Fiókom

Az autó viaszolása az Infitnity Wax termékeivel

Itt az ősz, és ez a tökéletes időszak arra, hogy megvédjük kedvenceink fényezését. Az elkövetkező hónapokban váltakozó időjárás vár ránk, színes és napos napok váltakoznak a sok esővel és koszos utakkal járó szitálós időjárással. A tél beköszöntével megkezdődik a fényezés agresszív szennyeződések, vegyi anyagok, só stb. általi megtámadása. Ezért fontos, hogy a fényezés tartós védelmet kapjon, amely ezt az időszakot is átvészeli, miközben az autónak kiváló megjelenést biztosít. Mit mondjunk, szeretnénk, ha autónk nemcsak ősszel, hanem télen is szép lenne, és ideális esetben minimális karbantartással. E cikkünkhöz a skót Infinity Wax autóápoló gyártó termékeit választottuk, és ez elsősorban a Primo Wax hibridviasz csúcsmodelljük miatt van így, amelyet mi magunk is használunk az autónkon, és hatékonysága lenyűgözött minket. És mivel az Infinity Waxnak számos más minőségi terméke is van, amelyek a fényezés előkészítéséhez szükségesek a gviaszolás előtt, kipróbáltuk őket, és megírtuk ezt a cikket. Kezdésként szeretnénk megemlíteni, hogy ennek a cikknek az ötlete 2019 őszén (na jó, tavaly) született, amikor egy szitálós hétvégén 3 autónkat viaszoltuk. Egy év elteltével objektíven összegezhetjük az eredményt és a szerzett tapasztalatokat, hogy megírjuk ezt a cikket. Csináljuk meg!

1. Előmosás aktív habbal

Maga a viaszolás nemcsak a viasz felviteléről szól, hanem a lakk elkészítéséről is, amely több szakaszból áll. Ez az egyetlen módja az optimális eredmény és a viasz bejelentett tartósságának elérésének. Először is, egy klasszikus figyelmeztetés - mindig árnyékban, közvetlen napfénytől távol, és ideális esetben hideg festékkel dolgozzon. Először feltétlenül mossuk le a járművet. Mielőtt azonban elkezdenénk mosni az autót, egy úgynevezett előmosást is ajánlunk. Az előmosás megszabadítja az autót festékkét a durva szennyeződésektől, amelyek egyébként a hagyományos autómosás során megkarcolnák a fényezést. Az elpusztult rovarok, ürülék és egyéb gyakori közúti szennyeződések is könnyebben eltávolíthatók. Mivel az autónkat nemrégiben gépi festéssel újrafestették, a legnagyobb gondossággal kell dolgozni, és az aktív hab a kézenfekvő választás. Az Infinity Wax Wipe Out Snowfoam aktív habot használtuk, amely sűrűségével, mosóhatásával és gyengédségével kiemelkedik a viasz, a sealant vagy a kerámia védelméhez. Így viaszolás után is használhatja anélkül, hogy aggódnia kellene a védelem veszélyeztetése miatt. A hab erősen koncentrált, és normál szennyeződések esetén 10:1 arányban hígítható. Mivel az autó meglehetősen erősen szennyezett volt, a habot 5:1 arányban hígítottuk. Ez egy fényűzően vastag habot adott, amely nagyon jól megtisztította a festéket. Ami az alkalmazást illeti, természetesen szüksége lesz egy magasnyomású mosóra és egy habosító tartozékra. Hígítsa fel a habot a kívánt arányban, és fújja be a teljes karosszériát, beleértve a kerekeket is. Hagyja hatni körülbelül 5 percig, majd erős vízsugárral öblítse le. Ha nem rendelkezik habosító tartozékkal, használhat spray előmosó terméket is, különösen az Infinity Wax Citrus Pre Wash-ot. Az elv hasonló, és az alkalmazás is ugyanolyan egyszerű. Egyszerűen fújja a citrusféléket a festékre, hagyja rajta néhány percig, majd öblítse le vízsugárral. Az előmosás véget ért, és rátérhetünk az autó tényleges mosására.

2. Mosás 

A mosást, akárcsak a viaszolás következő szakaszát, ideális esetben árnyékban, a közvetlen napfénytől védve kell elvégezni. Ha ez nem lehetséges, tartsa az autót nedvesen, és mosás után gyorsan szárítsa meg. Az autósampon és a vízcseppek nehezen eltávolítható térképeket hagyhatnak a fényezésen. Szüksége lesz egy védőhálóval ellátott vizes vödörre, samponra, mosókesztyűre és szárítótörülközőre. Ideális esetben két vödröt ajánlunk, az egyikbe a samponos vizet, a másikba pedig csak tiszta vizet, amelyben a kesztyűt öblíthetjük. A mosás megkezdése előtt javasoljuk, hogy a festékre kenje fel az Infinity Wax Liquid Fire-t, hogy gyorsan eltávolítsa a pernye, a fékpor és egyéb szennyeződéseket. Csak fújja a terméket a festékre, hagyja rajta néhány percig, majd erős vízsugárral öblítse le. Így a festékfertőtlenítési folyamat első részével már készen is van. A minőségi sampon nemcsak a fényezés előkészítéséhez elengedhetetlen a viaszolás előtt, hanem különösen az azt követő mosáshoz. Javasoljuk, hogy viaszolás előtt használjon viasz és egyéb hozzáadott anyagok nélküli sampont. Az Infinity Wax Pure Car Shampoo a fentiek mindegyikét teljesíti, ráadásul pH-semleges, kiváló kenési tulajdonságokkal rendelkezik és rendkívül koncentrált. Akár 1:2000 arányban is hígítható, így néhány csepp mosásonként szó szerint elég, és sokáig elég lesz. Ahogy a neve is mutatja, az autósampon nem tartalmaz viaszt, polimereket és a fényt feleslegesen növelő adalékanyagokat, mindezeket a tulajdonságokat magára a viaszra bízza. A leghatékonyabb és legkíméletesebb mosás érdekében javasoljuk, hogy használjon mosókesztyűt. Kínálatunkban számtalan tartós mikroszálas kesztyű, valamint nagyon gyengéd természetes gyapjúkesztyű található. Mi inkább a természetes kesztyűk felé hajlunk, amelyek talán nem tartanak olyan sokáig, de biztos lehetsz benne, hogy a legjobbat teszed az autód festékének. Mindig felülről lefelé haladva mossa le az autót, az alsó részeken van a legtöbb szennyeződés, és így hamarabb oldódik le. A mosás után következik a karosszéria szárítása. A kulcs a jó minőségű szárítótörlő, amely kíméletes a festékhez, és erős nedvszívó tulajdonságokkal is rendelkezik. A Purestar Duplex Drying Towel szárító törülköző egy kiváló minőségű szárító törülköző, amely magas, 1100 g/m²-es grammsúlyának köszönhetően játékosan megszárítja az egész autót, és akár 2,5 liter vizet is képes felszívni. A képen a Duplex törölköző nagyobb méretű, lime színű változata látható. A karosszéria mosásáról bővebben a következő cikkünkben olvashat: "Autómosás megfelelően és kíméletesen".

3. A festék dekontaminálása/fertőtlenítése

A viaszolás előtti lakkozás előkészítésének következő szakasza a fertőtlenítés. Ez megszabadítjaa festéket a különböző szennyeződésektől, amelyeket a sampon nem tud lemosni. Ezek közé tartozik a fékpor, repűlő rozsda, aszfalt, legyek, ürülék és egyéb szennyeződések. Ezeket a viasz felvitele előtt el kell távolítani, hogy a fényezés tökéletesen sima legyen, és a viasz tökéletesen megtapadjon rajta. A fertőtlenítés előnye tehát, hogy elsősorban azokat a szennyeződéseket távolítja el, amelyek a viaszkészítés következő szakaszában károsíthatják a fényezést, és ideális feltételeket biztosít a festékvédelem megfelelő és tartós működéséhez. A dekontaminálásnak két módszere van - kémiai és mechanikai. A festékréteg kémiai fertőtlenítése a népszerűbb és mindenekelőtt egyszerűbb és fizikailag kevésbé megterhelő, és polírozó rozsdaeltávolító segítségével történik. A fent említett Infinity Wax Liquid Fire-t használtuk, de természetesen bármilyen más ilyen típusú terméket is használhat. Az eljárás egyszerű, fújja a terméket a karosszériára, és hagyja rajta körülbelül 5 percig. A rozsdaeltávolító nagyon hatékony keréktisztítónak is alkalmas, ezért a kerekeken a karosszéria mosás részeként is használható. Egy idő után látni fogja, hogy a vasrészecskék a fényezésen és különösen a kerekeken elkezdenek vörösödni, majd feloldódnak. Ügyeljen arra, hogy a termék ne száradjon rá a fényezésre, és a megfelelő időben alaposan öblítse le az autót. Javasoljuk védő és vegyszerálló kesztyű viselését. Ezt a folyamatot az autómosás előtt is elvégezheti, hogy időt takarítson meg, ahogy az előző pontban említettük. Ha a rozsdaeltávolítót az autó lemosása után használja, javasoljuk, hogy utána mossa le újra az autót. A mosás után következik a festékréteg kémiai fertőtlenítésének második része, az aszfalt eltávolítása. Ez fekete pöttyök formájában tapad meg, különösen az autó alsó részén, jellemzően a sárvédőkön és a lökhárítókon. Az eltávolításhoz használjon olyan terméket, mint az Infinity Wax Liquefy Tar & Glue Remover, amely gyorsan és hatékonyan távolítja el az aszfaltot. Egyszerűen fújja a terméket a festékre, hagyja rajta néhány percig, majd törölje le mikroszálas ruhával. 



A festékréteg szennyeződésmentesítésének második módja a mechanikai módszer, amelyet agyagozásnak nevezünk. Az agyag, esetünkben az Infinity Wax Clay Bar Fine, egy lágyítószer-szerű anyag, amely felfogja az autó fényezésén lévő szennyeződéseket. A vegyi dekontamináláshoz hasonlóan az agyagozás is eltávolítja a repülő rozsdát, fékport, aszfaltot, szerves szennyeződéseket, port és egyéb szennyeződéseket. Az agyagokat kemény, közepes és lágy agyagokra osztják. A keményebbek hatékonyabbak, de hátrányuk lehet a festék nagyon enyhe és finom sérülése, amit mi mikrofoltosodásnak nevezünk. A puha agyagok viszont kíméletesebbek, de kevésbé hatékonyak, ezért keményebben kell velük dolgoznod. Szintén ezen okok miatt a középkemény agyagokat használják a legtöbbet. Az agyag mellett szüksége lesz egy kenőanyagra is, amivel semmiképpen sem szabad spórolni. Ez lehetővé teszi, hogy az agyag végigcsússzon a felületen, és minimalizálja a festékréteg esetleges sérülését. Az Infinity Waxnál a Pure Shampoo-t használják kenésre, amely extrém kenési képességei miatt erre a célra is alkalmas. Az eljárás a következő. Fogja az agyagot, és válasszon le egy kisebb részt, hogy egy olyan palacsintát készítsen, amely éppen elfér a kezében. Fújja be az agyagot és a lakkot kenőanyaggal, és már mehet is. Használja le és fel az agyagot a festéken, balra és jobbra, ha akarja, folyamatosan kenje, és ne gyakoroljon nyomást az agyagra. Ezt kis szakaszokban tegye, mindig törölje le egy ruhával. Ha a festék tökéletesen sima, akkor kész. Az agyagozás hatékonyabb, mint a kémiai fertőtlenítés, és tökéletesen megszabadítja minden szennyeződéstől, de vannak hátrányai is. Még a leglágyabb agyag is finoman károsíthatja a fényezést, ráadásul fizikailag is megterhelőbb, és több órát is igénybe vehet. Ideális azonban, ha a védelem felhordása előtt a festékréteg kémiai és mechanikai fertőtlenítését is elvégezzük. Ha nem rajong túlságosan az agyagozásért, ne essen kétségbe, egy polírozó rozsdaeltávolító is jó munkát végez, vagy megismételheti a folyamatot a nagyobb hatékonyság érdekében. Egy utolsó megjegyzés: ha agyagot leejti a padlóra, dobja ki. Ha például apró kövek telepednek bele, helyrehozhatatlanul károsíthatja a fényezést. Tehát a festék dekontaminálása után javasoljuk, hogy mossa le újra a festéket, és máris nekiláthatunk a polírozásnak.

4. Festékfényezés

Most következik a viaszolás előtti utolsó szakasz, a polírozás, amely mélytisztítja, zsírtalanítja, fokozza a fényt, eltávolítja az oxidációt és a kisebb karcolásokat, és végül előkészíti a festéket a viaszoláshoz. A polírozás történhet kézzel vagy géppel. A gépi polírozás lényegesen jobb eredményt hoz, de tapasztaltabb fényezőknek ajánlott. Ezért ebben a cikkben inkább a kézi polírozásra fogunk összpontosítani, amelyet a legtöbb ügyfelünk használ. És mi kell a kézi polírozáshoz? Csak egy jó minőségű polírozó és egy megfelelő applikátor. Abban az esetben, ha a fényezés új vagy tökéletes állapotban van, ajánljuk a Dodo Juice Lime Prime festéktisztítót és polírozót egyben, amely szinte semmilyen csiszolóanyagot nem tartalmaz, és csak megtisztítja a fényezést a maradék szennyeződésektől, és tökéletesen előkészíti a felületet a viasz felvitelére. Ügyfeleink azonban leggyakrabban Dodo Juice Lime Prime Plus polírozót vásárolnak, amely miniatűr csiszolórészecskéket tartalmaz, amelyek eltávolítják az apró karcolásokat, az oxidációt és még a hologramok formájában megjelenő kisebb festékkárosodásokat is. A lehető legjobb munkavégzés érdekében javasoljuk például az ergonomikus Sam's Detailing Polishing Sponge polírozószivacs-applikátor beszerzését, amely tökéletesen illeszkedik a kézbe, és a polírozást kényelmessé, gyorsan és nagyon jó eredménnyel teszi. Az eljárás a következő. Vigyen fel egy kis mennyiségű polírozót az applikátorra, és körkörös mozdulatokkal kezdje el a polírozást. Dolgozzon ideális esetben egyes részeken, és ha elégedett az eredménnyel, mikroszálas kendővel dörzsölje le a maradékot. A polírozás előrehaladását ellenőrizheti egy részletező lámpával, de akár a mobiltelefon zseblámpája is elegendő lehet. Egy utolsó tipp - javasoljuk, hogy használjon egy másik mikroszálas kendőt a fényezés, majd a viasz eltávolításához. Például a Purestar Regular Buffing Towel a polírozáshoz és a legjobb minőségű Purestar Premium Buffing Towel a viaszhoz. Mindkét törülköző kiváló minőségű és rendkívül puha plüss mikroszálakból áll, szegély nélküli kialakítású, és biztos lehet benne, hogy soha nem karcolják meg a már polírozott fényezést. Végül lassan elérkezünk a legfontosabb dologhoz, és ez a fényezés viaszolása. De már most meglepődhet, hogy milyen tiszta, sima és fényes a festék. De még jobban fog ragyogni!

5. Viaszolás Infinity Wax Primo viasszal

A jól ismert mondás "a legjobbat a végére" a mi esetünkben is igaz. Sikeresen befejeztük a lakkozás nehéz előkészítését, és most a lakkozás viaszolásának élvezetére várunk. Ez az egész cikk az Infinity Wax Primo-ról szól, ezért először írunk róla valami érdekeset. A Primo egy hibrid viasz, ezért természetes és szintetikus összetevőket egyaránt tartalmaz. Ha érdeklik a viaszok és a különböző típusok közötti különbségek, javasoljuk, hogy először olvassa el cikkünket, amely a természetes, szintetikus és hibrid viaszok közötti főbb különbségeket ismerteti. De miben különbözik a Primo a hagyományos hibrid viaszoktól? A legtöbb hibrid viasz természetes karnaubát és szintetikus polimereket tartalmaz, amelyek meghosszabbítják a viasz élettartamát. A Primo azonban a legmagasabb minőségű brazil T1 carnauba mellett 4 más típusú természetes viaszt is tartalmaz! Konkrétan Montana carnauba, kandelilla viasz, mikronizált paraffinviasz és részben bio méhviasz. Ezek a viaszok tökéletesen kiegyensúlyozottak, hogy lenyűgöző fényt biztosítsanak, és tökéletesen kompatibilisek a lakkokkal. A természetes viasznak önmagában is megvannak a maga korlátai, és a Primo minden egyes viaszt tökéletes koncentrációban használ fel. A Primo másik különlegessége a szilícium-dioxid (SiO2) folyékony és szilárd polimerek tartalma. Ez biztosítja a festék hosszú élettartamát és a vegyi anyagokkal szembeni nagyfokú ellenállóképességét. Mindezek kombinációja olyan fényt és vízeltávolítást biztosít a festéknek, amilyet még soha nem látott viaszoktól. Nem csak a mi véleményünk, hogy még sok kerámia védőt is felülmúl a víz eltávolításában. És ha a fényesség mélységéről van szó, akkor egyenesen győzedelmeskedik. Na mindegy, elég az elméletből, térjünk át a gyakorlatra. Ismét szükséged lesz egy applikátorra és egy mikroszálas kendőre a felviteléhez. És ismét a Sam's Detailing applikátort ajánljuk, ezúttal a viaszoláshoz tervezett Sam's Detailing Wax Applicator-t. Sam tényleg nagy erőfeszítéseket tett az applikátorokkal. Az applikátor remekül kézre áll, és az alkalmazási terület nagyon puha a gyengéd viaszolás érdekében. Kialakítása lehetővé teszi a viasz egyenletes és nagyon gyors felvitelét is. Mindannyiunk nevében le kell írnom, hogy ilyen gyorsan még soha nem viaszoltunk autót. Térjünk rá az alkalmazásra. Vigye fel a viaszt az applikátorra, majd a festékre. Ideális esetben a viaszt egy irányban vigye fel, kerülje a körkörös mozdulatokat. És csak egy kevés is elég. Ami zseniális ebben a viaszban, az az alkalmazás. A normál viaszolásnál azt tanácsoljuk, hogy szakaszosan dolgozzon, és néhány perc elteltével polírozza le az egyes testrészeket. A Primo esetében ez nem így van, és alapvetően nem számít, hogy 3 percig vagy (nem túlzás) fél órát hagyja állni. Mindig könnyű lesz csiszolni. Tehát nyugodtan vigye fel a viaszt a test több részére, majd polírozza le egy mikroszálas törülközővel, például a fent említett Purestar Premium Buffing Towel törölközővel, amelyet az alábbi képen is láthat. A könnyű felhordhatóság miatt javasoljuk egy második réteg felhordását, hogy tovább hosszabbítsa az élettartamot és megsokszorozza a viasz hatását. A rétegek között legalább egy óra szünetet kell tartani. És mit írjunk zárásként? Talán csak azt, hogy élvezni fogja az alkalmazást a viasz teljesen csodálatos citrus illatának köszönhetően. 

Fogyasztás, tartósság, karbantartás és gyakorlati tapasztalat

Először is beszéljünk arról, hogy mit tud ez a viasz. A természetes viaszok által biztosított brutális csillogás már közvetlenül a felhordáskor feltűnik, amely olyan mélységet biztosít, amelyet szintetikus viaszokkal vagy kerámia védelemmel soha nem érhet el. Még nagyobb hatást érhet el azonban, ha a lakk vízzel érintkezik. Gyakorlatilag az összes víz azonnal lefolyik, és szó szerint lepattan az autó oldaláról. Nehéz szavakba önteni, ennek a viasznak a hidrofób tulajdonságai példátlanok. A fogyasztás tekintetében az Infinity Wax Primo nagyobb, 200 ml-es kiszerelésével dolgoztunk. Egy nap alatt 3 normál méretű autót viaszoltunk két rétegben, és a mennyiség körülbelül egyharmadát használtuk el. A kis 50 ml-es kiszerelés két rétegben 2 autóra elegendő. Tehát ne ijedjen meg ennek a viasznak a magasabb ára miatt, amely egyértelműen megéri, nemcsak egyedülálló képességei, hanem könnyű alkalmazhatósága, alacsony fogyasztása és valóban nagyon hosszú élettartama miatt is. Ahogy az elején említettük, ez a cikk körülbelül 11 hónappal ezelőtt íródott, amikor összesen három autónkat viaszoztuk. Így majdnem egy év elteltével objektíven értékelhetjük a viasz tartósságát. A gyártó által megadott tartósság 6-10 hónap, és általában az angol csúcsgyártók valós tartóssága sokkal magasabb a mi körülményeink között, ami elsősorban a kedvezőbb időjárásnak köszönhető. Ezt igazolja ez a viasz, ahol majdnem egy év elteltével a viasz még mindig működőképes. Persze kisebb hatásfokkal, mint az első hónapokban, de még mindig könnyedén teszi a dolgát. A viasz túlélt egy meglehetősen hosszú és fagyos telet, és tavasszal és nyáron még mindig tökéletes állapotban volt, tökéletesen fényes lakkozással és kiváló vízelvezetéssel. És hogyan lehet elérni ezt a tartósságot? Hogy soha nem jár-e kefemosásra, talán nem is kell említeni. Használjon minőségi, pH-semleges autósampont az autómosáshoz, csak így biztosíthatja a kíméletes mosást a viaszréteg megbolygatása nélkül. Természetesen viaszos samponokat is használhat, hogy meghosszabbítsa a viasz tartósságát. Mi azonban inkább azt javasoljuk, hogy minden autómosás után használjon egy olyan részletezőt, mint az Infinity Wax Rapid Detailer, amely minden mosás után magas fényűvé teszi a fényezést, és szintetikus polimer tartalmának köszönhetően jelentősen meghosszabbítja a viasz tartósságát. Nagyon könnyű vele dolgozni, csak fújjon egy kis mennyiséget a festékre, és törölje le egy mikroszálas ruhával. A mosással, szárítással és az autó rutinszerű karbantartásával kapcsolatos további információkat a "Kíméletes autómosás" című cikkünkben talál. Itt ér véget az Infinity Wax-szal történő viaszolásról szóló cikkünk. Reméljük, hogy inspirálónak találja, és ha úgy dönt, hogy megvásárolja a Primo waxot, ugyanolyan elégedett lesz, mint mi. Az ezzel a viasszal szerzett tapasztalataink után nyugodtan kijelenthetjük, hogy soha nem dolgoztunk még jobb viasszal, és jelenleg ez az egyik legjobb viasz, amit kínálunk. Minden valószínűség szerint a valaha volt legjobb.

Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló termékek

Infinity Wax Rapid Detailer Blue (500 ml)Infinity Wax Rapid Detailer Blue (500 ml) részletező-30 %TippFrissítveGyors előnézet (42 értékelés)a legnépszerűbb gyors részletező, könnyű fényesség és védelem, kiváló vízeltávolítással a fényezésről, 500 ml3.840 Ft5.480 FtRaktáronInfinity Wax Liquefy Tar & Glue Remover (500 ml)Infinity Wax Liquefy Tar & Glue Remover (500 ml) aszfaltfolteltávolító-30 %FrissítveGyors előnézet (3 értékelés)professzionális aszfalt és ragasztó eltávolító, 500 ml3.840 Ft5.480 FtRaktáronInfinity Wax Spotless Glass Cleaner (500 ml)Infinity Wax Spotless Glass Cleaner (500 ml) üvegtisztító-30 %TippFrissítveGyors előnézet (23 értékelés)professzionális csíkmentes ablaktisztító, 500 l4.070 Ft5.820 FtRaktáronInfinity Wax Pure Shampoo (500 ml)Infinity Wax Pure Shampoo (500 ml) autósampon-30 %TippFrissítveGyors előnézet (7 értékelés)magas koncentrációjú autósampon viaszok és festék highlighterek nélkül, higítás 1:2000, 500 ml3.840 Ft5.480 FtÁtmenetileg nem elérhetőInfinity Wax Wipeout Snowfoam (500 ml)Infinity Wax Wipeout Snowfoam (500 ml) aktív hab-30 %FrissítveGyors előnézet (1 értékelés)nagy teljesítményű aktív hab semleges pH-val, 500 ml3.490 Ft4.980 FtÁtmenetileg nem elérhetőInfinity Wax Citrus Pre Wash (500 ml)Infinity Wax Citrus Pre Wash  festéktisztító (500 ml)-30 %FrissítveGyors előnézet (4 értékelés)viasz és kerámia bevonat barátságos előmosás, koncentrátum, 500 ml3.490 Ft4.980 FtRaktáronPurestar Grass Buffing TowelPurestar Grass Buffing Towel mikroszálas kendőTippGyors előnézet (31 értékelés)mikroszálas kendő, 40 x 40 cm, súly 800 gsm, zöld színű3.650 FtRaktáronPurestar Premium Buffing Towel GrayPurestar Premium Buffing Towel Gray mikroszálas törölközőTippGyors előnézet (104 értékelés)prémium mikroszálas törölköző, 40 x 40 cm, súly 1200 gsm, szürke színű 4.480 FtRaktáronPurestar Duplex Drying Towel Lime LPurestar Duplex Drying Towel Lime L prémium szárító törölközőTippGyors előnézet (22 értékelés)prémium szárító törölköző, 70 x 90 cm, súly 1100 gsm, lime színű13.320 FtRaktáronSam's Detailing Polishing SpongeSam's Detailing Polishing SpongeTippGyors előnézet (23 értékelés)körör applikátor kézi polírozáshoz3.650 FtÁtmenetileg nem elérhetőSam's Detailing Wax ApplicatorSam's Detailing Wax Applicator applikátor a viaszraTippGyors előnézet (21 értékelés)kényelmes, kör alakú applikátor a viasz felvitelére3.650 FtRaktáronInfinity Wax Primo Wax (50 ml)Infinity Wax Primo Wax (50 ml) viasz-30 %TippFrissítveGyors előnézet (38 értékelés)luxus hibrid viasz SiO2 tartalommal, 6-10 hónapos védettség, 50 ml8.510 Ft12.150 FtRaktáron

Hasonló cikkek

Az autó viaszolása
Leírtuk az autó festékének viaszolásának lépéseit a mosással, a festék dekontaminálásával és a viaszolás előszítésével együtt.
Teljes cikk
Karnauba vagy szintetikus viasz?
Nem tudja, milyen viaszt válasszon, és milyen jellemző tulajdonságai vannak az egyes viasztípusoknak? Cikkünkből mindent megtudhat, amit tudnia kell.
Teljes cikk
Viasz, sealant vagy kerámia festék védelem?
A piacon több féle lehetőség létezik az autó festékének védelmére, mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, előnyei és hátrányai is. A cikkünkben megtudhatja, hogy lehet a legjobban védeni az autó fényezését.
Teljes cikk
Autómosás megfelelően és kíméletesen
A megfelelő autómosási eljárás fontos a tiszta, fényes és karcmentes festékhez, cikkünkben pedig megmutatjuk, hogyan moshatja le kíméletesen, száríthatja meg és tuningolhatja fel tökéletesen az autóját
Teljes cikk
Hogyan lehet gyorsan és biztonságosan eltávolítani a madárürüléket a festékről?
A madárürülék nagyon veszélyes az autó festékére, amely visszafordíthatatlanul károsodhat. Ezért elengedhetetlen, hogy gyorsan eltávolítsuk az ürüléket, és ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan kell ezt megtenni.
Teljes cikk
Melyik a legjobb festék védelem télre?
Közeledik a tél, és Ön talán döntés előtt áll, hogy milyen téli festék védelmet vásároljon. Cikkünkben arról lesz szó, hogy miért érdemes télen védeni a festékréteget, és mely termékek a legmegfelelőbbek.
Teljes cikk
Tíz tanács, hogyan készítsük fel az autót télre
Előttünk áll a hosszú tél és ez azt jelenti, hogy a jármű üzemeltetése, megjelenése és különönsen a karbantartása szempontjából még igényesebbek lesznek a feltételek. Ezért összeállítottunk 10 tippet az autó téli felkészítésére.
Teljes cikk
A Carbon Collective kerámia védelem összehasonlítása
A csúcskategóriás kerámiafesték-védelemre szakosodott angol gyártó, a Carbon Collective összesen 7 féle kerámiabevonatot kínál, amelyeket ebben a cikkben összehasonlítunk.
Teljes cikk
A folyékony ablaktörlők felvitele az ablakra
A folyékony ablaktörlők erősen taszítják a vizet és a szennyeződéseket, segítenek az ablakok tisztán tartásában és lehetővé teszik az esőben történő vezetést ablaktörlők nélkül. A cikkben megtudhatja, hogyan kell helyesen alkalmazni a terméket.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez