Fiókom

Brax - high-end "Made in Germany"

A Helix márkával együtt az eshopunkba felvettük ugyanattól a német gyártótól, az Audiotec Fischertől származó csúcskategóriás Brax termékeket is. A Brax a precíz hangminőségre és kivitelezésre összpontosító legmagasabb osztályt képviseli, természetesen mindez "Made in Germany". Viszonylag szerény választékban olyan első osztályú termékeket talál a járműhangrendszerekhez, amelyek a mai piacon a legjobbak közé tartoznak.

A hang filozófiája a Brax által

A zene az érzelem akusztikus hullámokban. Úgy megérinti az embereket, mint semmilyen más médium. A Brax márka azzal az ötlettel született, hogy ezt a hangélményt a lehető legpontosabban és valósághűbben adja vissza. Semmi sem állhat a tiszta zenei élvezet útjába, még az autó belseje sem, a nem éppen ideális akusztikai viszonyokkal. Ennek az elképzelésnek az alapján az Audiotec Fischer 1990 óta készít legendás high-end hifi komponenseket autóipari alkalmazásokhoz. Egyetlen cél van: abszolút kompromisszummentes hangzás. Ha a kérdés a csúcshangvisszaadás az autókban, a válasz mindig a Brax lesz.

Német prémium hangminőség igazi tökéletességben

A maximális hangminőség biztosítása érdekében minden Brax-alkatrészt kizárólag Németországban fejlesztenek és precíz kézműves munkával gyártanak. Csak a legkiválóbb alkatrészek kerülnek felhasználásra, amelyek mindegyike kézzel válogatott, és a legszigorúbb minőségellenőrzésen kell átesnie. Az Audiotec Fischer az egyetlen olyan audiofil auto-hifi termékek gyártója, amely a teljesítménytranzisztorok kézzel történő kiválasztásának bonyolult folyamatát végzi. ez tiszta törekvés a tökéletességre. Függetlenül kifejlesztett mérőeszközök segítségével minden tranzisztort több mint 300 osztályba sorolnak és párosítanak egymással. A "Made in Germany" kijelentés tehát nem marketingfrázis, hanem valódi ígéret.

Brax DSP processzorok

Tekintettel a korlátozó beépítési és akusztikai feltételekre, az audiofil zenei reprodukció a járművekben igazi kihívást jelent. Csak digitális jelfeldolgozóval, vagy röviden DSP-vel kombinálva lehetséges az összes komponens és lehetőség maximális kihasználása. A Brax DSP a legfejlettebb jelfeldolgozó a piacon, amely abszolút mércét állít a hangminőség és a funkcionalitás tekintetében. Három rendkívül nagy teljesítményű hangprocesszor teszi lehetővé a 192 kHz-es natív mintavételi sebességet teljes 32 bites felbontással és 80 kHz-es hangsávszélességet a teljes jelútvonalon. A nagy felbontású hangfájlok minden részletükben tökéletesen reprodukálódnak, ezért kétségtelenül megérdemlik a "high-end high-fidelity" elnevezést. A Brax Matrix erősítőkkel kombinálva teljesen digitális jelláncot lehet létrehozni. Így kiküszöbölhetők a felesleges jelátalakítások okozta negatív hatások.
  • Brax DSP - 12 csatornás DSP processzor, teljesen konfigurálható bemenetek és kimenetek, ezüst és fekete színben kapható.

Brax erősítők - a hang mesterei hatalmas energiaforrásokkal

A kizárólag megrendelésre készülő Brax erősítőknek csak egyetlen céljuk van: a hangjelek torzítás és színezés nélküli erősítése. Ezért döntött úgy a Brax, hogy a tiszta hallgatási élmény biztosítása érdekében lemond mindenféle kapcsolási vagy egyéb szűrőfunkcióról. Egy erősítő csak annyira jó, mint a belső forrása. Az Audiotec Fischer nagy erőfeszítéseket tesz az egyes modulok összes feszültségének stabilizálása érdekében, hogy példa nélküli összteljesítményt biztosítson. A különálló és stabilizált tápegységek minden elképzelhető feltétel mellett optimális működési feltételeket garantálnak minden egyes erősítőfokozat számára.
  • Brax MX4 Pro - 4 csatornás erősítő, 4 x 300 / 2 x 600 W RMS (4 / 2 Ω), A/B osztály, fekete és ezüst színben kapható.
  • Brax GX2400 - 4 csatornás erősítő, 4 x 150 / 2 x 480 W RMS (4 Ω), A/B osztály, fekete és ezüst színben kapható.
  • Brax GX2000 - 2 csatornás erősítő, 2 x 290 / 1 x 1060 W RMS (4 Ω), A/B osztály, fekete és ezüst színben kapható.

Brax hangszórók - skála a pontos és természetes hangzásért

A Brax magas-, közép- és basszus hangszórókat a hiteles zenei élvezethez tervezték, és a tökéletes hangvisszaadás megtestesítői. A Brax magas minőségi követelményeinek való maradéktalan megfelelés érdekében minden hangszórót kézzel választanak ki a tökéletes illeszkedés érdekében, és kizárólag párban szállítják. A hangszórók két modellcsaládja többféle méretben áll rendelkezésre a precíz telepítéshez.
  • Brax Matrix ML1 - magas hangszórók, kalota Ø 28 mm, 120 W RMS, 90 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML2 - középső hangszórók, Ø 55 mm, 120 W RMS, 91 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML3 - középső hangszórók, Ø 80 mm, 100 W RMS, 87 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML6D - középbasszus hangszórók, Ø 165 mm, 120 W RMS, 88 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix ML6P - középbasszus hangszórók fázistetővel , Ø 165 mm, 120 W RMS, 88 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL1 - magas hangszórók, Ø kaloty 25 mm, 100 W RMS, 90 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL2 - középső / szélessávú hangszórók, Ø 50 mm, 80 W RMS, 84 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL3 - középső hangszórók, Ø 80 mm, 100 W RMS, 87 dB (1W/1m), 4 Ω
  • Brax Matrix GL6 - középbasszus hangszórók, Ø 165 mm, 100 W RMS, 88 dB (1W/1m), 3 Ω

Brax subwooferek - mély basszus par excellence

A Brax subwoofereket feltétel nélkül a maximális dinamikára és kivételes hangszínre tervezték. Minden alkatrészt úgy terveztek, hogy a hatalmas erősítői teljesítményt kompressziós hatások nélkül alakítsa át hangnyomássá. Szintén egyedülálló a "MicroSphere" membránbevonat - a végső hangzásélmény érdekében a membránra felvitt polimerrétegbe ágyazott kerámia mikro-üreg gömböket alkalmaznak. Ez különösen nagy merevséget, valamint kiváló belső csillapítást biztosít a kézzel kiválasztott membránnak.
Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

A német Helix újonnan az Ahifin
A webáruházban és az installációinkban mostantól a német Helix gyártó termékei is megtalálhatók, amely elsősorban DSP processzorokra és egyéb autóhifi termékek gyártására specializálódott. További érdekesség a cikkünkben.
Teljes cikk
Bemutatjuk az AudioControl márka termékeit
Újabban a processzorokra, erősítőkre, gyári rendszerekbe való integrálásra és hangfeldolgozásra szakosodott amerikai gyártó AudioControl termékcsaládját is megvásárolhatja.
Teljes cikk
A legérdekesebb autóhifi újdonságok a 2022-es évből
Ahogy 2022 lassan a végéhez közeledik, visszatekintettünk az autós hangzásvilág legizgalmasabb újdonságaira, amelyeket a gyártók idén mutattak be. És nem volt hiány belőlük!
Teljes cikk
Bemutatjuk az olasz Harmony márkát
Újonnan már nálunk is megtalálható a Harmony márka, amely egy olasz csúcskategóriás gyártó, az EBS Audio alá tartozik. A Harmony termékek azonban lényegesen olcsóbbak, mégis megőrzik a kiváló minőségű hangzást és kivitelezést.
Teljes cikk
Harmonic Harmony - high-end Indonéziából
Kiváló minőségű jelkábelek és egyéb termékek az audiofil hangzáshoz az autóban. Bemutatjuk a Harmonic Harmony-t.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez