Fiókom

Évek múltán újra köreinben köszönthetjük a Powerbass márkát!

Emlékszik még a Powerbass márkára? Néhány évvel ezelőtt ennek az amerikai gyártónak a termékei rendkívül népszerűek voltak a hazánkban, elsősorban a nagyon jó minőség és a tisztességes kivitelezés miatt, több mint megfizethető áron. Abban az időben az alap S modellsorozat hangszórói voltak a legkelendőbbek itt a webáruházunkban, valamint a legtöbb konkurens e-shopban is. És a többi termék, élükön a nagy teljesítményű subwooferekkel, szintén magasan tartotta a mércét a vásárlói népszerűség tekintetében. De aztán furcsa események történtek, és ennek a nagyon sikeres márkának az értékesítését nemcsak a Cseh Köztársaságban, hanem Európa nagy részén is beszüntették, amiről a következő részben lesz szó. Most azonban a Powerbass visszatért, és nagy örömünkre szolgál, hogy mi lettünk a Cseh Köztársaság kizárólagos importőrei.

A Powerbass márkáról

A Powerbass 2001-ben alakult egy céllal: olyan nagyszerű audio termékeket hozni a piacra, amelyek kiváló hangzást és nagy megbízhatóságot kínálnak megfizethető áron. A Powerbass központja a kaliforniai Ontarióban található, ahol a vállalatnak világszínvonalú mérnöki és fejlesztési vezetői csapattal rendelkező gyártóüzemek is vannak. A Powerbass eredetileg olyan kiváló minőségű OEM hangszórók gyártására összpontosított, amelyek az akkori árkategóriájukban utánozhatatlan minőséget képviseltek. Az évek során számos termékkel, például mélynyomókkal vagy erősítőkkel és természetesen több hangszóró modellsorozattal bővítették a kínálatot, amelyek közül különösen a belépő szintű "S" sorozat szinte legendássá vált. És mindig ugyanazzal a céllal, mint a kezdeti időkben: megfizethető, a versenytársaknál jobb teljesítményt nyújtó termékeket kínálni. Két évtizeddel később a Powerbass ugyanazokat az értékeket tartja tiszteletben, és a zenehallgatás élményének maximalizálása érdekében kiváló minőségű termékek átfogó portfólióját kínálja ügyfeleinek. És nem csak járművön, hanem hajón vagy quadon is. A Powerbass weboldalán megtekintheti a termékkatalógust, és ha nem találja meg valamelyik terméket a boltunkban, természetesen meg tudjuk rendelni Önnek.

Mi áll a Powerbass megszűnésének hátterében? A főszerepben egy átverés, melynek neve Excursion!

Ahogy a cikk elején említettük, a Powerbass termékek nagy népszerűsége ellenére sok év után 2013-ban megszűnt az értékesítésük. A német importőr, aki a márkáért Európa nagy részében felelős volt, azt a magyarázatot adta, hogy a Powerbass megszűnt, és helyébe egy új márka, az Excursion lépett. Ez utóbbi állítólag átvette a Powerbass teljes technológiáját, újította és javította a termékeket, és mivel gyakorlatilag átvette a Powerbass dizájnnyelvét a termékekre jellemző X szimbólummal, nemcsak mi, hanem az összes többi kereskedő is elhitte ezt a furcsa lépést. Csakhogy, mint kiderült, az egész egy nagy show volt a német importőr részéről. A Powerbass márka soha nem ment tönkre, soha nem hagyta abba a termékek fejlesztését és értékesítését, amelyekkel hazájában továbbra is sikeres, és természetesen semmi köze az Excursion márkához. A meg nem nevezett német importőr a Powerbass márkára, valamint más amerikai csúcsmárkákra, például a Stingerre és a Kinetik Powerre építette a nevét, miközben titokban lassan elkezdett saját márkás termékeit gyártani (értsd másolni), amelyek dizájnja, választéka és technológiája feltűnően hasonló volt az említett gyártókéhoz. Később a kommunikáció, majd az együttműködés is megszűnt az amerikai gyártókkal. Csak így születhetett meg az Excursion márka és a cég egyéb alkotásai. És nem csak a dizájn, hanem még a termékek nevének másolásáról is szó volt. Az akkoriban legkelendőbb Powerbass S-6C hangszórókat az Excursion SX-6C másolatával helyettesítették, és a Powerbass közvetlen utódjaként adták el, amely azonban soha nem érte el az eredeti sikerét és gyártását. Emiatt a Powerbass teljesen megváltoztatta termékeinek dizájnját, és eltávolította az X szimbólumot a hangszórók és mélynyomók membránjairól. Sajnos ez már nem volt így Európában, ahonnan a Powerbass e tapasztalatok és az évekig tartó pereskedés után kivonult.

Az Excursion termékek megszüntetése és a Powerbass márka kizárólagos képviselete

Gyakolratilag véletlenül tudtuk meg, hogy a Powerbass márka soha nem hagyta abba tevékenységét, és nem csak az USA-ban működik továbbra is sikeresen. A véletlenek azonban az élet és az üzlet részei egyaránt, így nem haboztunk, és felvettük a kapcsolatot a Powerbass márka amerikai képviselőivel, hogy folytassuk a sikeres korszakot hazánkban. Készségesen elmagyarázták az egész helyzetet, minden szükséges információval elláttak bennünket a fenti leírtakról, és meggyeztünk egy olyan szerződés aláírásába, amely garantálja számunkra a kizárólagos forgalmazást a Cseh és Szlovák Köztársaságban, más európai országokban való képviselet lehetőségével. A szerződés aláírása után megrendeltük a márka szinte teljes kínálatát, amely a covida-járvány után most egy kicsit karcsúbb, mint korábban, de hamarosan pótolni fogják az elkelt modellcsaládokat. Ugyanakkor a teljes Excursion termékcsaládot eladásra bocsátottuk, mivel nagy igazságtalanságot és felelősséget érzünk a Powerbass iránt. Ugyanakkor sajnáljuk, hogy nem észleltük korábban ezt a helyzetet, és hogy hozzá járultunk az Excursion termékek értékesítéséhez. Ennek mostanra vége, a legtöbb akciós árú termék már elfogyott, ezért ezeket visszavonhatatlanul töröljük áruházunkból. Mit mondhatnék befejezésül? Úgy gondoljuk, hogy a Powerbass márka nemcsak a nosztalgiagyűjtők érdeklődésére tarthat számot, hanem sok új vásárlót is talál majd, akiket meggyőz a termékek magas színvonala. És mindazok számára, akik nem emlékeznek a Powerbassra, van egy fotónk, ahol megítélheti a Powerbass és az Excursion subwooferek kialakítását, és megtalálja az eredetit...

A Powerbass portfóliója

Az első raktározás előtt természetesen alaposan áttanulmányoztuk a Powerbass termékek teljes választékát, hiszen 9 éve már, hogy megszűntek Csehországban. Örömmel láttuk, hogy az összes akkori terméket továbbfejlesztették, és most már a jelenlegi változatban is megvásárolható, és például az erősítők már a harmadik generációban rendelhetők. Ezért nagyon kíváncsiak voltunk arra is, hogy a termékek hogyan fognak helytállni a mai kemény versenyben. Közvetlenül a közelmúltban történt feltöltés után több terméket is teszteltünk, különösen a hangszórókat. Alig vártuk, hogy összehasonlíthassuk őket az aktuális bestsellerekkel, és történt valami, ami nagyon meglepett minket. Mind az alap S sorozat, mind a magasabb kategóriájú 2XL sorozat alkatrészei felülmúlták gyakorlatilag minden általunk kínált hangszórót a saját árkategóriájukban. Ez egy évtizeddel ezelőtt történt, amikor a Powerbass termékek annyira népszerűek voltak nálunk a minőségük miatt, és átgurultak a konkurencián. Mindenesetre nézzük meg közelebbről az egyes termékcsoportokat.

 A Powerbass hangszórók

A Powerbass fő termékpalettája a kezdetektől fogva a hangszórók voltak. Ha emlékszik az eredeti Powerbass hangszórócsaládra, akkor tudja, hogy a modellcsaládokat ruhaméretekként jelölték. Tehát S-től 3XL-ig. Ma a Powerbass racionalizálta a választékot, és leszűkítette azt egy alap S és egy fejlett 2XL termékcsaládra. E két modellcsalád között pedig egy speciális OE termékcsaláddal egészítették ki az eredeti L termékcsaládot, amelyet a gyári hangszórók egyszerű cseréjére terveztek. Következik az XPRO sorozat SPL installációkhoz, és hamarosan elérhetővé válik a továbbfejlesztett 4XL sorozat. Nézzük meg  együtt a legérdekesebb Powerbass hangszórókat.
  • S sorozatú Powerbass hangszórók - alap sorozat, amely évek óta a márka egyértelmű bestsellere. Hihetetlen, hogy a Powerbas S-60C komponensek által vezetett modellcsalád hangszórói milyen jól tudják megszólaltatni az autóját. Ehhez hozzájárul a papír közép hangszóró papírmembránja és különösen a selymes magas hangszórók nagyon hűséges hangzása, amely még a lényegesen drágább konkurens hangszórókat is felülmúlja. Még az S sorozatú koaxiális hangsugárzók, amelyek több méretben is megvásárolhatók, selyemmagas hangszórókkal rendelkeznek, ami ebben az árkategóriában teljesen egyedülálló.
  • OE sorozatú Powerbass hangszórók -  ennek a modellsorozatnak a fő jellemzője a további hangzásjavulás mellett elsősorban a 2 Ohm impedancia. Ez különösen alkalmassá teszi ezeket a hangszórókat a gyári autórádiókba való beszerelésre, amelyek megbirkóznak a csökkentett impedanciával, és a gyengébb erősítőből származó hangszórók nagyobb teljesítményt kapnak. Az okosan tervezett hangszórók a népszerű L sorozatot váltották fel, és kiváló minőségű komponens- és koaxiális hangszórókat egyaránt vásárolhat. A termékcsalád összes hangszórója alumíniumból készült magas hangszóróval rendelkezik, amely ideális azok számára, akik a kissé élesebb hangzást kedvelik.
  • 2XL sorozatú Powerbass hangszórók - a hangzásilag fejlett 2XL sorozat komponens és koaxiális hangszórókat is kínál. Itt is olyan minőségre számíthat, amely meghaladja a versenytársak termékeit. Alapos tesztmeghallgatásaink során nem is találtunk olyan hangszórót a kínálatunkban, amely hangzásilag felülmúlta volna a Powerbass 2XL-63C komponenseit ebben az árkategóriában. Ezek nem csak hangzásukkal tűnnek ki, hanem átalakítható kialakításukkal és a szuper minőségű koaxokba való átalakítás képességével is. Hasonló a helyzet a koaxiális hangszórókkal, amelyek hasonlóan jó minőségű hangzást kínálnak.

Powerbass subwooferek

 A Powerbass egyéb rendkívül sikeres termékei közé tartoznak a subwooferek/mélysugárzók. És ismét megerősíthetjük, hogy ezeken az árakon a hangminőség, a teljesítmény és a példaértékű kivitelezés kivételes kombinációja. Jelenleg több modellsorozatból vásárolhat mélysugárzókat, nevezetesen PS, S, XL, 2XL és 3XL. Közülük lapos subwooferek szűk helyekre, és természetesen kiváló minőségű, érdekes kialakítású subwooferek boxban, valamint aktív subwooferek beépített erősítővel. Mindig számíthat arra, hogy kiváló minőségű terméket kap, amely a versenytársakhoz képest valami pluszt kínál.
  • PS sorozatú Powerbass subwooferek - a Powerbass alap sorozatú mélysugárzócsalád első pillantásra lenyűgöz paramétereivel, kivitelezésével és természetesen megfizethető árával. Hiába keresnénk ugyanilyen minőségű egyenértékű terméket a mi üzletünkben. A széles portfólió magában és a hangrendszerben lévő mélysugárzókat, valamint aktív subwoofereket is tartalmaz. Mindez klasszikus és karcsú kivitelben. A mi nagy ajánlásunk, ha suboofer hozzáadásán gondolkodik a berendezéséhez.
  • S sorozatú Powerbass subwooferek - egy fejlettebb sorozat összesen tíz subwooferrel, amelyek magasabb hangminőséget és nagyobb teljesítményt kínálnak. A természetes papír és gyapjú anyagok keverékéből készült négyrétegű szabadalmaztatott membrán biztosítja a valósághű hangzást, és merevségének köszönhetően pontosan szabályozza a membrán lineáris mozgását. Nagy teljesítményű aktív, ülés alatti subwooferek is kaphatók, meglepően jó hangminőséggel és kiváló dinamikával.
  • XL sorozatú Powerbass subwooferek - az XL sorozat ismét összesen 10 mélysugárzót kínál a leggyakoribb 8", 10" és 12" méretekben, köztük 4 lapos subwoofer modellt. Az ismét nagyobb teljesítmény mellett a mélysugárzók a nagy teljesítményt alacsony torzítással biztosító öntött papírmembránnal, polikarbonát és üvegszál keverékéből készült kosárral, továbbfejlesztett szellőztetéssel és egyéb technikai finomításokkal rendelkeznek.
  • 2XL sorozatú Powerbass subwooferek - a 2XL subwoofer a valódi teljesítmény kapuja. Két 10 hüvelykes és két 12 hüvelykes mélysugárzó áll rendelkezésre 750 watt RMS teljesítményig. A papír és üvegszál keverék membrán biztosítja a maximális merevséget és az audiofil hangminőséget, a körkörös szellőzéssel ellátott öntött alumínium kosár fokozza a hűtést, az NBR csukló pedig javítja a lineáris pontosságot. És persze még sok minden mást is.
  • 3XL sorozatú Powerbass subwooferek - a 3XL egyet jelent az Extreme csúcsmodellel, amely joggal kapta a nevét. A Powerbass mérnökei az újonnan áttervezett 3XL subwoofer-sorozattal még jobb teljesítményt és vezérlést értek el, mint az előző generációval. A merész új megjelenés és az innováció ötvözésével a Powerbass megalkotta eddigi legkifinomultabb, nagy teljesítményű mélynyomóját. A 8", 12" és 15" átmérőjű mélysugárzók lehetővé teszik az igazán extrém 1500 watt RMS és egy kiadós lökést.



Powerbass erősítők

A Powerbass hangszórók és subwooferek hangminőségének és teljesítményének teljes kiélvezése érdekében erősítőhöz kell csatlakoztatni őket. Akár hangosan, akár halkabban játssza kedvenc dalait, akár beszélgetés közben, az erősítő felpörgeti a zenét, és kihozza a részleteket. A Powerbassnál pedig 4 modellcsalád közül választhat, hogy megfeleljen az Ön preferenciáinak és pénzügyi helyzetének. Minden Powerbass erősítőnél számíthat a magas valós teljesítményre, a drágább modellektől elvárható hangminőségre és természetesen a becsületes kézműves munkára.
  • ACS sorozatú Powerbass erősítők - a Powerbass alapmodellválasztéka 6 erősítőt, 4 analóg és 2 digitális monoblokkot tartalmaz msubwoofer csatlakoztatására. Az erősítők kompakt kialakítással, tisztességes teljesítménnyel, magas szintű bemenetekkel és az árkategóriájukban lévő analóg erősítőkhöz képest hűséges hangzással rendelkeznek az A/B osztálynak köszönhetően. Érdekes belépő a Powerbass erősítők világába.
  • ASA3 sorozatú Powerbass erősítők - az ASA sorozatú erősítők harmadik generációja keskenyebb alapterülettel rendelkezik a sokoldalúbb telepítés érdekében, megnövelt túlfeszültség-védelemmel, szélesebb bemeneti érzékenységgel és egy új, extrudált csomagolással, amelyet a jobb hőelvezetés érdekében terveztek. Sikerült megtartania az összes népszerű funkciót, amelyek általában csak más márkák csúcskategóriás sorozataiban találhatók. A kiváló minőségű hangzás, a nagy teljesítmény és a meglepően sok erősítő ebben a sorozatban, amelynek száma 13, klasszikusok maradnak.
  • XMA sorozatú Powerbass erősítők - a Powerbass csúcserősítőit rendkívül kompakt méret jellemzi, ami elsősorban a legkorszerűbb SMD D-osztályú technológiának köszönhető. Az Extreme sorozatú erősítők azonban nagyon fejlett hangzással is rendelkeznek, amely még a legjobb analóg erősítőkkel is felveszi a versenyt. A robusztus és nehéz alumínium vázzal rendelkező, nagyon vidám dizájn biztosan lenyűgöz. A széles választékban egy-, két-, négy- és ötcsatornás erősítők találhatók, míg a monoblokkok akár 3000 W RMS teljesítményt is nyújthatnak.

    Autor: Ing. Karel Konečný
    A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

    Hasonló cikkek

    ESB Audio - high-end hangszórók Olaszországból
    Bemutatjuk az ESB Audio-t, egy olasz gyártót, amely több mint 50 éves hagyományokkal büszkélkedhet. A kínálatban több modellcsaládot is megtalálhat, élen a piac valószínűleg legdrágább autós hangszóróival.
    Teljes cikk
    JL Audio újonnan az Ahifin!
    Az első új márka, amellyel 2022-ben bővítjük kínálatunkat, nem más mint a JL Audio. Nemcsak a legjobb minőségű subwoofereket, hanem erősítőket és egyéb termékeket is talál.
    Teljes cikk

    Hozzászólások a cikkhez