat, hanem egy különálló márkát találsz RG Sound Labs néven. Mindhárom termékvonal elsősorban hangzásban, de fókuszban és dizájnban is különbözik egymástól. Az Audible Physics összes termékének közös jellemzője nemcsak a magas minőség, hanem a reális paraméterek is, amelyek a hagyományos gyártókhoz képest rendkívül alacsonynak tűnhetnek. Valójában az Audible Physics a tényleges teljesítmény alapján határozza meg az értékeket teljes tartományú üzemmódban és 1W/1m érzékenységben. A mellékelt frekvenciakapcsolók, illetve az erősítőben és a DSP processzorban lévő kapcsolók használata esetén a hivatalos paraméterekben megadott teljesítmények három-ötszörösére szorozódnak. Más szóval, a marketing az Audible Physics napirendjén az utolsó dolog. És ez határozottan így is van rendjén.

Car Audio Line

Ebben a termékcsaládban számos olyan terméket talál különböző árkategóriákban, amelyeket kizárólag autós hangrendszerekhez terveztek. Közös jellemzőjük az MSP (magnézium-szilikát polimer) membrán, amely anyag kiváló merevségéről, nagyon kis súlyáról és minimális rezgéséről ismert. Ugyanakkor, akárcsak az egyre népszerűbb papír, lehetővé teszi a mid-bass hang természetes és színtelen reprodukálását. A magassugárzók ezután egy szabadalmaztatott anyagból, a magnézium-alumínium ötvözetből készült Matrix Alloy Dome-ból készülnek, amely lehetővé teszi az Audible Physics kiváló hangzásának megtapasztalását. Minden hangszóró kompakt frekvenciakapcsolóval rendelkezik a kényelmes telepítés érdekében. A Car Audio sorozat hangszóróit úgy tervezték és hangolták, hogy természetes és semleges hangzást biztosítsanak, kiváló tisztasággal és artikulációval, amelyet órákon keresztül, fáradhatatlanul hallgathat.

  • Audible Physics Tandav 6.2 - az alap hangszórómodell, amely az Audible Physics audioélményének belépője. A hangszórók kialakítását és hangzását úgy tervezték, hogy könnyen felszerelhetőek legyenek az eredeti helyükre. Ez a 2-utas rendszer első hallgatásra meglepi Önt fejlett hangzásával, amely felülmúlja az árkategóriát.
  • Audible Physics Avatar 6.1 - az Avatar az Audible Physics egyik legkelendőbb sorozata, mivel a gyártóra jellemző, kiváló minőségű hangzást nyújtja, pontos tonalitással, tisztán artikulált mélyhangokkal és kivételes énekhanggal. Ráadásul még mindig megfizethető áron. Magas valós érzékenységüknek és 3 Ohmra csökkentett impedanciájuknak köszönhetően a hangszórók a nagy teljesítmény-felvétel ellenére gyengébb erősítőkhöz vagy utángyártott autórádiókhoz is alkalmasak.
  • Audible Physics 3DEV - az Audible Physics legjobb modellcsaládja háromsávos rendszerben. Ha kompromisszumok nélküli, csúcsminőségű hangzást vár, a 3DEV a nyilvánvaló választás. Ez a hangszórórendszer egy 165 mm-es mélyközéphangszórót, egy 75 mm-es középsugárzót és egy 20 mm-es nagy felbontású magas hangszórót tartalmaz. Mindegyik szakértelemmel és a legnagyobb precizitással úgy lett megtervezve, hogy az egyes komponensek tökéletes harmóniában működjenek együtt.
  • Audible Physics 3DEV 2-Way - kétsávos komponens hangszórók, amelyek a 3DEV háromsávos komponens rendszer csúcsmodelljéből származnak. Ezeket a hangszórókat akkor használja, ha a 3 sávos rendszer középső hangszóróit nem lehet beépíteni az autójába. A magas hangszóró nagyon alacsony rezonanciafrekvenciája és a középső mélyhangszórók kiterjesztett válaszideje csökkenti a hagyományos kétutas hangszórók hiányosságait.

Studio Reference Line

A Studio Reference Line (SR) egy újonnan tervezett hangszórócsalád, amely nem csak a csúcskategóriás autóipari berendezésekben, hanem az otthoni használatban is megtalálható, ahol high-end sztereó összeállításokban és hangstúdiókban is használják. Hangzásuk a merész, dinamikus és hihetetlenül pontos és részletes hangzást nagy teljesítmény mellett kedvelő felhasználók számára készült. Ideális metálhoz, rockhoz, de természetesen minden más műfajhoz is, ahol analitikusan pontos hangzást várnak el. Mind a magas-, mind a közép- és mélysugárzó a szabadalmaztatott Matrix Alloy Dome magnézium-alumínium ötvözetből készült anyagból készül, amelyre az Audible Physics a legmagasabb minőségű audiorendszerei esetében támaszkodik. Ebben a sorozatban az összes hangszóró megvásárolható egyenként, valamint komponenskészletben is.

  • Audible Physics RAM 1 SR - 25 mm átmérőjű, gyönyörű kialakítású, kiváló hangzású, kivételes magas frekvenciás részletességű és rendkívül mély hangszínpaddal rendelkező magas hangszórók. A Matrix ötvözetből készült kalotta nemcsak réz színével, hanem a frekvenciatartomány görbéjének figyelemre méltó linearitásával és szinte tökéletes semlegességével is lenyűgöz. A csomagban rendhagyó fehér házak is találhatók a felületi beépítéshez.
  • Audible Physics RAM 2 SR - széles sávú hangszórók, amelyeket úgy terveztek, hogy a hangot figyelemre méltó tisztasággal és pontossággal adják vissza a 200 Hz és 20 000 Hz közötti széles frekvenciatartományban. A széles sávú hangsugárzók voltak azok, amelyek az Audible Physics-et híressé tették az audiophilek körében. Karcsú és stílusos kialakításával ez a hangszóró tökéletes kiegészítője bármely otthoni vagy autós audiorendszernek.
  • Audible Physics RAM 3 SR - 75 mm átmérőjű középső hangszórók kiváló hangzással. Akár éneket, akár akusztikus hangszereket vagy bármilyen más középtartománybeli hangtartalmat hallgat, az Audible Physics RAM 3 SR-rel csak lenyűgözően tiszta és pontos középtartománybeli reprodukcióra számíthat. Ideális kiegészítője bármely kétutas rendszernek.
  • Audible Physics RAM 6 BD - a RAM SR sorozatban természetesen mid-bass hangszórók is szerepelnek. A Mátrix membránnal ellátott RAM 6 BD lehetővé teszi a mély és lenyűgöző basszusok reprodukálását, miközben a középfrekvenciák tiszta és pontosak maradnak. Szintén említésre méltó a példásan lapos mélyközépfrekvenciás válasz, amely az Audible Physics hangszórók egyik közös jellemzője.
  • Audible Physics RAM 6.1 SR - aktív csatlakoztatásra tervezett kétsávos komponensrendszer, RAM 1 SR magas- és RAM 6 BD középsugárzókkal. Természetesen RAM 3 SR középsugárzókkal kiegészítve tökéletesen összehangolt rendszert kaphat a teljes frekvenciatartományban. Kiváló hangzás, kifogástalan kivitelezés és kivételes dizájn.

RG Sound Labs

Az RG Sound Labs nem egy modellcsalád, hanem egy különálló márka az Audible Physics portfólióján belül. Az RG Sound Labs hangszórókat, amelyek az Audible Physics alapítójának és high-end hangsugárzók tervezőjének, Rishi Gurbaninak a monogramját viselik, szigorú audiofilek számára hozták létre, akik számára a kompromisszumok nélküli hangzás az életcél. Ez nem csak a felhasznált legmagasabb minőségű, kifogástalan kézműves munkával, egyedi kézzel készített anyagokban, hanem a saját szabadalmaztatott technológiákban is tükröződik. És hogy miben különböznek az RG Sound Labs hangszórói? Első pillantásra a dizájn, amely a legszebb módon ötvözi a feketét és a rezet. De az RG Sound Labs nem csak a dizájnról szól, hanem a hangzásról is. A rézszínű középsugárzó membrán a szabadalmaztatott Matrix Alloy Dome anyagból készül, amely a magnézium és alumínium ötvözete. Feltűnik a középre helyezett membrán szokatlan megoldása, amely jelentősen hozzájárul e hangszórók általános frekvenciaválaszának javításához, ami egy hagyományos membránnal elképzelhetetlen lenne. Ez az RG Sound Labs hangszórók legfőbb versenyelőnye, és valószínűleg egyedülálló a világon. A magas hangszórók önmagukban is egy fejezetet jelentenek, kifinomult hangzásukkal és extra alacsony rezonanciájukkal szinte bármit képesek lejátszani. Ezek és más kivételes tulajdonságok nemcsak analitikusan pontos és természetes hangzást tesznek lehetővé hihetetlen részletességgel, hanem a hangszórók szélesebb és szinte tökéletes lineáris frekvenciaválaszát is. Röviden, akár az a célja, hogy hangminőségi versenyeken induljon, akár egyszerűen csak a tökéletes hangzás elérése a cél, az RG Sound Labs hangszórók segítenek céljai elérésében. Jelenleg két nagy RG Sound Labs komponensrendszer van raktáron, és további hangfalak új generációi is fejlesztés alatt állnak.

  • RG Sound Labs 6.1 HD - kétsávos komponensrendszer minden hangminőség-rajongó számára. Az Audible Physics portfólióján belül kivételesen selyemmagas hangszórókat választottak, hogy maximalizálják az anyag előnyeit, és a hagyományos Audible Physics hangzást hozzák el azok számára, akik a selyemmagas hangszórókat kedvelik. Ezek lenyűgöző hangzásuk és robusztus kialakításuk mellett alacsony rezonanciafrekvenciával és kiterjesztett válaszkészséggel büszkélkedhetnek. A rézszínű Matrix ötvözetből készült membránnal és speciális, középen domborított membránnal ellátott középsugárzó szintén meglep minőségével. Kiváló választás egy csúcskategóriás autós hangrendszerhez.
  • RG Sound Labs 6.1 Pro - az RG Sound Labs és a teljes Audible Physics portfólió csúcsmodellje. Első pillantásra meg fog lepődni ezeknek a gyönyörű hangszóróknak a fényűző kialakításán. A középmembránt a fekete és a réz szemet gyönyörködtető kombinációja uralja, és ugyanez igaz a túlméretezett, gyönyörű acélházban elhelyezett magas hangszórókra is. Szintén említést érdemel az öntött kosár a nagy teljesítményű kerámia mágnessel, ugyanebben a fekete-réz kombinációban. A membrán a szabadalmaztatott Matrix Alloy Dome anyagból készült, magnézium-alumínium ötvözetből, és egy ferde membránt is talál, amely javítja e hangszórók általános frekvenciaválaszát, ami egy hagyományos membránnal elképzelhetetlen lenne. Ez a kialakítás aztán hangzásilag tökéletesen illeszkedik az exkluzív Matrix Alloy Dome membránú magassugárzóhoz. Ezzel álomszerű 530 Hz-es rezonanciafrekvenciát érünk el. Ez egy olyan érték, amit még néhány középsugárzónak sem kell szégyellnie. És ez, az utánozhatatlan hangminőség mellett, a rendszer hatalmas versenyelőnye, amely még a teljes tartományú középsugárzókkal felszerelt csúcskategóriás háromsávos rendszerekkel is képes felvenni a versenyt. Ezért mindenütt megtalálja a felhasználását, ahol nincs lehetőség háromsávos hangszórók telepítésére, vagy valamilyen oknál fogva ez nem kívánatos.
Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló termékek

Audible Physics 3DEV Ingyenes kiszállításAudible Physics 3DEV hangszórókTippGyors előnézet3sávos komponens hangszórók, Ø 165 mm, 160 W RMS, 4 Ω, 89 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 73,6 mm499.830 FtRaktáronAudible Physics 3DEV 2-Way Ingyenes kiszállításAudible Physics 3DEV 2-Way hangszórókTippGyors előnézetkomponens hangszórók, Ø 165 mm, 160 W RMS, 4 Ω, 89 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 73,6 mm333.170 FtRaktáronAudible Physics Avatar 6.1 Ingyenes kiszállításAudible Physics Avatar 6.1 hangszórókTippGyors előnézetkomponens hangszórók, Ø 165 mm, 120 W RMS, 3 Ω, 91 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 66 mm145.000 FtRaktáronAudible Physics RAM 1 SR Ingyenes kiszállításAudible Physics RAM 1 SR hangszórókTippGyors előnézetmagassugárzók, kalotájának átmérője 25 mm, 25 W RMS, 4 Ω, 94 dB (2,83 V/1 m)83.170 FtRaktáronAudible Physics RAM 2 SR Ingyenes kiszállításAudible Physics RAM 2 SR hangszórókTippGyors előnézetszélessávú / közepsugárzók, Ø 50 mm, 30 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 44,7 mm133.170 FtRaktáronAudible Physics RAM 3 SR Ingyenes kiszállításAudible Physics RAM 3 SR hangszórókTippGyors előnézetközépső hangszórók, Ø 75 mm, 45 W RMS, 4 Ω, 88,5 dB (2,83 V/1 m), beépítési mélység 34 mm149.830 FtRaktáronAudible Physics RAM 6 BD Ingyenes kiszállításAudible Physics RAM 6 BD hangszórókTippGyors előnézetmid-bass hangszórók, Ø 165 mm, 90 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83 V/1m), beépítési mélység 66 mm116.500 FtRaktáronAudible Physics RAM 6.1 Ingyenes kiszállításAudible Physics RAM 6.1 hangszórókTippGyors előnézetkomponens hangszórók, Ø 165 mm, 150 W RMS, 4 Ω, 88,5 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 78,3 mm249.830 FtRaktáronAudible Physics RAM 6.1 SR Ingyenes kiszállításHangszórók Audible Physics RAM 6.1 SRTippGyors előnézet (1 értékelés)komponens hangszórók, Ø 165 mm, 90 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83 V/1m), beépítési mélység 66 mm199.830 FtRaktáronAudible Physics RAM 6.3.1 SR Ingyenes kiszállításAudible Physics RAM 6.3.1 SR hangszórókTippGyors előnézet3-sávos komponens hangszórók, Ø 165 mm, 120 W RMS, 4 Ω, 88 dB (2,83V/1m), beépítési mélység 66 mm349.830 FtRaktáronAudible Physics Tandav 6.20 Ingyenes kiszállításAudible Physics Tandav 6.20 hangszórókTippGyors előnézet (3 értékelés)komponens hangszórók, Ø 165 mm, 90 W RMS, 4 Ω, 89 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 66 mm64.360 FtRaktáronRG Sound Labs RG 6.1 HD Ingyenes kiszállításRG Sound Labs RG 6.1 HD hangszórók (By Audible Physics)TippGyors előnézetkomponens hangszórók, Ø 165 mm, 90 W RMS, 4 Ω, 90 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 69 mm283.170 FtRaktáronRG Sound Labs RG 6.1 Pro Ingyenes kiszállításRG Sound Labs RG 6.1 Pro hangszórók (By Audible Physics)TippGyors előnézetkomponens hangszórók, Ø 165 mm, 150 W RMS, 4 Ω, 89,5 dB (2,83V/1m), szerelési mélység 72 mm666.500 FtRaktáron

Hasonló cikkek

Hogyan válasszunk high/low jelátalakítót?
Ha erősítő beépítését tervezi egy gyári rendszerbe, szüksége lesz egy magas/alacsony átalakítóra. A cikkből megtudhatja, hogyan működnek az átalakítók, és még többet.
Teljes cikk
Brax - high-end "Made in Germany"
A Helix márkával együtt a német Audiotec Fischer gyártó csúcskategóriás Brax termékeit is felvettük a kínálatunkba. További információk a cikkben.
Teljes cikk
Hogyan hallgassunk zenét nagy felbontásban az autóban?
A legújabb trend a nagyfelbontású zenehallgatás, amely stúdióminőségű hangzást biztosít. Ebben a cikkben mindent megtudhat, amit a Hi-Res fájlokról és az autóban történő zenehallgatásról tudni kell.
Teljes cikk
A német Helix újonnan az Ahifin
A webáruházban és az installációinkban mostantól a német Helix gyártó termékei is megtalálhatók, amely elsősorban DSP processzorokra és egyéb autóhifi termékek gyártására specializálódott. További érdekesség a cikkünkben.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez