Fiókom

A kerékjárati ívek alaptisztítása

A kerékjárati ívek tisztítása - ahol ez nem nagyon szembetűnő

A kerék mögötti területet, vagyis a kerékjárati íveket általában nem könnyű elérni, és gyakran elhanyagolják az autómosás során, pedig ezeken a helyeken rakódik le a legtöbb szennyeződés. Úgy döntöttünk, hogy nem bonyolítjuk a dolgot, és a kerékjárati ívek egyszerű, egylépéses tisztítását választottuk. Javasoljuk, hogy ezt évente kétszer tegye meg, amikor a téli vagy a nyári szezonra lecseréli a gumiabroncsokat.

Bilt Hamber Surfex HD

Hogyan kezdjünk hozzá a kerékjárati ívek tisztításához

Kezdje a kerekek egyesével történő eltávolításával, ha nincs az egész autóhoz való emelője. A kerék eltávolítása után láthatja, mennyire eltömődött és piszkos a terület. Tisztítás előtt javasoljuk, hogy enyhén nedvesítse be a kerékjárati íveket vízzel, majd használjon erős kerékjárati ívtisztítót, és permetezze be az összes elérhető helyre. Nekünk a Bilt Hamber Surfex HD biológiailag lebomló tisztítószer vált be a legjobban, a használat során nem higítsuk. Rengeteg más tisztítószer is létezik, de ez a tisztítószer jól bevált nekünk, mind környezetbarát, mind pedig nagyszerű hatékonysága miatt.

Čištění podběhů

Tisztítsa meg a kerékjárati íveket ecsettel vagy kefével

Hagyja a tisztítószert néhány percig hatni, majd egy ecset vagy kefe segítségével kezdje tisztítani (ne legyenek éles sörtéi, még a műanyag kerékjárati ívek is könnyen karcolódhatnak). Ne felejtsen el védőkesztyűt viselni a kerékjáratok tisztításakor, a Surfex HD nem káros, de kiszáríthatja a bőrét. Néhány perc elteltével a Surfex HD-t tisztítószt ismét fújja rá újra a területre, és a szennyeződés mértékétől függően kefével vagy ecsettel tisztítsa meg a területeket. Miután megtisztította, a lehető legjobban használja a magasnyomású mosót, és erős vízsugárral alaposan mossa le a teljes futóművet. Ezután fogjon egy szárítótörülközőt, és törölje szárazra a megtisztított területeket.

Bilt Hamber Surfex HD čistič na auto

Időigényesség, impregnálási lehetőség és néhány tanács a végén

Ha csak a kerékjárati íveket tisztítja, akkor ez gyors tempóban körülbelül 90 percet vesz igénybe, ha nagyon koncentrál minden részletre, akkor akár 3 órát is igénybe vehet, ha az egész autóra gondol. Így a kerékjáratok tisztítása nem túl időigényes. Tisztítottunk egy Mini Cooper S-t (r.v. 10/2014), amely a tisztítás időpontjában 37 500 mérföldet tett meg, és feltételeztük, hogy a kerékjárati íveket még soha nem tisztították. A műanyag kerékjárati íveket is impregnálhatja a fináléban, nem fog annyi szennyeződés felhalmozódni, és a kerékjárati íveket könnyebb lesz utána lemosni. TIPP-ünk a minőségi impregnáláshoz - ValetPro Black To The Future. A nagy részletekért rajongóknak egy kis TIPP a végére: a műanyag kerékjárati íveket eltávolíthatod és belülről tisztíthatod, így a kerékjárati ívek alatt extra hely marad a tisztításhoz. Idővel sok szennyeződés halmozódhat fel ott, ami azt az olajos iszapot hozza létre, amely működés közben hajlamos nedvesedni. Az autója idővel elkezdhet rozsdásodni azon a területen, (pl. a Skoda Fabia 1-nél ez a probléma), a műanyag kerékjárati ív mögött, a küszöb elején a zsíros szennyeződés leülepedik, ami későbbi rozsdásodáshoz vezet, és ez mindenképpen kár.

Čistič na podběhy Bilt Hamber Surfex HD

Autor: Ing. Karel Šudák
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

6 lépés a tiszta motorig
Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy hogyan tudja hatékonyan és alaposan megtisztítani az egész motorteret 6 lépésben.
Teljes cikk
A kipufogóvégek polírozása
Fém és króm polirozásának lépései, cikkünkben a Mini Cooper S kipufogovégeket fényeztük.
Teljes cikk
A kerekek polírozása és a védelem felvitele
A kerék polírozása, majd védőviasz, kerék selant és gumiabroncsviasz felvitele.
Teljes cikk
Hogyan kell ápolni az alumínium keréktárcsákat
Hogyan tisztítsuk és ápoljuk megfelelően az alumínium keréktárcsákat, hogy olyanok maradjanak, mint új korukban? Olvassa el cikkünket.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez