Fiókom

A kerekek polírozása és a védelem felvitele

Kerékfényezés és az azt követő védelem felvitele

Úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy kis kerékfelújításba egy Mini Cooper S F56-oson, amely valószínűleg sokat járt a kefés autómosóban. Megpróbáljuk bemutatni, hogyan jártunk el a felújítás során, és mire kell figyelni az öntött kerekek fényének visszaállításakor. Lépésről-lépésre kezdünk el dolgozni.

Renovace kola, leštění kol

1. Samponnal mossa meg a kerekeket

Kezdjük azzal, hogy levesszük a kereket az autóról, majd a kerék külső és belső oldalát autóshamponnal lemossuk, mi a kíméletes és illatos Dodo Juice Born To Be Mild vagy a Carbon Collective Lusso 2.0 sampont használjuk. A kerék kezelésénél ügyeljen arra, hogy véletlenül se ejtse le a kereket, amikor például nedves járdaköveken dolgozik, amelyek csúszósak lehetnek. A kerék lehetőleg vízszintesen mossa le, ha a falnak támasztja, akkor az legurulhat, és ütközéskor megkarcolódhat.

2. Tisztítsa meg a kerekeket motortisztítóval

A kerekek gépi polírozása előtt el kell távolítani a szennyeződéseket a kerekekről. A fékpor gyakran "rásül" a kerekekre. A Dodo Juice Release The Grease Engine Bay Cleaner/Degreaser Spray 500 ml szert használunk e szennyeződések eltávolítására, vagy a Bilt Hamber Surfex HD-t, egy biológiailag lebomló, rendkívül hatékony tisztítószert. Fújjará a tisztítószert a kerekekre, és hagyja rajta egy ideig. Ezután egy vegyszerálló kefével, például a műanyag nyelű ValetPro kerékkefével próbálja eltávolítani a szennyeződéseket. Erős vízsugárral öblítse le. Dolgozz az árnyékban! Szárítsa meg a kereket, vagy hagyja a napon száradni.

3. Öntött kerekek gépi polírozása

Valószínűleg a kerék polírozása veszi el a legtöbb időt, és nem mindenki fogja ezt csinálni. A Mini kerekei megkarcolódtak a kefés mosástól, ezért fogtuk a Rupes iBrid BigFoot Nano mini polírozót, és körülbelül 4 órát töltöttünk az egyik kerék tökéletesre polírozásával. A fényezés utáni csillogás egyenesen lélegzetelállító - a fekete festék játszik a napfénnyel, és tökéletes tükröződéseket hoz létre - gyönyörű látvány. A Rupes polírozógép és a Rupes polírozópaszták használatához azonban némi tapasztalatra van szükség. Ha nincs kedve a polírozáshoz, akkor ne csinálja. A részes keréknél fennállhat az él letörésé

4. A kerék megtisztítása a polírozópaszta maradványaitól

A kerék polírozása után előfordulhat, hogy a keréken polírozópaszta maradványai maradnak. A sealant felhordása előtt érdemes a kereket egy festéktisztítóval, például a Dodo Juice Lime Prime Lite festéktisztítóval megtisztítani. Ez előkészíti a kerék felületét a viasz, a keréktárcsa-sealant vagy kerámia bevonat felvitelére.

5. A könnyűfém keréktárcsák védelme

Miután a kerék készen áll, lemosva, megtisztítva, polírozva és szükség esetén megszárítva, megkezdhetjük a védelem felhordását. Használja nyugodtan a Bilt Hamber Foam App Pad-et, és vigye fel a sealantot vagy viaszt egyenletesen, egy könnyű rétegben az egész kerékre. Mi a Poorboy's Wheel Sealant-ot használtuk, és csak a kerék elülső részére vittük fel, de a tökéletes eredmény érdekében a kerék belső oldalára is fel lehet kenni. Körülbelül 3-8 perc elteltével törölje le a sealantot, amelynek viszonylag száraz tapintásúnak kell lennie. Mindig legalább 2 réteg sealantot alkalmazzon, több óra elteltével. A sealant eltávolításához használjon hosszú szálú mikroszálas kendőt, például a Dodo Juice Fantastic Fur Buffing Cloth-ot. A selant nagyon könnyen alkalmazható és könnyen letörölhető. A felvitel és a letörlés pillanatok kérdése. A hosszú élettartamú kerékviasz/sealant érdekében ne használjon keréktisztítót, csak magát a sampont.

6. A gumiabroncsviasz alkalmazása

Végül vigye fel a viaszt a tiszta gumiabroncsokra. Ha a gumiabroncs megszáradt, vigye fel a Dodo Juice Tyromania gumiabroncsviaszt. A felhordás nagyon egyszerű, csak kanalazza a viaszt a habszivacsos applikátorra, és egyenletesen kenje fel a gumiabroncs kerületén, majd hagyja megszáradni.

 

Autor: Ing. Karel Šudák
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

A festék kémiai dekontaminálása
Szabadítsa meg autóját a káros vasrészecskéktől egy rozsdaeltávolítóval, amely hatékony keréktárcsa-tisztításra is használható.
Teljes cikk
A kipufogóvégek polírozása
Fém és króm polirozásának lépései, cikkünkben a Mini Cooper S kipufogovégeket fényeztük.
Teljes cikk
A gumiabroncsok védelme és újszerű kinézetük megtartása
Karnaubaviasz felvitele a gumiabroncsokra a Dodo Juice-tól a matt hatás és a gumiabroncs védelme érdekében.
Teljes cikk
Hogyan kell ápolni az alumínium keréktárcsákat
Hogyan tisztítsuk és ápoljuk megfelelően az alumínium keréktárcsákat, hogy olyanok maradjanak, mint új korukban? Olvassa el cikkünket.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez