Fiókom

Tíz tanács, hogyan készítsük fel az autót télre

Nyakunkon a hosszú tél, és ez a jármű üzemeltetése, megjelenése és különösen karbantartása szempontjából még igényesebb feltételeket jelent. Ezért összeállítottunk tíz tippet, amelyet érdemes még a tél előtt elvégezni, hogy autója tökéletesen felkészült legyen a hideg időjárásra, könnyebben karbantartható és mindig a lehető legjobban nézzen ki. Bár egy egész hétvégét is igénybe vehet, hogy alaposan felkészítse autóját a télre, az eredmény megis megéri, és a hosszú távú hatást tavasszal értékelni fogja, amikor sokkal könnyebb lesz az autó tisztítása.

1. Festékvédelem

A festékkel kezdjük, amelyre télen a legnagyobb figyelmet kellene fordítania. Télen a fényezés sokszor több "munkát" kap, mint nyáron, ezért semmiképpen sem szabad megfeledkezni a karbantartásáról. Az utak tele vannak sóval, különféle vegyi anyagokkal és egyéb szennyeződésekkel, amelyek gyorsan felhalmozódnak a fényezésen. Ez az út mocska szó szerint "belemarhat" a védtelen fényezésbe, és jelentős károkat (pl. korróziót) okozhat. A festékvédelem elkerüli mindezeket a kockázatokat, emellett magas fényt biztosít, taszítja a vizet és a szennyeződéseket, és sokkal könnyebbé teszi a karbantartást. Ennek oka, hogy a védett fényezés lehetővé teszi a só és más, a fényezésen rendszeresen felhalmozódó vegyi anyagok könnyű lemosását és leöblítését. Gyakran elegendő az aktív hab vagy csak egy erős vízsugár, és nem kell több tucat percig vacognia a hidegben vagy a kézmosónál egy hagyományos autómosás során. A legmegfelelőbb téli festéksvédelem közé tartoznak a szintetikus és hibrid viaszok, sealantok vagy kerámia festékvédelem. Ennek oka, hogy rendkívül ellenállóak a télen előforduló szélsőséges hőmérsékletekkel, valamint a vegyi anyagokkal és az agresszív szennyeződésekkel szemben. Mindezeket a védelmi típusokat részletesen leírtuk a "Hogyan válasszunk festék védelmet télre?" című másik cikkünkben, ezért az összes szükséges információért egyenesen erre a cikkre hivatkozunk. De ne feledje, hogy mielőtt bármilyen hosszú távú festékvédelmet alkalmazna, a festéket alaposan le kell mosnidekontaminálni kell és tökéletesen elő kell készíteni! És most van az ideális idő a festékvédelem felhordására, mivel még nincs elég hideg ahhoz, hogy a felhordási folyamat kellemetlenné váljon. A következő, "Az autó viaszolása" című cikkünkben mindent megtudhat a fertőtlenítésről, az előkészítésről és a festékvédelem tényleges felviteléről. 

2. Alumínium keréktárcsák védelme

A fényezésnél is jobban szenvednek télen az úttal legintenzívebben érintkező kerekek. A só és az útszéli szennyeződés a fékporral együtt szintén gonosz, és visszafordíthatatlanul károsíthatja a kerekeket. Akár egész évben ugyanazokat a kerekeket használja, akár télire egy második garnitúrát szerel fel, javasoljuk, hogy mindig alkalmazzon festékvédelmet az alumínium keréktárcsákra. Ez taszítja a vizet és a szennyeződéseket, megakadályozza a fékpor felhalmozódását, megkönnyíti a mosást és a karbantartást, és prémium megjelenést kölcsönöz a kerekeknek. A hagyományos viaszok a kerekeken nem élik túl a lényegesen magasabb hőmérséklet és az agresszívebb környezet miatt, ezért csak a kerekekre tervezett termékeket szabad használni. Mik tehát a lehetőségek? Alapvetően csak kettő közül válaszhat, a tartósabb sealantok vagy kerámia védelem közül. A különbségek elsősorban a tartósságban, az ellenállásban és az alkalmazás módjában vannak. A sealantok közül az Infinity Wax Ghost Wheel Sealant keréktömítő anyagot ajánljuk, amely magas SiO2-tartalmának köszönhetően körülbelül 4 hónapig tart a kerekeken, és természetesen ellenáll a vegyszereknek és a sóval szemben, ami télen komoly problémát jelent. A Ghost Sealant a könnyű felhordhatóságával tűnik ki - csak tisztítsa meg tökéletesen a kerekeket, vigye fel a sealantot, majd polírozza ki a kerekeket egy mikroszálas kendővel. Ha még tartósabb védelemre van szüksége, akkor a kerámiavédelem a megoldás, amely nemcsak egész télen, hanem lényegesen tovább tart. Az olyan kerámia keréktárcsa-védők, mint a Carbon Collective Platinum Wheels, átlagosan két évig tartanak, és ez idő alatt nemcsak az időjárás viszontagságaitól, a szennyeződésektől és a vegyi anyagoktól védik a kerekeket, hanem megakadályozzák a fékpor felhalmozódását, az oxidációt és még a kisebb karcolásokat is. Más keréktárcsa-sealantokkal összehasonlítva a felületet jól elő kell készíteni, de az igényesebb alkalmazások a kerámia kiváló tulajdonságaival jutalmazzák Önt. " A kerámia védelem alkalmazása az autó kerekeire" című cikkünkben mindent megtudhat a kerámia védelem alkalmazásáról. Amit különösen szeretnénk "kiemelni", az a későbbi karbantartás. Az alkalmazás után már nincs szükség agresszív keréktárcsa-tisztítószerekre, általában egy normál autómosás során egy erős vízsugárral vagy autósamponnal is meg lehet elégedni. És a kerekek ismét gyönyörűen tiszták és fényesek lesznek!

3. A gumiabroncsok impregnálása és védelme

A jármű egy másik része, amely gyorsan veszít a megjelenéséből és a minőségéből, nem csak télen, talán meglepő módon a gumiabroncsok. A kezeletlen gumiabroncsok a nap és az időjárási körülmények hatására gyorsan kifakulhatnak, öregedhetnek, sőt, törékennyé és repedezetté válhatnak. Télen ez a kockázat még nagyobb, ezért javasoljuk, hogy figyeljen oda a gumiabroncsokra is. És mit is csinál valójában a gumiabroncsvédelem? Kezdjük a megjelenéssel. Ez szubjektív kérdés, és mindenki mást szeret. Ezért kínálunk olyan termékek széles választékát, amelyek mélyfekete megjelenést kölcsönöznek a gumiabroncsoknak, amelyek lehetnek fényesek, szaténosak vagy teljesen mattak. De a megjelenés természetesen nem áll meg itt, a minőségi gumiabroncs termékek UV-védelmet is nyújtanak, hogy megakadályozzák a fakulás, az öregedés és a repedések kialakulását. További előnye az erős víz- és szennyeződéstaszító képesség, ami megkönnyíti a karbantartást, és természetesen javítja a megjelenést. A legtöbb terméknek az élettartama azonban nagyon rövid ideig tart. Néhány egy hétig tart, néhány két-három hétig, és utána újra kell kenni. Nyáron ez nem jelent problémát, és a gumiabroncsvédő termékeket minden mosás után lehet alkalmazni, ez egy viszonylag gyors munka. Télen azonban kevesen akarják majd ezt megtenni. Szerencsére manapság már léteznek olyan csúcsminőségű abroncskészítmények is, amelyek lényegesen hosszabb ideig tartanak. Ezek egyike az Infinity Wax Tyre Coat V2, amely a szintetiku polimereknek köszönhetően sokkalta tartósabb. Ez jelentősen hosszabb, akár több hónapos tartósságot is lehetővé tesz. A felhordás egyszerű, csak mossa le alaposan a gumiabroncsokat, majd vigye fel a Tyre Coat applikátorral. Ha tompább megjelenést szeretne, akkor mikroszálas kendővel kenje fel a terméket. De nem szabad megfeledkezni a nyári gumiabroncsokról és azok megfelelő tárolásáról sem. Javasoljuk a gumiabroncsokat alaposan megmosni, megszárítani és például a Dodo Juice Taint It Black gumiabroncsviasszal kezelni. Lehet, hogy nem olyan tartós, mint az Infinity Wax, de ez nem számít a nem használt gumiabroncsok esetében, és a viasz könnyedén kitart egész télen. Ez nagyszerű formában tartja a gumiabroncsokat, táplálja őket, és tavasszal úgy néznek ki, mintha újak lennének. 

4. Folyékony ablaktörlők és ablaktisztítás

Az üvegtömítő anyagokat, más szóval a folyékony ablaktörlőket az egyik legfontosabb és legpraktikusabb részletező terméknek tartjuk. Ősszel és télen használja talán a legtöbbet a folyékony ablaktörlőket. Sokat esik az eső, magas a páratartalom, fagy... és éppen ezekben az esetekben a folyékony ablaktörlők nagyban megkönnyítik az utazást. A folyékony ablaktörlők fő előnye a hidrofób tulajdonságaik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy esőben, körülbelül 50 km/h sebességtől kezdve nem kell bekapcsolni az ablaktörlőket, és a víz nagyon gyorsan lefolyik az üvegről. És nemcsak a szélvédőről, hanem az oldalsó ablakokról is, amelyek így gyakorlatilag szárazon maradnak. Ez javítja a kilátást az autóból, és ami a legfontosabb, biztonságosabbá teszi a vezetést. Azt is értékelni fogja, hogy könnyebben megtisztíthatja a szélvédőt az elpusztult rovaroktól és madárürüléktől, télen pedig csökkentheti az ablakfagyás kockázatát. Ezenkívül a folyékony ablaktörlők taszítják a szennyeződéseket, és ezáltal az ablakokat könnyebb tisztán tartani. A legjobb hosszú távú tapasztalataink a népszerű angol autókozmetikumokat gyártó Carbon Collective cég Platinum Glass folyékony ablaktörlőivel vannak. A szélvédő egyéves, az oldalablakok pedig kétéves tartóssági minősítéssel rendelkeznek. A csomag tartalmazza mindazt, amire a körülbelül egyórás alkalmazáshoz szüksége van. A megfelelő működéshez és a garantált tartóssághoz azonban követnie kell a helyes eljárást, amelyet "A folyékony ablaktörlő felvitele a szélvédőre" című cikkünkben ismertetünk, ahol minden fontosat megtudhat. Mint már említettük, a folyékony törlőkendők nagyban megkönnyítik a karbantartást, így a későbbi ablaktisztítás gyerekjáték lesz. Ehhez egy jó minőségű ablaktisztítóra és egy megfelelő mikroszálas kendőre lesz szüksége. Ne feledje, hogy egy jó minőségű és mindenekelőtt tiszta, kifejezetten az üveghez tervezett kendő az alapja a makulátlan üvegnek. Akciós üvegtisztító készletünket is igénybe veheti, amely a kiváló minőségű Tershine ablaktisztítószert és két mikroszálas kendőt tartalmaz. 

5. A műszerfal és a belső tér egyéb műanyagainak felfrissítése 

A szép, tiszta és illatos belső tér minden sofőr névjegye, még télen is. A műszerfal és a többi belső műanyag tökéletes állapotban tartása egyszerű, és a Poorboy's Natural Look nagyszerű módja ennek. A termék vízbázisú, és szabadalmaztatott UVA- és UVB-védelemmel rendelkezik. A műanyagoknak, vinilnek vagy bőrnek száraz, tiszta és újszerű megjelenést biztosít. Legnagyobb előnye azonban a hőn áhított, több hónapig tartó matt hatás. Tapintásra nem ragad, nem zsíros, és gyönyörű meggy illata van, valamint a nem kívánt baktériumokat is képes eltávolítani. Hacsak a belső műanyagok nem nagyon piszkosak, akkor ezzel a termékkel önmagában is boldogulhat. Egyszerűen vigye fel például egy mikroszálas applikátorra, és vigye fel a műanyagokra. A maximális matt hatás érdekében javasoljuk a végső polírozást mikroszálas kendővel. Kedvezményes belső műanyagtisztító készletünkben minden szükséges terméket megtalál. Erősebb szennyeződés esetén javasoljuk, hogy először a belső műanyagokat tisztítsa meg a Dodo Juice Total Wipe Out All Purpose Cleanerrel, amely gyorsan és biztonságosan eltávolít minden szennyeződést. Alkalmazása egyszerű, csak fújja fel a tisztítószert, és törölje át mikroszálas ruhával. A rendszeres tisztítással a belső műanyagokat friss és újszerű állapotban tarthatja, amely hosszú éveken át megmarad. Ezenkívül a Natural Look antisztatikus tulajdonságainak köszönhetően kevesebb por fog leülepedni, amit még az allergiások is értékelni fognak. Egy utolsó tipp - ha nem szeretné többször tisztítani a belső műanyagokat, akkor ajánljuk a SiO2 Carbon Collective Nuovo belső részletezőt. Ez a csúcsminőségű részletező gazdag és matt megjelenést kölcsönöz a műanyagoknak, legalább fél évig taszítja a port és minden szennyeződést. Ráadásul jó illata van!

6. Textíliák, alkantara és szőnyegek védelme

Maradjunk még a belső térnél, mivel a belső tér megjelenését is jelentősen befolyásolhatja a hideg. Az évnek ebben az időszakában kint szinte állandóan nedves az idő, sok a kosz és esetleg a hó is, amit a cipőnkön és a ruháinkon keresztül beviszünk az autó belsejébe. A víz, a nedves hó, a só és más szennyeződések beszivárognak az autó szövetkárpitjába és a szőnyegekbe, és csúnya foltokat hagyhatnak maguk után. Legrosszabb esetben a textíliák akár penészedni is kezdhetnek. A gumiszőnyegek természetesen csökkenthetik ezt, de nem menthetnek meg mindent, és nem mindenki használja őket télen. A hosszú téli időszakra ideális megoldást jelentenek a textilvédő termékek. Ezek tartós hidrofób réteget hoznak létre a textil felületén, amely teljesen taszít minden folyadékot, például a vizet, de például a kávét vagy a bort is. Megakadályozza a szennyeződések felhalmozódását és az elszíneződést például a farmereken. Télen megvédheti a szövet- és alcantaraüléseket, a szőnyegeket vagy az autó teljes szőnyegpadlóját a víztől és a szennyeződésektől. Először alaposan tisztítsa meg a felületet textiltisztítóval. Javasoljuk a Carbon Collective Reset, egy kiváló minőségű antibakteriális tisztítószer használatát, amely gyorsan eltávolítja a szövetülésekről, az alcantaráról vagy a szőnyegekről a mélyen gyökerező szennyeződéseket is. A terméket nem kell hígítani, csak fújja a felületre, kefével súrolja meg, majd mikroszálas ruhával távolítsa el a szennyeződést. Ezután fújja be a felületet a Carbon Collective Repel hi-tech textilvédővel. Hagyja a terméket magától megszáradni, majd a maximális védelem érdekében fújjon rá egy második réteget. A Repel vízálló gátat hoz létre a felületen, amely nem engedi át a vízcseppet, a kiömlött kávét vagy a farmeredről származó festéket. Cipőkhöz is használható, így a terméket nem csak az autónál használhatja. 

7. Fagyálló folyadék feltöltése a szélvédőmosó folyadékhoz

A következő lépés nyilvánvalóan elengedhetetlen téli feladat - a szélvédőmosó folyadék feltöltése. Ha nem szeretné, hogy a nyári keverék megfagyjon, javasoljuk, a cseréjét. A téli mosófolyadékot a benzinkutakon vagy a Tescóban is megvásárolhatja, de figyelmeztetünk kell Önt. Ezek az olcsó termékek nagyon agresszívek, gyakran nagy százalékban tartalmaznak metanolt, és egyetlen tél alatt károsíthatják az ablaktörlők minőségét, az ablakok gumiborítását, sőt a lámpák műanyagját is. Rendszeres használat esetén jelentős károk keletkeznek, amit nem csak a gumi karosszériaelemek korai cseréje vált ki. Ha pedig folyékony törlőkendőket alkalmaz az üvegére, akkor elég gyorsan búcsút mondhat nekik. A megoldás? Minőségi Dodo Juice Spirited Away szélvédőmosó keverék. Ez a keverék egész évben használható, akár mínusz 40 fokos hőmérsékletet is kibír, és ami a legfontosabb - a lehető legkíméletesebb. Nemcsak az üveghez, a gumihoz és a lámpákhoz, hanem a szélvédő tömítőanyagaihoz is, folyékony ablaktörlők formájában. Télen 1:3 arányú hígítás ajánlott, de a csehországi viszonyok között nem kell aggódnia a jelentősebb hígítás miatt. Saját tapasztalataink alapján megerősíthetjük, hogy még például 1:5 arányú hígítás esetén sem fagyott meg a folyadék, még az Alpokban való hosszú tartózkodás alatt sem, amikor a hőmérséklet jóval fagypont alatt volt. A bónusz a kiváló tisztító képességek, mivel a keverék a legnépszerűbb tisztítószer összetevőit tartalmazza, szintén a Dodo Juice márkától. 

8. Légkondicionáló tisztítása

Ahhoz, hogy tél után ne lepődjön meg a légkondicionáló kellemetlen szagávtól, ajánlatos évente kétszer megtisztítani a légkondicionálót. A takarítás ideális időszaka a tavasz és a tél eleje. A légkondicionálót tisztíttathatja egy professzionális szervizben, de maga is megteheti a Bilt Hamber neves angol autókozmetikum-gyártó cég Air Con Bomb Citrus nevű készítményével. Ez a spray nagyon egyszerűen használható, és nem igényel további felszerelést. Aktív összetevői semlegesítik a nem kívánt szagok forrásait, a légkondicionáló belső részei pedig fertőtlenítettek maradnak, és védettek az egyéb szennyeződések és baktériumok felhalmozódásával szemben, amelyek negatívan befolyásolhatják az egészséget. A tisztítási eljárás nagyon egyszerű. Indítsa be az autót, és kapcsolja be a légkondicionálót maximális teljesítményre. Nyissa ki az összes ventilátort, és kapcsolja be a beltéri levegő keringtetését. A légkondicionáló ekkor nem kívülről, hanem az autó belsejéből szívja a levegőt. Tolja hátra teljesen az utasülést, és helyezze a terméket a padlóra, hogy a termék ne ragadjon a műszerfalra, amikor leereszti. Használat előtt alaposan rázza fel a spray-t, majd nyomja meg (nagyobb erővel) az egyirányú szelepet, hogy a hatóanyagok a levegőbe kerüljenek. Ezeket a klímaberendezés szívja be, és fertőtlenítik a belső teret a baktériumoktól és a penésztől. Hagyja a járművet, és hagyja a permetet bekapcsolva kb. 5 percig, járó motorral és a légkondicionálót teljes erővel bekapcsolva, amíg a permet megállítja a hatóanyagok kibocsátását. Ezután javasoljuk, hogy további 10 percig hagyja bekapcsolva a légkondicionálót. Ezután állítsa le a motort, nyissa ki az összes ajtót, és alaposan szellőztesse ki a járművet. A "Hogyan fertőtlenítsük a légkondicionáló berendezést" című cikkünkben teljes körű tájékoztatást talál a tisztítatlan légkondicionálóval kapcsolatos kockázatokról, valamint részletes utasításokat a Bilt Hamber Air Con Bomb Citrus használatára vonatkozóan.  

9. Felkészülés a fagyra

E cikk írásakor még nem biztos, hogy aktuális lesz az idő, de hamarosan megérkezik a fagy, és vele együtt a fagy az ablakokon és a fagyos zárak. Felejtse el a hosszadalmas autófűtést vagy az ablakok nem úriemberhez méltó kaparókkal való kaparását. Ez nem kényelmes és nem is gyors, az ablakok a megkarcolódással helyrehozhatatlanul károsodhatnak, a csere pedig nem éppen olcsó. Jobb, ha télire felszerelkezik egy ADBL Frost Eater ablak és zár jégtelenítővel. Ez egy-két perc alatt teljesen leolvasztja az ablakok, tükrök és zárak fagyát. Csak fújja be, hagyja hatni, majd törölje le a maradékot egy mikroszálas ruhával. Akár -10, akár -30 °C van odakint, a Frost Eater megbízhatóan működik akár -60 °C-ig. Gyors megoldás, amely kíméletes minden üveghez, gumitömítéshez és külső műanyaghoz. Ezenkívül nemcsak a fagyot távolítja el, hanem megakadályozza az újrafagyást is. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy mint szinte minden üvegolvadásgátló, az ADBL Frost Eater is megzavarhatja az üvegre felvitt sealant-réteget (folyékony abalktörlőt). A legtartósabbak, mint például az ebben a cikkben említett Carbon Collective Platinum Glass, képesek kezelni a jégtelenítést, de kissé csökkentett élettartami idővel rendelkezhetnek. Ha az üvegre folyékony ablaktörlőt, a fényezésre pedig például kerámia védelmet, sealantot vagy szintetikus viaszt alkalmaz, javasoljuk a Fictech Frozen használatát, amely egyike azon kevés olyan típusú termékeknek, amelyek kíméletesek a fent említett üveg- és festékvédő típusokhoz. Azonban a természetes viaszok felhordott rétegét is lemoshatja, de ez nem jelenthet problémát, mivel a természetes (carnauba) viaszokat télen általában nem használják. 

10. Néhány tipp a befejezéshez - gumitömítés, ablakpárásodás és persze az illatok

Egy másik hely, amelyre tél előtt érdemes odafigyelni, a gumitömítés. Ezt például az ajtók, a csomagtartó, a napfénytető vagy a motor környékén találja. A gumi általában hajlamos öregedni, elveszíteni fekete színét, és később megrepedezni. Télen van egy másik kellemetlenség is, mégpedig a megfagyása. Ha a tömítés az ajtóhoz fagy, nemcsak az ajtó nehezen nyitható, de valószínűleg a gumitömítés is megsérül. Mindez azonban könnyen megelőzhető, ha tél előtt Sonax gumikezelővel kezeli a gumit. Táplálja a gumitömítést, növeli a rugalmasságot, megakadályozza az öregedést, a kopást és a későbbi repedezést. Télen értékelni fogja a fent említett ragadásgátló képességet. Kialakításának köszönhetően az alkalmazás nagyon egyszerű.

A hideg téli időjárásban gyakran találkozik egy másik kellemetlenséggel, nevezetesen az ablakok bepárásodásával. Biztos vagyok benne, hogy ezt Ön is ismseri. Reggel beül az autójába, és miután beindítja, a szélvédője azonnal bepárásodik. Ennek oka a kocsiban és a kinti hőmérsékletkülönbség, valamint a kocsiban tartózkodó páratartalom. A párás ablakoktól való megszabadulás ideális eljárása a következő: a szélvédőn a ventilátort (a legnagyobb intenzitással) futtassa, állítsa be a legmagasabb hőmérsékletet, kapcsolja be a légkondicionálót, és kapcsolja ki a belső szellőztető áramkört. Az is segít, ha az ablakokat kissé nyitva hagyjuk. Nem jut az eszébe semmi ok, hogy miért kell a meleg levegőt beengedni és a légkondicionálót bekapcsolni? A légkondicionáló kiszárítja a levegőt, és ilyen célokra jobb, ha az autón kívülről hideg levegőt szívunk be, mintha az autó belsejéből nedves levegőt. Ettől előbb-utóbb bepárásodnak az ablakok, de van egy jobb megoldás, egy termék formájában, amely a találóan Fictech Fog nevet viseli. Ez hidrofób bevonatot hoz létre az üvegen, amely legalább két hónapig hatékonyan megakadályozza az ablakok párásodását. Az alkalmazás egyszerű, és ha megvásárolja a terméket az akciós készletünkben, nem lesz szüksége semmi másra. Először alaposan tisztítsa meg az ablakot, és törölje szárazra. A tisztításhoz elegendő a kedvenc üvegtisztítója, például a Tershine Vision, mivel rövid távon önmagában megakadályozza a párásodást. Tekerje be az applikátort a mellékelt kis mikroszálas kendővel, fújja be a terméket 2-3 alkalommal, és körkörös mozdulatokkal vigye fel az üvegre. Ezután egy nagyobb mikroszálas kendővel törölje át az üveget, és hagyja a terméket legalább 24 órán keresztül kikeményedni. Egy 100 ml-es kiszerelés több évre elegendő, mivel az összes autóablakra való felviteléhez legfeljebb 20 ml mennyiségre van szükség.

És végül, nem feledkezhetünk meg az autó illatáról sem. A legtöbb fent említett terméknek remek illata van, de ha tartós illatot szeretne, akkor máshol kell keresgélnie. És hogyan válasszon? Az illat nagyon szubjektív dolog, és természetesen mindenkinek más illik, és még a legkelendőbb dobozos illatunk, a California Scents Coronado Cherry sem fog mindenkinek tetszeni. Ha inkább a természetes illatok felé vonzódik, akkor a Carbon Collective illatait ajánljuk. Ezek nem csak a három különböző változatban elérhető nagyon kellemes illatukkal, hanem a szellőző kialakításukkal is kitűnik. Akár 45 napig is kitartanak, és az illatanyag cserélhető, így bármikor külön megvásárolhatja. Ezzel kimerítettük a téli tippjeinket, és reméljük, hogy inspirálónak találod őket az előtted álló napokra és hétvégékre. 

Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló termékek

Infinity Wax Primo Wax (50 ml)Infinity Wax Primo Wax (50 ml) viasz-30 %TippFrissítveGyors előnézet (38 értékelés)luxus hibrid viasz SiO2 tartalommal, 6-10 hónapos védettség, 50 ml8.510 Ft12.150 FtRaktáronInfinity Wax Tyre Coat V2 (500 ml)Infinity Wax Tyre Coat V2 (500 ml) gumiabroncs polírozó-30 %TippFrissítveGyors előnézet (14 értékelés)kiváló minőségű gumiabroncs polírozó SiO2 tartalommal, 500 ml4.310 Ft6.150 FtRaktáronCarbon Collective Clarity Twisted - Dual Microfibre ClothCarbon Collective Clarity Twisted - Dual Microfibre Cloth törölköző az üvegreFrissítveGyors előnézet (41 értékelés)kettős törölköző az üvegekre és a belső műanyagokra, 450 gsm, 45 x 35 cm3.150 FtRaktáronPurestar Premium Buffing Towel BluePurestar Premium Buffing Towel Blue mikroszálas kendőTippGyors előnézet (60 értékelés)prémium mikroszálas kendő, 40 x 40 cm, 1200 gsm, kék szinű4.480 FtRaktáronPurestar Plush Buffing TowelPurestar Plush Buffing Towel Mikroszálas törölközőTippGyors előnézet (198 értékelés)kiváló mikroszálas törölköző, 40 x 40 cm, súly 580 gsm, szürke színű2.980 FtRaktáronSam's Detailing Fabric Protectant (500 ml)Sam's Detailing Fabric Protectant anyag és kárpit védelem (500 ml)Gyors előnézet (1 értékelés)kárpit védelem, 500 ml7.480 FtÁtmenetileg nem elérhetőCarPro Fog Fight (100 ml)CarPro Fog Fight készlet az ablakok párásodása ellen (100 ml)Gyors előnézet (16 értékelés)készlet az üveg párásodása ellen, 100 ml4.980 FtRaktáronCarbon Collective Platinum Wheels Coating (15 ml)Carbon Collective Platinum Wheels Coating bevonó kerámia kerékfedél (15 ml)TippFrissítveGyors előnézet (24 értékelés)kerámia nanokabát kerekekhez, keménysége 9H, hőállósága 350 ° C-ig, 15 ml13.320 FtRaktáronCarbon Collective Oracle Inorganic Ceramic Coating (30 ml)Carbon Collective Oracle Inorganic Ceramic Coating kerámia bevonat (30 ml)TippGyors előnézet (14 értékelés)minőségi kerámia bevonat, védelmi idő 3 évig, keménység 3,5H, 30 ml28.170 FtRaktáronCarbon Collective Platinum Glass Coating (30 ml)Carbon Collective Platinum Glass Coating (30 ml) folyékony ablaktörlőTippFrissítveGyors előnézet (84 értékelés)folyékony ablaktörlő, 50 km/h-tól működnek, 30 ml16.650 FtRaktáronBilt Hamber Double Speed-Wax (250 ml)Bilt Hamber Double Speed-Wax ellenálló hibrid viasz (250 ml)TippFrissítveGyors előnézet (161 értékelés)ellenálló hibrid viasz karnauba tartalommal, 6-8 hónap tartósság, 250 ml 11.650 FtRaktáronBilt Hamber Air-Con Bomb Citrus (150 ml)Bilt Hamber Air-Con Bomb Citrus légkondicionáló fertőtlenítőszer (150 ml)TippFrissítveGyors előnézet (128 értékelés)kiváló minőségű antibakteriális légfrissítő és fertőtleítőszer a légkondiciónáló berendezésekhez, citrom illattú, 150 ml7.480 FtRaktáronDodo Juice Spirited Away (500 ml)Dodo Juice Spirited Away (500 ml) keverék az ablaktörlőkhözGyors előnézet (56 értékelés)egészéves keverék az ablaktörlőkhöz, koncentrátum, 500 ml6.150 FtRaktáronFictech Frozen (1 l)Fictech Frozen (1 l) üveg jégtelenítőTippFrissítveGyors előnézet (2 értékelés)a szélvédő és zára jégtelnítésére alkalmas szer, kíméletes a folyékony és kenőanyagokhoz, 1 l7.150 FtRaktáron

Hasonló cikkek

6 lépés a tiszta motorig
Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy hogyan tudja hatékonyan és alaposan megtisztítani az egész motorteret 6 lépésben.
Teljes cikk
Az autó belső részének tisztítása
Útmutató a műszerfal és a jármű belső részeinek egyéb matt hatású műanyagainak tisztítására.
Teljes cikk
A szélvédő tökéletes tisztítása
Nem tudja, hogyan kell megfelelően ápolni és egyszerűen tisztítani autója szélvédőjét? Ebben a cikkben megtanítjuk Önnek.
Teljes cikk
7 lépés a tökéletesen tiszta autóhoz a tél után
A hosszú tél megviselte az autó külsejét és belsejét, tisztítsuk meg együtt, és készítsük fel a tavaszra!
Teljes cikk
Az autó viaszolása
Leírtuk az autó festékének viaszolásának lépéseit a mosással, a festék dekontaminálásával és a viaszolás előszítésével együtt.
Teljes cikk
A kerámia védelem alkalmazása az autó kerekeire
Maximális védelmet szeretne autója alumínium kerekeire? A kerámiavédelem taszítja a szennyeződéseket, a vizet és véd a kisebb karcolások ellen. Bővebb információkat a cikkünkben olvashat.
Teljes cikk
Karnauba vagy szintetikus viasz?
Nem tudja, milyen viaszt válasszon, és milyen jellemző tulajdonságai vannak az egyes viasztípusoknak? Cikkünkből mindent megtudhat, amit tudnia kell.
Teljes cikk
Viasz, sealant vagy kerámia festék védelem?
A piacon több féle lehetőség létezik az autó festékének védelmére, mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, előnyei és hátrányai is. A cikkünkben megtudhatja, hogy lehet a legjobban védeni az autó fényezését.
Teljes cikk
Autómosás megfelelően és kíméletesen
A megfelelő autómosási eljárás fontos a tiszta, fényes és karcmentes festékhez, cikkünkben pedig megmutatjuk, hogyan moshatja le kíméletesen, száríthatja meg és tuningolhatja fel tökéletesen az autóját
Teljes cikk
Melyik a legjobb festék védelem télre?
Közeledik a tél, és Ön talán döntés előtt áll, hogy milyen téli festék védelmet vásároljon. Cikkünkben arról lesz szó, hogy miért érdemes télen védeni a festékréteget, és mely termékek a legmegfelelőbbek.
Teljes cikk
Hogyan fertőtlenítsük a légkondicionáló berendezést?
Itt a tavasz és vele együtt eljött a légkondicionáló fertőtlenítésének az ideje. Eltávolítja a kellemelten szagokat és a szellőzőben megtelepedett baktériumokat.
Teljes cikk
A szélvédő gyors leolvasztása
Az első reggeli fagyok már itt vannak és vele a befagyott üvegek az autón. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan távolíthatja el a fagyot gyorsan és biztonságosan, hosszadalmas kaparás nélkül.
Teljes cikk
A folyékony ablaktörlők felvitele az ablakra
A folyékony ablaktörlők erősen taszítják a vizet és a szennyeződéseket, segítenek az ablakok tisztán tartásában és lehetővé teszik az esőben történő vezetést ablaktörlők nélkül. A cikkben megtudhatja, hogyan kell helyesen alkalmazni a terméket.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez