Fiókom

Újonnan a német Helix gyártó termékeivel is dolgozunk

Az Ahifi újdonsága a német Helix márka termékcsaládja, amelyet valószínűleg nem kell hosszasan bemutatni. Ha azt mondjuk, hogy Helix, a legtöbb autóhifi rajongónak valószínűleg először a DSP processzorok jutnak eszébe, amelyek már régóta az abszolút világelsők közé tartoznak kifinomult, rengeteg funkcióval rendelkező szoftverüknek köszönhetően. A Helix azonban nem csak processzorok, hanem csúcskategóriás digitális és analóg erősítők, hangszórók és egyéb érdekes termékek is. Tudjon meg minden fontosat cikkünkből.

A Helix márkáról 

A Helix a Brax és a Match márkákkal együtt a német Audiotec Fischer gyártóhoz tartozik. Az 1990-es alapítás óta több mint 30 év telt el, és ez idő alatt az Audiotec Fischer termékei az autóipari hangrendszerek piacának egyik legismertebb és legjobb minőségű termékévé váltak. A Helix márka nagy sikere nem csak a sokéves, szisztematikus, tipikusan német precizitással és kitartással végzett munkának köszönhető, amit a "Made in Germany" gyártás is alátámaszt, amire az Audiotec Fischer ma is büszke. A kezdeti fejlesztéstől a késztermékig minden alkatrészt a németországi Schmallenbergben gyártanak és szerelnek össze, regionális beszállítókkal együttműködve. Bátorkodunk az Audiotec Fischer weboldaláról idézni, mert: "Kizárólag a saját szakértelmünkre és a részletekre való odafigyelésre támaszkodunk oly módon, ahogyan azt egy szerződéses beszállítótól nem várhatja el. A fejlesztési fázist a legmodernebb szoftver- és hardvereszközök támogatják, amelyek lehetővé teszik a termékek rugalmas és gyors hozzáigazítását az aktuális piaci követelményekhez. A szerviz-, a gyártási és a fejlesztési részlegek közötti közvetlen visszacsatolás szintén ideális alapot teremt a folyamatos fejlesztési folyamathoz." Hogy ez a helyes út, azt a Helix, a Brax és a Match márkák világméretű sikere jelzi, és nagy örömünkre szolgál, hogy ezek az Ahifi kínálatának részét képezik.

A Helix termékek

A zene sokszínűségében közvetlenül a hallgató szívét érinti. Hallani és szinte érezni lehet a szenvedélyt, amikor a hangzás az előadó szándéka szerint reprodukálódik. Ezért az Audiotec Fischer a Helix audio termékeket ugyanolyan odaadással és precizitással fejleszti, mint a Brax referencia termékeket. A hangszerek minőségéhez hasonlóan a minőségi audiokomponensek is jelentős hatással vannak a hangzás természetességére. Az Audiotec Fischernél meg vannak győződve arról, hogy megtalálták a Helix termékek tökéletes DNS-ét, ami valósághű és kiváló minőségű autós hangzást eredményez minden zenekedvelő számára. A márka portfóliója nagyon sokszínű. A fő vonzerőt a csúcsminőségű DSP processzorok jelentik, amelyekről a Helix világszerte híressé vált. Hasonlóan sikeresek az erősítőkbe integrált DSP processzorok, amelyeket egy azonos hangbeállító program köt össze. Az erősítők a Helix kínálatának másik fontos részét képezik. Mind audiofil analóg erősítőket, mind digitális erősítőket talál a legmodernebb technológiával és kompakt méretekkel. A hangszórók és subwooferek több modellcsaládja közül is választhat, és a tartozékok széles választéka teszi teljessé a kínálatot. Az egyes kategóriákat vesszük közelebbről szemügyre.

A Helix DSP processzorok

A digitális jelfeldolgozó processzor, vagy röviden DSP, az agy minden jobb autós hangrendszer mögött. A DSP az autóban lévő hangforrások "vezérlőjeként" szolgál, és kompenzálja a hangszórók nem optimális beépítési helyeit. Ha tehát az autós hangrendszer lehető legjobb integrációjáról, testreszabásáról és vezérléséről van szó, a DSP használata elengedhetetlen. A Helix négy különböző teljesítményű jelfeldolgozót kínál, amelyek minden elképzelhető rendszerkonfigurációhoz tökéletes megoldást kínálnak. Az Audiotec Fischer innovatív ereje a szoftverben is megmutatkozik, amely nemrégiben elnyerte a tekintélyes EISA szervezet díját, mint a legjobb DSP program a piacon. A DSP-szegmensben szerzett sokéves tapasztalatok tehát általánosan beépülnek a teljes termékpalettába. A jelfeldolgozás világhírneve ideális platformot teremt az audio komponensek vezérléséhez.
  • Helix DSP Ultra - a Helix processzorok legmagasabb modellje, amelyet az EISA a DSP processzorok kategóriájában a "Best Product" díjjal jutalmazott. Audiophile hangzás, Twin DSP technológia, 64Bit felbontással és 2,4 milliárd MAC művelettel másodpercenként, az AKM legkorszerűbb 32 bites AD és DA jelátalakítóival, valamint a legmodernebb felszereltséggel, élén a 12 feldolgozható csatornával. Bemenetek: 8 x RCA, 8 x Hi-szint, 1x optikai SPDIF, 1x koaxiális SPDIF, kimenetek: 12 x RCA.
  • Helix DSP Pro - fejlett DSP processzor high-end audio rendszerekhez a Helix DSP Ultra-hoz hasonló tulajdonságokkal, beleértve a Twin DSP technológiát 64Bit felbontással és 2,4 milliárd MAC művelettel másodpercenként, valamint 32 bites AD és DA jelátalakítókkal az AKM-től. 6 feldolgozó csatorna, bemenetek: 6 x RCA, 6 x Hi-szint, 1x optikai SPDIF, 1x koaxiális SPDIF, kimenetek: 8 x RCA.
  • Helix DSP.3S - a Helix legkelendőbb DSP-processzora rengeteg funkcióval és optimális áron. Rendkívül nagy teljesítményű 64 bites audio DSP 1,2 milliárd MAC művelettel másodpercenként, BurrBrown A/D és D/A jelátalakítókkal és a drágább DSP modellekben megtalálható összes egyedi Helix funkcióval. bemenetek: 6 x RCA, 6 x Hi-szint, 1x optikai SPDIF, 1x koaxiális SPDIF, kimenetek: 8 x RCA.
  • Helix DSP Mini MK2 - a legkisebb és legolcsóbb DSP processzor Helix, amely azonban nem marad el a magasabb modell DSP.3S mögött az összetevők minőségében. A fő különbség a csatlakoztathatóság - bemenetek: 4 x RCA, 4 x Hi-szint, 1x optikai SPDIF, kimenetek: 6 x RCA.

A Helix erősítők DSP processzorral

A DSP processzorral ellátott erősítők a világhírű DSP PC-Tool programot is tartalmazzák, így nem csoda, hogy a Helix a hangbeállításhoz integrált DSP processzorral ellátott erősítők egyik fő úttörője. A Helix kizárólag a digitális D-osztály koncepciójára támaszkodik, amelyet a csúcsmodelljénél a szabadalmaztatott Ultra HD D-Class technológiával továbbfejlesztett. Ennek eredményeként az erősítők kompakt méretekkel, nagy hatékonysággal és mindenekelőtt nagyon jó hangminőséggel rendelkeznek. Emellett számos egyedi Audiotec-Fischer technológiára is számíthat, amelyek megkönnyítik a modern, összetett gyári audiorendszerrel rendelkező járművekbe történő beszerelést. A kínálatban összesen 5 erősítő található, amelyek a csatornák számában, a teljesítményben és természetesen a hangminőségben különböznek egymástól. Rengeteg tartozék áll rendelkezésre távirányítóval és BT modullal, USB-vel vagy egyéb bemenetekkel ellátott bővítőkártyákkal vezetve.
  • Helix P Six DSP Ultimate - a világ legjobb minőségű digitális erősítője? Ezzel a címmel még a P Six DSP Ultimate is büszkélkedhet. A szabadalmaztatott Ultra HD D-Class technológia csak az egyik előnye ennek az erősítőnek, amely megközelíti a csúcskategóriás analóg erősítők hangzását. Hat csatorna 6 x 125 W RMS teljesítménye elegendő a legtöbb mai hangszóróhoz, amelyek hangzása a 12 csatornás integrált DSP processzoron finomhangolható.
  • Helix V Twelve DSP - A Helix V osztályú képviselője 12 kimeneti csatornával rendelkezik 12 x 75 W RMS-sel és 14 csatornás integrált DSP processzorral. 12 magas szintű bemenet lehetővé teszi a legújabb járművek többcsatornás kiegészítő rendszereinek egyszerű integrálását. Mindezt egy hihetetlenül kompakt kialakításban, amely lehetővé teszi a beszerelést minden típusú járműbe.
  • Helix V Eight DSP - A második V osztályú képviselő a Helix V Eight DSP, amely nyolc csatornát kínál 8 x 75 W RMS-sel. Természetesen van egy integrált DSP processzor, összesen 10 feldolgozható csatornával. A kompakt méretek, a fényűző V osztályú kialakítás és minden más fontos tulajdonság már adott ennél az erősítőnél.
  • Helix M Six DSP - A DSP processzorral ellátott erősítők alapcsaládja két képviselőt foglal magában, és az M Six DSP az egyik. A 6 x 100 W RMS és 3 x 200 W RMS teljesítmény a hídban lehetővé teszi nagy teljesítményű hangszórók és subwoofer csatlakoztatását. Az ultrakompakt ház az erősítő bónusza.
  • Helix M Four DSP - több, mint "csak" egy újabb négycsatornás erősítő - kis mérete ellenére inkább egy erőteljes vezérlőközponttal van dolgunk, amely összesen tíz feldolgozható csatornával rendelkezik. Ezenkívül az erősítő nagyvonalú, csatornánként 100 W RMS kimeneti teljesítményt biztosít 4 Ohm terhelésre. Elképesztő ár-érték arány, fantasztikus funkciókészlettel kombinálva.

A Helix erősítők

A Helix termékek másik fontos csoportjába tartoznak a klasszikus erősítők. Az erősítők széles választékából a precíz hangzás minden rajongója számára van valami, hiszen a Helix több modellsorozatot kínál az alaptól a haladóig. Sőt, hogy még jobb legyen a helyzet, választhat a D osztályú digitális erősítők közül, amelyek nagy teljesítményt és hatékonyságot nyújtanak egy nagyon kompakt testben, valamint a csúcskategóriás A/B osztályú analóg erősítők közül, amelyek audiofil hangzással rendelkeznek. Mindig számíthat a rendkívül innovatív erősítő koncepciókra, a német gyártóktól megszokott tökéletes kivitelezésre és a kiváló hangminőségre. És tényleg van miből válogatni, a teljes választékot itt találja:
  • Helix C Four - 4 csatornás erősítő, a Helix legmagasabb sorozata, 4 x 150 / 2 x 440 W RMS (4 Ω), A/B osztály.
  • Helix C One - 1 csatornás erősítő, a Helix legmagasabb sorozata, 1 x 525 / 830 / 1100 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), AB osztály.
  • Helix H 400X - 4 csatornás erősítő, 4 x 70 / 2 x 250 W RMS (4 Ω), AB osztály.
  • Helix P Two - 2 csatornás erősítő, 2 x 280 / 2 x 490 W RMS (4 / 2 Ω), D osztály.
  • Helix P One - 1 csatornás erősítő, 1 x 500 / 880 / 1500 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), D osztály.
  • Helix M Six - 6 csatornás erősítő, 6 x 100 / 3 x 200 W RMS (4 Ω), D osztály, kompakt méret.
  • Helix M Four - 4 csatornás erősítő, 4 x 100 / 2 x 200 W RMS (4 Ω), D osztály, kompakt méret.
  • Helix M One X - 1 csatornás erősítő, 1 x 400 / 700 / 1030 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), D osztály, kompakt méret.
  • Helix M One - 1 csatornás erősítő, 1 x 240 / 410 / 600 W RMS (4 / 2 / 1 Ω), D osztály, kompakt méret.
  • Helix D Four - 4 csatornás erősítő, 4 x 65 / 2 x 180 W RMS (4 Ω), D osztály, kompakt méret.
  • Helix D One - 1 csatornás erősítő, 1 x 200 / 340 / 530 W RMS (4 / 2 / 1 Ω) D osztály, kompakt méret.

 A Helix hangszórók és subwooferek

A Helix DSP processzorok és erősítők mellett talán kissé oldalt helyezkednek el az autós hangrendszerek más fontos alkatrészei, nevezetesen a hangszórók és a subwooferek. És ebben az esetben is egy érdekes termékcsaládról van szó. A Helix magas-, közép- és alacsony frekvenciás hangszórók sokféle konfigurációban kaphatók, és a kívánt kombinációtól függően szettben vagy külön-külön is megrendelhetők. A Helix hangszórókkal mind a klasszikus két sávos rendszerek passzív keresztváltóval, mind a teljesen aktív, többsávos rendszerek DSP vezérléssel megvalósíthatók. A subwooferek széles választékából is választhat, mind önálló hangsugárzók különböző impedanciákkal a változó beépítési lehetőségekhez, mind pedig passzív vagy aktív subwooferek hangfalban.
  • Helix P 62C - komponens hangszórók, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 90 dB, más méretekben és különálló alkatrészekben is kapható.
  • Helix S 62C.2 - komponens hangszórók, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 90 dB, más méretekben és különálló alkatrészekben is kapható.
  • Helix S 6X - koaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 80 W RMS, 4 Ω, 90 dB, más méretben is kapható.
  • Helix PF K165.2 - komponens hangszórók, Ø 165 mm, 60 W RMS, 3 Ω, 92,5 dB, más méretben is kaphtó, alkalmas autórádióhoz.
  • Helix PF C165.2 - koaxiális hangszórók, Ø 165 mm, 60 W RMS, 3 Ω, 92,5 dB, más méretben is kaphtó, alkalmas autórádióhoz.
  • Helix L 62C.2 - komponens hangszórók, Ø 165 mm, 100 W RMS, 4 Ω, 90 dB, más méretben is kapható, alap sorozat.
  • Helix IK S12 - lapos subwoofer,  Ø 300 mm, 300 W RMS, 2 + 2 Ω. 250 és 200 mm méretben is kapható, 2 Ω impedencia.
  • Helix K 12 W - subwoofer, Ø 300 mm, 300 W RMS, 2 + 2 Ω. 250 és 200 mm méretben is kapható,  2 Ω impedencia.
  • Helix K 10 E.2 - suwboofer kompat boxban, Ø 10", 300 W RMS, 2 + 2 Ω.
  • Helix K 8 E.2 -  suwboofer kompat boxban, Ø 8", 300 W RMS, 2 + 2 Ω.
  • Helix U 10A - lapos aktív subwoofer ülés alá, Ø 10", 180 W RMS.
Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

Őszi újdonságok a Nakamichitől!
A Nakamichinál nem pihennek a babérjaikon, és mindig igyekeznek érdekes termékekkel előállni. Most érkezett egy szállítmány, amelyben a hagyományos termékek mellett több tucat újdonság is található!
Teljes cikk
Bemutatjuk az AudioControl márka termékeit
Újabban a processzorokra, erősítőkre, gyári rendszerekbe való integrálásra és hangfeldolgozásra szakosodott amerikai gyártó AudioControl termékcsaládját is megvásárolhatja.
Teljes cikk
A legérdekesebb autóhifi újdonságok a 2022-es évből
Ahogy 2022 lassan a végéhez közeledik, visszatekintettünk az autós hangzásvilág legizgalmasabb újdonságaira, amelyeket a gyártók idén mutattak be. És nem volt hiány belőlük!
Teljes cikk
Kenwood és JVC autórádiók új modelljei
Több tucat új Kenwood és JVC autórádió került mostanában kínálatunkba. Végre elérhetőek az autórádiók is és az alkatrészprobléma valószínűleg a múlté!
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez