Fiókom

Kerámia ablak bevonat applikálása az új BMW X1-en

Folytatjuk háromrészes sorozatunkat arról, hogy mit kell tennie közvetlenül az új autó vásárlása után. Elsőként a BMW X1-esünkre alkalmaztunk kerámia bőrvédelmet, mindenképpen olvassa el a bőrülések védelméről szóló cikket. A második fázisban kerámia védelmet alkalmaztuk az alu kerekekre, erről a témáról egy vadonatúj cikkben fogunk beszámolni a jövőben. Addig is tekintse meg aktuális cikkünket: Kerámia védelem alkalmazása alumínium kerekekre. Tehát elvégeztük a bőrvédelmet, az alufelnik védelmét - mindkettőt kerámia bevonattal. Most az autó összes külső ablakának teljes körű védelmét szeretnénk bemutatni. A mi BMW X1-esünk esetében ez egyet jelentett: új kerámia bevonat felhordását a szélvédőre, az oldalablakokra, a hátsó ablakra, a visszapillantó tükör üvegére és a nagyméretű napfénytetőre is. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogyan kell az új autó ablakaira kerámiabevonatot felhordani. Ez a cikk nem csak az új autók tulajdonosainak szól, hanem a már használt autóknak is, illetve azoknak, akik már hozzászoktak a folyékony ablaktörlők használatához, és szeretnének továbblépni az ablakápolásban. Az egyetlen különbség az előkészítésben van, a használt autóknál az üvegek extra polírozást igényelnek.

Miért használjon folyékony ablaktörlőket

A folyékony ablaktörlők - egyesek láthatatlan ablaktörlőknek nevezik őket - egy speciális "vizecske", amelyet egy applikátorral visz fel az ablakokra, majd letörli. A felhordás után az esőben való vezetéskor cseppképződő hatású, a víz nem gyűlik össze a szélvédőn, így sokkal biztonságosabb vezetést tesz lehetővé esőben. A folyékony ablaktörlőknek köszönhetően bizonyos helyzetekben nincs szükség hagyományos ablaktörlők használatára. Ez általában 90 km/h vagy annál nagyobb sebességnél van így. Sok folyadékos ablaktörlő gyártó 60 km/h-tól adja meg, de a valóság inkább 90 km/h. Ez a szélvédő dőlésszögétől függ, de hacsak nincs szupersportkocsija, akkor 90 km/h-tól számoljon többet. A hagyományos ablaktörlőket elsősorban autópályán való közlekedéskor fogja használni. A jó minőségű folyékony ablaktörlőkkel történő szélvédőkezelés további előnyei közé tartozik, hogy télen kevésbé fagy be. Ha ugyanis minőségi folyékony ablaktörlőket alkalmaz, a fagy nem marad meg olyan mértékben az ablakon. Minél jobb minőségű a folyékony ablaktörlő, annál kevésbé fagynak be az ablakok. Nyáron jobban eltávolítják a rovar maradékokat. Ha valaki valaha is kételkedett az autókozmetikumok mint olyanok előnyeiben, számunkra a folyékony ablaktörlők a vezetéshez szükséges biztonsági elemek közé tartoznak, és nem csak esőben. A kerámia ablak bevonat ugyanezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, de néhány szinttel feljebb lépve. A folyékony ablaktörlőket használhatjuk a zuhanyzóban vagy az otthoni ablakokon is, az ablakok kevésbé koszolódnak, és könnyebben karbantarthatók.

Felejtse el a hagyományos folyékony ablaktörlőket, itt a kerámia bevonat az ablakokra 

A kerámia ablakbevonat hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a folyékony ablaktörlők, de sokkal hosszabb ideig kitart és könnyen alkalmazható. Az új BMW X1-eshez egy új terméket választottunk a kínálatunkból, amely a folyékony ablaktörlő kategóriában előreláthatóan bestseller lesz. Ez ugyanis nem egy közönséges folyékony ablaktörlő, amelynek valódi élettartama több hónap, és amelyet idővel törléssel vagy az autó használatával, mint olyat, levisz, hanem egy kerámia üvegbevonat - az Aqua Glass Protection. Az Aqua Glass Protection egy rendkívül hatékony kerámia üvegbevonat, amely láthatatlan védelemként működik. Nagyon magas fokú hidrofobicitással rendelkezik, és gyorsan eltávolítja a vizet az autó üvegéről. Ezenkívül csökkenti a szennyeződések, rovarok és a fagy megtapadását az üvegfelületen. Az Aqua Glass Protection sokkal jobb láthatóságot biztosít a kinti időjárástól függetlenül. A bevonat tartóssága az alkalmazástól számítva akár 2 év vagy 20-30 ezer kilométer. Ezenkívül az alkalmazás nagyon egyszerű. Az Aqua Glass Protection egy innovatív, bevált kerámia ablakbevonat, amely lehetővé teszi, hogy Ön minden körülmények között magabiztosan és kényelmesen érezze magát a volán mögött. A gyártó állítása szerint a cseppek mozgása 50 km/h-tól, valós környezetben 60-70 km/h-val számol az ablak dőlésétől függően. Az Aqua Glass Protection kerámia bevonat 3 térfogatváltozatban vásárolható meg: 15 ml, 30 ml és egy nagy 100 ml-es kiszerelésben. Amire azonban mindenképpen kíváncsi lesz, ha a megvásárlása mellett döntött, az az alkalmazása.

1. lépés - a víz foltok eltávolítása 

A kerámiabevonatot egy új járműre alkalmazzuk, amelyet közvetlenül a BMW-kereskedőtől hoztunk, így nem volt szükség az ablak fényezésére. Ez a cikk csak a kerámiabevonat felviteléről és védelméről szól egy új autón. Ha a folyékony ablaktörlő bevonat felhordását szeretné megnézni egy régebbi autón, akkor ez a cikk érdekelni fogja: Folyékony ablaktörlők felvitele a szélvédőre. Az első teendő, hogy jó megvilágításban szemrevételezéssel megvizsgálja az ablakokat. Meg kell állapítania, hogy van-e vízfolt az ablakon, amely az autó gyárból történő szállításakor vagy a jármű tárolásakor telepedett oda. Az autó legyártásától az Önhöz való megérkezéséig több hónap is eltelhet, ezért számolnia kell azzal, hogy esetleg mégiscsak van valami az ablakokon. A vízfoltok megszáradt cseppek, amelyek csúnya foltokat hoznak létre, és ezeket el kell távolítani. Ha vízfoltot talál, akkor az ablakokat vízkőoldóval, például CarPro Spotless 2.0-val kell tisztítani. A vízfolt az ablakokon általában nagyon gyakori. A legtöbb vízfolt a napfénytetőn és a szélvédőn található - viszonylag vízszintes területeken. A szóban forgó BMW X1-esnek csak minimális vízfoltja volt, és azt könnyű volt eltávolítani egy hagyományos ablaktisztítóval.

2. lépés - az ablakok előkészítése a kerámia bevonat felhordásához - tökéletes zsírtalanítás

Bármilyen folyékony ablaktörlő, kerámia ablakbevonat vagy spray-s gyorsvédő csak akkor működik 100%-ban, ha az üveg tökéletesen zsírtalanított, tiszta és természetesen száraz. Ha megbizonyosodott arról, hogy az ablakokon nincsenek száradt vízmaradványok és tiszták, akkor következik a zsírtalanítás - a tökéletes zsírtalanítás. Tapasztalataink szerint a zsírtalanításhoz a legjobb ablaktisztítót, az Infinity Wax Spotless Glass Cleaner-t használjuk, amely tökéletesen működik. A kerámia bevonatot az összes ablakra fel fogjuk vinni, beleértve a tetőablakot is, ezért az összes ablakot egyesével zsírtalanítjuk. Előkészítünk két mikroszálas kendőt, mi jól dolgozunk például a Purestar Speed Polish Multi Towel Gray-vel, ami kiváló minőségű, és tökéletesen működik mind az ablak zsírtalanítására, mind a kerámia bevonat letörlésére. Két ilyen kendőt használunk az ablakok zsírtalanításához, az egyiket az ablaktisztítóval való munkához, a másikat pedig a végső polírozáshoz. A gyakorlatban úgy néz ki, hogy az ablaktisztítót kb. 15-20 cm távolságból többször ráfújjuk a kendőre, majd azonnal elkezdjük zsírtalanítani az ablakot, fokozatosan ráfújva a kendőre. Miután az ablakot zsírtalanítottuk, töröljük át újra egy második tiszta mikroszálas kendővel, javasoljuk, hogy egy ablaknál 2-3 alkalommal ismételjük meg a folyamatot. Ily módon fokozatosan zsírtalanítsa az autó összes ablakát. A zsírtalanítás minőségét onnan állapíthatja meg, hogy az autó belsejéből egyáltalán nem lesz látható folt, és miután végigfuttatta a mutatót az ablakon, az ablak nyikorogni, és az ujja akadozni fog a felületen. Ez annak a jele, hogy az ablak tökéletesen zsírtalanított és készen áll a kerámia bevonat felvitelére.

3. lépés - maga az applikálás, amely nagyon egyszerű

A harmadik lépésben megmutatjuk, milyen egyszerű a kerámia bevonat felhordása. Mielőtt lépésről lépésre ismertetnénk a felhordási eljárást, meg kell jegyeznünk, hogy nem javasoljuk, hogy a felhordást kültéren végezzék. A folyékony ablaktörlők pormentes környezetet igényelnek, és az ideális hőmérséklet a felhordáshoz valahol 14 és 21 ºC között van. Javasoljuk, hogy a felhordást pormentes garázsban vagy műhelyben végezzük. Mindig 2 rétegben alkalmazza! Az Aqua Glass Protection Ceramic Coating felhordása kissé eltér a hagyományos folyékony ablaktörlőktől, ezért kövesse az alábbi felhordási eljárást:
  • Soha ne becsülje alá az előkészítést, szabaduljon meg a vízfoltoktól és zsírtalanítsa tökéletesen az ablakokat (új autó).
  • Viseljen védő gumikesztyűt.
  • Ha van napfénytetője, készítsen elő lépcsőket.
  • Az Aqua Glass Protection üvegét enyhén rázza fel.
  • Készítsen elő egy applikátort (úgynevezett applikációs kockát), és rögzítsen hozzá egy kendőt (10 x 10 cm) a kerámia bevonat felviteléhez. A kendőt oldalról, a "bankkártya" segítségével helyezze be az applikációs blokkba, így könnyebb dolgozni és biztonságosabb, a kendő nem esik le a földre.
  • Vigyen fel néhány csepp terméket az applikátorra, és szükség szerint fokozatosan töltse fel a bevonatot.
  • Az első réteget mindig függőleges mozdulatokkal vigye fel az ablakra, azaz az ablak alsó szélétől a felső széléig.
  • Ügyeljen arra, hogy a bevonat mindenhová eljusson, és ne legyenek holtterek.
  • Ha végzett, azonnal vigye fel a második réteget vízszintes mozdulatokkal, azaz balról jobbra és fordítva. Ez biztosítja, hogy az üveg teljes felületét tökéletesen bevonja.
  • Hagyja a terméket teljesen megszáradni (általában 15 percig 18 ºC-on).
  • Távolítsa el a felesleges terméket egy mikroszálas kendővel, ismét használhatja a Purestar Speed Polish Multi Towel Gray (új darab) kendőt.
  • A mikroszálas kendőt fokozatosan fordítsa át, soha ne törölje át az egész területet csak egy oldalával, több oldalra is át lehet hajtani.
  • Végül használja az új Purestar Speed Polish Multi Towel Gray-t, fényezze újra a területet - és kész.
  • Az Aqua Glass Protection polírozása egyszerű és nem olyan megerőltető, mint néhány más folyékony ablaktörlő terméké.
  • A járművet az alkalmazás után legalább 12 órán keresztül nem szabad kedvezőtlen időjárási körülményeknek kitenni.
  • Javasoljuk, hogy 7 napig ne mossa az autót.

Kapacitás, karbantartás és időtartam

Biztos vagyok benne, hogy mindenkit érdekel a fogyasztás. Az Ahifinél van egy 100ml-es kiszerelés, amit fokozatosan alkalmazunk minden járművünkön. Egy nagy panoráma napfénytetővel felszerelt BMW X1 U11-es BMW X1 esetében a fogyasztást 10-12ml-re becsültük az egész autóra (az összes ablak, tükör és a nagy napfénytető kezelése, mindez 2 rétegben). Nincs értelme 100 ml-es kiszerelést vásárolni, hacsak nem autókereskedő vagy hétnél több jármű tulajdonosa. Célszerű 15ml-es vagy 30ml-es kiszerelést beszerezni. Az ablakok tényleges karbantartása, ahol a kerámia bevonatot alkalmazzák, nem különbözik a normál karbantartástól, csak sokkal egyszerűbb. A kerámia bevonat élettartama akár 2 év vagy 20-30 ezer km. Határozottan óva intünk a benzinkutakon mostanában kínált olcsó ablakmosó mosóvizek használatától. Ezek fokozatosan erodálhatják a kerámia bevonatot és csökkenthetik annak hatékonyságát. Ezek az agresszív mosófolyadék-keverékek a viaszt is károsítják és erodálják az autó kerámia bevonatát, valamint elszínezhetik a műanyag alkatrészeket, ezért erősen óva intünk a használatuktól. Javasoljuk, hogy eredeti szélvédőmosó keverékeket vásároljon, például a BMW vagy a Volkswagen termékeit, vagy egyszerűen csak a Dodo Juice Spirited Away termékcsaládunk kíméletes keverékét használja koncentrátum formájában.

Autor: Ing. Karel Šudák
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló termékek

Aqua Glass Protection (100 ml)Aqua Glass Protection kerámia üvegbevonat (100 ml)Gyors előnézetkerámia ablakbevonat, tartósság 24 hónap vagy 20 000 - 30 000 km, 100 ml26.500 FtRaktáronAqua Glass Protection (15 ml)Aqua Glass Protection kerámia üvegbevonat (15 ml)TippGyors előnézet (6 értékelés)kerámia ablakbevonat, tartósság 24 hónap vagy 20 000 - 30 000 km, 15 ml6.150 FtRaktáronAqua Glass Protection (30 ml)Aqua Glass Protection kerámia üvegbevonat (30 ml)TippGyors előnézet (15 értékelés)kerámia ablakbevonat, tartósság 24 hónap vagy 20 000 - 30 000 km, 30 ml9.990 FtRaktáronInfinity Wax Spotless Glass Cleaner (500 ml)Infinity Wax Spotless Glass Cleaner (500 ml) üvegtisztítóTippGyors előnézet (25 értékelés)professzionális csíkmentes ablaktisztító, 500 l5.820 FtRaktáronPurestar Speed Polish Multi Towel GrayPurestar Speed Polish Multi Towel Gray mikroszálas kendőTippGyors előnézet (63 értékelés)univerzális mikroszálas kendő, 42 x 35 cm, súlya 320 gsm, szürke színű1.320 FtRaktáronPurestar Wonder Glass Towel GrayPurestar Wonder Glass Towel Gray mikroszálas kendő az üvegreTippGyors előnézet (40 értékelés)mikroszálas kendő az üvegre, 40 x 40 cm, súly 200 gsm, szürke színű2.650 FtRaktáronCarbon Collective Application KitAlkalmazáskészlet a Carbon Collective Application Kit kerámia bevonathozTippFrissítveGyors előnézet (34 értékelés)applikációs habszivacs 10 x 10 cm-es kendővel (5 db-os csomag)3.320 FtRaktáronAqua SuedeAqua Suede mikroszálGyors előnézet (4 értékelés)10 x 10 cm, 1 x250 Ft1 - 4 hétAqua ApplicatorAqua ApplicatorGyors előnézet (4 értékelés)applikátor a kerámia bevonatok felhordásához1.150 FtRaktáronCarPro Spotless 2.0 (500 ml)CarPro Spotless 2.0 folteltávolító (500 ml)Gyors előnézet (1 értékelés)termék a kemény víz után maradt foltok eltávolítására - alkalmas a kerámia bevonattal kezelt autókra is, 500 ml5.150 FtÁtmenetileg nem elérhetőDodo Juice Spirited Away (500 ml)Dodo Juice Spirited Away (500 ml) keverék az ablaktörlőkhözGyors előnézet (56 értékelés)egészéves keverék az ablaktörlőkhöz, koncentrátum, 500 ml6.150 FtRaktáron

Hasonló cikkek

Hogyan ápoljuk az Alcantara üléseket
Ahogy az Alcantara egyre népszerűbbé és elterjedtebbé válik az autókban, egyre gyakrabban kérdezik tőlünk, hogyan kell tisztítani és ápolni az Alcantara üléseket. Cikkünkből minden fontos információt megtudhat.
Teljes cikk
Bőrülések védelme az új autóban
Már nem kell többé aggódnia a világos bőrtől! Van egy hatékony és egyszerű megoldásunk arra, hogy védje meg új autója bőrét a CarPro kerámia bőrvédővel. Most megmutatjuk hogyan!
Teljes cikk
Mikroszálas kendők típusa és használata
A mikroszálas kendők elengedhetetlen segédeszököz az autó ápolásánál és a minőségük és helyes használatuk befolyásolhatják a végeredményt. Töbett megtudhat a kendőkről a cikkünkben.
Teljes cikk
A festék dekontaminálása 3 lépésben
A fényezés fertőtlenítése a viasz, a tömítőanyag vagy a kerámiavédelem felvitele előtti előkészítés egyik fontos pontja. Cikkünkből megtudhatja, hogyan végezze el sikeresen.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez